Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Трудният избор из между програми притежаващи дублиращи се по естество функции ?

Featured Replies

Свободното ми място на диска С намалява застрашително,

тъй като модела на лаптопа ми е вече морално остарял, защото е от

преди 5 години, поради което смятам да се освободя от някои програми притежаващи

сходни характеристики и действия.

Става въпрос коя от посочените долу 3 програми за обработка на видео,

може да се каже че съдържа в себе си основни компоненти от другите две

и може да остане на компютъра, така че да не се 

почувствува отсъствието на тези които съм ги премахнал :

1./ Avidemux 2.6.9 - Relase

2./ Virtual Dub 1.10.4

3./ Free Video Joiner 

Редактирано от Optium (преглед на промените)

• Автор
преди 3 минути, Desdinova написа:

Зашо не смениш техниката?

Защото вече не работя, тъй като съм засегнат от икономическите

санкции срещу Русия и нямам излишни 1200-1500 лева за един 

нов и съвременен лаптоп !

Абе, какво сте се нахвърлили всички на лаптопи? Стационарните машини няма ли ги по вашите хоризонти? Да не говорим и че 80-90% от потребителите могат да поминуват и с машини 2. ръка. А има много нелоши такива.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Току що, Desdinova написа:

Стационарните машини не са толкова удобни :).

Не са удобни за танго? За вечера за двама? Безжична клавиатура с тъч и 42" кино дали не е по-добре от 17" греещ скута лаптоп?

За леглото вече обясних, че можеш! В клозетя не ползваш всеки ден и таблет за 100 лева ще те държи свързан, ако толкова много държиш.

Досега никой не отговори на колегата по същество, затова ще го направя аз - лаишки. С Free Video Joiner и Avidemux нямам опит, но за втората програма чета, че била върхът на сладоледа. А от Virtual Dub нямам приятни спомени.

преди 4 часа, Optium написа:

1./ Avidemux 2.6.9 - Relase

2./ Virtual Dub 1.10.4

3./ Free Video Joiner 

И трите са пренебрежимо малки и махането дори и на трите няма да освободи съществено място на диска.

Ако диска ви е запълнен, е от нещо друго - например видео файловете, които обработвате с тях.

5 годишен лаптоп е стар, но е поне с 80GB диск, който е достатъчен за всички програми които се сетите да ползвате.

Ако ви трябва място за съхранение си купувате външен диск за стотина лева и всичко, което не ползвате постоянно отива там.

преди 29 минути, oavramov написа:

Ако ви трябва място за съхранение си купувате

по-голям диск и го поставяте на мястото на съществуващия диск, а той отива в кутия за външен диск.

• Автор
преди 1 час, Admetos написа:

Досега никой не отговори на колегата по същество, затова ще го направя аз - лаишки. С Free Video Joiner и Avidemux нямам опит, но за втората програма чета, че била върхът на сладоледа. А от Virtual Dub нямам приятни спомени.

Вярно е, че по-същество макар и по "репортерски" ми дадохте някаква насока,

защото съм решил наистина да направя "оборка" на Програми и компоненти за 

да  поразчистя този раздел на компютъра ми от излишната баластра !?

При това положение не знам да ли въобще е нужно да държиш на компютъра си

тези програми "изтърсаци" за обработка на видео файлове при наличието на Adobe Premier Pro . . . !? 

Копирай папките им на друг дял. И ги деинсталирай. А програмите си вършат работата повече от добре. И въпросните програми въобще не могат да бъдат наречени изтърсаци. А гроздето, че е кисело - не е виновно самото то.

преди 5 часа, Optium написа:

При това положение не знам да ли въобще е нужно да държиш на компютъра си

тези програми "изтърсаци" за обработка на видео файлове при наличието на Adobe Premier Pro . . . !? 

