Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнения за дизайн на сайтове

Featured Replies

Много е готин! Браво!

• Отговори 1,1k
  • Прегледи 182,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Мерси за положителните отговори ;) Направих някои подобрения и допълнения към дизайна, но все още не е завършен. Все пак няма още 24-часа от както съм го почнал ;)

Приятен е,но мисля ,че малко дублираш менюто отгоре в повечето ти сайтове.

Да знам xsakex и мисля да го преработа, но това в процеса на работа. Аз мисля, че съм попрекалил най-вече в основната рамка на сайта, горната му част и на некои места на буквите. Ти какво ще кажеш?

Ами аз ще кажа, че като погледнеш целия сайт не ти се набива на очи хедъра. Текста там е толкова активен колкоо и на менюто. Трябва да си решиш как да го измислиш, че да хваща окото

Това е първият ми сайт ЦъК Пуснах тема за дизайна му в един друг форум и не го харесаха. Затова реших да го променя и ето какво се получи. Моля ви да си кажете мнението, каквото и да е :ph34r: (това е сайт на випуска ми)

Публикувано изображение

П.С. Това пространство в средата няма да е празно!

Редактирано от bgfreak (преглед на промените)

Много хубаво, ама защо ен го качиш някъде че така по снимка не става. Ами става по принцип, ама 3D ефекта на страничните колонки е ефтин!

Качих набързо един "осакатен" .html вариант на един стар хост. Ето го в общи линии ЦъК

1. Краско оправих това с кирилизацията.

2. Xsakex, това изречение е от сайта ти: my website has a new design :)It is still not finished, but you can enjoi it! - пише се enjoY :)

3. Чакам оше мнения за сайта :speak:

Може би си прав, ама съм се объркал заради фирмата http://www.skatewarehouse.com/DKENJOI.html

Нали и аз преди карах :speak:

Така аз бях питал, че обемността на заглавията на модулите не е много готино. Щрифта може да го направиш получер, защото така по сила текста с самите кутийки е почти толкова колкото и заглавието.

И хедъра е прекалено семпъл. Друго, което мога да те посъветвам е да направиш някои модулни кутийки в друг цвят, като ги степениваш по някакъв начин

според мен тоя банер да го намалиш с оригиналния си размер иначе стои на квадрати, направи го така както си е , нищо че ще стане по-малко в клетката ;)

Редактирано от \krasko (преглед на промените)

Искам да ви запитам едно нещо, което мисля, че се прави с ЦСС. Вижте отдолу сайта, който съм показал, и в средата той има едно бяло петно, върху което искам да се изобразява съдържанието. И понеже бекграунда е почти бял искам да ги отделя, за да контрастират. Реших, че само с бордър ще е тъпо и затова си направих на Фотошоп изображение с размери 1х5рх, което изглежда като дроп шадоу. Обаче незнам как да го сложа по страните на този правоъгълник. Опитвах с z-index като правя две изображения и едното излиза малко зад другото - първото е с бял бекграунд, а второто - сив, но пак не стана. Затова се реших да пиша и се надявам някой да се е сблъсквал с подобен проблем и да ми помогне.

П.С. Не искам да си правя изображение на Фотошоп и да го задавам като бекграунд на тази клетка, защото така трябва да работя с пиксели, а аз се опитвам да направя този сайт максимално гъвкав и да изглежда добре на всички резолюции.

Надявам се да сте ме разбрали какъв ми е проблема. Благодарности на всички, които ми помогнат (а дори и на тези, които не могат, но са се опитали :ph34r: )

Публикувано изображение

Искам да ви запитам едно нещо, което мисля, че се прави с ЦСС. Вижте отдолу сайта, който съм показал, и в средата той има едно бяло петно, върху което искам да се изобразява съдържанието. И понеже бекграунда е почти бял искам да ги отделя, за да контрастират. Реших, че само с бордър ще е тъпо и затова си направих на Фотошоп изображение с размери 1х5рх, което изглежда като дроп шадоу. Обаче незнам как да го сложа по страните на този правоъгълник. Опитвах с z-index като правя две изображения и едното излиза малко зад другото - първото е с бял бекграунд, а второто - сив, но пак не стана. Затова се реших да пиша и се надявам някой да се е сблъсквал с подобен проблем и да ми помогне.

П.С. Не искам да си правя изображение на Фотошоп и да го задавам като бекграунд на тази клетка, защото така трябва да работя с пиксели, а аз се опитвам да направя този сайт максимално гъвкав и да изглежда добре на всички резолюции.

