Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ при избор на компютър и монитор до 4000 лева

Featured Replies

Ами честито да му е на човека. Даже два ще си купи понеже с толкова ще ги размажем.:wink12:

преди 8 часа, AlkatrazBG написа:

Кикоооооо  с толкова пари се купува  кола  и се прави ремонт на 3 стаи бе играч !!! Стига ръси тъпотии  и се замисли как хората бачкат за по 450 лева на месец.  Тоя пич  ше си купи комп за 4 бона когато бием тая вечер  на мача :) И на 3-те конфигурации ше се спука от  игри каквито си поиска и  няма да му липсва място. Не знаех ,че за да играеш ти трябва дъно за 500 лева   и 17 харда  в райд .

Да почерпи момчето за новата конфигурация :) 

И аз съм играл за утре девет хикса в права колонка. Да правя ли нова тема или тук да почнете да ми предлагате конфигурация за 10 бона. Повечко ssd-та да има че тия механичните не ми харесват. Искам бърз достъп до всичките терабайти торенти дето ще пълня :) 

P.S. Кои бяха тия Португалия? :)

Редактирано от eminem_vr (преглед на промените)

преди 7 часа, Кико написа:

Абе аз не съм си много съгласен с това. Все пак се споменава на изплащане, а това променя много нещата. на изплащане хората купуват 10-20 пъти по-скъпи коли и апартаменти и никой не им казва, че нямат пари и се изхвърлят. Както и да е. Въпросът бе, че 4000 лева може да изглеждат много, но с желания G-Sync  монитор, питащият най-много да има като моята конфигурация, ако махне три харда и остави само един HDD  и едно SSD. Ето, над моя пост има някакви конфигурации, където остават 800 лева за G-Sync  монитор. А такъв няма или ако има, ще е някой боклук. Значи GTX980Ti  отпада и пак стигаме до GTX970  с G-sync. На всичко отгоре има и 1 TB  хард диск, който не стига за нищо, след като ще се играят игри. А се предпоалга, че тоя дето играе игри, няма да играе само CS  с подобна конфигурация, а ще иска да разшири кръгозора. Значи, тук трябва минимум 2 TB HDD  и минимум 256GB SSD, което в интерес на истината стига само за 4-5 нови игри и то ако не са по 60 GB  като GTA5. Значи, добре е едно 512 GB SSD,  а това са още 200 лева отгоре. Аз не виждам как ще вмести добра видеокарта с G-Sync. Или маха G-Sync  и се сдобива с добра видеокарта като в горния случай или взема видеокарта, за която му останат пари. В горните конфигурации сори дъната са някакви бюджетни със Z170  чипсет. 

За 8GB  не съм съгласен. Доста нови игри си минават 10GB заета RAM,  а изискванията на всички новоизлезли игри са за минимум 8 GB RAM. Има доли изхвърляния с по-големи изисквания. Реално е лесно да се намери игра, която при игра достига 10-12GB заета памет. С 8GB  си за никъде, още повече, ако и видеокартата ти е с малко видеопамет. Имам предвид 3.5-4GB. 

Остава варианта с добра карта на АМД и Free Sync  монитор. Така по биха станали нещата. 

Пак  сравняваш компютър с апартамент. Тоя апартамент като го купиш ще остане за внуците ти. Колата ще я караш 10-15 години. Компютъра след 2-3 до 5 години ще иде в кофата а много преди това ще съжаляваш че си дал толкова пари.

Коя е тая игра дето ти ползва 10 гига рам? Може и да не съм разбрал нещо дай да видим. И кога подяволите 4 гига видеорам стана "малко" ?

Аз съм с 1тб хард и не мога да го напълня а имам инсталирани около 15 игри включително гта 5 и доста филми. Да не преувеличаваме а?

преди 2 часа, eminem_vr написа:

Пак  сравняваш компютър с апартамент. Тоя апартамент като го купиш ще остане за внуците ти. Колата ще я караш 10-15 години. Компютъра след 2-3 до 5 години ще иде в кофата а много преди това ще съжаляваш че си дал толкова пари.

Коя е тая игра дето ти ползва 10 гига рам? Може и да не съм разбрал нещо дай да видим. И кога подяволите 4 гига видеорам стана "малко" ?

