Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Лаг на определени игри.

Featured Replies

• Автор

Е какво захранване да сложа може ли две захранвания?

Щото може и fx 6100 да е по зле дават го в нета при клок на повечето игри надминава ,fx 6300/8350 и бие някой по-стари i3/i5.

https://m.youtube.com/results?q=g3258%20vs.&sm=3

Можем да спрем с гадаенето всички обадих се на Jar ще го занеся и ще видим какво е що е то.

870лв не са малко пари процесора при клок е доста добър според видяното от мен в интернет видео го бива.

Но може всичко да е заминали ще го закараме ще замерим и ще се оправи не се пита от него ще работи и игрите ще вървят.

Редактирано от Asen144 (преглед на промените)

• Отговори 92
  • Прегледи 7,6k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 19 часа, Asen144 написа:

Е как играят, дропа не го ли видя при Crysis 3? Не питаше ли точно за това? Да не говорим, че точно това ниво не е от ония, които смачкват процесора. Няма как с две ядра да играеш тая игра, освен ако не намериш начин да ги вдигнеш на 6 GHz. 

• Автор

преди 40 минути, Кико написа:

Е как играят, дропа не го ли видя при Crysis 3? Не питаше ли точно за това? Да не говорим, че точно това ниво не е от ония, които смачкват процесора. Няма как с две ядра да играеш тая игра, освен ако не намериш начин да ги вдигнеш на 6 GHz. 

Абе писна ми аз да ви намирам гледайте!!!

Лично аз ще кача видео като разберем кое пропада захранването е май...

Без име.png

Ами гледай тогава какво прави Пентиума с Crysis 3:

Честотата е 3 GHz, но спокойно може да си прибавиш 50% към кадрите, за да се изравнниш с клокнат Пентиум. Ако на това му викаш игра, добре. 

И като искаш да разбереш де ти е проблема, инсталирай си MSI Afterburner барабар с RTSS, пусни по време на игра и гледай товари ли се пустия му пентиум на 100% или не. Гледай и колко се товари видеокартата. Мърда ли под 95-100%имаш проблем. Подобен, като тоя на клипа с Crysis 3, който даде горе, където играта дропва дори до 27 фпс, а натоварването на видеокартата спада до 75%. Ей на това му се вика спъване и затова хората избягват тия процесори, когато искат да играят добре. 

• Автор
преди 15 минути, Кико написа:

Ами гледай тогава какво прави Пентиума с Crysis 3:

Честотата е 3 GHz, но спокойно може да си прибавиш 50% към кадрите, за да се изравнниш с клокнат Пентиум. Ако на това му викаш игра, добре. 

И като искаш да разбереш де ти е проблема, инсталирай си MSI Afterburner барабар с RTSS, пусни по време на игра и гледай товари ли се пустия му пентиум на 100% или не. Гледай и колко се товари видеокартата. Мърда ли под 95-100%имаш проблем. Подобен, като тоя на клипа с Crysis 3, който даде горе, където играта дропва дори до 27 фпс, а натоварването на видеокартата спада до 75%. Ей на това му се вика спъване и затова хората избягват тия процесори, когато искат да играят добре. 

С този стар процесор кфо искаш пентиум?

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Xeon-E3-1230-v2-vs-Intel-Pentium-G3258

преди 2 минути, Asen144 написа:

С този стар процесор кфо искаш пентиум?

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Xeon-E3-1230-v2-vs-Intel-Pentium-G3258

Стига си давал линкове, а направи това, което ти казах - инсталирай си необходимия софтуер и засечи натоварванията на процесор и видеокарта по време на игра. Така може да си отговаряме до докато затворят темата, без нищо да направиш по въпроса. разбира се, възможно е да имаш и някой процес на заден план, който ти прави проблем. Но това не изключва горното, което казах. 

• Автор
преди 4 часа, nikolela написа:
преди 4 минути, Кико написа:

Стига си давал линкове, а направи това, което ти казах - инсталирай си необходимия софтуер и засечи натоварванията на процесор и видеокарта по време на игра. Така може да си отговаряме до докато затворят темата, без нищо да направиш по въпроса. разбира се, възможно е да имаш и някой процес на заден план, който ти прави проблем. Но това не изключва горното, което казах. 

