Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

CS:GO(Геймърска) Конфигурация за 2000лв

Featured Replies

http://nikem-bg.net/cart/55796p1r55267p1r2232p1r53727p1r52202p1r2252p1r55763p1r55002p1rf.html

преди 24 минути, kgb22 написа:

Благодаря за конфигурацията, но много скромно ми изглежда :)

Най-лесно е да се направи нескромно изглеждаща :) 

До колкото играта аз също я играя от време на време с мойта щайга си държа 60-70 FPS медиум графики, AMD Athlon X2 280 - 3.6 GHz, duo .... 8GB DDR3, 1 GB DDR5, 128 bit, 810 mhz е графичното ядро, 3200 е честота на паметта й. Единствено имам някакъв дроп при по-висока графика, като влезя в "пушилка", може би е заради процесора както каза Кико.

• Автор
преди 2 часа, Ivan Iv. написа:

До колкото играта аз също я играя от време на време с мойта щайга си държа 60-70 FPS медиум графики, AMD Athlon X2 280 - 3.6 GHz, duo .... 8GB DDR3, 1 GB DDR5, 128 bit, 810 mhz е графичното ядро, 3200 е честота на паметта й. Единствено имам някакъв дроп при по-висока графика, като влезя в "пушилка", може би е заради процесора както каза Кико.

Разбирам те, аз сега играя от лаптоп и съм на минимални :D   и закрепвам двата края. 

Засега компютърът ще се взима началото на Януари.

преди 12 часа, Roujin Z написа:

Кофти.

Какво й е кофти, би ли конкретизирал (ясно, че цената, друго :D )

преди 11 часа, Ivan Iv. написа:

Уж се стремиш към бъдещ ъпгрейд, а пък слагаш 1150 сокет, малко нещата не ми се връзват, сложил си отключен процесор на заключено дъно... Та както и да е според мен да вземи някой по-скъпо дъно (пример) с I3-6100, и след това да ъпгрейднеш на I5-6600K.

П.С: Стреми се към новите платформи, а не старите...

Много ти благодаря за мнението, конфигурацията ми бе предложена и аз съм склонен на промени. Също така и аз не харесах дъното, на базата на цената, такова дъно е провал, бихте ли ми казали, кое дъно ще препоръчате, харесах си фирмата MSi ? Готов съм да Ви изслушам :)

преди 13 часа, kgb22 написа:

Благодаря за конфигурацията, но много скромно ми изглежда :)

Ами ако искаш от ония монитори ще ти трябват доста средства та съм гледал да се огранича до 1 450 лв. за компютъра като съм се водил от изискванията на играта.

Сложил съм ти 6300 понеже е на по-високи честоти и с повече кеш от 6100 та и с по-добро охлаждане от заводското както и напълно достатъчна видеокарта.

Истината е че с 6320 които е на 3.9GHz ще е още по-добре но освен че е по-скъп трябва да се поръчва от другаде та става още по-скъпо.

Колкото до заключените процесори в по-високия клас хем са по-скъпи хем няма да дадат по-добър резултат в тая игра а и в доста други та ми се струват безсмислени.

Отключен би имало смисъл но трябва и подходящо дъно (за това казах "кофти" за оная конфигурация) както и охладител та парите стават много повече.

По-скоро може да се наблегне на видеокарта но разликата между 950 и 960 е минимална (тя 950 си е орязана 960) та по-скоро бих взел SSD за основен.

По-този начин се избягват всички междинни слабости които иначе са като камъчето дето обръща колата. 

И между другото консумацията ще е под 200W (с клок може и малко повече да излезе) та не ти трябва захранване над 450W особено боклук като Хипер.

Това е валидно за които и да е процесор на Интел за с.1151 комбиниран с която и да е карта на Nvidia до 980.

Притеснения може да имаш ако взимаш АМД + АМД или печките на Интел 2011 дето при клок са като раховец.

