Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнения за дизайн на сайтове

Featured Replies

Сега как ви се струва! Обърнах преливките и смених некои цветове. Също добавих некои дребни елементи.

Публикувано изображение

Редактирано от m_sharky (преглед на промените)

• Отговори 1,1k
  • Прегледи 182,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Последната версия е най-хубава, обаче все още остава разликата в широчина между навигацията и панела за съдържанието.

Публикувано изображение

а дали да махна сенките под менюто? така и по-лесно ше се вкара в HTML

Ако питаш мен без сенки в целия сайт ще бъде най-добре. По-скоро направи един общ stroke / border на целия сайт :P

Ето го и вече готовия и почти функциониращ дизайн. на цък

Добра работа, браво! Ще те изтормозя още един път, mon ami :P Недей да обръщаш грейдиънта на активната страница в навигацията - по-скоро използвай по-тъмно жълто или направо леко оранжево, ще си върви със синия фон. Със здраве!

Сега мисля, че е ок! :clap: Дано ви хареса. :)

Сега мисля, че е ок! :lol6: Дано ви хареса. :)

Браво! Чудесен е! Лично на мен много ми харесва! :)

:) Остава да се напълни със съдържание :ph34r: Така е по-добре в сравнение с варианта от преди няколко дни.

:) Остава да се напълни със съдържание :ph34r:

Така е по-добре в сравнение с варианта от преди няколко дни.

Мерси! Работя по въпроса, скоро очаквайте първите попълнения с моите творения :wors:

Едно БРАВО и от мен :) на мен също ми харесва! Цветовата гама е добра и не набивща се на очи, приятна за гледане! Успех за вбъдеще и предстоящите проекти! П.С. благодаря за скрипта, не го ползвах щото вече бях си го изнамерил, но сега си ми седи в и-мейла и ми е лесен за достъп :P

Благодаря ви за мненията и се радвам, че ви харесва! :eek: Но имам малък проблем Публикувано изображение значи както виждате сайта е правен на CSS изцяло, а аз съм нов в този език и както се казва тва ми е първия сайт, който е основно в CSS и имам малки проблеми.

Значи искам на направя така, че без да е дефиниран height на левия и десния div те да се съоръзмеряват един друг и най-вече фонът на ги покрива изцяло на не да се срезва. Значи това, което е в момента е компромисен вариант, но има разминявания в браузърите.

Идеята за това да не е с дефиниран height на div-овете е, че примерно при web design, галерия и анимации прозореца ще е по-дълъг надолу и левия див ми прави мизерии. Мислих да го направя с фрейм, и става добре външно, но Light Box галерията се отваря само във фрейма и става яко тапо.

Та въпроса ми е има ли някой предложение как да излезна от ситуацията или ще трябва да се примиря, че при опера и мозила (за сега там е добре, но не се знае...) не работи както трябва.

Благодаря предварително на тези, които могат да ми помогнат :beer:

ами задай на колоните {overflow:auto;} и махни height и тогава ще стане

ами задай на колоните {overflow:auto;} и махни height и тогава ще стане

xsakex Нещо не стана, сигурно не си ме разбрал как требва ама нема значение. Сега го направих за всека страница left и right divs да са с дефиниран height сами за себе си, което естествено води и до трупане на тези дефиниции в самия CSS и сайтът става бая тромав най-вече за това ако искам да го редактирам не е като при таблиците да си добавям съдаржание и то само да си се идължава надолу, ами сега трева при всяка промяна да редактирам и CSS-a, което требва да се избегне ама нз как Публикувано изображение

Сега поне върви на всички браузъри как що годе както трябва.

Е нали и аз съм имал подобни проблеми - там където искам <div> да се разтяга надолу не му задавам височина. И каквото сложиш вътре го разтяга надолу.

Виж как съм задавал стойностите на един сайт

#site {background: url(../images/site_bg.jpg) repeat-y;
width:807px;
clear: both; 
overflow:auto;}

#left {width: 182px;
float:left;
text-align:left;}

това е html кода

<div id="site">
<div id="top"></div>
<div id="header"></div>

<div id="left"></div>
</div>

а тук лявата колонка си отива в ляво и каквото да сложа в нея тя се прилепва до съдържанието точно колкото й е зададено от padding

Редактирано от xsakex (преглед на промените)

Е нали и аз съм имал подобни проблеми - там където искам <div> да се разтяга надолу не му задавам височина. И каквото сложиш вътре го разтяга надолу.