По време на теста картата пропадаше ли товара и както по време на игра? 100% товар да падне рязко на 5%

Инсталирал съм на видео картата наи-новите драйвъри на видеото какво повече?

Без име.png

преди 1 час, Asen144 написа:
преди 29 минути, Кико написа:

И като искаш да разбереш де ти е проблема, инсталирай си MSI Afterburner барабар с RTSS, пусни по време на игра и гледай товари ли се пустия му пентиум на 100% или не. Гледай и колко се товари видеокартата. Мърда ли под 95-100%имаш проблем.

Абе писна ми аз да ви намирам гледайте!!!

Това е негов запис направен днес. Ясно се вижда, че има проблем. Картата му на моменти изобщо не се товари, а заетата видео памет е едва 600 - 700 мб. За момента основния проблем е захранването Hexa+400. То има 15А на 12 волта. което е 180 вата. Достатъчно е само за картата. Не знам след замяна с достатъчно захранване как ще е положението със употребата на видео рама.

http://vbox7.com/play:0afcbe5b56

Ето и захранването му.

http://www2.fsplifestyle.com/home/product.php?AreaLang=0&PSN=1001

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

• Автор
преди 5 минути, nikolela написа:

Това е негов запис направен днес. Ясно се вижда, че има проблем. Картата му на моменти изобщо не се товари, а заетата видео памет е едва 600 - 700 мб. За момента основния проблем е захранването Hexa+400. То има 15А на 12 волта. което е 180 вата. Достатъчно е само за картата. Не знам след замяна с достатъчно захранване как ще е положението със употребата на видео рама.

Еми ще ходя в Jar и те казаха ,че ще видят.

Ама едно ходене до там ми струва 100 лв винетка и 50 лева бензин затова се надявах тук нещо да направим ама няма да стане.

Без име.png

преди 5 минути, Asen144 написа:

Ама едно ходене до там ми струва 100 лв винетка и 50 лева бензин затова се надявах тук нещо да направим ама няма да стане.

Има и куриери. Виждам на снимката ти нещо, което трябва да разкараш от компютъра си. Инсталира се със видео драйвера и товари процесора по време на игри.

http://prikachi.com/images.php?images/157/8612157I.png

• Автор
преди 4 минути, nikolela написа:

Има и куриери. Виждам на снимката ти нещо, което трябва да разкараш от компютъра си. Инсталира се със видео драйвера и товари процесора по време на игри.

http://prikachi.com/images.php?images/157/8612157I.png

С него без него пак помия с него рекордвам спрят е още от началото от такса на стартиране.

преди 8 минути, Asen144 написа:

С него без него пак помия с него рекордвам спрят е още от началото от такса на стартиране.

Рекордвай си. На моменти се трае, на моменти не се трае. На мен ми отне време със АМД картата да разбера от де ми идваше проблем с игрите. Това е един от най отвратителните моменти причинени от това недоразомение.

https://www.youtube.com/watch?v=qya8iYq1kHc

преди 22 минути, Asen144 написа:

Ама едно ходене до там ми струва 100 лв винетка и 50 лева бензин

Със ходене няма да стане. Не вярвам да ти го върнат същия ден. На хотел 2 дена ли  ще спиш? Ще правят тестове, ще заменят части за да открият проблема. Това за 2 или 4 часа няма да стане. Нали не мислиш, че веднага ще се заемат с твоя случай?

• Автор
преди 10 минути, nikolela написа:

Рекордвай си. На моменти се трае, на моменти не се трае. На мен ми отне време със АМД картата да разбера от де ми идваше проблем с игрите. Това е един от най отвратителните моменти причинени от това недоразомение.

Със ходене няма да стане. Не вярвам да ти го върнат същия ден. На хотел 2 дена ли  ще спиш? Ще правят тестове, ще заменят части за да открият проблема. Това за 2 или 4 часа няма да стане. Нали не мислиш, че веднага ще се заемат с твоя случай?

