Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 забива при инсталация

Featured Replies

Може да е от дисковете или CDRom-a да прецаква записите. Записвай винаги на най-ниска скорост и е препоръчително записите да се правят с външна програма като Burnaware или imgburn и да се активира опцията за проверка на записа след като вече диска е записан и сесията затворена. Пример при Burnaware:

BHQiozJ.jpg

• Отговори 53
  • Прегледи 7,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Много се забавлявам като чета, че "новия windows" е по-бърз от стария...

преди 8 минути, Евгени Симеонов написа:

Много се забавлявам като чета, че "новия windows" е по-бърз от стария...

хехехе и аз съм така и след това на всеки час валят новини колко нови бъгове има :D

преди 6 часа, DeathSkull написа:

7ца не съм пробвал на стария хард диск ,защото предпочитам да е на по-бързия(тоест новия). Windows 10 го записах с програмата ,с която се сваля от сайта на microsoft. След като свали и запази копието на десктопа, програмата ме пита дали искам да запиша на USB или DVD. Не съм слагал допълнителни програми като isoburn.

И все пак ме съмнява че е харддиска, щом със стария си нямал проблеми, какво ти пречи да направиш една пробна инсталация с Windows XP?Сигурно си свалил английската версия на инструмента за да запишеш диска. Но инструмента на Майкрософт е пълен боклук. Първо не можеш да създадеш един комбиниран образ за всички подверсии на 8.1, като Home, Professional и т.н. Второ има опция за комбинирана архитектура (32-64 Bit), но изходният файл става 2 пъти по-голям и не се събира на стандартно DVD, та и тук не са се изложили. Затова си свалете готовият ISO образ чрез Windows XP и си го запишете на един диск с която и да е програма.

• Автор

Охооо с imgburn минах заветните 9% , сега е на около 20% и върви напред :) Дано стане този път!

ПП. УДАРИ 100% :О :О :О ааа супер , най-накрая :Д тоя диск го слагам в рамка - последния от кутийката с дискове :D:D Благодаря момчета, ако има нещо - ще питам тук :) Супер сте!

Редактирано от DeathSkull (преглед на промените)

• Автор

Всичко вече е ток и жица - сложих MSE, драйвърите са инсталирани. Само да попитам - как да вържа стария хард диск като допълнителен ? Да видя дали поне от local disc D ще мога да си извадя личните неща. То е ясно,че трябва да го свържа със SATA кабел и захранването,но в биоса някви настройки ? 

преди 4 минути, DeathSkull написа:

Всичко вече е ток и жица - сложих MSE, драйвърите са инсталирани. Само да попитам - как да вържа стария хард диск като допълнителен ? Да видя дали поне от local disc D ще мога да си извадя личните неща. То е ясно,че трябва да го свържа със SATA кабел и захранването,но в биоса някви настройки ? 

MSE на Windows 10? Windows 10 си има вграден Windows Defender... :)

Не, диска трябва да се разпознае и без настройки в биос-а, но предполагам сте активирали AHCI вместо IDE вече преди инсталацията на самия Windows? Иначе друго за което трябва да се внимава е подредбата на дисковете. Този с инсталиран Windows трябва да е на първо място.

• Автор

Не,не :D Сложих Windows 7 64 битов :Д

Можеш ли да разясниш по-подробно това за дисковете. Слагам го при изключен компютър, нали ?(тъп въпрос вероятно). Като пусна и вляза в биоса после какво ?

на ‎16‎.‎12‎.‎2015‎ г. at 22:20, DeathSkull написа:

Не,не :D Сложих Windows 7 64 битов :Д

Можеш ли да разясниш по-подробно това за дисковете. Слагам го при изключен компютър, нали ?(тъп въпрос вероятно). Като пусна и вляза в биоса после какво ?

Няма нужда да правите нищо в БИОС-а. Ако не е сменен режима на AHCI преди инсталацията на Windows сега и да го смените ще имате син екран при стартиране ако не се променят едни настройки предварително от самия Windows. Колкото до boot order-a не би трябвало при включването на новия диск да се промени, но ако случайно стане така вижте една статия как да върнете диска с Windows на първо място:

http://www.howtogeek.com/129815/beginner-geek-how-to-change-the-boot-order-in-your-computers-bios/

Но първо вижте като го вържете (при спрян компютър и изваден захранващ кабел и е добре да пипнете кутията няколко пъти за да се премахне статичното електричество) дали имате нужда от бърникане в БИОС-а. Засега не се занимавайте с БИОС!

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 10 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Може да е от дисковете или CDRom-a да прецаква записите. Записвай винаги на най-ниска скорост и е препоръчително записите да се правят с външна програма като Burnaware или imgburn и да се активира опцията за проверка на записа след като вече диска е записан и сесията затворена. Пример при Burnaware:

BHQiozJ.jpg

А аз по-горе казах как го правя по простия начин ;) Два диска. Малка е вероятността и двата диска да запецнат на едно и също място. Преди време ползвах тоя номер, щото записвачката ми бе стара, вероятно със замърсено око, а дисковете също стари, записани на незнам си коя скорост. Не вярвах че ще се получи,  но ми хрумна тая идея след като Windows все не искаше да се инсталира. 

преди 24 минути, Кико написа:

А аз по-горе казах как го правя по простия начин ;) Два диска. Малка е вероятността и двата диска да запецнат на едно и също място. Преди време ползвах тоя номер, щото записвачката ми бе стара, вероятно със замърсено око, а дисковете също стари, записани на незнам си коя скорост. Не вярвах че ще се получи,  но ми хрумна тая идея след като Windows все не искаше да се инсталира. 