Аз съм с 1тб хард и не мога да го напълня а имам инсталирани около 15 игри включително гта 5 и доста филми. Да не преувеличаваме а?

Нямам време сега да ти обяснявам, че бързам за работа. Ще ти кажа само, че си доста назад с материала, щом говориш за 4 GB RAM. Поне да бе написал 8, та да поспорим.

преди 10 часа, Кико написа:

Нямам време сега да ти обяснявам, че бързам за работа. Ще ти кажа само, че си доста назад с материала, щом говориш за 4 GB RAM. Поне да бе написал 8, та да поспорим.

Става на въпрос за видеорам. Ти май си напред в бъдещето щом говориш за 8 :) Хич недей да ми обясняваш 

преди 49 минути, eminem_vr написа:

Става на въпрос за видеорам. Ти май си напред в бъдещето щом говориш за 8 :) Хич недей да ми обясняваш 

Да, за това си прав, но донякъде...Поне допреди няколко месеца щеше да бъдеш прав. Да, аз говорих за RAM  памет, сори за недоразумението, ако има такова. 4GB  видеорам на практика са малко. При Win 10  и DDR4  положението се замазва, тоест, липсата на видеорам не води до накъсана картина или артефекти при запис на видео с Shadowplay, ако говорим за NVIDIA. Но с Win 7  въобще не беше така, поне докато бях с тая OC. Там трудно да запишеш клип на 4К  примерно, когато видеопаметта е напълнена, без артефекти. С DDR4  и Win 10  не е така. Дори заетата видеопамет се отчита понякога и доста над 4 GB. Лично аз съм виждал 4.6 GB  заета видеопамет при Far Cry 4, при положение че GTX970  е само с 4 и то не всички бързи. Напоследък обаче, доста нови игри запълват 4-те GB видеопамет още при 1920х1080 и максимални детайли с АА. Тоест, там може да имаш и много кадри, но видеопаметта е запълнена. Включиш ли на 2560х1440, за да използваш мощността на видеокартата, 4-те GB видеопамет почват да те ограничават, дори ти това да не забелязваш видимо, понеже почва да се ползва и RAM  пематта за нуждите на видеокартата. И като пуснеш едно тестче виждаш, че видеокартите с повечко видеопамет са по-бързи от аналогична видеокарта, но с по-малко видеопамет.  С оглед на това, че се дават толкова пари за конфигурация и не се мисли за ъпдейт, не е добра идея да се взема видеокарта само с 4GB видеопамет. Доскоро беше, но само след няколко месеца излизат Pascal,  а тогава нещата ще се обърнат не само заради това, че някоя игра искала повече видеопамет, а защото NVIDIA  ще каже така. А когато NVIDIA  каже нещо, то става. Имам предвид в геймърския свят.  

Кой е тоя малоумник дето може да играе на 4К резолюция с 1 едночипова карта ?  Дали има 100 човека в България  които да играят на такива монитори ? Коя платформа позволява да се стриймват  игри с подобна резолюция ? От 1000 геймъра 995 ползват компютри в диапазона 1500-2000 лева барабар с монитора и периферията.

преди 1 час, Кико написа:

Да, за това си прав, но донякъде...Поне допреди няколко месеца щеше да бъдеш прав. Да, аз говорих за RAM  памет, сори за недоразумението, ако има такова. 4GB  видеорам на практика са малко. При Win 10  и DDR4  положението се замазва, тоест, липсата на видеорам не води до накъсана картина или артефекти при запис на видео с Shadowplay, ако говорим за NVIDIA. Но с Win 7  въобще не беше така, поне докато бях с тая OC. Там трудно да запишеш клип на 4К  примерно, когато видеопаметта е напълнена, без артефекти. С DDR4  и Win 10  не е така. Дори заетата видеопамет се отчита понякога и доста над 4 GB. Лично аз съм виждал 4.6 GB  заета видеопамет при Far Cry 4, при положение че GTX970  е само с 4 и то не всички бързи. Напоследък обаче, доста нови игри запълват 4-те GB видеопамет още при 1920х1080 и максимални детайли с АА. Тоест, там може да имаш и много кадри, но видеопаметта е запълнена. Включиш ли на 2560х1440, за да използваш мощността на видеокартата, 4-те GB видеопамет почват да те ограничават, дори ти това да не забелязваш видимо, понеже почва да се ползва и RAM  пематта за нуждите на видеокартата. И като пуснеш едно тестче виждаш, че видеокартите с повечко видеопамет са по-бързи от аналогична видеокарта, но с по-малко видеопамет.  С оглед на това, че се дават толкова пари за конфигурация и не се мисли за ъпдейт, не е добра идея да се взема видеокарта само с 4GB видеопамет. Доскоро беше, но само след няколко месеца излизат Pascal,  а тогава нещата ще се обърнат не само заради това, че някоя игра искала повече видеопамет, а защото NVIDIA  ще каже така. А когато NVIDIA  каже нещо, то става. Имам предвид в геймърския свят.  

