Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Лаг на определени игри.

Featured Replies

преди 1 час, Asen144 написа:

Утре отивам в Jar Computers и каквобзахранване да му сложа до 81.97 лева  Fort-рона не става?

Най добре ще направиш. А и във магазина им виждам 3 захранвания. Останалите са за офис компютри на невероятни цени. Това е най евтиното, което става за купуване от тях.

https://www.jarcomputers.com/p/PWRPCCRSR550VSEU/550W-Corsair-VS-series-VS550.html?ref=c_1

Конкурентната цена на същото захранване, за да ти стане ясно колко са алчни а и да прочетеш спецификациите му.

http://nikem-bg.net/computer-components/Corsair-VS-550W-ATX-CP-9020097-EU/description.html

Искай да ти го сменят гаранционно и си доплати разликата, но е най добре да им дадеш компютъра и да им кажеш, че ти създава проблеми и в какво се съмняваш. Те ще се оправят на татък.

Или ти май си поръча частите отделно и някой ти го сглоби. В този случай те няма да имат вина за слабото захранване и може да ти откажат да го заменят с ново.

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

• Отговори 92
  • Прегледи 7,6k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор
преди 17 минути, nikolela написа:

Най добре ще направиш. А и във магазина им виждам 3 захранвания. Останалите са за офис компютри на невероятни цени. Това е най евтиното, което става за купуване от тях.

https://www.jarcomputers.com/p/PWRPCCRSR550VSEU/550W-Corsair-VS-series-VS550.html?ref=c_1

Конкурентната цена на същото захранване, за да ти стане ясно колко са алчни а и да прочетеш спецификациите му.

http://nikem-bg.net/computer-components/Corsair-VS-550W-ATX-CP-9020097-EU/description.html

Искай да ти го сменят гаранционно и си доплати разликата, но е най добре да им дадеш компютъра и да им кажеш, че ти създава проблеми и в какво се съмняваш. Те ще се оправят на татък.

Или ти май си поръча частите отделно и някой ти го сглоби. В този случай те няма да имат вина за слабото захранване и може да ти откажат да го заменят с ново.

Всички части съм поръчал от тях утре отивам и повече пари няма да дам те са си виноени ,че не са ми изчислили правилно тока.

Да си чукат захранването в главата.

Това съм го пропуснал. То също ще ти свърши работа, но като качество не ми харесва от към защити.

https://www.jarcomputers.com/p/PWRPCEVGA500WACTIVEPFC80PLUS/EVGA-500W-Active-PFC-80-plus-120mm.html?ref=c_1

преди 12 минути, Asen144 написа:

Всички части съм поръчал от тях утре отивам и повече пари няма да дам те са си виноени ,че не са ми изчислили правилно тока.

Да си чукат захранването в главата.

Може да са нямали налично и подходящо захранване. Ще ти дадат каквото има, ще си блъскаш известно време главата и ще идеш при тях. До тогава може и да са заредили нова стока. Важното е търговията да върви. Ако ти бяха казали да речем, че нямат захранвания, щеше да си купиш компютър от друго място. ;)

преди 10 часа, nikolela написа:

Хрумна ми от опит. На старата ми система след многократни изгасвания спря компютъра тотално да тръгне. Брат ми си беше нещо като пазач  и имаше в един склад много на брой бракувани офис компютри, та ми обеща да ми даде едно от захранванията за да пробвам от де идва проблема, защото в него се съмнявах. Даде ми това захранване, което е на повече от 8 години.

http://prikachi.com/images.php?images/828/8612828z.jpg

Със това захранване компютъра ми тръгна идеално, но много прегряваше  всичко в кутията, както и самото захранване  при пускането на игри. Няма изгасвания, няма аномалии, но и игрите се влачеха. За това и игри не играех. Както се вижда от моята снимка, захранването е по мощно от на автора. А системата, която не можа да захрани беше АМД атлон 5200+ и  карта АМД 5770. В момента това захранване го използвам да ми охлажда кутията. На него съм вързал 8 вентилатора.

Вижда се, че захранването е 200 вата. Сметни консумацията на старата ми система АМД атлон 5200+ и  карта АМД 5770. Казвам ти, че това захранване не можеше да я захрани.