Ами на мен пък ми се е случвало и 5 пъти да зацепи на едно и също място...с програма си е по-добре, защото има и опции като OPC,  buffer underun protection и т.н.

И най-добре DVD дисковете да са Verbatim. Старата ми записвачка на лаптопа записваше само тези дискове и SkyPro и нищо друго. Доста старичка е, но за тези дискове се държеше като чисто нова. А друг чистак нов лаптоп също записваше само тези 2 марки дискове. Не знам какво слагат в другите DVD-та, но Verbatim си остават най-сигурни срещу грешки и др., може би стареят по-бързо, но при правилно съхраняване, кой знае?

• Автор

Така,ръгнах и стария диск,намира го,но е разделен на две. Сега си прехвърлям нещата от сария на новия и имам въпрос - как да съединя двата дяла на стария(300+700 е и искам да го направя на едно)?

• Автор

С disk management може ли да се направи от два дяла на един? Проблемът е ,че където преди беше дял C с ОС тръгнах да го форматирам от my computer , изписа че се ползва от друга програма, спря форматирането и сега не мога да вляза в този дял... Нито ми показва колко е голям,но трябва да е около 300 гб. Ще я видя тази програма,която си писал и ще пиша резултатът.

преди 6 часа, DeathSkull написа:

С disk management може ли да се направи от два дяла на един? Проблемът е ,че където преди беше дял C с ОС тръгнах да го форматирам от my computer , изписа че се ползва от друга програма, спря форматирането и сега не мога да вляза в този дял... Нито ми показва колко е голям,но трябва да е около 300 гб. Ще я видя тази програма,която си писал и ще пиша резултатът.

Може, но наистина ако не разбирате е по-добре някой да влезне с TeamViewer-a и да ви го направи за да не загубите информация.

А най-лесно е инсталирането направо от iso файл. :) Ник'ви DVD-та, ник'ви флашки.

• Автор

С disk managent се оправих :) 

ExaFlop че е най-лесно,така е,но аз нямах достъп до зареден windows.

преди 16 часа, ExaFlop написа:

А най-лесно е инсталирането направо от iso файл. :) Ник'ви DVD-та, ник'ви флашки.

Голяма грешка. Това е операционна система, а не прост софтуер. Не вярвах, че ше го кажеш.

Хехе, Да кажем така - аз Windows XP - 10 инсталирам ОСНОВНО така. От 5-7 години не съм ползвал bootable DVD/USB!

Можеш да почетеш малко, преди да се изказваш така категорично:

И тук има отзив по темата. :)

Грешка. Така не можеш да форматираш дяловете, съответно да направиш чиста инсталация.

И къде тук е грешката, моля? :)

А тук съм описал как съм преинсталирал ОС на машина без физически достъп до нея. Хората са реални - можеш да питаш дали или...

https://www.kaldata.com/forums/topic/247486-бавен-компютър-браузър-и-премахване-на-потребителска-папка/?do=findComment&comment=3247212

преди 5 часа, ExaFlop написа:

И къде тук е грешката, моля? :)

А тук съм описал как съм преинсталирал ОС на машина без физически достъп до нея. Хората са реални - можеш да питаш дали или...

https://www.kaldata.com/forums/topic/247486-бавен-компютър-браузър-и-премахване-на-потребителска-папка/?do=findComment&comment=3247212

Два пъти гледах темата. Никъде не пише, как си преинсталирал, а само, че си оправил скапан профил. Не схващам и как от счупен профил, windows ще работи бавно.

преди 5 часа, ExaFlop написа:

Хехе, Да кажем така - аз Windows XP - 10 инсталирам ОСНОВНО така. От 5-7 години не съм ползвал bootable DVD/USB!

Можеш да почетеш малко, преди да се изказваш така категорично:

И тук има отзив по темата. :)

Прочетох. При положение, че ползваш (уж) оригинален диск с Windows, за какво е цялата гимнастика с Хайренса? Друго: От Глиста на горе, има вградени sata дърва в дисковете, а ако искаш XP, има заготовки. Аз ползвам бутваща флашка и не се занимавам с HBCD. За 10 мин. имам инсталиран джам.

Редактирано от Евгени Симеонов (преглед на промените)

Хайренс ползвам за среда за стартиране на WinNTSetup и за форматиране/преоразмеряване на дялове, ако е необходим. Въпреки, че последното мога да права откъдето си искам. WinPe средата е само за WinNTSetup - ползва се sysprep техниката за инсталиране с източник DVD/USB/iso/wim.

Не ме разсмивай, че инсталираш XP  за 10 минути. Тия можеш да ги разказваш на някой друг.(освен ако не го правиш на SSD(:ph34r:)

преди 17 минути, ExaFlop написа:

Хайренс ползвам за среда за стартиране на WinNTSetup и за форматиране/преоразмеряване на дялове, ако е необходим. Въпреки, че последното мога да права откъдето си искам. WinPe средата е само за WinNTSetup - ползва се sysprep техниката за инсталиране с източник DVD/USB/iso/wim.

Не ме разсмивай, че инсталираш XP  за 10 минути. Тия можеш да ги разказваш на някой друг.(освен ако не го правиш на SSD(:ph34r:)

XP отдавна не съм пипал. Ти явно не си разбрал. Слагам 7-ца от флашка и да, за по-малко от 15 мин. windows-a е качен. На SSD ще е още по-бързо, а аз качвам на лаптопски диск на 5400 оборота. Не ти схващам идеята, защо правиш толкова много врътки, за да сложиш един win. С бутваща флашка е къде, къде по-лесно. Ако все пак ти е смешно, смей се, проблемът не е мой. ;)

Редактирано от Евгени Симеонов (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.