преди 10 минути, nikolela написа:

Изхтрих Rapt. и пак същото.

Raptr не товари (поне при Nvidia карти) и прави прилични записи. Разкарах го обаче, защото ние със "зелените" си имаме GeForce Experience.

преди 5 минути, Agentpat™ написа:

Raptr не товари (поне при Nvidia карти) и прави прилични записи. Разкарах го обаче, защото ние със "зелените" си имаме GeForce Experience.

Че това работи ли при nvidia? Ако и двете програми са заменяеми да се възползва от shadowplay в GeForce Experience. Аз съм много доволен как не товари процесора и прави HD запис 1080р.

• Автор

Ей нестава и това си му  е...

преди 34 минути, nikolela написа:

Че това работи ли при nvidia? Ако и двете програми са заменяеми да се възползва от shadowplay в GeForce Experience. Аз съм много доволен как не товари процесора и прави HD запис 1080р.

Да, Raptr работи при Nvidia, но GeForce Experience не може да работи с карти на AMD.

преди 33 минути, nikolela написа:

Работи, само че главно с процесора :P 

Ей тук си играх да правя десет клипчета с различни програми за запис. Има го и твоя raptrt  под името AMD Gaming Evolved. Проблемът е, че той не може да работи пълноценно с видеокарти NVIDIA. Дава същите резултати, както и останалите програми за запис, с изключение на Shadowplay, която си ползва пълноценно хардуерното ускорение. Това разбира се е умилено направено от страна на NVIDIA. Не знам какво толкова сте доволни от тоя raptr, когато з го ползвах, повече от 1080p.  с някакъв мижав битрейт не можеше да снима. 

Що се отнася до товаренето, то и GFE  понякога почва да товари. Има достатъчно описани случаи в нета, а и аз периодично се сблъсквам с подобни проблеми, особено при стрийм. 

А по темата и клипчето...какъв всъщност е проблема на GTA 5? Това е началото на играта, изобилстваща с видеоклипове. Какъв показател е тя? Давай нататък да видим как е. И откъде ви хрумна, че захранването е проблемно? Ако има някакъв проблем с него, то ще има черни екрани най-вероятно. 15 А на линия означават 180 вата. Дори да допуснем, че на тая линия има и други консуматори, то при недостиг на захранване ще има черен екран или крашване на драйверите. Има ли такива? 

• Автор

AMD DRIVERS RECOVERY STOPPED да нон-стоп на края на клипа се вижда якия sttutering и спада.

преди 9 часа, Кико написа:

И откъде ви хрумна, че захранването е проблемно? Ако има някакъв проблем с него, то ще има черни екрани най-вероятно. 15 А на линия означават 180 вата. Дори да допуснем, че на тая линия има и други консуматори, то при недостиг на захранване ще има черен екран или крашване на драйверите. Има ли такива?

Хрумна ми от опит. На старата ми система след многократни изгасвания спря компютъра тотално да тръгне. Брат ми си беше нещо като пазач  и имаше в един склад много на брой бракувани офис компютри, та ми обеща да ми даде едно от захранванията за да пробвам от де идва проблема, защото в него се съмнявах. Даде ми това захранване, което е на повече от 8 години.

http://prikachi.com/images.php?images/828/8612828z.jpg

Със това захранване компютъра ми тръгна идеално, но много прегряваше  всичко в кутията, както и самото захранване  при пускането на игри. Няма изгасвания, няма аномалии, но и игрите се влачеха. За това и игри не играех. Както се вижда от моята снимка, захранването е по мощно от на автора. А системата, която не можа да захрани беше АМД атлон 5200+ и  карта АМД 5770. В момента това захранване го използвам да ми охлажда кутията. На него съм вързал 8 вентилатора.

Вижда се, че захранването е 200 вата. Сметни консумацията на старата ми система АМД атлон 5200+ и  карта АМД 5770. Казвам ти, че това захранване не можеше да я захрани.

