Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

6/6/06 - дяволският ден настъпи

Featured Replies

Аз вярвам в бог,но не вярвам в тая поговорка и в това число на дявола.

• Отговори 56
  • Прегледи 5,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

М да, аз също изобщо не вярвам в такива суеверия.

Е ние пък вярваме. Бог и дядо коледа ще дойдат, но в 6 и 7минути дявола ще отиде до кенефа и ще ни прибере чак в 6 и 8, и истината е някаде там, питайте онея от досиетата Х. :clap:laugh.gif

Е ние пък вярваме. Бог и дядо коледа ще дойдат, но в 6 и 7минути дявола ще отиде до кенефа и ще ни прибере чак в 6 и 8, и истината е някаде там, питайте онея от досиетата Х. :clap:laugh.gif

Ти вярваш в дявола и в досиетата Х ли бе?Преди много години когато сме били под турско робство и сме нямали телевизия на хората изобщо не са мислили за БОГ или ДЯВОЛ.Сега има всякакви филми,който ни карат да мисли най-различни неща.

Май,някой ще трябва да гледа Време разделно!!!Или книгата да прочете!И..за какво са мислели,когато им слагаха фесовете...и ги караха да кажат-Алах е един и Мохамед е негов пророк

За какво са мислели?

Турците са карали българите да признаят Аллах за бог а мохамед за пророг-вярно,но повечето българи не са приели.Някой са накрани насила.Разбирам те,но такава мания по Бога и Дявола е нямало.Но да не спорим.

В една тема разказах една случка с един велик писател (Ъ.Хемингуей), който не вярвал в суеверия, но имал подкова в къщата си. Когато бил запитан как човек като него вярва в подобни глупости, той отговорил, че подковата носи щастие дори и на тези, който не вярват в нея :P

Във всяко суеверие има и малко истина, не бъдете толкова скептични и предубедени към всичко :)

Е ние пък вярваме. Бог и дядо коледа ще дойдат, но в 6 и 7минути дявола ще отиде до кенефа и ще ни прибере чак в 6 и 8, и истината е някаде там, питайте онея от досиетата Х. :Plaugh.gif

В интерес на истината,Дядо Коледа съществува./съществувал/.Това е свети Никола.Гроба и тленните му останки се намират в Ефес-Турция.Кадето е и гроба на Дева Мария,майката на нашия Бог.Щом има майка,значи и него го има.Нали-логика :) .Щом има Бог,има и дявол.Щом има дявол-има и нещо,свързано с него/суеверия/,нещо като 666 или номер 13.Някаде бях чела,че антихриста ще се роди в Румъния.Най-вероятно в Трансилвания.Предполагаемата дата за пръкването му на бял свят варира от 2000 до 2010 година./пак някаде съм чела/.И щял да се представя за Иисус,завърнал се за пореден път да спасява света.От ръцете му ще капе кръв,от раните при разпъването.Ще носи венец от тръни.Ще накара статуята на Девата във Ватикана да пролее кървави сълзи.Ще цери наркомани.И това ще е Луцифер.

Ще почакаме,ще видим.

...Бог,онзи,истинският...не се нуждае от доказателства...

Урааа оживяхме :down:

Краят на света май се отлага :)

haidukpikaso ти май не прочете какво написа Сталик. Вчерашната дата не се свързва с края на Света или други такива bullshit. На тази дата някой решил, че ще се роди антихриста angry.gif

infinity1305 има доказателства за историческа личност Исус, но това дали е бил "син божий" никой не може да каже. Повече от ясно е че църквата хиперболизира.

haidukpikaso ти май не прочете какво написа Сталик. Вчерашната дата не се свързва с края на Света или други такива bullshit. На тази дата някой решил, че ще се роди антихриста angry.gif

Доколкото съм чела по тази тема мога само да ви кажа че Антихриста вчера стана на 10 години sad.gif

Момченцето е родено на 6.6.1996 и в момента живее във Франция.

Нострадамус е предсказал че той ще се роди в Западна Европа.

вече е 11 часа а вече е 7/6/06 а още не съм умрял - странно (за тези който вярват в тези тъпотии)

Добро утро всички и честито прераждане на света laugh.gif

Това за датата беше доста суеверно... прекалено дори

Абе хора никой не говори за "край на света", това са глупости , четето кво пишат другите.

pocketrocket ми че то и другото за антихриста е глупост - не по - малка от тва за края на света

Библия -->> Откровението на Йоана,глава 13:

"Който е разумен,нека сметне числото на звяра,защото е число на човек;а числото му е Шестотин шестдесет и шест."

