Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

въпрос за измама

Featured Replies

преди 18 минути, jhoro написа:

Че не е по Наказателния кодекс е едно на ръка. Такива спорове се уреждат по ГПК (Граждански процесуален кодекс) - завеждаш си гражданско дело и ... каквото съда реши. Ама разходите за адвокати ще са няколко пъти стойността на диска.

Второто - лошото е, че OLX не е от най-добрите места за пазаруване. Ако същото се случи, но през ebay - просто пускате негативен фийдбак (обратна връзка). Продавача веднага ще реагира и много вероятно да ви смени стоката и/или други бонуси. Щото - при натрупан негативен фийдбак - просто ще изгори (като продавач)

Нищо му няма на OLX. Това с харесванията се решава много лесно. Плаща се на няколко хора да възхваляват измамника и той си е решил проблема. Примери мисля, че няма нужда да давам.Та затова OLX няма да се занимава, че някой не иска да мисли, или че има измамници. Решили са проблема с опцията проверка и тест. Това е достатъчно. Иначе ако всички измамени от дадени субект пуснат жалба и дело в съда може и да стане нещо, но в България българина да е единен. Ще ми се да видя подобно нещо.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 2 часа, Келеш Ага написа:

Здравейте , сигурно нито съм първият , нито ще съм последният в тая държава , който е измамен с компютърен компонент от Интернет , по въпроса за мошеничеството в България не ми се пише , защото просто се напрягам и няма смисъл СИСТЕМАТА Е ТАКАВА     

Не, приятел, не е такава системата, а просто нещата се мислят преди да се направят, а не след това.
Просто трябваше да си платите за доставка до вашия адрес, куриера да чака на вратата 20-ина минути, докато вие сложите диска в компютъра и го пробвате.
Виждате, че не се разпознава и няма какво да търсите друг компютър - сваляте, давате го на куриера да го връща и приключвате.
Така срещу 3-4 лева повече нямаше да се набутате със 120.
А принципно след като сте приел пратката наистина няма какво да се направи и е без значение дали онзи е мангал или е чист ариец.

Във всеки случай, питащия може да се консултира с адвокат (ако има познат - още по добре) и да разгледа ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ, по специално

Цитат

Чл. 122. Потребителят има право на рекламация за всяко несъответствие на стоката с договореното, включително за стоки втора употреба, когато след доставката, при първоначалния преглед или при съхранението, монтажа, изпитванията или експлоатацията са открити несъответствия с договора за продажба.

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

преди 15 минути, jhoro написа:

Във всеки случай, питащия може да се консултира с адвокат (ако има познат - още по добре) и да разгледа ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ, по специално

Аз пак да кажа - няма смисъл.
Нито има сериен номер на диска в получената пратка, нито има какъвто и да е документ, удостоверяващ, че е получил едикойси диск и че е работещ.

В следствие на това само ще си изгуби времето и парите, защото другата страна ще каже Пратих едикакъвси диск и е работещ, а той го е сменил/прецакал и сега си търси начин да си вземе парите обратно.
И айде чао.

преди 2 часа, djagi написа:

Абе то остави че техника, ама освен това и хард... Пълно без-умие.

как ли не бих си поверил данните на втора ръка хард... кой знае колко е пържен, а в най-лошия случай е неработещ... такива неща, които няма как да бъдат тествани не ги вземам . мен също се опитаха на 2 пъти един след друг да ме измамят с телефони Блякбъри, но не се хванах и им звънях да ги псувам.. чак единия се беше стреснал.. :D:D другият пък бил от някаква заложна къща в София и ми се извиняваше...

Ето тук можете да поствате оплакванията си от некоректни потребители:

http://olxforum.info/index.php/board,7.0.html?PHPSESSID=c6ad544d7983b83f25d9d85dd7686efc

Редактирано от _Uzunov_ (преглед на промените)

преди 9 минути, algor написа:

Аз пак да кажа - няма смисъл.
Нито има сериен номер на диска в получената пратка, нито има какъвто и да е документ, удостоверяващ, че е получил едикойси диск и че е работещ.