Видеопаметта играе само при резолюцията. Картата не става по-бърза от това че има повече памет. Може да става по-бавна ако недостига но не и обратното. Виж и прочети дали се играят игри и при какви настройки с 980-ца и после погледни колко памет има тя. И се справя и на 4к доста добре сам самичка. А ако искаш да записваш си вземи външно устройство да не си товариш конфигурацията. Ако имаш хиляди левове за компютър ще се бръкнеш малко и за тази глезотия. Това ако ще ставаш letsplay звезда.

След няколко години 8к мониторите ще са масови. Няма как от сега да си купиш подходяща видеокарта за това.

Не е на макс на всичко но мисля че е доста добре за 4к? И виж колко рам се ползва също да не си изсмукваме от пръстите разни глупости. Или може би не е от най-тежките заглавия...И не говорим за ti варианта. Чиста 980-ка.

преди 35 минути, eminem_vr написа:

Видеопаметта играе само при резолюцията. Картата не става по-бърза от това че има повече памет. Може да става по-бавна ако недостига но не и обратното. Виж и прочети дали се играят игри и при какви настройки с 980-ца и после погледни колко памет има тя. И се справя и на 4к доста добре сам самичка. А ако искаш да записваш си вземи външно устройство да не си товариш конфигурацията. Ако имаш хиляди левове за компютър ще се бръкнеш малко и за тази глезотия. Това ако ще ставаш letsplay звезда.

След няколко години 8к мониторите ще са масови. Няма как от сега да си купиш подходяща видеокарта за това.

Не е на макс на всичко но мисля че е доста добре за 4к? И виж колко рам се ползва също да не си изсмукваме от пръстите разни глупости. Или може би не е от най-тежките заглавия...И не говорим за ti варианта. Чиста 980-ка.

Нищо не си изсмуквам от пръстите. 

Това ти е все едно GTX980. Лъжа ли за видеопаметта?

Тия дни имаше и едно сравнение за това, има ли разлика в картината между 2 и 4 GB версии на GTX960. И о, изненада. При 2ГБ версия някои детайли са орязани. А честито :) Играеш Star Wars Battlefront  и текстурите орязани. 2GB-вата версия я спасява само факта, че при тия настройки кадрите са малко, та това е без значение. Но нали се сещаш, че някой може да предпочете хубави текстури на терена пред някой друг товарещ ефект и тогава... Само че напоследък доста игри още при 1920х1080 почти ми пълнят видеопаметта на GTX970. За щастие не играя тоя тип игри, но колегите тук постоянно ми натякват за малкото видеопамет по принцип на NVIDIA  видеокартите и по-точно за бавната памет на GTX970. И точно в тестовете става интересно, защото вече и с игруеми детайли и кадри, картите с малко видеопамет изостават драстично. А видеопамет се заема лесно, ако някой просто реши да сложи повечко антиалайзинг и текстурите на макс, включително и чрез подобряването им от драйверите. Защото нали се сещаш, че производителя изкуствено занижава качеството на картината при стандартни настройки. И ако искаш наистина качествена картина, ще трябва да промениш някои неща от настройките на драйверите, като например качеството на текстурите, които стандартно не са high quality,  а на high. Сети се защо ;)  А специално за тия случаи, дето почваме да спорим за игри, преди 2-3 дена създадох тема

