Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова конфигурация за игри

Featured Replies

преди 24 минути, Carlsberg написа:

Реална ли е задрасканата цена от 780£ ? щото 200 и кусур лири надолу няма да я бавя.

Не ми изглежда реална, защото 780 паунда са ~2137 лв., а тази карта в българия е около 1600 лв.

Редактирано от Кой съм аз? (преглед на промените)

• Отговори 70
  • Прегледи 4,3k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

То и моя лаптоп беше 3430 лева в БГ,а тук подобен беше 1500 лири...просто тук с тия лири сме малко прецакани на тема пс части...телефоните са на ок цена(и по-евтини от България доста често),но лаптопи и настолни е по-скъпо.

Сравнявайки цената с тази в други сайтове(като някои са немски) пак ми е на далавера,пък макар и не кой-знае каква.Тук като прайм мембер поне няма да платя доставка.

Редактирано от Carlsberg (преглед на промените)

Аз не разбрах на какво се кефите? 550 лири пак са повече от 670 еврака та не е по-евтино от колкото в mindfactory.de.

http://www.mindfactory.de/product_info.php/6144MB-MSI-GeForce-GTX-980-Ti-Gaming-6G-Aktiv-PCIe-3-0-x16--Retail-_1004671.html

А има и по-евтини варианти та не е нужно да се взима скъпата MSI ако се търси по-евтино.

пс. Сега ако държите на някви елитни модели то точно тоя си е най-обикновен та ако вземете по-евтин нищо няма да загубите.

Елитният на MSI е Golden Edition но е скъп. Наскоро друг потребител си го взе между другото и той като вас гледаше по-други сайтове и плати 170 евро повече.

https://www.kaldata.com/forums/topic/1332-похвалете-се-с-компютъра-си/?do=findComment&comment=3232701

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

• Автор

Щото с доставката пак ми идва на тия пари(530 лири).В крайна сметка май не е много на оферта....и след като не е приготвена за изпращане се чудя да я кенсъл.Явно пак номерата на амазон с надутите отстъпки.Иначе на повечето места същата е кум 600 лири...

Просто в ЮК принципно си е по-скъпо.Паунда е бая скъп,като това не винаги е плюс...

Мисля да направя още една покупка и да фалирам но незнам дали 6700k + ASUS Z170 MAXIMUS VIII HERO за 480£ си заслужава.Чудя се дали да чакам или да го взимам и това уж ново от Ибей от някаква фирма...но пък се чудя,щото до петък(заплата) ще трябва да го карам на спагети....

Ами ще купуваш на всяка заплата по-една част за да не караш само на спагети. Имай на предвид и че тоя процесор пристига без охладител.

• Автор

Да помня,че тези идват без охладител,но и да имаше то един охладител... ;)

Чета много добри ревюта за тая карта и съм в дилема.Че не е на далавера това така,но пък и ако чакам да е под 500 лири май има бая да си почакам.Иначе знам ли и аз.Имам няколко часа да си помисля,че един път пратят ли я трябва да се разправям за връщане,пък не ми се занимава.

Намерих някакъв сайт за сравнение на цени в ЮК и излиза,че тая цена е най-добрата за момента...ем това ще е.

Почти съм готов да  се обзаложа, че на тая игра  и трябва SSD. Все пак може да провериш дали е точно така, като видиш броя на файловете в инсталационната директория. Ако са около и  над 100 000,  без SSD  няма да мине. Ако не, съмненията ми са, че лаптопа ти изобщо не може да се сравнява с i7 и то клокнат. Не съм попадал на  игра все още, която заради процесора да ми вади по-малко от 70  fps  с клокнат i7 6700K  на 4.6 GHz. Дори и най-калпавите, дето с Xeon-а  стигаха дори под 40  fps,  с i7 6700K  не падаха под 70 fps. Що се отнася до видеокартите, казаха се някои неща. Ако е само за тая игра, предполагам и GTX970  ще е предостатъчна и за 4K, защото изобщо не ми изглежда тегава графиката. Но ако ще играеш други игри и вземеш подобен монитор, GTX980  е слаба, дори и клокната. 980Ti  ти трябва. За да е всичко сигурно на 2560x1440, отново ти трявба GTX980Ti. GTX970  едва смогва на 1920х1080 при новите игри, а GTX980  не е  много по-бърза. Но да кажем, клокната GTX980  ще е достатъчна за всички нови игри при 1920x1080  с максимална графика и поне 50-55 fps като  минимални. За жалсот едновременно с бързия хардуер, излизат и игри, които са с големи изисквания дори при 1920x1080. Макар че на тая резолюция е по-важен процесора, отколкото видеокартата. Важен, за да не почнеш да се оплакваш от тиъринг, накъсана картина, дроб в кадрите, микронасичания и ала бала. Не е за пренебрегване и DDR 4  паметта на по-висока честота. Обаче  тия пшамети си се клокват доста. Например най-смотаната A-DATA,  с която съм сега, се клоква от 2133 MHz  и CL 15  на 2700 MHz  също при CL15. Да даваш пари за памет на 2666 MHz  ми се струва леко пресилено,, още повече, че там има и трикове. Уж паметите работят на тая честота, ама са сложили едни волтажи от порядъка на 1.3 волта и тайминги от порядъка на CL16. Внимавай като вземаш паметта какво пише с дребните букви, че може да платиш  за нещо,  което на  хартия е клокнато, а ти да си мислиш, че може още да го клокнеш. Аз като прегледах ценовите листи се видях в чудо с тия DDR 4 памети с  гребенчета и  описания, заблуждаващи купувача. Явно всеки производител си прави каквото иска с описанията, щото няма кой да  го преследва. 

