Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Предстоящ ъпгрейд от 1150 към 1151

Featured Replies

Здравейте!

Сегашен компютър:

Кутия: DeepCool Tesseract SW

Захранване: Fractal Design Integra M 550W

Дъно: Gigabyte B85-HD3-A

Процесор: Intel Pentium G3440

Рам: Kingston HyperX Fury Savage

Хард: Seagate Baracuda 1000GB 7200RPM 64MB

Сега за напред искам да сменя дъното и процесора с 1151 пример давам на тези два компонента които съм избрал!

Дъно: AsRock Z170 PRO4-D3 и Процесор: Intel Xeon E3-1230 V5 сега знам че ще ми кажете че за този процесор не му трябва дъно което да отключва, но аз искам това дъно и точка, понеже може да искам да си взема заключен процесор след време.

Тук идва главния въпрос!

На самото дъно в поддръжка на рамите в официалния сайт, не видях да пише за 16GB плочка памет че се поддържа? Пише само до 8GB, е нали има 4 слота памет, как ще ги запълня ако не поддържа 16GB плоча ?

Другия въпрос е че в поддръжката на дъното не е споменат Intel Xeon че се поддържа ?

В тях ли е грешката или аз нещо не разбирам какво става ?

Цялата работа е излишна. Вземи си един отключен I7 от старите и ще си много по-добре от колкото с тоя Xeon които така или иначе не се поддържа.

I7-4790K е на по-високи честоти отделно е възможен клок въпреки че си с B85 чипсет а парите даже ще излезнат по-малко.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

Още един пресен пример как преди време някой HW гуру е дал съвет на момчето да си вземе сегашните компоненти с ''цел бъдещ ъпгрейд'', а сега се търси дъно и процесор!

Ами че то настоящото му дъно има доста сериозна поддръжка на процесори, от Haswell и Haswell Refresh поколенията, в това число и Xeon-и на тяхна база. Просто да си ъпгрейдне процесор с по-сериозен модел и толкова.

Добро захранване и кутия та и видеокартата не е проблем.

Всъщност частите са си екстра та не виждам лош съвет в случай че не ги е избирал сам по-скоро сегашната му идея е лоша. 

преди 6 минути, Roujin Z написа:

Добро захранване и кутия та и видеокартата не е проблем.

Всъщност частите са си екстра та не виждам лош съвет в случай че не ги е избирал сам по-скоро сегашната му идея е лоша. 

А бре имам 6-то чувство, че ти си му помагал.:D

П.П. Кутията е боклук.

Чувствай каквото си искаш. HD3-A е ново та е малко вероятно някога да съм го препоръчвал а хибридни дискове никога не съм препоръчвал.

Кутията си е супер за цената но човек трябва да има акъл за да го оцени. 

преди 13 минути, Roujin Z написа:

Кутията си е супер за цената но човек трябва да има акъл за да го оцени. 

Прав си. За цената си е супер. Но има още куп неща за тази цена, които са за предпочитане пред този пласмасарник. Ми аз един съботен обяд с жената ми е толкоз. Тесеракта ли да предпочета? 

преди 1 минута, XECUTIONER написа:

Прав си. За цената си е супер. Но има още куп неща за тази цена, които са за предпочитане пред този пласмасарник. Ми аз един съботен обяд с жената ми е толкоз. Тесеракта ли да предпочета? 

Добре, че нямам жена като твоята. 

Аз за 80 лв. пълня хладилника с храна за работните дни та за мен подобна кутия е добра.

Иначе да предпочитам Lian Li ама тя няма да ме нахрани.

Пък аз с 80 лева си бърша задника като ми свърши тоалетната хартия. Таман ми стигат ако са по десетачки. 

Ма аз се пошегувах. С 80 лъва само помахвам на сервитьорчето да ми вземе поръчката, че инак никакво внимание. А тоалетната хартия ми е от немски тапети от след втората световна.;)

• Автор

Да RoujinZ ми помогна за компонентите, а дъното е това защото нямаше от другото в наличност което ми беше препоръчал. Хард диска си е шестица като качество и цена. Кутията я избрах аз, не съм много доволен от дизайна но пък е удобна за големи видеокарти до 320см. или 310 забравих колко беше. Също не съм доволен от кутията понеже щипките издават зъзящ звук от вибрациите на вентилаторите. Не съм сигурен може и от партидата да не е сполучлива но това ми се падна.

Искам ъпгрейд заради рамта, понеже искам да запълня слотовете с по 16гб плочи в бъдеще а вие ме отказвате :).

Ще се занимавам с Adobre premiere, After Efect и др. Там ще иска яко рам и добър процесор, както и стабилно видео с колкото може повече поточни процесори.

До тук разбрах че  AsRock Z170 PRO4-D3 не поддържа   Intel Xeon E3-1230 V5 тъка ли е?

И другия въпрос на който не получих отговор, мога ли да лепна 16GB плоча на AsRock Z170 PRO4-D3 и всичко да е ок, защото нали ви казах че в поддръжката на дъното не видях да пише че се поддържат ?

преди 5 минути, goodly написа:

И другия въпрос на който не получих отговор, мога ли да лепна 16GB плоча на AsRock Z170 PRO4-D3 и всичко да е ок, защото нали ви казах че в поддръжката на дъното не видях да пише че се поддържат ?

ами според спецификациите дъното  поддържа само DDR3/DDR3L, от които не мисля, че съществуват 16-гигабайтови модули.

Лично аз дъно на Асрок не бих си взел дори за HTPC, а да не говорим за сериозна работа (доколкото сериозно мислиш да се занимаваш с видеообработка де).