Е и аз съм минал по тоя път, дори захранването още го ползвам на другия компютър. Но при мен винаги при недостиг на енергия се появяваше черен екран. Явно АМД са по-издръжливи на токов режим :P Язък дето си смени картата ;) Между другото, аз преди доста годинки задавах същия въпрос - дали захранването може да е причина за дропа. Дори мисля в тоя форум бе, ако не в някой друг. Тогава всички, дето разбираха повече от мен ме убеждаваха, че няма как да стане това. Ей затова и аз от опит казвам, че най-вероятно не е захранването.  Аз имах проблеми с един Chieftec с две подобни линии, но той нямаше два 6 пинови конектора за видеокарти както това захранване..

Между другото, аз навремето също смених захранването, но ефект никакъв :)

Не знам, нека по-разбиращите кажат, възможно ли е заради недостиг на ток, видео или процесор по някакъв начин да намалят работоспособността си, може би със смъкване на честоти или не. Аз мисля, че това не е възможно. Или има добро захранване и клок или изобщо няма клок, а в по-тежкия случай и захранване :) Ако на видеото не му стига захранването, то вариантите са драйверите да престанат да работят, да тръгне на някаква ниска честота или черен екран. Това може да е съпроводено с максимални обороти на вентилаторите или понякога спиране. Поне при NVIDIA  преди време имаше подобни бъгове в драйверите, които се криеха. както си играеш, драйверите крашват, вентилатора на видеото или на макс или на 0.  Роска, поздрави. 

преди 12 минути, Кико написа:

Е и аз съм минал по тоя път, дори захранването още го ползвам на другия компютър. Но при мен винаги при недостиг на енергия се появяваше черен екран. Явно АМД са по-издръжливи на токов режим :P Язък дето си смени картата ;) Между другото, аз преди доста годинки задавах същия въпрос - дали захранването може да е причина за дропа. Дори мисля в тоя форум бе, ако не в някой друг. Тогава всички, дето разбираха повече от мен ме убеждаваха, че няма как да стане това. Ей затова и аз от опит казвам, че най-вероятно не е захранването.  Аз имах проблеми с един Chieftec с две подобни линии, но той нямаше два 6 пинови конектора за видеокарти както това захранване..

Между другото, аз навремето също смених захранването, но ефект никакъв :)

Не знам, нека по-разбиращите кажат, възможно ли е заради недостиг на ток, видео или процесор по някакъв начин да намалят работоспособността си, може би със смъкване на честоти или не. Аз мисля, че това не е възможно. Или има добро захранване и клок или изобщо няма клок, а в по-тежкия случай и захранване :) Ако на видеото не му стига захранването, то вариантите са драйверите да престанат да работят, да тръгне на някаква ниска честота или черен екран. Това може да е съпроводено с максимални обороти на вентилаторите или понякога спиране. Поне при NVIDIA  преди време имаше подобни бъгове в драйверите, които се криеха. както си играеш, драйверите крашват, вентилатора на видеото или на макс или на 0.  Роска, поздрави. 

Зависи колко точно е недостига на захранването. То също си има лимит. Може да работи всичко точно до 80% товар на системата а от там на горе с малко, но не стига. Нито да крашне системата, нито да върви както трябва. Забравих да спомена, че токовете не вървят съвсем с една стойност. Те плават в някакви граници. Можеш и контакта си 220v да измерваш и там няма да е 220v. Обикновено се променя от 210 до 230v. По селата и по на долу може да спадне.

• Автор

Не виж сега значи аз си бях избрал всички части и отидох и ми казаха ,че това захранване за 45 лв с 500w не е добро и ми дадоха това захранване чаках 10 дена за доставка те нямат никакви части почти налични в магазина с изключения ще видим утре всичко на черно и бяло ще закачат сисметама да си измерят и ще видят какво се ебава.

• Автор

Занесох им го да си го чукат в главата.

преди 49 минути, Asen144 написа:

Занесох им го да си го чукат в главата.

Да не забравиш да споделиш от какво е предизвикан проблема, че ми е интересно.

• Автор
преди 1 час, nikolela написа:

Да не забравиш да споделиш от какво е предизвикан проблема, че ми е интересно.

Казах им ,че недостига напрежение и машината е тромава всички игри засичат и ,че няма значение на каква разделителна способност или настройки на графиката играя.

Казаха ще видим какво е и ще ви се обадим.