преди 2 часа, Carlsberg написа:

Щото с доставката пак ми идва на тия пари(530 лири).В крайна сметка май не е много на оферта....и след като не е приготвена за изпращане се чудя да я кенсъл.Явно пак номерата на амазон с надутите отстъпки.Иначе на повечето места същата е кум 600 лири...

Просто в ЮК принципно си е по-скъпо.Паунда е бая скъп,като това не винаги е плюс...

Мисля да направя още една покупка и да фалирам но незнам дали 6700k + ASUS Z170 MAXIMUS VIII HERO за 480£ си заслужава.Чудя се дали да чакам или да го взимам и това уж ново от Ибей от някаква фирма...но пък се чудя,щото до петък(заплата) ще трябва да го карам на спагети....

Изхвърляш се с дъното. Базовото Z170 Pro Gaming   е достатъчно за всякакъв клок с въздушен охладител. По-добре  си спести парите от дъно. 160 лева не са малко, може да добавиш за SSD. 

• Автор

ССД-то е ясно,и да прави разлика.На лаптопа ми(g751 asus)съм с 4860HQ,980м и имам 120 ссд(ммо-то е на ссд-то,като другите игри са на 7200 рпм диск).

Картата вече я поръчах и е 980 ТИ на МСИ.Процесора е 296 лири според pricespy за ЮК като най-ниска цена.За сега съм поръчал само видеото,като другото ще го събера до коледа.

Това ммо за което говоря си е кофти оптимизирано и е повече процесор отколкото видео >.<

Ами  процесорчето е слабо. 3.4 GHz  са нищо за съвременна игра, още повече ако ползва 1-2 ядра. Аз ти говоря за процесор ново поколение, с който може да стигнеш  спокойно 4.6 GHz   без да се напъваш с дъно и охлаждане. Изобщо не може да става и дума за сравнение между лаптопа и Skylake i7 6700K. Та дори и с предложения по-горе i7 4790K.  

• Автор

Е,това ми е ясно.Аз и за това ще си правя настолен.Днес картата,а в петък още няколко чарка.Другия петък още нещо и така чарк по чарк до коледа ще направя една читава машина.

Имах намерение до 1500 лири с монитора,но в крайна сметка няма да ми излезе бюджета и явно ще го увелича.

Значи няма смисъл от това дъно което съм посочил по-горе на асус?

Евентуално по някое време догодина бих сложил още една ТИ карта за СЛИ и съответното охлаждане,което ми е ясно,че няма как да е въздушно,но това ще са някакви ъпдейти за догодина.

преди 8 часа, Carlsberg написа:

Е,това ми е ясно.Аз и за това ще си правя настолен.Днес картата,а в петък още няколко чарка.Другия петък още нещо и така чарк по чарк до коледа ще направя една читава машина.

Имах намерение до 1500 лири с монитора,но в крайна сметка няма да ми излезе бюджета и явно ще го увелича.

Значи няма смисъл от това дъно което съм посочил по-горе на асус?

Евентуално по някое време догодина бих сложил още една ТИ карта за СЛИ и съответното охлаждане,което ми е ясно,че няма как да е въздушно,но това ще са някакви ъпдейти за догодина.

Не, не ти трябва толкова скъпо дънно за клок. Там нещата са степенувани по брой екстри и вградени аудиочипове. Има и малко повече фази, но това не е проблем за честоти от порядъка  на 4.8 GHz. Виж, ако ще гониш рекорди с азот... Може би  си заслужава  по-скъпото дъно заради по-доброто вградено аудио, което е по-нова мкодификация на един и същи чип - ALC1150, но пък за 160 лева, които даваш отгоре, преспокойно може да си вземеш и външна аудиокарта.  Другите неща, които са повече при по-скъпите дъна, са разните хардуерни опции за клок и  светодиодчета, които при по-базовите модели липсват. Като  например бутон на дъното за reset и други изгъзици,  без които може обикновения потребител.  Предимство на това дъно са осемте SATA  порта вместо 6  при по-евтините модели. Ако мислиш, че 6 SATA  са ти малко, вземай скъпото дъно. Има хора, дето не им стигат 6, включително и  на мен. Но ти си преценявай какво ти трябва  и какво не в повече. Никой не може да ти каже колко порта трябва да има  дъното и какви.  А SLI  се поддържа и от по-евтините дъна. Виж, третия слот PCI-E  на тия Asus  дъна е шибан и ако си с кутия като моята, на него не може да сложиш нормална двуслотова видеокарта. Исках да сложа една  GTX750Ti  най-отдолу, че да е по-далече от горната, но не стана номера, щото видеото  опира в захранването. Та и за кутия се  замисли. 160 лева може да пренасочиш и към по-голяма кутия. 