Виж как съм задавал стойностите на един сайт

#site {background: url(../images/site_bg.jpg) repeat-y;
width:807px;
clear: both; 
overflow:auto;}

#left {width: 182px;
float:left;
text-align:left;}

това е html кода

<div id="site">
<div id="top"></div>
<div id="header"></div>

<div id="left"></div>
</div>

а тук лявата колонка си отива в ляво и каквото да сложа в нея тя се прилепва до съдържанието точно колкото й е зададено от padding

ок мерси ще пробвам по-късно дано стане :speak:

Мале евала батка златен си стана перфектно по-добре и от таблица ;) Мерси много! Ако имам други въпроси по CSS ще питам нали няма проблем ;):)

Е па питай, нали за тфа е форума :) Само дето аз ако имам въпроси по CSS не знам кой да питам. Между Другото видях как е станало - одеве имаше една лента над footer-a ама сега се е махнала ;)

Като дизайнери искам да ви питам за мнението на тази глава за училищен вестник! Приемам критики и препоръки отностно дизайна и текста също :)

вижте я тук

П.С. извинявам се че е толкова голяма, но просто бързам да я кача и да изчезвам за работа.

Предварително Ви благодаря!

Редактирано от \krasko (преглед на промените)

текстовете не са степенивани вярно. не си личи кое е името не вестника. Това "i" за какво е ? никаква информация не носи. пък и да напомня за новини или информация, нали е изписано с трекст. защо да се повтаря? Това, което се води запазен знак го реши как ще бъде двуцветно, защото никой няма да пчетати цветен училищен вестник. Пък и да го отпечатят цветно - погледни само качеството какво е на картинката. Също ме дразни, че линиите пресичат някои букви. Текста "месечно издание...." да иде на един ред. И реши все пак кое ти е името на всетника, и му сложи някакъв ефект - например да има червен кунтур около буквата. абе да си личи, кое е главния текст. Тоя Arial Black е отвратителен погледни само буквата "д" каква е в сравнение с "а", която също е супер смачкана и грозна (думата "издание")

Като дизайнери искам да ви питам за мнението на тази глава за училищен вестник! Приемам критики и препоръки отностно дизайна и текста също :P

вижте я тук

П.С. извинявам се че е толкова голяма, но просто бързам да я кача и да изчезвам за работа.

Предварително Ви благодаря!

Добре е! Ако можеш само да покажеш целата страница да видиме как пасва. :ph34r:

ПС: Между другото вкарах нови неща в Графики :)

Логото е твърде голямо, текстът е разпилян и то много, не разбирам значението на тези черти...

Пробвай нещо с такава концепция, стандартната за вестник >

Публикувано изображение

текстовете не са степенивани вярно.

не си личи кое е името не вестника. Това "i" за какво е ? никаква информация не носи. пък и да напомня за новини или информация, нали е изписано с трекст. защо да се повтаря?

Това, което се води запазен знак го реши как ще бъде двуцветно, защото никой няма да пчетати цветен училищен вестник. Пък и да го отпечатят цветно - погледни само качеството какво е на картинката. Също ме дразни, че линиите пресичат някои букви. Текста "месечно издание...." да иде на един ред.

И реши все пак кое ти е името на всетника, и му сложи някакъв ефект - например да има червен кунтур около буквата. абе да си личи, кое е главния текст. Тоя Arial Black е отвратителен погледни само буквата "д" каква е в сравнение с "а", която също е супер смачкана и грозна (думата "издание")

Прав си, вестникът ще е черно-бял, просто не съм качил черно-бялата "глава" (текста е Verdana). Нямам на представа как ще излезе след принтера, но със сигурност логото ще е гадно. Текста ще го събера повечко и ще добавя някой друг ефект на "ПГСС-новини"

Митака

наистина семпло и оригинално, ще пробвам нещо такова. Като го направя ще го кача отново за мнения :)

П.С. Хубаво е че можеш да вземеш профисионално мнение поне от някой. Ако знаете каква беше старата "глава" на вестника... :) И ако знаете къде учаа.... моето училище

Айде, като го направя пак ще кача да го скивате :).

Редактирано от \krasko (преглед на промените)

Я да видим какво ще кажете за моето произведение тук. Да отбележа, че е правен за 2 часа! Best view in IE.

Ето какво направих:

Публикувано изображение

Митака водих се по твоите указания, дано да е станало по-добре от предишното и най-важното да ви харесва.

За цялата страница сигурно по-късно ще мога да я кача да я видите, защото нямам още информацията да я направя! :speak:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.