:D

Абе ти си ги оправил :) Точно пък заради недостиг на напрежение игрите ти засичат. Ама как ги измисляте тия...Ако бе толкова просто, всички щяха да си вземат по едно 1000 вата платиниум и да си свиркат. Значи, дай ми обяснение, как спадът на напрежението ще доведе до спад на честотата примерно на видеокарта или процесор, което пък от своя страна да доведе до дроп. В такива ситуации поне веднъж ще имаш я черен екран, я крашване на драйверите. Има ли такива? Аз така и не разбрах какъв е проблема при тая GTA 5. Някой разбра ли изобщо? Момче, купи си процесор и ще разбереш какво лайно е тоя Пентиум при цитираните от теб игри!

Редактирано от Кико (преглед на промените)

• Автор

Днес ми се обадиха не е от захранването всичко е точно изчислена казаха ми ще му инсталираме Windows 7 с всички драйвъри и ще струва 19 лв ,и инсталация на GTA V 10 лева от замунда аз им викам аз сам ще си я сложа Gta те викат добре ще сложат и ще се обадят ще слoжа Gta V и ако всичко е ок плащам ако ли не няма 1 стотинка да дам.

Аре да видим той ми каза сложихме ще пуснем всички бенчове Crysis 3 ,Bf4 ,Crysis 3 имаш добро фпс ,но нещо се дъни и е Windowsa.

Като отида ще пиша какво се е получило с великия клокърски процесор на INTEL дето при над 4Ghz бие сички.

на 2/8/2016 at 8:40, Asen144 написа:

Днес ми се обадиха .....

Аре да видим той ми каза сложихме ще пуснем всички бенчове Crysis 3 ,Bf4 ,Crysis 3 имаш добро фпс ,но нещо се дъни и е Windowsa.

А е мoчето ..... слагай по някой и друг препинателен знак или главна буква, че нищо не се разбира...а пък темата е интересна. 
Съвет: заедно със GTA V да ти инсталират и една БГ граматика...безплатно разбира се.

Редактирано от julienalexandrov (преглед на промените)

• Автор
преди 9 часа, julienalexandrov написа:

А е мoчето ..... слагай по някой и друг препинателен знак или главна буква, че нищо не се разбира...а пък темата е интересна. 
Съвет: заедно със GTA V да ти инсталират и една БГ граматика...безплатно разбира се.

Обадих им се ,дефектна видео карта трябват ни още тестове...

преди 2 часа, Asen144 написа:

Обадих им се ,дефектна видео карта трябват ни още тестове...

Ще видим на края след като ти го върнат. Картата самостоятелно работи добре на тест. Процесора също. Натоварени заедно се явява проблема. Не мисля, че е проблема в картата. Остава дъно,захранването и съвсем малка вероятност в някой драйвер. 

А пиши какво се е получило с великия процесор и Win 7. Това дето сега те дъни, рано или късно пак ще те продъни ако я караш все по същия начин. 

• Автор

Правят още тестове и видео картата дъни ще я пращат в София и ще ми дават нова.

Еми да велик е при клок е страшен...

Въри гледай в youtube бенчове...

Редактирано от Asen144 (преглед на промените)

преди 1 час, Asen144 написа:

Правят още тестове и видео картата дъни ще я пращат в София и ще ми дават нова.

Еми да велик е при клок е страшен...

Въри гледай в youtube бенчове...

Да, да, сега отивам.

• 3 седмици по-късно...

Привет ще си позволя да използвам темата на Asen за да не пускам нов пост .

Та проблема е много неприятно насичане както при игри така и при самите браузъри  самото скролване е накъсващо и силно трептящо . Понякога има и плавни моменти но и без причина се получава и доста трептене 

Пуснах Task manager  докато скролвам из някоя страница и забелязах това   dwadawd.jpg

Направих снимка и на процесите които са стартирани  dwadawg.jpg

Както и снимка от Speecy  dwdwd.jpg

До момента съм опитал следните неща:

Преинсталация на OS 

Update  на Bios , Chipset , Audio Driver всички драйвери по дъното

Няколко версии на видео драйвера изтривам старите с помощта на DDU програмата

Смяна на САТА кабел 

Спиране на HPET от биос-а

Unpark CPU Cores 

Всичко от опитаното не даде положителен резултат . Нямах такъв проблем първоначално  появи се в последствие и от тогава започнах да се ровя по форуми да чета за решение на този проблем и попаднах на тези които ви изброих по горе . Моля ако някой от вас се сети за нещо друго което да опитам за разрешаване на този проблем моля да пише тук . Ще предоставям и още screenshots на каквото кажете , Благодаря ви 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.