Надявам се да сте ме разбрали какъв ми е проблема. Благодарности на всички, които ми помогнат (а дори и на тези, които не могат, но са се опитали :rolleyes: )

Публикувано изображение

Еми мисля че има един вариант, при който хем ще стане така както искаш хем ще е динамично. При него ще има общо 4 дивове. Един отгоре, един отдолу, които ще има бг за сянка с width:1px;, а height:колко решиш. На целия див му даваш width:auto;. Обаче ще имаш малък проблем с това, че ръбовете ще изглеждат зле, но прегледай долното и ще се сетиш как да го оправиш.

После по-важното. Същинската част я правиш от 2 дива на един ред. на Тоя от лево лу даваш float: left; а другия си е нормално. На тоя от лево му слагаш width:auto;, на тоя от десно width - точно определен. На този от десно слагаш сенка за дясната страна background:url(resource/bg_right.jpg) repeat-y; a на този от ляво същото но със сянка за ляво. background:url(resource/bg_left.jpg) repeat-y; За да не се получава подобен бъг на хедъра и футера може да проложиш същото като правиш един голям див за всяко по отделно и на него background:url(resource/bg_up.jpg) repeat-y; (горна сянка) и му задаваш width:auto В двете краища правиш пак по 2 дива подобно на тези за средната част като на този от ляво му даваш float: left; а на другия float:right;

Много важно всичките тези дивове ги вкараваш в един общ див id="center" и му даваш width:auto;

Не съм го пробвал но мисля, че трябва да стане може да има разни бъгове, но ще се оправят. :)

m_sharky нещо не те разбрах. На мене това бяло петно ми се явява клетна от таблица и цялото го сложих в един див с width: auto; и там още няколко характеристики съм бутнал. И аз се усетих за проблема с ъглите, но не мога да го реша. Напиши нещо като примерен код, защото така само букви да чета ми се премрежва погледа и много трудно схващам замисъла :wors:

Добре ама нема да е сега щото съм a little busy :wors:

Можете ли да ми предложите подходяща комбинация от цветове дето ще пасната на сериозен сайт за училище като този дето правя. Искам дизайна http://newdesign.pmg-blg.com/design.jpg да се запази с малки подобрения от моя старана, но кажете некои други цветове, понеже некои хора смятат, че било много цветно и им дразни очичките ;) Спорден тях прилича на сайт за хотел на морето и не става за училището. И аз признавам може би е малко цветно и неподходящо тозно за подобен сайт, но какво ще ме посъветвате вие? При направата му съм следвал съвремените тенденции в дизайна на ОС, браузърите, други сайтове и т.н.

Кажете на какъв бекграунд да бъде съдържанието, защото това ми стои някак си накъсано, а дори и да му сложа ефектите, които бях замислил, не мисля, че ще изглежда добре. Дайте някакви предложения моля ви се :rolleyes:

Я си кажете мнението за това тук. Според повечето ми съученици и преподавателя ми предишния дизайн беше много цветен и не отговаряше на темата - училищен сайт, а по-скоро на някой сайт на морето. Та искам да избера някой оптимален вариант, който да е удобен, изчистен, красив и най-вече функционален, понеже предишния дизайн не ми беше много функционален.

Ето линкове.

Стар вариант: http://newdesign.pmg-blg.com/design.jpg

Нов вариант: http://newdesign.pmg-blg.com/design_simple.jpg

ПС: НЕ е хич завършен - особено банера. Него ще го пипна най-накрая, ама кажете си мнението и за него :)

Редактирано от m_sharky (преглед на промените)

Стария дизайн по ми харесва,но и навия не е зле,стария по-готин на цвят и малко по-слаб на оформление,новия обратно.

Синия е много претрупан. Става така ,че искаш да сложиш всичко, което можеш, ама дали ще ти трябва или ще ти помага не се знае. А това много пречи на дизайна.

Да и аз така усетих. Ако беше некой сайт с 4-5 страни4ки щеше да е добре ама тука има бая материал. Иначе пък не искам и да изглежда много прост като некой темплейт, но все пак трябва да е изчистен и добър дизайн. xsakex кажи мнение за новия дизайн, не е много добре и той, но поне е функционален. Сайтът ще участва на състезание, даже олимпиада. Мисля че журито ще бъде по-впечатлено (имайки в предвид тази година) не толкова от дизайна (видях че ценят повече изчистени дизайни), а повече от функционалността му - трислоен сайт, предлагащ много възможности, както съм го замислил. ПС: А между другото както и други предложиха, направете я тази тема "Важна тема" Много хора пишат тук и има защо. Тези сегашните важни нз до колко ги четат, но мисля че тази се радва на интерес. :)

Така ето последния вариянт на дизайн за сайт на даскалото ми. Надяавам се вече това да ви хареса.

Публикувано изображение

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.