И като каза монитор, защо не се насочиш към G-Sync? Тогава може и да отпадне необходимостта от втора видеокарта. Над 1000 лева са тия с IPS, но аз бих взел такъв. 

Asus ROG SWIFT PG279Q

Редактирано от Кико (преглед на промените)

• Автор

Хубав изглежда този монитор.Дали и при него има значение дали е АМД или Нвидиа?

http://pricespy.co.uk/product.php?p=3333873

Иначе според шпионина най-евтиния в ЮК е 740 лири.Ще да е в петък явно.

https://www.asus.com/Monitors/ROG-SWIFT-PG279Q/

То като им отвориш официалната страница си пише. Като гледам е с Nvidia.

Тоя с АМД първата му буква е M.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

преди 1 час, Carlsberg написа:

Хубав изглежда този монитор.Дали и при него има значение дали е АМД или Нвидиа?

http://pricespy.co.uk/product.php?p=3333873

Иначе според шпионина най-евтиния в ЮК е 740 лири.Ще да е в петък явно.

Аз го написах, защото поддържа G-Sync  и е IPS. Освен това е и 2560x1440. Дори да ти се струва скъп, то технологията G-Sync  ще замаже малко нещата и ще можеш да играеш гладко с по-малко кадри. Няма да се налага  да купуваш втора GTX980Ti  и да даваш 1500 лева пак. Вместо това си вземи хубав монитор. Ако искаш де. 

• Автор

Нави ме за монитора.В момента нямам парите,но в петък ще го поръчвам.

преди 13 минути, Carlsberg написа:

Нави ме за монитора.В момента нямам парите,но в петък ще го поръчвам.

Де да можех и аз да го поръчам в петък ;) АМД имат предимство, че мониторите им с FREE SYNC  са по-евтини, дори и с IPS  матрица. Причината е, че при тях всичко е софтуерно, докато при NVIDIA  хардуерно. 

Редактирано от Кико
ПГ (преглед на промените)

преди 19 минути, Roujin Z написа:

Ако са еднакво ефективни наистина би било предимство...

G-Sync  е по-добър, поне според тестове, които гледах. Виж, понятие си нямам как се оценяват тия неща, защото всичко е  до възприятие. 

• Автор

Значи накратко после остава

MSI GTX 980 TI gaming.

Asus Rog swift

I7 6700k

Ще си запиша моделите от предложените ми на предишната страница компененти и лека по лека ще я направя тази щайга.Като мисля в петък монитор и две седмици по-късно процесор и дъно.Лошото е,че напоследък харча като луд за всякакви простотии и нямам много заделени пари,но какво да се прави - ще е чарк по чарк.

преди 49 минути, Carlsberg написа:

Значи накратко после остава

MSI GTX 980 TI gaming.

Asus Rog swift

I7 6700k

Ще си запиша моделите от предложените ми на предишната страница компененти и лека по лека ще я направя тази щайга.Като мисля в петък монитор и две седмици по-късно процесор и дъно.Лошото е,че напоследък харча като луд за всякакви простотии и нямам много заделени пари,но какво да се прави - ще е чарк по чарк.

Важното е да се възобновяват бързо ;)

Вместо спагети със доматен сос, гъби и шунка поръсени с пармезан ще ги ядеш само със захар и пак ще те заситят. :P

• Автор

Ми не е лошо.Доволен съм от държавата,а от нашата хич.Във България събираш,събираш и като теглиш чертата нищо не си събрал.Е,ако си някакъв ит дев може би е друго.

Ако не бях преордърнал един З5 премиум щях да мога да го взема монитора,че и нещо отгоре,но и без това не ми е на зор за момента.

• Автор

Така.Днес решиха да ми преведът заплатата по-рано и поръчах монитора,като ще го очаквам към сряда.За другата седмица съм решил кутия и дъно.Някакви идеи към какво да се насоча? Нещо до към 250 лири.Е,може и малко отгоре ако не стигат де.

Какво направи с картата, че наистина в Mindfactory е много по-евтина и ти излиза и с доставката около 80 евро по-малко. А за тях ти гарантирам че са абсолютно коректни.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.