В следствие на това само ще си изгуби времето и парите, защото другата страна ще каже Пратих едикакъвси диск и е работещ, а той го е сменил/прецакал и сега си търси начин да си вземе парите обратно.
И айде чао.

Това ни е проблема Algor. Сигурно 5 пъти в темата е казано, че няма смисъл и че парите са загубени и че няма смисъл от жалби. Е не та не.

преди 1 час, Келеш Ага написа:

Цццц бати тъпата история ,  жалба до КЗП може ли да пусна и до омбудсмана или до някой друг ? 

ако пазиш фактурата можеш да му видиш данните все пак :) пише си къде живее ;) 

преди 7 минути, _Uzunov_ написа:

ако пазиш фактурата можеш да му видиш данните все пак :) пише си къде живее ;) 

И какво от това? Единия казва продадена ми е дефектна стока, а другия казва продал съм му здрава стока, а той я е повредил? Какво правим?

преди 1 час, Емил Костов написа:

Така е като не се мисли. Защо според теб е сложена тази опция преглед и тест? За красота ли? Като е час пик и е натоварено ще намериш време, когато не е. Ще тестваш хард диска. Ако трябва ще вземеш лаптоп от някой познат и т.н. Варианти винаги има. Колкото до наказателен кодекс и член такова нещо няма в този случай. Та добре дошъл в клуба на измамените.

Дори и да е час пик - той си има 15 минути за преглед и тест. А докато той тества, служителите обслужват други клиенти...

преди 2 минути, Емил Костов написа:

И какво от това? Единия казва продадена ми е дефектна стока, а другия казва продал съм му здрава стока, а той я е повредил? Какво правим?

Отива с бухалката с пироните.

преди 7 минути, niki292002 написа:

Дори и да е час пик - той си има 15 минути за преглед и тест. А докато той тества, служителите обслужват други клиенти...

Отива с бухалката с пироните.

За първия коментар - Да има възможност да се провери точно за 1 минута дали харда работи.

За втория коментар - Извинявай, но говориш глупости. Не виждам какво ще правиш с бухалка и пирони? Или искаш за 120 лв да си съсипеш живота. Сам знаеш, че не е виновен този който яде баницата, а който му я дава.

преди 8 минути, Емил Костов написа:

Ами нищо... :D ... автора на темата ще знае къде живее този измекяр... ;) 

преди 7 минути, _Uzunov_ написа:

И да знае е без значение. Има само един вариант. Всички измамени от дадения продавач се обединяват и го съдят. Намира се добър адвокат и се започва. Но както казах и преди българина не е единен и няма да се направи подобно нещо. 

преди 1 минута, _Uzunov_ написа:

И не е зле да сподели адреса му щом има доста изгорели от него...

преди 19 минути, niki292002 написа:

И не е зле да сподели адреса му щом има доста изгорели от него...

разбира се... това имах предвид...

по-друго е, когато се знае кой е и къде живее измамника му с измамник ;) 

Редактирано от _Uzunov_ (преглед на промените)

• Автор
преди 2 часа, Just Human.. написа:

Пикал съм отдавна отгоре и на тази държавица... Единственото ти спасение при неработещ хард диск е да го върнеш в OLX и да го продадеш, ако мен ме прецакат така, ще направя същото еб*ал съм ти и народ, и все...

Май логиката в тая скапана страна е следната :

Или ти ебеш другите, или теб те ебават , и ако не си хищник се превръщаш в жертва . 