Това дето ме караш да записвам с външно устройство, е ненужно. При положение, че спадът в кадрите е 5%, е абсолютно безсмислено да купуваш излишни неща. Що се отнася до това, има ли разлика между карти с по-малко и повече видеопамет, ето една картинка:

2016-03-26_193302.jpg

Ето и целия тест. В заключението се казва:

2016-03-26_193538.jpg

Това преспокойно може да го апроксимираш и към по-скъпите и бързи видеокарти. Още на тоя етап има много взискателни игри към видеопаметта. сетих се за една, че преди малко ми се ъпдейтна:

2016-03-26_195048.jpg

Това е на максимални настройки при 1920х1080. И заетата RAM  е над 11 GB ( а и още повече стига), както и заетата видеопамет, която се пълни до дупка. Дори на High  детайли заетата видеопамет  минава 4GB и то още със самото зареждане на играта:

2016-03-26_195654.jpg

Виж, нямам намерение да ти доказвам нещо специално на теб. Това е тема за конфигурация и дали фейк или не, няма такова значение. Важното е някой да не прочете нещата, които си написал и да се подведе по тях за геймърската си конфигурация с 8 GB RAM  и 4 GB видеопамет. Не че не става и така. Става, ама сега да се купуват тия неща, не става. 

Още една добавка понеже дъвчем напоследък DX12 - там принципа на видеорам е "Колкото повече ,толкова повече". Вече в няколко игри се забелязва тенденция каквато и карта да му сложиш да се опитва да напълни видеорама до край.На ТитанХ едната игра беше стигнала 10гб. Просто с по-доброто усвояване на ресурсите се стига до там че и чиповете работят оптимално (особенно при АМД) и паметта се използва до дупка. Бяха много тестове напоследък,и не се сещам коя точно,но в едната игра където 970 се представяше зле се оказа,че енджина на играта позволява използване само на 75% от наличната видеорам. При 970 обаче ги базира на 3,5-те гигабайта и накрая остават 2600 Мб,което за скоростта на чипа е направо смешно. Та аз лично не бих се изказвал, че 4Гб видеорам и 8 ГБ рам(black ops 3 си ги пълни без да мигне например) са напълно достатъчни. Или поне бих уточнил за какво. Хора като мен с хардуер който е на доизживяване нямат проблем да намалят някоя настройка и да изсмучат и последната силица на процесора си примерно(като мен), но човек насипал камара пари в чисто нова конфигурация едва ли ще е щастлив да почне да намаля веднага настройки. То тогава е по-добре да даде половината пари и поне да си знае че няма всичко да е на хипер-мега-макс, но да е доволен от цена/качество.

Всичките тия графики и справки дето са извадени са впечатляващи, но в списъка така и не виждам въпросната 980 за която иде реч. Което ги прави безсмислени. Също толкова са безсмислени и сравненията с 970-ка. Не е същата карта. Ако не знаеш защо няма да обяснявам. А за заключението както казах ако недостига видеопамет може да има забавяне. Ако плеснеш и 64 гига рам на твоята 970 няма да литне бъди сигурен.

ARK: Survival Evolved не е добър пример. Играта е толкова счупена и бъгната че просто няма какво да говорим за нея. А върви и на xbox, та може и там да провериш на колко точно рам се шири. Като я оптимизират като хората може да говорим.

Титана може и да е изпълнил 10ГБ. Те за това са му ги сложили да ги ползва. Но пак говорим за 4к резолюция или в случая може би за 3х4к не знам какъв е примера. Но за сега 4к си се води екстремна резолюция. И да слагаме най-новите и най-тежки заглавия на макс настройки и на 4к си е по скоро бенчмарк отколкото гейминг. Питаше се за g sync пък и на 4к го сложихме. Повечето 4к монитори се справят с ъпскейлинга отлично и пак може да си играете на обикновенното старо HD и на такъв панел и да не купуваме конфигурация от НАСА. За 1000лв видеокарта била слаба и недостатъчна защото щяло да излезе еди кое си... Ами то като излезе еди кое си ще излезе и новия модел видеокарта за него. Така си върви тоя пазар нали знаете? И на мен ми се иска преди 17-18 години да имах i7 с някой титан да си цъкам, ама си редях пасианси на стария windows 3.11. 