само да поясня (това току що се сетих за него) миналата година ходих на зелено училище във Панагюрище (и по точно във едно село Воняща вода (не там не вони) та ни заведоха във един малък параклис дето е мнооооооого далече от селото и сме изкачили поне 200 стъпала

нагоре но не това е важно. Когато влязахме всички започнаха да разглеждат а аз като един от най - (трудно ми е да го кажа защото ще прозвучи като хвалба) умните запитах един въпрос относно една икона която ми прикова вниманието Иконата беше на Свети Илия който държи нож във едната си ръка - попитах свещенника защо държи във ръката си нож - нали ножа е символ на убииство и такива работи а той отговори че той е символ на добра сила и власт (ама не да властва над хората като турците) и така след малко говорене и разсъждаване той (свещенника) каза че Св Илия е и този който носи дъжд на земята и веднъж от небето видял че хората не му се молят за дъжд както правели всяка сутрин - той се ядосал и ги наказал със 3 години 6 месеца и 9 дни суша аз попитах защо точно тези числа а свещенника отговори че числото 3 е числото на което всичко се държи и каза за пример стола със 3 крака - той неможе да се клати дори да е на неравно (ама пък пада лесно) и може числото на сатаната 666 да е от упората на 3 ките защото те се крепят - както и за числото на аллах (знам че бая глупости написах докато се стигне до извода който едва ли е много верен ама пък се надявам да разберете за какво говоря)

Редактирано от Skoinks (преглед на промените)

В Саудитска Арабия като ходят на хадж,мюсулманите изпълняват няколко религиозни обреди,един от които е да хвърлят малки камъчета по седемте черни скали,извисили се над Зам-Зам.За тях тези скали символизират дявола.И техния интерес към сатаната свършва до тук.Вярват,че ако стоиш настрана от него,и той ще страни от теб.Ако Луцифер почука на вратата ти,и му отвориш и го поканиш вътре,единствено тогава ще влезе в твоя живот и дом.Незнаят нищо за Лилит,666 или 13 номер.Или за антихриста.

Незнам,защо злото толкова дълго и упорито занимава християнския свят.

Skoinks,купи си книжка за османлийте.Да прочетеш,че сегашните турци в Турция не са османлий.

Стремеж за власт над хората,както се изрази,имат Хамериканците biggrin.gif ,не турците.

А края на света неизменно ще настъпи някой ден,но причината няма да е дявола.

Редактирано от infinity1305 (преглед на промените)

Арабите да не би да гледат на дявола като на змия. Така мисля защото змиите са такива ако страниш от тях и те странят от теб но

ако Луцифер (в случая змията) почука на вратата ти,и му отвориш и го поканиш вътре,единствено тогава ще влезе в твоя живот и дом незнам защо сравнявам луцифер със змията но мисля че това е нагледен пример. Може би злото се занимава със хриснияните защото хората така са го измислили (хайде пак един пример(като през средновековието нещо трябвало да е виновно за чумата и хората започнали да изтребват черните котки. Точно от там те си имат славата на предмет (жив при това)който носи нещастие)Хората са решили че нещо трябва да е виновно за лошия късмет, нещастието, и всякакви такива и казали петък 13 и 666 са на нещастие - петък 13 всъщност си е намерил славата пак през средновековието - хората решили че тогава дявола решава какви злини да прави през седмицата

колкото до infinity няма да си я купя - малко съм млад за такива неща но някой ден може

Редактирано от Skoinks (преглед на промените)

Библия -->> Откровението на Йоана,глава 13:

"Който е разумен,нека сметне числото на звяра,защото е число на човек;а числото му е Шестотин шестдесет и шест."

-haidukpikaso го каза.

А символичното сравнение на сатаната със змия е още от времето на Адам и Ева.

Казват,че злото има много лица.И като ти почука на вратата не се знае как ще изглежда biggrin.gif

Skoinks,ти мен сега стара ли ме изкара ааа biggrin.gif като на 25 обичам да чета история

Ти вярваш в дявола и в досиетата Х ли бе?Преди много години когато сме били под турско робство и сме нямали телевизия на хората изобщо не са мислили за БОГ или ДЯВОЛ.Сега има всякакви филми,който ни карат да мисли най-различни неща.

Опитах се да бъда ироничен, и под турско робство са мислили за бог - нали за това са умряли хиляди християни- не са искали да ги потурчват, а са искали да бъдат версни на собствения бог, не на алах. А аз исках да бъда ироничен, че не вярвам в тези работи, но явно безуспешно :yanim: .

Като гледам май само Сладкия не усети иронията biggrin.gif

Като стана въпрос за змията , като символ, в библията действително се представя Сатаната, но още и мъдростта, лъжата, че дори и алкохола (евала и праим начи :yanim: ) абе вобще доста различни неща.

Като гледам май само Сладкия не усети иронията biggrin.gif

Като стана въпрос за змията , като символ, в библията действително се представя Сатаната, но още и мъдростта, лъжата, че дори и алкохола (евала и праим начи :) ) абе вобще доста различни неща.

:yanim:

pocketrocket,все се каня да те поздравя за избора на подпис :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.