Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Avast Anti-Virus Free/Pro/IS - проблеми, въпроси, мнения, обсъждане-част 2

Featured Replies

Това няма да ти се появява, но известието със зеления правоъгълник (Update popup), че антивирусната ти се е обновила с нови вирус дефиниции - ще го виждаш, стига да работи нормално avast!, да имаш достъп до интернет и ако не си изключил въпросното уведомление.

Тоест изключването на software updates не изключва автоматичното обновление на avast!

Редактирано от angel* (преглед на промените)

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 121,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Официален сайт на Avast! Новата версия 5.0 допринася за постигането на целта на компанията да предлага пълноценна антивирусна и анти-malware защита, която е модерна, опитна – и безплатна. Н

• И едно мое мнение ...  избор на антивирусна програма е личен избор на всеки, който би трябвало да се базира на вашите нужди, техническите умения, опит и възможности, предлаганите от антивирусните комп

• Здравейте,     Ако ви се случва често да грешите URL-тата при въвеждане, а и за да се предпазите от phishing след грешно въвеждане на сайт ви препоръчвам добавката Adblock Plus, като в настройките

Публикувани изображения

Здравейте! След пресен инстал на уин 7, като добър човек си ъпдейтнах драйверите, и си сложих антивирус- аваст 8.... и сега ще го махам. Причината е, че прави някаква мизерия(не намирам по подходяща дума), и на някои програми - driver genius за пример, ми дава следната грешка - sorry this application cannot run under a virtual machine. Нямам Vmware още инсталиран, и след малко ровене из гугъл се натъкнах на този форум:

http://forum.avast.com/index.php?topic=116838.0

Засега аваст не отговарят по въпроса, но аз не съм им фен така или иначе, и с удоволствие ще му дам uninstall.

И още нещо да добавя, малко след като вече махнах аваста. Преди имах и проблем с някои bluetooth у-ва(т.е. с всички), поради някаква причина не можех да ги прибавя. Голямо ровене падна, но решение не намерих.

След деинсталиране на аваст- си аднах и слушалките, и мишката и клавиатурата. Така, че- АВАСТ отива в коша ми завинаги.

Не всички имат твоите проблеми, но разбирам недоволството ти. И на мен ако ми създаваше толкова проблеми и аз щях да я деинсталирам. Ама чак завинаги! Да не забравяме, че на почти всяка програма се е случвало някои от версиите й да има бъгчета, които с времето и пускането на новите релийзи ги изчистват. Благодаря за споделената информация, ако срещнем подобни грешки ще знаем откъде са!

Не всички имат твоите проблеми, но разбирам недоволството ти. И на мен ако ми създаваше толкова проблеми и аз щях да я деинсталирам. Ама чак завинаги! Да не забравяме, че на почти всяка програма се е случвало някои от версиите й да има бъгчета, които с времето и пускането на новите релийзи ги изчистват. Благодаря за споделената информация, ако срещнем подобни грешки ще знаем откъде са!

Вярно- малко съм афектиран, и признавам, че малко се изхвърлих с това "завинаги", но след като от два дни се ровя и свалям драйвери и чета един куп постове за този проклет блутут, и не намирам решение за error 0x80070015, се оказва, че причината е в аваст-а. Дано никой да няма моите проблеми, и всичко да е в някакъв конфликт в моята машина, но ще се радвам и ако съм помогнал на някой с подобни проблеми.

Почитания

От години ползвам AVAST Free, но в интерес на истината до сега не са тръгвали толкова катрастофално с нова версия. и това важи най вече за по - стари машини с инсталиран пр. ХР. Нито една beta не тръгна като хората. Всички имаха някакъв проблем или водеха до някакви конфликти. Не виждам и нищо по различно от 7 версия освен новия интерфейс и лакомията на  8 версия за системни ресурси. Започвам да се чудя, дали не е време за раздяла, защото като чета, то явно създава проблем и с други версии на Win

От години ползвам AVAST Free, но в интерес на истината до сега не са тръгвали толкова катрастофално с нова версия. и това важи най вече за по - стари машини с инсталиран пр. ХР. Нито една beta не тръгна като хората. Всички имаха някакъв проблем или водеха до някакви конфликти. Не виждам и нищо по различно от 7 версия освен новия интерфейс и лакомията на  8 версия за системни ресурси. Започвам да се чудя, дали не е време за раздяла, защото като чета, то явно създава проблем и с други версии на Win

Безплатният вариант на Авира е много добра алтернатива, даже бих казал в пъти по-добра! :)

Аз съм с Avast IS 8 на Windows 8 32 bit и работи по-леко от 7-цата, без почти никакви проблеми, като изключим един бъг в интерфейса. Явно при XP и Vista има доста проблеми, от това, което чета. Аз по-скоро съм изненадан при мен от липсата на бъгове и безпроблемната работа.

Да, забравих да спомена, че съм на уин7 х 64, на dell xps l502, може моите проблеми да са си нещо м/у dell и аваст, но това вече не е моя грижа. Comodo се оказва доста добър вариант.

Здравейте! Вчера вечерта, компа хлъцна все едно, докато получаваше аваст ъпдейт. Голям е бил сигурно. За около минута и отгоре. Просто беше неизползваем. Тази сутрин стартирам системата. Уелкъм скрийна седи около половин минута, отделно аваст не ще да излезе в трея, а когато след близо минута излезе:Публикувано изображение.

Освен това и не иска старт на модулите:

Публикувано изображение

OMG, WTF, и тъ нъ...:

Публикувано изображение

Няма да бързам с махането й. Ще отида на бач, пък после ще видя... Тъй-тъй... заради проблемите на нод, сложих аваст, ам сега... 

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

Чета от снимките ти Нерегистриран (остават 0 дни).

