Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнения за дизайн на сайтове

Featured Replies

@alex89_m Доста добре се е получил според мен. Само хийдъра и фуутъра не ми харесват особено, но не мога и да ти дам съвет как точно да ги промениш @\krasko Шрифта не е особено подходящ и оправи го преливането тъмно-светло сиво - сега е много рязка промяната

• Отговори 1,1k
  • Прегледи 182,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

@alex89_m

Доста добре се е получил според мен. Само хийдъра и фуутъра не ми харесват особено, но не мога и да ти дам съвет как точно да ги промениш

Даам. Цялата философия, която съм вложил е да е семпло и изчистено, но функционално.

Сега вкарах още неща в сайта - монтажи, лога и лични снимки. :blink:

Вижде моите произведения и кажете мнението си за всеки!

1. http://etnolina.com

2. http://aigholidays.data.bg

3. http://souhrsmirnenski.data.bg

(първия и третия са с готови темплейти, но съм работил доста по тях)

Първият дизайн е твърде семпъл и скучен. Прилича ми на портал от 98 година, вместо на сайт на фирма. Вторият е с твърде голям хедър, типографията също куца. Дизайнът на училището ми прилича на някой темплейт, крайно неподходящ за сайт на училище. Опс, като видях редакцията ти... Щом са темплейт няма какво да се говори - дизайнът не е твой. Дизайн означава композиция, цветова комбинация, кодирането вече е друг въпрос. Ти си работил по сорса, не по дизайна ;) С няколко думи има още да се трупа опит, приятелче.

Редактирано от Митака (преглед на промените)

Ами 3тия нищо не си работил по него то си личи... Това е училище бе :) виж тоя старец живял през 1500 година и след това виж тоя дизайн .. поне така го възприемам аз ;) Иначе 1вото и 2рото са добре само че индекса не е подходящ

А кажете колко би трябвало да струва дизайн на сайт до ниво PSD (без да се кодира). А евентуално ако се прави статичен сайт (само HTML + CSS) какво би струвало.

Ако пък сложността на дизайна е толкова важна - ето нещо като отправна точка - http://files.myopera.com/xsakex/albums/221...po_v2_color.jpg или http://files.myopera.com/xsakex/albums/221793/2corpo_v2.jpg

П.П. Вече съм се пазарил за този, ама така и никой не може да ми даде отговор колко струва този труд (все пак това не е работа на общак, че да се смята по 10лв на ден :) )

Редактирано от xsakex (преглед на промените)

А кажете колко би трябвало да струва дизайн на сайт до ниво PSD (без да се кодира). А евентуално ако се прави статичен сайт (само HTML + CSS) какво би струвало.

Ако пък сложността на дизайна е толкова важна - ето нещо като отправна точка - http://files.myopera.com/xsakex/albums/221...po_v2_color.jpg или http://files.myopera.com/xsakex/albums/221793/2corpo_v2.jpg

П.П. Вече съм се пазарил за този, ама така и никой не може да ми даде отговор колко струва този труд (все пак това не е работа на общак, че да се смята по 10лв на ден :) )

Еми брат не мога да ти кажа със сигурност, но сайтове само html+css и то само темплейти (за справки със superhosting.bg) струват около 120лв. (пак казвам теплейти, нединамични страници до 4 вътрешни страници), а като го гледа този твоя дизайн е доста добър надявам се и авторски :sobbing: минимум 200лв. ако е само html+css. Айде успех ;)

ПС: като гледам ше имаш и регострация на потребители, което означава требва много повече да му искаш.

Редактирано от m_sharky (преглед на промените)

Е тук аз правя само дизайна, пък то самия сайт си го има, така, че не ме вълнува много. Разбира се снимките не съм ги правил аз, а са от stockphoto

Е тук аз правя само дизайна, пък то самия сайт си го има, така, че не ме вълнува много.

Разбира се снимките не съм ги правил аз, а са от stockphoto

Само ще те помоля ако можеш да напишеш линка към stockphoto да ги разгледам :yanim:

Тези в superhosting са супер нагли пичове. Темплейтите, който продават, не са техни, а най-вероятно дори и не са ги купили от авторите им.

Ето и едно сайтче, на което искам мненията ви... Цък не е съвсем завършен и някой страници се повтарят.