Adobe Premiere Pro за обработка на някои дребни неща е като да гърмиш с топ по врабче. Мощна е, но определено не бих я ползвал за дребни нещица, които могат да се свършат с някои от другите изброени като Avidemux или VirtualDub. Иначе да, програмите са малки и премахването им няма да освободи много място, а колкото до това, че имат дублиращи се функции така е, но не всичките вършат едни и същи неща по един и същ начин и резултата често е различен. За VirtualDub има доста плъгини и възможности, AviDemux няма равна при рязане и събиране и конвертиране и разделяне на пътечки (demux) и т.н. Отделно Adobe Premiere Pro поне CS6 не поддържа mkv и други файлове и трябва или файла да се конвертира в avi/mpeg или да се използва алтернативна програма като Filmora за директна обработка. Всичко зависи от това какво правиш и търсиш. Аз лично имам няколко програми дори за screenshots, защото едната като PicPick е по-добра в скролиращите снимки, а ScreenPresso има по-добри анотации и ползвам и двете. Няма съвършена програма и за всяка има място под Слънцето. Да, и аз обичам чистотата, но рядко има програма, която да удовлетворява всичките ми изисквания самостоятелно. Често и трябва подкрепление за по-добър резултат.

Да вземеш да премахнеш всички restore point,backup и да си изтриеш хронологията на браузърите.Абе за какво ползвате тия машини :ohmy: ............на моя хард диска му е 160 гб и 90% е празен?

Редактирано от McLane (преглед на промените)

• Автор
преди 12 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Adobe Premiere Pro за обработка на някои дребни неща е като да гърмиш с топ по врабче. Мощна е, но определено не бих я ползвал за дребни нещица, които могат да се свършат с някои от другите изброени като Avidemux или VirtualDub. Иначе да, програмите са малки и премахването им няма да освободи много място, а колкото до това, че имат дублиращи се функции така е, но не всичките вършат едни и същи неща по един и същ начин и резултата често е различен. За VirtualDub има доста плъгини и възможности, AviDemux няма равна при рязане и събиране и конвертиране и разделяне на пътечки (demux) и т.н. Отделно Adobe Premiere Pro поне CS6 не поддържа mkv и други файлове и трябва или файла да се конвертира в avi/mpeg или да се използва алтернативна програма като Filmora за директна обработка. Всичко зависи от това какво правиш и търсиш. Аз лично имам няколко програми дори за screenshots, защото едната като PicPick е по-добра в скролиращите снимки, а ScreenPresso има по-добри анотации и ползвам и двете. Няма съвършена програма и за всяка има място под Слънцето. Да, и аз обичам чистотата, но рядко има програма, която да удовлетворява всичките ми изисквания самостоятелно. Често и трябва подкрепление за по-добър резултат.

Благодаря ви за компетентните насоки които ми дадохте,

така че да се опитам да намеря място на посочените от вас

Avidemux & Virtual Dub някъде из между другите програми,

докато безобидната и малка Free Video Joiner, 

ще мога спокойно да я премахна като ненужна !

Въпросът ми е каква роля би играла за в бъдеще програма,

като Format Factory в цялата тази схема . . !?

преди 14 минути, McLane написа:

Да вземеш да премахнеш всички restore point,backup и да си изтриеш хронологията на браузърите.Абе за какво ползвате тия машини :ohmy: ............на моя хард диска му е 160 гб и 90% е празен?

В случая ще опитам с тази хронология на браузърите /защото идеята ви не е конфликтна

и не подлежи на обсъждане / , за да видя колко място ще мога да освободя ?

Кажете ми само как ще е по-ефективно да го направя на практика:

1./ чрез програма ли да го сторя

2./ или чрез влизането в настройките на браузъра който ползувам ?

ccleaner най-добрия избор

• Автор
преди 22 минути, дръндю написа:

към автора

тази програма помниш ли я Reg Organizer 7.30 ...чудеше се как да и изкараш български

та тази същата, на мен ми освободи 20 гъби

а и доколкото си спомням ...ъ-ъ-ъ... ти имаше някаква виртуалка, а тя заема много място на диска

Здравейте,

аз ви помня защото ние двамата с вас покрай празниците си стояхме в къщи, докато другите си

бяха "хванали пътя" и имахме късмета че тогава колегите пуснаха някой интересни

промоционални програми които имахме късмет да ги запишем, като:

1./ I Care Data Recovery Pro

2./ Shadow Defender

3./ Ease US Todo Backup и др.

като между тях бе и гореспоменатата Reg Organizer 7.30 от която съм си много доволен !

За това сега са тези консултации, за да може да си разкараме старите и захабени вече безплатни

"дръвчета" и да ги заместим със съвременните си и скъпи програми !