Ама това е отвратително просто всичко тука е такова ,

От всички коментари тук се сещам за една история навремето дето я бях чел във форума  на стария Продавалник  и не вярвах че възможно такова нещо . Ставаше въпрос за един тарикат дето си купил заден стоп за Голф 4- ка , ама се указал дефектен и този от който го купил се бил мошеник , добре ама тоя тарикат за да не се мине го пуснал обратно в ОЛХ и го продал даже за повече пари , така неусетно за около 3-4 месеца стопа сменил няколко собственика  които щом видели че е дефектен го шитвали на друг шаран . Добре ама един този който бил първия прецакан - тариката  го закъсал и му се наложило да отива в автосервиз , и да си подменя задния стоп , обаче бил в провинцията и не бил много наясно с местните автокъщи и отишъл в първата която му била по път , и там уж му ремонтирали колата какво правили , взел си я човека платил и на другия ден като понечил да тръгва да се прибира  видял че стопа на колата му  не работи , слязъл огледал го хубаво и се оказало че това бил същия този стоп който той бил препродал половин година по- рано. Познал го по това че  в долния десен ъгъл на стъклото имало драскотина във формата на триъгълник .

Ето това  е нашата работа хубава работа , ама българска работа ! 

преди 33 минути, Келеш Ага написа:

Или ти ебеш другите, или теб те ебават , и ако не си хищник се превръщаш в жертва . 

Ама това е отвратително просто всичко тука е такова ,

От всички коментари тук се сещам за една история навремето дето я бях чел във форума  на стария Продавалник  и не вярвах че възможно такова нещо . Ставаше въпрос за един тарикат дето си купил заден стоп за Голф 4- ка , ама се указал дефектен и този от който го купил се бил мошеник , добре ама тоя тарикат за да не се мине го пуснал обратно в ОЛХ и го продал даже за повече пари , така неусетно за около 3-4 месеца стопа сменил няколко собственика  които щом видели че е дефектен го шитвали на друг шаран . Добре ама един този който бил първия прецакан - тариката  го закъсал и му се наложило да отива в автосервиз , и да си подменя задния стоп , обаче бил в провинцията и не бил много наясно с местните автокъщи и отишъл в първата която му била по път , и там уж му ремонтирали колата какво правили , взел си я човека платил и на другия ден като понечил да тръгва да се прибира  видял че стопа на колата му  не работи , слязъл огледал го хубаво и се оказало че това бил същия този стоп който той бил препродал половин година по- рано. Познал го по това че  в долния десен ъгъл на стъклото имало драскотина във формата на триъгълник .

Ето това  е нашата работа хубава работа , ама българска работа ! 

Виж ти как стигна до най-важната БГ поговорка. Не е случайна нали. Затова България умира и българина изчезва.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 25 минути, Без умствен капацитет написа:

и за капак на всичко ще има повече доказателства за да те осъдят за клевета, причиняване на не имуществени щети

Нормално в този случай. И ще го осъдят.

преди 12 часа, Келеш Ага написа:

Не, пич, не позна. Логиката е следната: Всеки се прави на тарикат. В случая - ти.

Вместо да отидеш в магазина като бял човек, да си купиш чисто нов диск и да си защитен от гаранцията и ЗЗП, ти си решил да минеш тънко. Да прецакаш системата. И сега ревеш, че се е намерил някой по-голям тарикат, и те е прецакал. Какво да кажа - каквото си търсил, си си го намерил.

И така не е само в България, и не сега. Тарикати е имало винаги, и навсякъде. И ще има.

Най-смисленото, което можеш да направиш, е да прежалиш тия 120 лв, да си купиш нов хард, и случката да ти бъде за урок.

преди 2 часа, RudeBoy написа:

Вместо да отидеш в магазина като бял човек, да си купиш чисто нов диск и да си защитен от гаранцията и ЗЗП, ти си решил да минеш тънко. Да прецакаш системата. И сега ревеш, че се е намерил някой по-голям тарикат, и те е прецакал. Какво да кажа - каквото си търсил, си си го намерил.

Или поне да намери начин да го изпробва при получаването. Знаел е, че получава диск - не подарък от Дядо Коледа.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.