пс. Ако пазаруваш от ardes ще дадеш едно минимум 200 лв. отгоре заради надценките им.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

преди 3 часа, Ultimate Computers написа:

Хм. Това охлаждане не е добър избор, ако ще се гонят 4.5-4.6 GHz. Особено лятото ще има проблеми. Той CM612  едва удържа положението, какво остава за тоя евтин CM.

То това охлаждане е като за заключен Tray вариант но основния проблем е кутията която просто не е съвместима с дъното.

пс. А с LG 29UM67 може би е по-добре да се вземе АМД видеокарта но човека иска друг вид монитор та едва ли е нужно да го мислим.

• Автор
Цитат

Ами ако искаш от ония монитори ще ти трябват доста средства та съм гледал да се огранича до 1 450 лв. за компютъра като съм се водил от изискванията на играта.

Сложил съм ти 6300 понеже е на по-високи честоти и с повече кеш от 6100 та и с по-добро охлаждане от заводското както и напълно достатъчна видеокарта.

Истината е че с 6320 които е на 3.9GHz ще е още по-добре но освен че е по-скъп трябва да се поръчва от другаде та става още по-скъпо.

Колкото до заключените процесори в по-високия клас хем са по-скъпи хем няма да дадат по-добър резултат в тая игра а и в доста други та ми се струват безсмислени.

Отключен би имало смисъл но трябва и подходящо дъно (за това казах "кофти" за оная конфигурация) както и охладител та парите стават много повече.

По-скоро може да се наблегне на видеокарта но разликата между 950 и 960 е минимална (тя 950 си е орязана 960) та по-скоро бих взел SSD за основен.

По-този начин се избягват всички междинни слабости които иначе са като камъчето дето обръща колата. 

И между другото консумацията ще е под 200W (с клок може и малко повече да излезе) та не ти трябва захранване над 450W особено боклук като Хипер.

Това е валидно за които и да е процесор на Интел за с.1151 комбиниран с която и да е карта на Nvidia до 980.

Притеснения може да имаш ако взимаш АМД + АМД или печките на Интел 2011 дето при клок са като раховец.

пс. Ако пазаруваш от ardes ще дадеш едно минимум 200 лв. отгоре заради надценките им.

Оценявам големия коментар, смятам да пазаря от Ардес, защото са ми обещали 15 % отстъпка.Ако имаш друга алтернатива по-изгодна, съм готов да чуя предложенията.Компютърът няма да е изцяло за ЦС, искам за парите, които съм готов да дам, да взема възможно най-доброто :) 

Би ли погледнал конфигурацията и да ме посъветваш какво да променя :http://ardes.bg/configurator?#20:70783:1,21:58668:1,19:58165:1,17:65443:1,10:57840:1,37:70905:1,24:48023:1,23:51585:1  Дъното не съответства на цялата конфигурация :) Отворен съм за предложения.

Цитат

То това охлаждане е като за заключен Tray вариант но основния проблем е кутията която просто не е съвместима с дъното.

пс. А с LG 29UM67 може би е по-добре да се вземе АМД видеокарта но човека иска друг вид монитор та едва ли е нужно да го мислим.

Би ли погледнал  МОМЕНТНА КОНФИГУРАЦИЯ и да дадеш съвета си относно нея

Благодаря Ви предварително

Редактирано от kgb22 (преглед на промените)

При грубо 20% надценка тия 15% отстъпка пак ще ти излезнат по-солено. Ако беше само няква дреболия как да е но при хиляди левове тия 5% не са малко.

Колкото до конфигурацията пак си избрал неподходящо дъно за клок само че тоя път е и несъвместимо понеже е за старите процесори.

И отново нямаш охладител без които няма как да се мине и калпавото захранване от което нямаш полза. 

пс. Господи тия само на процесора имат 70 лв. отгоре?! Ебах ти и алчните наглеци! 

пс. Господи тия само на процесора имат 70 лв. отгоре?! Ебах ти и алчните наглеци! 

