Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Тази конфигурация бива ли я?

Featured Replies

И да знаете момчета, 960 е ребранд на 760 ;)

преди 33 минути, Росен Р. Александров написа:

Къде някой споменава Grid ? И Grid ли ти е мерилото за производителност че само там GTX 960 показва нещо...

Както и да е. Няма да навлизам повече в безсмислени спорове.

Ти спомена, че игрите в клипа по-горе били на NVIDIA. Аз пък ти казвам, че нито една игра на Codemasters  не е на NVIDIA,  а точно обратно - във всяка една от тях има реклама на AMD. 

Между другото, недей заблуждава хората. Малко са дори новите игри, които с подобна карта могат да се възползват от повече от 2 GB памет при 1920x1080. Една от тях е GTA 5, която си заема повечко памет, както и Far Cry 4. Само че и двете са на NVIDIA  както казваш. При GTA 5  преспокойно може да си сложиш детайли, заемащи дори 2.5 GB  видеопамет и накъсана картина или ненатоварено ядро на видеокартата няма да видиш. Всъщност, не споря с теб, щото с теб не може да се спори. Казвам това на хората всеки път, та да не се вържат на постове като твоя. Без покритие, изсмукани от пръстите. 

преди 7 часа, Кой съм аз? написа:

Хората които могат да мислят ще изберат GTX 960 пред R9 370!

Явно ти не можеш да мислиш, защото той иска да ти покаже, че дори и игра която е на AMD, губи пред GTX 960 сравнена с друга аналогична видео карта на AMD!

P.S. По-добре не отговаряй, че едва ли да разбереш за какво говорим и само ще се излагаш с твоите 'тъпизми'... ;]

Аз работя с факти и опит, а не с едно единствено клипче като вас...

По тази логика може и Радеон да се избере защото работи по-добре в редица Nvidia игри...

И по възможност не ми казвай какво да правя за да не ти казвам къде да отидеш...

И също така както не веднъж се спомена... Изчакай някой месец за новите драйвери и виж дежавю. Огромно подобрение в АМД картите и огромен регрес м Nvidia картите. Но тогава съм сигурен че пак ще търсите под вола теле :> със здраве.

С Уважение.

преди 7 часа, Кико написа:

Ти спомена, че игрите в клипа по-горе били на NVIDIA. Аз пък ти казвам, че нито една игра на Codemasters  не е на NVIDIA,  а точно обратно - във всяка една от тях има реклама на AMD. 

Между другото, недей заблуждава хората. Малко са дори новите игри, които с подобна карта могат да се възползват от повече от 2 GB памет при 1920x1080. Една от тях е GTA 5, която си заема повечко памет, както и Far Cry 4. Само че и двете са на NVIDIA  както казваш. При GTA 5  преспокойно може да си сложиш детайли, заемащи дори 2.5 GB  видеопамет и накъсана картина или ненатоварено ядро на видеокартата няма да видиш. Всъщност, не споря с теб, щото с теб не може да се спори. Казвам това на хората всеки път, та да не се вържат на постове като твоя. Без покритие, изсмукани от пръстите. 

Моите постове са реални, а ти си човека който е готов да извади от 10 кладенеца вода само за да е на неговата :> И действително с теб не може да се спори и за това и не опитвам да споря, а и няма смисъл. И въпреки че има доста хора които ти обясняват как стоят нещата ти пак си знаеш твоето.. Сигурен съм че никога не си имал карта АТИ а само каквото са ти казвали тоя и оня. А аз съм имал карти и на двата производителя, както и много други хора в форума които четат в момента и ти се смеят през сълзи на бисерите. Единия ти всъщност добре го познаваш :>

Редактирано от Росен Р. Александров (преглед на промените)

Не ви знам защо изобщо спорите - в момента е достатъчно само цените на картите да се погледнат и човек може да си представи много добре и как са по скорост.Както няма почти нищо ново на пазара те са си ги напаснали и позиционирали,така че за всеки джоб и да има и съответната скорост.Говорим глобално погледнато естествено ,не в отделни примери изключения от правилото.Иначе има и игри в които примерно 780 бие максуелите а в други 960 бие 390Х.

750Ti<370<950<270X<960≤380<380X

Това с паметта също е дъвкано хиляди пъти.До 960/380  2 гб са напълно достатъчни за хармонична работа на картата - не за изкуствено предизвикани изцепки.От средния клас нагоре започва да има в някои игри и настройки значение.Тестовете го показват как в някои случаи 4 гб версиите убиват с двойно повече кадри 2 гб в други няма никаква разлика. Но основното е,че по принцип 960 и 380 с 2 гб не са препоръчителни освен ако бюджета не натиска чак толкова.Тенденцията е за повече памет (Black ops 3) и драйвъра хитрува до време, после почват дроповете.

преди 11 минути, Tommygun написа:

Не ви знам защо изобщо спорите - в момента е достатъчно само цените на картите да се погледнат и човек може да си представи много добре и как са по скорост.Както няма почти нищо ново на пазара те са си ги напаснали и позиционирали,така че за всеки джоб и да има и съответната скорост.Говорим глобално погледнато естествено ,не в отделни примери изключения от правилото.Иначе има и игри в които примерно 780 бие максуелите а в други 960 бие 390Х.