BTW, на един от компютрите ми с напълно акуализиран XP SP3 съм сложил avast! Free - работи перфектно.

Здравейте! Вчера вечерта, компа хлъцна все едно, докато получаваше аваст ъпдейт. Голям е бил сигурно. За около минута и отгоре. Просто беше неизползваем. Тази сутрин стартирам системата. Уелкъм скрийна седи около половин минута, отделно аваст не ще да излезе в трея, а когато след близо минута излезе:Публикувано изображение.

Освен това и не иска старт на модулите:

Публикувано изображение

OMG, WTF, и тъ нъ...:

Публикувано изображение

Няма да бързам с махането й. Ще отида на бач, пък после ще видя... Тъй-тъй... заради проблемите на нод, сложих аваст, ам сега... 

Ако не ти дава  да я регистрираш на ново, пробвай със систем рестор, аз така  оправих подобен проблем  с аваст на работа.

Не. Регистрирана беше. Не знам какво се случи. Ще я деинстална и после ще я инстална пак. Да не е пък заради Комодо. До тази сутрин си работеше почти нормално... 

ред.

Публикувано изображение

Оххх, срам не срам да кажа. Бе вчера бутах без да разбирам се заиграх със сървисите и спрях Plug and Play. След това изключих компот и забравих. Добре, че сега се сетих преди да деинстална програмчето. ... еми, явно и като порасне човек пак.... 

Публикувано изображение

Днес официално приключи тестването ми на Аваст 8 Free. Браво! (не на мен, разбира се, а на програмчето) Не бях слагал Аваст за по-дълго и да си играя с него от класическата версия 4.7, ли беше ? Според мен чудесна защита и нелош контрол. Ползвах я заедно с Комодо (за чиято нова версия не мога да кажа нищо хубаво засега) 5-та версия на стената и що се отнася до натоварване и сговорчивост едва ли мога да кажа нещо сигурно, а и компота ми е смотан - дъно Intel Atom 230, 1.60 гхц, 1 гб РАМ с Уин Екс Пи, инсталация на по-малко от месец някъде. Но не се заинати при комуникацията с никоя от инсталнатите програми и най-вече с Опера - демек не се отрази на сърфиране и тъ нъ. Лееееко забавяне при копиране и разархивиране, но предполагам, че го прави, понеже чеква разни неща, а и тестът ми, както казах може би не е особено обективен, понеже си имаше за другарче стената на Комодо - друга програма, която е сговорчива с всякакъв софтуер. Инсталнах първо Аваст и после стената и това може да е било създало дерт също. Не знам. Но ми е по-спокойно да контролирам приложенията и връзката им с нета (с уинската стена, няма как...). Направи ми недобро впечатление как играят графичните показатели в Таск Мениджъра (особено кривенето на линията на PF History - рамта), но 7 модула постоянно ровичкат+ още два-три на Комодо...

Имайки предвид това, че Комодо може би е пречило по някакъв начин на плавното представяне на Аваст, може би ... Оценката ми е 6/6!

П.С. Аваст имаха проблем със заразите от флашки преди. Не съм чеквал сега как е, но то кой ли пък няма. Другото, което ми беше правило лошо впечатление е нерядкото несправяне с триене на открити зловредни файлове и понякога откровен инат особено, когато мятах лош файл направо от архива на десктопа... Такова нещо сега не забелязах.

Трябва да я чекна със стената на Зоун Аларм може би... Без стена ще е по-обективно тестване (и Аваст, и Комодо например наблюдават поведението на процеси и файлове), но не съм свикнал с гол антивир...

П.с.2 Предварително дадох изключения на двете програмчета да не се наблюдават, ама не знам колко успешно е било...

П.С. III И не на последно място, преди време (доста), Аваст имаше дерт с фалшиви позивни. Сега не забелязах такова нещо.

Много странно...със последна версия на avast съм, възползвах се от опцията за блокиране на определени сайтове, чрез предварително зададен списък. Имам три браузера-  IE 10, Mozilla и Google Chrome, но при Мозила сайта си се отваря, става дума за bgamat...да не правя реклама, при другите два се блокира,но не и при Мозилата, имате ли идеи защо? Благодаря.

Публикувано изображение

Редактирано от miazmatik (преглед на промените)

Здравейте,преди 2 седмици смених аваст,free версията с аваст интернет секюрити и вече забелязвам колко тежка и тромава стана системата.Мога ли без деинсталиране да се върна на аваст фрий.Освен това,че ми иска активационен ключ,не ми харесва и като дизйн с тези квадрати.Досега съм ползвал програмата без никакви ядове,ама стана много тромава и не ми се занимава да търся пачове и кракове за Интернет секюрити.

Здравейте,преди 2 седмици смених аваст,free версията с аваст интернет секюрити и вече забелязвам колко тежка и тромава стана системата.Мога ли без деинсталиране да се върна на аваст фрий.Освен това,че ми иска активационен ключ,не ми харесва и като дизйн с тези квадрати.Досега съм ползвал програмата без никакви ядове,ама стана много тромава и не ми се занимава да търся пачове и кракове за Интернет секюрити.

За препоръчване е да я премахнеш от контролния панел, като след това в safe mode използваш този инструмент, за да си сигурен, че е премахната напълно.

Редактирано от luckyboy (преглед на промените)

Виж какво ти предлагам аз :) Аваст Free 8 + COMODO Firewall = безплатен, пълнофункционален и ефективен пакет ;) , без излишни натоварвания.

П.С: правиш си една пълна виртуализацийка и ... :whist:

Публикувано изображение

Редактирано от hUstle (преглед на промените)

http://forum.avast.com/index.php?topic=91263.0

https://support.avast.com/index.php?_m=knowledgebase&_a=viewarticle&kbarticleid=1219

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.