преди 28 минути, goodly написа:

Да RoujinZ ми помогна за компонентите, а дъното е това защото нямаше от другото в наличност което ми беше препоръчал. Хард диска си е шестица като качество и цена. Кутията я избрах аз, не съм много доволен от дизайна но пък е удобна за големи видеокарти до 320см. или 310 забравих колко беше. Също не съм доволен от кутията понеже щипките издават зъзящ звук от вибрациите на вентилаторите. Не съм сигурен може и от партидата да не е сполучлива но това ми се падна.

Искам ъпгрейд заради рамта, понеже искам да запълня слотовете с по 16гб плочи в бъдеще а вие ме отказвате :).

Ще се занимавам с Adobre premiere, After Efect и др. Там ще иска яко рам и добър процесор, както и стабилно видео с колкото може повече поточни процесори.

До тук разбрах че  AsRock Z170 PRO4-D3 не поддържа   Intel Xeon E3-1230 V5 тъка ли е?

Мисля,че ще са ти малко 64 гб,търси дъна поддържащи 128 гб рам,че тези програми си искат рам;).Само дето ще трябва да продадеш колата, за да я купиш:)

Има сървърни. 

пс. Може да се вземе дъно с Z170 чипсет и DDR4 от по-евтините ако държиш на тия 16ГБ модули но запознат ли си с цените им?

http://shop.sky.bg/index.php?route=product/product&path=1_11&product_id=11915&sort=p.price&order=DESC

Иначе ето едно от по-евтините дъна -   GIGABYTE Z170-HD3P, Z170, DDR4 3466(O.C)/2133, DVI, HDMI, SATA III, M.2 Socket, USB 3.1, LGA1151 

Това не е препоръка просто коментирам. Все още смятам че са пари на вятъра и е по-добре да си ъпгрейдваш сегашната машина.

Току що, Roujin Z написа:

Има сървърни. 

говорим за десктоп доколкото виждам...от друга страна дъното - Supports DDR3/DDR3L 2133+(OC)/1866(OC)/1600/1333/1066 non-ECC, un-buffered memory
и в същото време - Supports ECC UDIMM memory modules (operate in non-ECC mode)

хем не поддържа ЕСС памет, хем я поддържа, но няма да работи в ЕСС режим. Щеше да е смешно, ако не беше жалко...

Кой е казал, че не поддържа ECC - поддържа ги(познава ги), но работят в non-ECC режим.

Авторе, в момента имаш дъно на което може да заложиш и Xeon ако толкова ти е зор също и 32 ГБ оперативна памет, какво като не е ДДР4?. Не ти е нужно да преминаваш към нова платформа. Ама гледам, че си си го навил на пръста, подведен вероятно от твой приятел, който не е от форума или от собствените си полусъзнателни опити да мислиш. 32ГБ са повече от достатъчно за всеки от изброените до момента софтуери.

• Автор

Не съм се подвел от приятел, сам съм решил да минавам на 1151 заради подобрената нано технология 16nm на процесорите и обширната възможност за ъпгрейд до 64гб рам.

Кой е казал че няма 16GB кит DDR3 . Лошото е обаче че в българия няма в наличност или поне не съм видял да има някъде. Трябва да помоля някой вносител който работи с Crucial само да вкара нужното на мен количество и да се разберем за цената. По принцип са ми достатъчни 2х16 като за начало, и след това вече ако мисля че се нуждая от още рам, тогава ще знам че имам възможност и ще съм напълно спокоен че мога да набуфам още без да се притеснявам от нищо. Кажете ми какво мислите за плочките на Crucial?

май си говорите за различни неща:

16GB модул

и

16GB кит

• Автор

Без да исках съм писал кит което значи повече от един модул, а имам в предвид само един модул от 16ГБ рам Заповядайте!

Само изберете от капацитета за рам, 16GB и ще ви излязат 16 гигабайтови модули.

Редактирано от goodly (преглед на промените)

Обсъждате рам паметта а никой не му спомена, че новите ксеони не вървят на десктоп чипсети а им трябва C236 или С232

Асус и Гигабайт показаха тея дни съответни интересни дъна(C232 Pro Gaming и GA-X150-PLUS WS),но не се знае кога ще са на пазара.

Така че и според мен най-добре да се издои сегашната плаформа доколкото може.

Оп сори наруто му е казал ,че не се поддържа.Но те и старите не се поддържаха а вървяха за разлика от новите.

Редактирано от Tommygun (преглед на промените)

• Автор

Те производителите и те са едни замотани, та замотават и нас дето най много се интересуваме от това което купуваме и трябва да доставят най-вярната информация а ми се струва че не го правят както трябва.

Пишат че поцесора е за 1151 а като гледаш дъната там никъде не се споменава в поддръжката че се поддържа xeona. Ако е същата работа със 1150 и ксеоновите процесори, то тогава бих казал че информацията им е неточна което ме разочарова. Как може да знае потребителя след като не е споменато че наистина става. Нищо, няма да ми е проблем да лепна някой i7 skylake, но не ми е за гейминг и точно за това наблягам на ксеоните.

Преди малко говорих с един от служителите на sky.bg и ми казаха че е възможно да доставят такъв модул от 16GB рам, само че цената още не е уточнена.

Става дума за ето тази Crucial 16GB ECC Reg DDR3, 1600Mhz, 1.35v, CL11 която струва 139.99USD, 257,58ЛВ. но като пристигне рамта тук, ще е с по-висока цена и не мога да гадая до като не ми кажат!

ПП!

Туко що ми се обадиха и ми казаха че рамта ще струва 363лв. Доста скъпичко удоволствие.

Редактирано от goodly (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.