Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нов бойлер,а водата свършва за 5 минути

Featured Replies

преди 1 минута, firestarter написа:

В случая има  два варианта - голям дебит на душа или  термостата изключва по-рано.

Първото е изключено, освен ако комшията му не е влязъл да си направи играта.

Второто е изключено, тъй като моят е 80 литра, а температурата му съм нагласил да е близо до телесната температура, демек термостата изключва на минимума, така че като се къпя се къпя само с топла вода без студена. Къпането трае между 9 и 10 минути. След 10-тата започва да се усеща леко захладняване на водата. Дори да съм се къпал 7-8 минути, топла вода за следващо къпане има след 6 часа и човек спокойно се къпи с нея - ВТОРО КЪПАНЕ с леко по-хладка вода.

• Автор
Току що, Mlechko написа:

Първото е изключено, освен ако комшията му не е влязъл да си направи играта.

Второто е изключено, тъй като моят е 80 литра, а температурата му съм нагласил да е близо до телесната температура, демек термостата изключва на минимума, така че като се къпя се къпя само с топла вода без студена. Къпането трае между 9 и 10 минути. След 10-тата започва да се усеща леко захладняване на водата. Дори да съм се къпал 7-8 минути, топла вода за следващо къпане има след 6 часа и човек спокойно се къпи с нея - ВТОРО КЪПАНЕ с леко по-хладка вода.

ами нагласиил съм копчето да загрява на макс и си е 5 минути и почва студена вода

Пак цяла книга с теории и вероятности!

-  Проблемите обикновенно идват от ниската култура на потребление! Не може да си монтирате пр.50л. бойлер с който да подгреете вода за едночасово къпане  с максимално отворена гореща вода! Е, бързо ще свършва!

- Термометъра показва приблизителни стойности! Не реагира веднага на температурните отклонения! Не му се връзвайте много!

- В крайна сметка да се извика сервизен техник! Нов бойлер, което ще рече - гаранционен!

преди 1 минута, Mlechko написа:

Първото е изключено...

Второто е изключено...

Нито първото може да се изключи,нито второто!Правилно го е написал firestarter или голям дебит на вода при къпане или по рано изключване.Всички терморегулатори не работят на еднаква температура.Тя е горе долу относителна,така че може да се е улучил такъв,който да изключва по рано.

• Автор
преди 2 минути, Димитър 59 написа:

Нито първото може да се изключи,нито второто!Правилно го е написал firestarter или голям дебит на вода при къпане или по рано изключване.Всички терморегулатори не работят на еднаква температура.Тя е горе долу относителна,така че може да се е улучил такъв,който да изключва по рано.

е да я пускам да цицирика едвам едвам ли нали тря да тече за да се къпя,колко да тече през душа-нормален душ сие  за да свърши 80 литра за 5 мин

Щом изключваш дебита, трябва да се провери термостата( някои фабрично са нагласени на 60 че и по-малко градуси) и както каза Black Power използвай си гаранцията.  

преди 5 минути, Krasimir Popov написа:

е да я пускам да цицирика едвам едвам ли нали тря да тече за да се къпя,колко да тече през душа-нормален душ сие  за да свърши 80 литра за 5 мин

Другия вариант тогава е да идеш в магазина от който е купен бойлера и да им кажеш,че изключва по рано.Може да ти сменят терморегулатора с друг.

Редактирано от Димитър 59 (преглед на промените)

Не разбирам - какво общо има терморегулатора? Нали ви казах, че при мен е 80 литрова с температура до човешката - 40-45 градуса! Новата студена вода се усеща след 8-ата минута. Ако загрея на вряла вода, ще има да чакам да свърши топлата!

преди 10 минути, Mlechko написа:

Не разбирам - какво общо има терморегулатора? Нали ви казах, че при мен е 80 литрова с температура до човешката - 40-45 градуса! Новата студена вода се усеща след 8-ата минута. Ако загрея на вряла вода, ще има да чакам да свърши топлата!

Ти сам си го написал. 7-8 минути и нямаш топла вода. Ако го загрееш ще има да чакаш да свърши. При него е завъртяно копчето да топли на макс, но изключва като при тебе на 45 примерни градуса и след 5-8 минути му е студено.

Моя бойлер е 70 литра и се паря около 30 минутки. Банята е голяма и можеш килим да переш в нея. Всичко става в гъста пара и като изпусна сапуна го търся на колене, защото от високо не се вижда. 

Стрелката стои при изключен бойлер под 60 градуса. http://prikachi.com/images.php?images/526/8643526K.jpg

А самия регулатор е намален. Сами си правете изводите колко отговарят на истината стрелките. Пускаш вряла вода и ако не можеш да си държиш ръката заради жегата е добре загрят бойлера.