Става само ме дразни, че на места текста не котрастира добре със снимката отзад и не се вижда много. това требва да го оправиш. Вземи сложи некакъв BG или пък изсветли снимката и затъмни шрифта. Иначе е добро - може би само оптимизацията му куца заради много картинки на всека страница - различна.

Успех!

А искам да попитам, за да не правя нова тема, в която никой не пише :rolleyes: Некой има ли подходящ HTML кода или javascript за скролиране на текст в сайт (като за новини да се врътка) и да не е от типа: <marquee></marquee>, понеже нещо тоя код не е валиден за XHTML и ми прави бъгове с мозилата та не ми върти текста в дивовете както требва. Та значи ми требва нещо подобно най-вероятно като Javascript и да е ВАЛИДНО в W3C!!!

Редактирано от m_sharky (преглед на промените)

Добър вечер!Искам да ви попитам за вашите идеи какво да добавя в моя сайт за да стане по-добър и по-добър ?!!Ето това е моят сайт Публикувано изображение ето това изглежда Това не е реклама просто искам да попитам за помощ!?!?

Редактирано от bestlap (преглед на промените)

Хмм в този така добър сайт мисля ,че на тази също така добра тематика " реклами " е добре да се добавят още малко раклами.

Момче, ти от дума не разбираш - казах ти да смениш дизайна, дадох ти линк към стила, който ти препоръчах да използваш, казах ти как гнусно-зелен дизайн на лого е крайно неподходящ, ти отново смени на старата, ужасна тема на сайта ти и пак питаш...

И какъв му е стилът? Кое точно е стилът? С какво се различава от този например?

Айде стига с тая реклама на еднодневки.

Ето и едно сайтче, на което искам мненията ви... Цък не е съвсем завършен и някой страници се повтарят.

Сега това с текста отстрани стои много тапо, а в основния прозорец нема нищо. По-добре както ти казах оправи фона на съдържанието - нещо напрви го по-блед или най-добре го махни, щото и без това бави сайта. Ако толкова дъпжиш на всека страница да има различна снимка, по-добре направи само баннера горе да се сменя - хем по-малка снимка да не бави, хем на фона на текста не пречи, хем идеята я има и така е стандарта. :P

ПС: Надявам се, че като си пуснал тоя пост го следиш, а не си пиша така :rolleyes::P

Сега това с текста отстрани стои много тапо, а в основния прозорец нема нищо. По-добре както ти казах оправи фона на съдържанието - нещо напрви го по-блед или най-добре го махни, щото и без това бави сайта. Ако толкова дъпжиш на всека страница да има различна снимка, по-добре направи само баннера горе да се сменя - хем по-малка снимка да не бави, хем на фона на текста не пречи, хем идеята я има и така е стандарта. :wors:

ПС: Надявам се, че като си пуснал тоя пост го следиш, а не си пиша така ;):)

Ами следя го да, но виж проблема е там, че хората, на които го правя го искат така цитирам: "всяка страница искаме да е с различна снимка, ето ти снимки слагай по-хубавите, искаме разнообразие" наясно съм какво ми казваш и според мен така е по-добре ама... А за текста искаха да някъде отстрани, да не закрива снимката и в същото време да се вижда ясно. Сега искам да измисля нещо за тоя JS така че да не е в края на страницата, да е в рамките на тялото, така от страни, но на рамката на тялото на сайта. Ако имате някакви идеи какво трябва да променя моля да ги споделите.

И аз не съм много съгласен с мнението на тези дето им го правя, но за това се съгласиха да ми дават пари. :wors:

Здравейте, може ли да ми кажете мнението си за този сайт:

http://www.bglifeguards.com/resound/

Моля, ако имате време тествайте го под различни браузъри и кажете дали става. Моля, оценете дизайна и сложността на техническото изпълнение от 0 до 10. Колко пари според вас би струвал той ( с уговорката, че малки бъгове се отстраняват бързо ). Моля, при определяне на цената, имайте предвид, че изпълнението е изцяло по желание на клиента - цветове, лого, навигация, функционалност, използван софтуер - всичко до най-малките детайли(включително и бекграунда на HTML версията ).

За новите версии на Internet Explorer, версията на цял екран трябва да се намали 100 пиксела.

Бихте ли дали някакво предложение какво трябва да се подобри в този сайт за да стане малко по - добър.

/това не е реклама на сайта просто искам малко градивна критика/

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.