За DX12 предлагам да говорим като излезе поне една игра за него. Имам предвид да е направена за него, а не да е патчната. Знам че има няколко вече в списъка. А уж ставаше на въпрос че е по-оптимизиран и ще вади повече производителност и от по-старите видеокарти които го поддържат. Или пак не съм разбрал.

Толкова сте се заровили в тия бенчмаркове че си мислите че гейм машина не е нищо под 8-10 бона минимум.А истината е че каквото и да купиш сега пак ще е старо до една година. Просто това са фактите. Няма как от сега да се подготвиш. За това гледаш с колко най-тънко можеш да минеш сега и да си играеш с ясната представа че скоро ще трябва да се ъпгрейдва и то с подмяна на части а не с добавяне на такива. Непобедимия титан Х може да поговорим за него след една година колко е велик. И три да наредиш сега с две ипотеки на апартамента пак ще се сгромолясат на ГТА 6 при 8к резолюция. Губи се смисъла в такава инвестиция.

С 980 и подходящ процесор няма да намаля никакви настройки. Ще счупи всичките плъзгачи плътно вдясно при 1080p. Като иска 4к ще понамали тук там и то помалко както показах и не на всички заглавия, а на най тежките. Ако се вземе ti най-добре пък. Повечко памет за всеки случай да са доволни всички и да се хвали по форумите за няколко месеца. Другите подготовки за бъдещето са излишни.

Много лесно се вадят примери вече да са живи и здрави от гугъл и тубата им. Държи си ги видеокартата и не се затруднява. И рамта може и да ги пълни 7 и нещо, ама въпроса е че стигат, а не дали ги ползва всичките.

Отклонихме се към приципна дискусия, но я се вгледай в клипчето в единствената сцена,където излизат навън как дропят кадрите. И още нещо, доколкото видях това е на 1080 на high повечето неща. Достатъчно е да пуснеш само на 1440 и текстурите на ултра и нещата приключват с паметта на картата.(в тази игра) Не се заблуждавай,че като е 980 и няма да намаля настройки - това със счупването на плъзгачите може да стане с някоя игра на повече от година,но с всяка една актуална ААА  игра просто забрави за сляпо всичко на макс. Не казвам че ще е лоша картината или че с интилигентно намаляне ще види разлика ,но ще намаля настройки. Или поне няма да пуска "истинските" ултра а само ще избира пресета.

В темата с графичните карти и VSR/DRS съм тествал още миналата година 980 и 4790К и то с игри далеч от най-новите като изисквания,може да видите как се представя на макс аут. Една The Devision примерно ще я сгъне и на 1080. Особенно ако си 60фпс маниак като @Кико. Виж и разликата между ултра и макс аут и да отбележим че това е с карти с фабричния клок,както се продават.

_01.jpg

_02.jpg

Източник

Колкото до DX12 има 2 игри в момента писани по начало с 2 отделни пътеки за рендър. Ashes of the Singularity и Hitman. Втората може да се купи първата още я доработват. Gears of War ще я пропусна като поредното доказателство за некъдърността на Майкрософт. Има пач за Tomb Raider(изключително неуспешно имплементиран) и се очакват още 2 до седмици за Just Cause 3 и F1 2015. След няколко дни излиза обаче Quantum Break от Remedi(Max Payne, Alan Wake и т.н.), която трябва да носи флага на Майкрософт за Уиндоус 10 и DX12. Просто колелото е завъртяно и до края на годината едва ли вече ще излизат игри без DX12 или големите заглавия ще стоят без пачове. Като това с пачовете също не е точно така - това не е като да добавиш едно две нови оръжия а изисква частично пренаписване на доста от кода на играта - толкова са различни двете библиотеки.

А конкретно до темата, наречете ме фен или сляп или каквото и да е, но ако намалените цени на Fury са стигнали до България, аз бих препоръчал Fury+Freesynch монитор за целите. Пак са 4гб Vram, но поне може да има малко повече спокойствие с DX12. Или ако не е спешен компютъра или поне графичната карта бих изчакал до юни като цяло.Трудно бих повярвал,че питащия още догодина ще извади още 1000 лева за карта,като излезат новите от последващото,или още след 2 месеца за идващото поколение. Толкова пари се наливат с идея поне за 3+ години безпроблемно ползване с адекватни настройки на игрите.Като един як процесор си отнася без проблем минимум 2 смени на топ графична карта....