750Ti<370<950<270X<960≤380<380X

Това с паметта също е дъвкано хиляди пъти.До 960/380  2 гб са напълно достатъчни за хармонична работа на картата - не за изкуствено предизвикани изцепки.От средния клас нагоре започва да има в някои игри и настройки значение.Тестовете го показват как в някои случаи 4 гб версиите убиват с двойно повече кадри 2 гб в други няма никаква разлика. Но основното е,че по принцип 960 и 380 с 2 гб не са препоръчителни освен ако бюджета не натиска чак толкова.Тенденцията е за повече памет (Black ops 3) и драйвъра хитрува до време, после почват дроповете.

с 90% от нещата съм съгласен, само да ми обясниш за BO3. Струва ми се, че задълбавате към неща, подобни на тия с вертикалната синхронизация и 60-те фпс, 90% от АМД феновете за които не са съгласни и твърдят, че и 40 fps  са им достатъчни. Така ли е? BO3  я играх в началото и не забелязах заради видеопаметта да  стават катаклизми. Не знам какво имаш предвид, но ще ти кажа какво става, когато няма видеопамет при GTX460  и Far Cry 4. Или поне ставаше с Win 7 и тогавашните драйвери, 1280х1070  бе максимума. Дори 1600х1200 идваха много. Паметта се запълва, почва да зарежда и чете от паметта и харда, а когато това стане, видеоядрото престава да се товари или по-точно това се изобразява като непълно натоварване на видеокартата. Картината става накъсана. Това е да няма видеопамет и играта да не може да се възползва от RAM  паметта. Само че такива неща няма с GTX970  при препълнена видеопамет, когато се играе с Win 10 и последни драйвери. Преди имаше наченки при 4K  с много АА, но това означаваше и кадри от порядъка на 15-20. Истински 15-20, а не предизвикани от видеопаметта. Ще ти кажа защо. Защото видеокартата работи максимално натоварена и само на моменти спадаше натоварването поради малкото видеопамет. Сега това нещо го няма, клипове 1000 дадох. Но ето пак:

Кажи ми къде виждаш спад в натоварването на GTX970. Погледни и видеопаметта. Виждаш ли как е запълнена на 4000МБ и няма дроп, няма и 1% спад в натоварването на ядрото? Аз по-идеално вървяща игра рядко съм срещал.  Друг е въпроса, дали и i5  е достатъчен.  

Ето при Far Cry 4:

А ето и при какви настройки държа 60 fps  при Far Cry 4:

Ето и как е с GTX750Ti, която повече се доближава до GTX960  и е с два GB  памет. Макар че целта на клипчето бе друга-да се види как върви играта с i3. Но там съм променял и настройките на графиката така, че да се запълни повече видеопамет. Отлично се вижда, как според GTA5  заетата видеопамет трябва да е 2.5 GB  и как върви при тия настройки карта с 2GB видеопамет:

Мога още десетки клипчета да дам, както и да направя други, но общото е, че влиянието на видеопаметта е преувеличена в реалността.

Все едно да почнем да спорим, дали едно БМВ може да върви с 250 km/h  половин час и така всеки ден. Най-малкото бензина ще свърши по някое време и то доста по-рано от очакваното. Тия коли макар да имат максимална скорост от 250 км/ч, то не напразно се казва "максимална", а не нещо друго. При тая скорост може да имаш и вибрации, шум от вятъра, нестабилност, да не говорим, че и ти няма да си в кондиция, щото пулса ти ще е над 200 удара в минута. В момента точно за това спорим - за максималната скорост, с която никой не кара. Айде честно, колко от вас са пробвали максималните възможности на колите си? Лично аз за 5 години два пъти съм вдигал 190 по километраж при максимална скорост 175. Отчитам лекия наклон и неточните показания на скоростомера. Но това е. Реално аз винаги карам с темпомат на 80 или 90км/ч, понеже съм фен на вертикалната синхронизация :P Ама че си пасват автомобилите с игрите и хардуера. Темпомата си е направо вертикалната синхронизация в автомобила, че и действа по един и същи начин. 

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Купих си Компютъра и се справя блестящо играя Assassin's Creed Unity на високи настройки 

this HTML class. Value is https://www.youtube.

Не вдига повече от 45/50 градуса и е много безшумен :happy-minion:

Редактирано от Emanuil Qnkov
гришка (преглед на промените)

Току що, Emanuil Qnkov написа:

Купих си Компютъра и си справя блестящо играя Assassin's Creed Unity на високи настройки 

И коя конфигурация взе?

• Автор
преди 5 минути, Ultimate Computers написа:

И коя конфигурация взе?

преди 5 минути, Ultimate Computers написа:

И коя конфигурация взе?

Посочената в началото на темата самоче с i5 

Купих си Компютъра и си справя блестящо играя Assassin's Creed Unity на високи настройки 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.