Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Няколко думи за Linux Mint 17.3

Featured Replies

До колкото схванах от сайта на Минт, през 2016 няма да има нищо ново. А изцяло ще се съсредоточат, върху сегашната версия. Това означава ли, че ще пуснат там разни върколаци и подобни убунтови глезотии?

• Отговори 61
  • Прегледи 4,6k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 12 минути, ghostBG86 написа:

До колкото схванах от сайта на Минт, през 2016 няма да има нищо ново. А изцяло ще се съсредоточат, върху сегашната версия. Това означава ли, че ще пуснат там разни върколаци и подобни убунтови глезотии?

Нещо не ви разбирам. Какви върколаци да пускат и какви глезотии? Ubuntu е базовата дистрибуция.Украшенията се полагат повече на дериватите.

Щом излезе Ubuntu 16.04, излизането на базирано на него издание на ментата е сигурно.

преди 1 час, П.Петров написа:

Направих няколко магии и Linux Kernel стана 4.3.0-040300-generic .

От Тук взех рецептата. Да попитам успял ли съм да омажа нещо или нещата са в норма, щото Update Manager-а не го миждам в трея, на първо четене.

Защо не слагаш ядра, които ги има в самият Update Manager и се инсталират елементарно? Пък и не съм убеден ,че се е налагало да слагаш точно това ядро

Screenshot from 2015-12-09 21:00:44.png

Редактирано от sokoban (преглед на промените)

Видях, че е последното пуснато.... Друго обяснение нямам. Какъв проблем може да изникне от това, че го няма в менажера? Ако трябва да го махам.  

преди 4 минути, П.Петров написа:

Видях, че е последното пуснато.... Друго обяснение нямам. Какъв проблем може да изникне от това, че го няма в менажера? Ако трябва да го махам.  

Най- доброто ядро е щатното (generic, поддържано от издателя на дистрибуцията).

Ядрата от Ubuntu kernel, наистина са компилирани за Ubuntu http://kernel.ubuntu.com/~kernel-ppa/mainline/

Но, не са щатни. Някои от тях, никога няма да се ползват в никое издание на Ubuntu. Всяка следваща версия, трябва да инсталирате сам и не е гаранция, че няма да уцелите проблемно ядро.

Ъпдейта вече се появи в Update Manager-а.

След като рефрешнете, кликвате на Edit и най-долу ще имате опция Upgrade to Linux Mint 17.37 Rosa.

преди 12 часа, cybercop написа:

Нещо не ви разбирам. Какви върколаци да пускат и какви глезотии? Ubuntu е базовата дистрибуция.Украшенията се полагат повече на дериватите.

Щом излезе Ubuntu 16.04, излизането на базирано на него издание на ментата е сигурно.

Малко на шега го казвам. Но официалната версия, от Минт е, че през 2016 няма да има нови версии. Поне аз така го разбрах, а изцяло ще се съсредоточат на сегашната 17.3. А в сайта на Убунту, пише че Април месец, идва новата версия LTS, с ядро 4.4.

Сегашната версия 16 на Убунту, нали в името си имаше върколак?

на 6.12.2015 at 4:58, peppone1 написа:

Защо да инсталирате Linux на какъвто и да е компютър след като няма драйвери и малко програми за тази ОС? Аз също съм мислил да си инсталирам такава ОС, но каква работа ще ми върши, как ще работи машината без драйвери и тем подобни?

Смях в залата! Всичко си има. 

преди 10 часа, ghostBG86 написа:

Сегашната версия 16 на Убунту, нали в името си имаше върколак?

Ubuntu 15.10 е с кодово име "хитър върколак".

Да де, объркал съм номерацията. Пак е някакъв върколак, дали хитър или не. :D Но пак си остава въпроса ми, щом през 2016 от Минт, няма да пускат нови версии. А Убунту през Април изкарва LTS с ядро 4,4. Надява се, и тия от Минт, да го пуснат и новостите от върколака.

За N-ти път го пиша. От излизането на Ubuntu 14.04, ядрата и драйвърите за видеото (xserver-xorg) на всяка следваща поддържана версия, влизат в хранилищата на текущата LTS. Това, че влизат, не значи, че трябва да се инсталират. Това е опция. Всяка актуализация след първата (Ubuntu 14.04.1) е с драйвъри и ядра от новоизлязлата версия на Ubuntu. Инсталирането на тези издания, също не е задължително. Тези "екстри" могат да се инсталират в оригиналната конфигурация (Linux Mint 17 или Убунту 14.04) или да се надградят в предишната актуализирана версия, ако е инсталирана такава.

Става въпрос за инсталация, само за два мета пакета.

За ядрото : linux-lts-"име на новото издание"

Пример : linux-lts-vivid

За драйвърите на видеото :  xserver-xorg-"име на новото издание":

Пример : xserver-xorg-vivid

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.