• Автор
преди 7 минути, nikolela написа:

Ти сам си го написал. 7-8 минути и нямаш топла вода. Ако го загрееш ще има да чакаш да свърши. При него е завъртяно копчето да топли на макс, но изключва като при тебе на 45 примерни градуса и след 5-8 минути му е студено.

Моя бойлер е 70 литра и се паря около 30 минутки. Банята е голяма и можеш килим да переш в нея. Всичко става в гъста пара и като изпусна сапуна го търся на колене, защото от високо не се вижда. 

Стрелката стои при изключен бойлер под 60 градуса. http://prikachi.com/images.php?images/526/8643526K.jpg

А самия регулатор е намален. Сами си правете изводите колко отговарят на истината стрелките. Пускаш вряла вода и ако не можеш да си държиш ръката заради жегата е добре загрят бойлера.

Наистина е много вряла водата след като е загрял не може да си държиш ръката,просто свършва бързо а бойлера е монтиран снощи чисто нов.

Има ли топла вода - няма къде да отиде. Ако не е добре клапана на студената вода може и да връща. Пипане на входната тръба, а и на тази към водомера за топлата към ТЕЦ обяснава всичко. Другото е термостата да изключва рано. Като не разбираш викаш майстор.

И аз съм имал проблем с термостат на нов бойлер. Почти не изключваше и го правеше аварийната защита. Смениха го гаранционно от сервиза.

Кой все пак го е монтирал като е нов? Да не сте разменили двете тръби? И като свърши водата стрелката какво показва?

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

Ми хората имат различни усещания за топло и студено, което води до различно потребление на дадено количество... Чешаме си пръстите тука без полза. След малко ще почнем да объждаме и счупена или фабрично къса тръба в бойлера.

• Автор
преди 22 минути, Филипов написа:

Има ли топла вода - няма къде да отиде. Ако не е добре клапана на студената вода може и да връща. Пипане на входната тръба, а и на тази към водомера за топлата към ТЕЦ обяснава всичко. Другото е термостата да изключва рано. Като не разбираш викаш майстор.

И аз съм имал проблем с термостат на нов бойлер. Почти не изключваше и го правеше аварийната защита. Смениха го гаранционно от сервиза.

Кой все пак го е монтирал като е нов? Да не сте разменили двете тръби? И като свърши водата стрелката какво показва?

като свърши водата стрелката отива най долу сякаш е студен

Я най-простото - виж колко кофи топла вода има. Да не е просто да си внушаваш.

И не отговаряй с цитат - има бутон за отговор. Дразни да четеш по няколко пъти едно и също.

преди 2 часа, firestarter написа:

Ми хората имат различни усещания за топло и студено, което води до различно потребление на дадено количество... Чешаме си пръстите тука без полза. След малко ще почнем да объждаме и счупена или фабрично къса тръба в бойлера.

Не видях някой да е попитал - бойлера вертикален ли е или хоризонтален?

преди 2 часа, Black Power написа:

Диагоналлен е! Аман от глупости!

Ами не ги пиши де ! :angry:

Или и ти си на принципа - "Мразим да мислим."

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

Най-вероятно бойлера не е вързан правилно. Тоалетното казанче пари ли (пусни водата докато се поливаш) :D

преди 7 минути, Zealar написа:

Най-вероятно бойлера не е вързан правилно. Тоалетното казанче пари ли (пусни водата докато се поливаш) :D

Това пък какво беше :ohmy: Даже и казанчето да е сложено на кръга на топлата вода - това не обяснява, защо същата бързо свършва.

Най-вероятно питащия обича да се напарва, пуска си гореща водичка и не усеща кога минава времето (и свършва топлата вода).   :wink12:

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

преди 2 часа, jhoro написа:

Ами не ги пиши де ! :angry:

Или и ти си на принципа - "Мразим да мислим."

Ми то отговорите бяха дадени в първите 4-5- поста! Ма понеже си отворко та само ще те хапна - не бъди дървен философ и на всяко гърне меродия!  Върни постовете  ище видиш колко пъти е назована причината и евентуалните рашания.

Бойлера е гаранционен и при това е страшно глупаво да се търсят мнения по форумите вместо да се извика сервизният специалист!

• Автор

намерихме проблема бил е в душ-батерията била стара и дебита на водата бил 4 пъти по голям,бил от времето на ТЕЦа когато топлата вода нямала край.Вече с нова батерия проблема е решен :)

преди 4 минути, firestarter написа:

:rolleyes:

Не, бе никой не попита дали бойлера не е диагонален? :offtopic_s: Понякога, заигравката със темите е "страшна" и досадна!

Егаси душ батерията, тя да неби да е била 2 цола за да свършва водата за 5 мин.,

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.