Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

6/6/06 - дяволският ден настъпи

Featured Replies

Всъщност,вчера не е била ''дяволската'' дата.Вярно че датата е 6,месеца също е 6,но годината не е 06,а е 2006 cool.gif

Редактирано от dundi_d (преглед на промените)

• Отговори 56
  • Прегледи 5,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Ех, не знам за вас, но на мен хич не ми беше лош ден, даже беше - страхотен biggrin.gif

Вярвам, че 666 (или 999) е Дяволското число - но какво от това?! Нима животът ни трябва да "спре" за 1 ден, докато отмине? Абсурд :down:

В Саудитска Арабия като ходят на хадж,мюсулманите изпълняват няколко религиозни обреди,един от които е да хвърлят малки камъчета по седемте черни скали,извисили се над Зам-Зам.За тях тези скали символизират дявола.И техния интерес към сатаната свършва до тук.Вярват,че ако стоиш настрана от него,и той ще страни от теб.Ако Луцифер почука на вратата ти,и му отвориш и го поканиш вътре,единствено тогава ще влезе в твоя живот и дом.Незнаят нищо за Лилит,666 или 13 номер.Или за антихриста.

Извинявай,но грешиш.Всеки мюсулманин преди всяка молитва произнася думите.

О Аллах пази ни от сатаната замерван с камъни(обреда който си описала е точно това -- замеряне на сатаната с камъни и се нарича раджим).

В много от текстовете на курана се казва,че сатаната е отявлен враг на вярващите,подбудител към злото и т.н.

Никой мюсулманин не вярва че ако стоиш настрана от дявола той ще стои настрана от него.

Напротив.Вярва се,че колкото повече се стреми човек да стои далеч от сатаната и делата му,толкова повече сатаната се опитва да го отлони.

99-те Имена на Аллах са имена-качества.Нямат никаква връзка с 999 и това число не е символ на Аллах.

Сатаната(шайтан) няма 66 имена.

Никой мюсулманин не вярва,че сатаната има каквато и да е власт без разрешението на Аллах.

Това е причината ислямския свят да не смята за съществени каквито и да са сатанински числа.

Редактирано от badr (преглед на промените)

Извинявай,но грешиш.Всеки мюсулманин преди всяка молитва произнася думите.

О Аллах пази ни от сатаната замерван с камъни(обреда който си описала е точно това -- замеряне на сатаната с камъни и се нарича раджим).

В много от текстовете на курана се казва,че сатаната е отявлен враг на вярващите,подбудител към злото и т.н.

Никой мюсулманин не вярва че ако стоиш настрана от дявола той ще стои настрана от него.

Напротив.Вярва се,че колкото повече се стреми човек да стои далеч от сатаната и делата му,толкова повече сатаната се опитва да го отлони.

99-те Имена на Аллах са имена-качества.Нямат никаква връзка с 999 и това число не е символ на Аллах.

Сатаната(шайтан) няма 66 имена.

Никой мюсулманин не вярва,че сатаната има каквато и да е власт без разрешението на Аллах.

Това е причината ислямския свят да не смята за съществени каквито и да са сатанински числа.

Може и да си прав,ако си мюсулманин,няма да спорим.Разказвам неща, които съм чувала от мои приятели в Турция и някои арабски страни.Не съм била на хадж но са ми разказвали за ритуалите хора,които са били там.Християнка съм :P

Това с тези числа са пълни глупости...Това са просто цифри,и е нелепо да им придаваме такова значение.Всичко това е измислено от хората,взаимствано е от разни легенди и предания,и вече става много модерно постоянно да се натякват тези неща по тв и пресата,да се правят филми, и т.н. То не бе краят на света,не бе чудо...Ами така и не дойде,нали? Понякога хората са адски суеверни,и то без никакво основание.Има колко по-важни неща,в които си заслужава да вярва човек,а не в тези цифрени каламбури. Нали знаете откъде идва поверието за петък 13-ти??? Това е деня,в който са избили рицарите тамплиери и от тогава този ден се налага като някаква зловеща дата. Така че не обръщам внимание на такива неща. Ако човек има негативно мислене,постоянно ще му се случват кофти случки...Be positive! :P

Може и да си прав,ако си мюсулманин,няма да спорим.Разказвам неща, които съм чувала от мои приятели в Турция и някои арабски страни.Не съм била на хадж но са ми разказвали за ритуалите хора,които са били там.Християнка съм :)

Не е въпрос за спор.В няколко теми видях различни баснословни твърдения за това в какво вярваме ние мюсулманите,но авторите тези постове определено имат предварително изградено мнение,което защитават дори с фалшиви цитати от курана.Не виждам смисъл да споря с някого в какво вярвяме ние.

Моята представа за смислен диалог е малко по-различна.

При теб обаче виждам желание за обективност и толерантност.Затова и написах този пост.Като малка корекция

не с цел да споря за нещо,Още повече виждам,че знаеш доста за исляма.

П.С.Зам Зам е местност намираща се между хълмове Саффа и Маруа там се намира и известния извор на живата вода(бир зам зам).Изключително съм изненадан че си чувала за това.

А това че си християнка си е лично твое свещено право да бъдеш такава.

Не е въпрос за спор.В няколко теми видях различни баснословни твърдения за това в какво вярваме ние мюсулманите,но авторите тези постове определено имат предварително изградено мнение,което защитават дори с фалшиви цитати от курана.Не виждам смисъл да споря с някого в какво вярвяме ние.

Моята представа за смислен диалог е малко по-различна.

При теб обаче виждам желание за обективност и толерантност.Затова и написах този пост.Като малка корекция

не с цел да споря за нещо,Още повече виждам,че знаеш доста за исляма.

П.С.Зам Зам е местност намираща се между хълмове Саффа и Маруа там се намира и известния извор на живата вода(бир зам зам).Изключително съм изненадан че си чувала за това.

А това че си християнка си е лично твое свещено право да бъдеш такава.

Поста ми, в който споменах за 999 и 666 всъщност наистина се дължи на мои наблюдения, на суеверия, които съществуват и сред мюсулмани, и сред християни.Суеверия.Такова нещо няма в Кур-ан.Изключително много се интересувам от исляма, и затова постоянно разпитвам и се ровя :)

Моите източници обаче не винаги са обективни, познатите ми не винаги знаят.Познавам хора, които са мюсулмани но всъщност освен намаза, зекята у уруча друго незнаят за собствената си религия.../далече съм от мисълта, че всички християни знаят../ Един мой познат ми беше казал да не се интересувам прекалено, и за да ме убеди ми цитира една стара саудитска поговорка-"Жената не притежава друго, освен фередже и гроб"...

Мисълта ми е, че дори сред мюсулманите има такива, които наистина незнаят в какво и защо вярват...

Чувала съм доста неща не само за зам-зам, познавам в подробности ритуала на хадж, както и много други обреди и традиций.Може би ако на хадж не бе забранено да присъствуват хора от други религий, бих присъствувала лично на това уникално събитие.

Наистина няма смисъл да се спори за това, в какво вярваме или не.

Само понякога ми е...неприятно, когато виждам, че без да разбират,хората бързат да отричат.

Поздрави

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.