Не зная защо си сюрпризиран. Това е политиката им от години на Ардес.Откривал съм продукти със завишена цена от 160лв. при тях затова препоръчвам на познати да ги избягват.

Ами те Никем и Скай не работят за спорта а да печелят пари за това съм раздразнен. 

Процесора принципно при сегашния курс на долара е 433 лв. на едро та вече има 70 лв. отгоре та тия реално искат 140 лв.

И видеокартата им е с 40 лв. над обичайната цена което просто ме отказва да гледам останалите части.

• Автор

Може ли да ми препоръчате  по-добро място ? По-изгодно или с ардес 15 % отстъпка да си оставам ?

Проблема е че няма и голям избор на части а и с тоя неудобен конфигуратор е адска мъка но примерно - 

http://ardes.bg/configurator?#20:70783:1,48:65595:1,21:71119:1,19:71525:1,17:59043:1,37:70905:1,24:48023:1,23:71060:1

http://nikem-bg.net/cart/54144p1r52597p1r54204p1r54978p1r51380p1r55343p1r48266p1r54209p1rf.html

Разликата е 227 лв. та не е малко но ако ти направят 15% отстъпка си заслужава защото ще излезе 1 715 лв. демек 75 лв. по-евтино от колкото в Никем.

Все пак е хубаво да знаеш кое колко струва и да смяташ защото като нищо може да се опитат да те метнат с по-евтини части.

Примерно ако нещо не е налично кажи че ще си помислиш и питай в темата за заместник на конкретната част.

пс. Монитора също се намира за 50 лв. по-малко но ако тия 15% важат и за него също е изгодно понеже излиза под 500 лв.

Излиза 2446 лв., но с 15% отстъпка стъпва на 2080 лв., почти колкото е и бюджета ти - http://ardes.bg/configurator?#20:70783:1,48:65595:1,21:73110:1,19:71525:1,17:65443:1,37:63625:1,24:37364:1,23:56049:1

Ето и същата конфиргуация, но от nikem - http://nikem-bg.net/cart/55279p1r54144p1r52597p1r54978p1r54844p1r52298p1r49248p1r44559p1rf.html

Редактирано от Кой съм аз? (преглед на промените)

Не знам аз с това впечатление ли останах или на човека не му трябва hdd,във нито една от конфигурациите не видях?Само със това ssd ли мислиш да останеш?

• 2 седмици по-късно...
  • Автор
на 12/7/2015 at 18:14, XxeoN написа:

Не знам аз с това впечатление ли останах или на човека не му трябва hdd,във нито една от конфигурациите не видях?Само със това ssd ли мислиш да останеш?

Не запазвам филми , музика и т.н .Другите неща са ми по-важни. 

Питам защото,ако свалиш примерно GTA V само тя ти е 60gb и смятам че това пространство ще ти е малко.

преди 16 часа, kgb22 написа:

Не запазвам филми , музика и т.н .Другите неща са ми по-важни. 

Самото сваляне и триене на филмите му разказва играта, като му съкращава живота в пъти. За това SSD се използва за ос и програми. За торент клиента си е нужно HDD, на което не му е проблем многократното презаписване на информация.

преди 7 часа, nikolela написа:

Самото сваляне и триене на филмите му разказва играта, като му съкращава живота в пъти. За това SSD се използва за ос и програми. За торент клиента си е нужно HDD, на което не му е проблем многократното презаписване на информация.

Не случайно тези SSD-та си имат гаранция.

• Автор
на 17.12.2015 г. at 14:50, XxeoN написа:

Питам защото,ако свалиш примерно GTA V само тя ти е 60gb и смятам че това пространство ще ти е малко.

Съгласен съм, дори съм на мнение да взема Radeon R9 380 вместо GTX 970, и да компенсирам липсата на харддиск + по-добро дъно.Смятам, че наистина ще е овъркил, ако пръсна сума ти пари а след 2-3 години да трябва да сменям пак части. Засега мога да кажа, че системата поне ще е DDR4.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.