• Автор

Eто видео на максимални настройки имам 40-45 fps и много рядко спадне на 10/20 fps и gpu load-а пада на 1/5 процента а на минимални лаги пред 4/5 секунди като качи 100 fps и долу на 25.

https://www.jarcomputers.com/p/PWRPCFORTRONHEXA400/PSU-FORTRON-HE-400-400W.html?ref=c_1

• Input Voltage 200 ~ 240 Vac

Видео:

167W

Процесор:

53W

Хард:

5W

Перки:

3W

167W+53W+5W+3= 228W.

http://vbox7.com/play:1e8df2d6ef

Играта си бача прекрасно докато не почне да умира на секунди и се получава цепене.

А то има 240V От него ли е?

преди 49 минути, Asen144 написа:

Eто видео на максимални настройки имам 40-45 fps и много рядко спадне на 10/20 fps и gpu load-а пада на 1/5 процента а на минимални лаги пред 4/5 секунди като качи 100 fps и долу на 25.

https://www.jarcomputers.com/p/PWRPCFORTRONHEXA400/PSU-FORTRON-HE-400-400W.html?ref=c_1

• Input Voltage 200 ~ 240 Vac

Видео:

167W

Процесор:

53W

Хард:

5W

Перки:

3W

167W+53W+5W+3= 228W.

http://vbox7.com/play:1e8df2d6ef

Играта си бача прекрасно докато не почне да умира на секунди и се получава цепене.

А то има 240V От него ли е?

Захранването се смята така. 12v линия имаш 15А умножено 12х15= 180 вата според производителя.

Намери си друго захранване за проба, което да е над 250 вата. Ако имаш старо , поне колкото  твоето, може и да опиташ с две захранвания, като едното захранва само картата. Самото захранване ще го пуснеш като мушнеш кабелче на зелено и което и да е черно на голямата букса за дъното. За тази букса става въпрос.

http://prikachi.com/images.php?images/466/8613466v.png

• Автор
преди 14 минути, nikolela написа:

Захранването се смята така. 12v линия имаш 15А умножено 12х15= 180 вата според производителя.

Намери си друго захранване за проба, което да е над 250 вата. Ако имаш старо , поне колкото  твоето, може и да опиташ с две захранвания, като едното захранва само картата. Самото захранване ще го пуснеш като мушнеш кабелче на зелено и което и да е черно на голямата букса за дъното. За тази букса става въпрос.

http://prikachi.com/images.php?images/466/8613466v.png

Ще му сложа само за захранване на видеото и ще пусна отделното захранване в тока защо и на motherboard-а?

преди 1 час, Asen144 написа:

Нищо не ти разбрах за защо и на motherboard-а? Ако питаш защо се слага кабелчето в тази букса - отговора е за да тръгне захранването. Питаше дали може да се използват 2 захранвания. Едното ще ти захранва всичко без картата. За целта махаш кабела от картата. Взимаш друго умряло захранване като твоето, което да е над 15А на 12v и го свързваш само с картата. Това допълнително захранване ще трябва да го пуснеш да работи. За целта късо кабелче се вкарва в голямата му букса от снимката по горе, кабелче да затвори веригата между зелен и който и да е черен кабел. Така захранването ще тръгне и ще подаде ток на картата. След това ще пуснеш и компютъра. Би трябвало да стигне тока за стабилна работа на системата.  

• Автор
преди 33 минути, nikolela написа:

Нищо не ти разбрах за защо и на motherboard-а? Ако питаш защо се слага кабелчето в тази букса - отговора е за да тръгне захранването. Питаше дали може да се използват 2 захранвания. Едното ще ти захранва всичко без картата. За целта махаш кабела от картата. Взимаш друго умряло захранване като твоето, което да е над 15А на 12v и го свързваш само с картата. Това допълнително захранване ще трябва да го пуснеш да работи. За целта късо кабелче се вкарва в голямата му букса от снимката по горе, кабелче да затвори веригата между зелен и който и да е черен кабел. Така захранването ще тръгне и ще подаде ток на картата. След това ще пуснеш и компютъра. Би трябвало да стигне тока за стабилна работа на системата.  

Утре отивам в Jar Computers и каквобзахранване да му сложа до 81.97 лева  Fort-рона не става?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.