Тъй като с превода успях да се справя, в крайна сметка ми кажете в кой раздел от многото да

бръкна, за да накарам "органайзъра" да изтрие тази стара хронология останала от браузъра ? 

А Виртуалната машина не бих я пипал въобще, тъй като съм и много благодарен,

защото ако не е тя щях да се видя в "приключения" от набезите на спам и зловреден софтуер,

при честите ми посещения из торент-тракери пръснати по света, за да търся филми от рода на:

1./ Snuff 102 (Mariano Peralta)

2./ Faces of Death (John Alan Schwartz)

3./ Salo or the 120 days of Sodom (Pier Paolo Pasolini)

• Автор
преди 3 часа, дръндю написа:

към автора

за чистене на историята на браузърите от това съм най-доволен

а, ако искаш да си задържиш виртуалката, ще ти трябва втори хард, за да прехвърлиш софтуера, който може да работи  портабъл

ExaFlop в предишен пост, ти е посочил точно това

Тъй като миналата седмица попрекалих с Папката за споделяне към Виртуалната машина,

така че си направих белята и взех че я блокирах ! Изпаднах в паника, защото ако бях тръгнал по

пътя който ми посочиха от нашия форум / а именно да я изтрия и възстановя отново /,

сигурно щях да си загубя най - малко седмица за да я възстановя не само нея,

но и данните свързани със самата програма !

Добре че ми помогна един модератор от друг конкурентен форум,

че успях да я възстановя след това за около 15 минути.

За да предотвратя подобна ситуация за в бъдеще, се помолих на някои хора тук 

и така  успях да се снабдя след този "срив" с Ease US Todo Backup,

която програма е на ниво тъй като има опции за архивиране на данните на Виртуална машина,

които можеш лесно да запазиш ако ти се получи авария, както стана при мене. Сега чета в обслужването

на тази програма, но не мога да схвана цаката как, аджеба ще стане това . . !?

Ще те помоля теб или някой друг който се е сдобил с тази програма и е успял да я разучи,

за през тези няколко дни да ми обясни този процес . . . !?

Редактирано от Optium
редактиране на текста ! (преглед на промените)

преди 7 часа, Optium написа:

Въпросът ми е каква роля би играла за в бъдеще програма,

като Format Factory в цялата тази схема . . !?

FormatFacrtory се припокрива доста с Avidemux (откъм конвертиране на файлове, събиране и разделяна/изрязване на парчета) и т.н. но поддържа и снимкови формати и други документи като pdf например, докато Avidemux не. Така че ако ви трябва подобна функционалност трябва да си я оставите и нея.

Поздрави!

Защо чета толкова много смешки из форумите, все по-непросветени ли са хората или самотниците се увеличават пишейки из форумите? На някой му трябва място на харда. За целта умува какво да очисти. Главната му цел е върху минималистичните програми, с които взети заедно няма да освободи място. Макар и да му казваш - той това не го вижда. После обявява, че използва програма за архивиране, която пълни диска като за световно, при положение че използва друга сходна, която не изисква такива сериозни ресурси, визирам Shadow Defeneder. Или не я вижда или не смята че има сходни функции. Не е ли тъпо да не знаеш какво си инсталираш...?

• Автор
преди 17 минути, Mlechko написа:

Защо чета толкова много смешки из форумите, все по-непросветени ли са хората или самотниците се увеличават пишейки из форумите? На някой му трябва място на харда. За целта умува какво да очисти. Главната му цел е върху минималистичните програми, с които взети заедно няма да освободи място. Макар и да му казваш - той това не го вижда. После обявява, че използва програма за архивиране, която пълни диска като за световно, при положение че използва друга сходна, която не изисква такива сериозни ресурси, визирам Shadow Defeneder. Или не я вижда или не смята че има сходни функции. Не е ли тъпо да не знаеш какво си инсталираш...?

На вас или не са ви ясни някои неща или се правите че сте паднали от Марс . . !?

По край Коледа и Новогодишните празници винаги се правят промоции и тук

системата в KALDATA е както навсякъде:

"Кой превари,той завари..."!

Така че аз съм имал възможността да взема промоционални Регистрационни ключове на около половин дузина

ценни програми и сега съм решил да си направя филтър на Контролния си панел и да преценя какво

да използувам за в бъдеще и какво да деинсталирам !

Така че ако ви дразнят моите въпроси към колегите ми с които бих желал да се консултирам,

в тази си моя дейност,

никой не ви задължава да участвувате в тази "тъпа" . . .според вас дискусия !?

• Автор
преди 1 час, B-boy/StyLe/ написа:

FormatFacrtory се припокрива доста с Avidemux (откъм конвертиране на файлове, събиране и разделяна/изрязване на парчета) и т.н. но поддържа и снимкови формати и други документи като pdf например, докато Avidemux не. Така че ако ви трябва подобна функционалност трябва да си я оставите и нея.

Поздрави!

Благодаря ви за информацията, която сте ми дали до този момент !

По принцип съм много благодарен на някои ваши колеги, които с промоционалните програми

които ни ги предлагат /от време на време/ ни дават възможност да се докоснем до професионални

и сериозни програми , до които иначе никога не бихме имали възможността да се доберем !

Такава една програма  е Ease US Todo Backup Workstation 9.1.0.0 за която единствената информация

която открих в Интернет е от елементарни видеоуроци на китайски и испански езици.

Докато професионалните консултации и техническа

подръжка за срок от 1 година /от страна на фирмата/ е на умопомрачителната цена от . . .800 долара !? 

Нямам представа колко човека са успели да си

я инсталират от форума, но не би било лошо да се даде някаква по-сериозна информация за нея на роден език,

ако съществува подобна възможност:

http://forum.skynomad.net/gallery/displayimage.php?pid=15670&fullsize=1

преди 39 минути, Optium написа:

Така че ако ви дразнят моите въпроси към колегите ми с които бих желал да се консултирам,

в тази си моя дейност,

никой не ви задължава да участвувате в тази "тъпа" . . .според вас дискусия !?

Така и смятам да направя. С което кръга за вашата помощ се стеснява, но това също не ви притеснява, важно е да умеете да влизате в тоалетната с компютъра, пропуска ще бъде пагубен тогава. И вместо да разтягаш темата, може да използваш комбинация Shift+Enter. От мен толкова.

Между другото, нищо лично към автора на темата, но тук съм съгласен с Mlechko. Това, че са пуснали промоции на платени програми не ги прави задължително условие да ги инсталирате всичките. Утре ако пуснат 100 програми на промоция без значение каква е тяхната функционалност и без значение дали ще ги използвате някога всичките ли ще ги инсталирате? И после ще се чудите коя за какво е било и коя да деинсталирате. Да не говорим, че често остават и редица остатъци по файловата система и регистрите и прочие боклуци (ако ще се инсталират е добре да се справи с програма за създаването на snapshots - запазване на моментното състояние на системата преди инсталацията им за да може програмата да се изкорени напълно след това). А и не винаги платените програми са по-добри от безплатните "дървета", както ги нарекохте. Има си доста читави безплатни програми, но стига човек да знае как да им изцеди възможностите. Просто понякога се налага използването на НЯКОЛКО безплатни програми за постигането на търсения ефект с платената, но има и програми, които нямат достойни заместници от безплатните. Всеки си преценява де. Идеята ми е, че няма нищо лошо в промоциите и в това да ги следите, но да следите само тези програми, които ви интересуват, а не всички само, защото са на аванта в момента. И без това често тази аванта не е чак такава аванта - липсва на техническа поддръжка, липсва на актуализации, ограничения в лицензионното споразумение и т.н. А и някои промоции подаряват ключ, който не е задължително да се активира веднага и могат да се инсталират и активират на по-късен етап, когато са ви нужни. Като цяло съм ЗА ползването на промоции на платени програми, вместо да се използват кракнати версии и от морална гледна точка и вътрешно задоволство, че не ограбваш интелектуална собственост и от практична точка като пестенето на пари и откъм сигурност, защото често в краковете има вградени изненадки, но определено не бих инсталирал всичко, защото отзад има едно PRO в името ако няма да използвам всичките възможности, които предлага софтуера. Забелязвам обаче именно такава тенденция при повечето потребители - за какво да ползват безплатната версия на дадена програма, като могат да използвам кранкатата PRO версия без значение, че няма да и стартират допълнителните функции...само за едната фукня...(не визирам Вас, а говоря по принцип).

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.