на 24.03.2016 г. at 19:58, AlkatrazBG написа:

Кикоооооо  с толкова пари се купува  кола  и се прави ремонт на 3 стаи бе играч !!! Стига ръси тъпотии  и се замисли как хората бачкат за по 450 лева на месец.  Тоя пич  ше си купи комп за 4 бона когато бием тая вечер  на мача :) И на 3-те конфигурации ше се спука от  игри каквито си поиска и  няма да му липсва място. Не знаех ,че за да играеш ти трябва дъно за 500 лева   и 17 харда  в райд .

Сега ти видях отговора, но доколкото знам, бихме на мача. Значи в случая твоя коментар е фейк. Или и ти като някои други виждаш само пред носа си :)

преди 17 часа, eminem_vr написа:

Всичките тия графики и справки дето са извадени са впечатляващи, но в списъка така и не виждам въпросната 980 за която иде реч. Което ги прави безсмислени. Също толкова са безсмислени и сравненията с 970-ка. Не е същата карта. Ако не знаеш защо няма да обяснявам. А за заключението както казах ако недостига видеопамет може да има забавяне. Ако плеснеш и 64 гига рам на твоята 970 няма да литне бъди сигурен.

ARK: Survival Evolved не е добър пример. Играта е толкова счупена и бъгната че просто няма какво да говорим за нея. А върви и на xbox, та може и там да провериш на колко точно рам се шири. Като я оптимизират като хората може да говорим.

Титана може и да е изпълнил 10ГБ. Те за това са му ги сложили да ги ползва. Но пак говорим за 4к резолюция или в случая може би за 3х4к не знам какъв е примера. Но за сега 4к си се води екстремна резолюция. И да слагаме най-новите и най-тежки заглавия на макс настройки и на 4к си е по скоро бенчмарк отколкото гейминг. Питаше се за g sync пък и на 4к го сложихме. Повечето 4к монитори се справят с ъпскейлинга отлично и пак може да си играете на обикновенното старо HD и на такъв панел и да не купуваме конфигурация от НАСА. За 1000лв видеокарта била слаба и недостатъчна защото щяло да излезе еди кое си... Ами то като излезе еди кое си ще излезе и новия модел видеокарта за него. Така си върви тоя пазар нали знаете? И на мен ми се иска преди 17-18 години да имах i7 с някой титан да си цъкам, ама си редях пасианси на стария windows 3.11. 

За DX12 предлагам да говорим като излезе поне една игра за него. Имам предвид да е направена за него, а не да е патчната. Знам че има няколко вече в списъка. А уж ставаше на въпрос че е по-оптимизиран и ще вади повече производителност и от по-старите видеокарти които го поддържат. Или пак не съм разбрал.

Толкова сте се заровили в тия бенчмаркове че си мислите че гейм машина не е нищо под 8-10 бона минимум.А истината е че каквото и да купиш сега пак ще е старо до една година. Просто това са фактите. Няма как от сега да се подготвиш. За това гледаш с колко най-тънко можеш да минеш сега и да си играеш с ясната представа че скоро ще трябва да се ъпгрейдва и то с подмяна на части а не с добавяне на такива. Непобедимия титан Х може да поговорим за него след една година колко е велик. И три да наредиш сега с две ипотеки на апартамента пак ще се сгромолясат на ГТА 6 при 8к резолюция. Губи се смисъла в такава инвестиция.

С 980 и подходящ процесор няма да намаля никакви настройки. Ще счупи всичките плъзгачи плътно вдясно при 1080p. Като иска 4к ще понамали тук там и то помалко както показах и не на всички заглавия, а на най тежките. Ако се вземе ti най-добре пък. Повечко памет за всеки случай да са доволни всички и да се хвали по форумите за няколко месеца. Другите подготовки за бъдещето са излишни.

Много лесно се вадят примери вече да са живи и здрави от гугъл и тубата им. Държи си ги видеокартата и не се затруднява. И рамта може и да ги пълни 7 и нещо, ама въпроса е че стигат, а не дали ги ползва всичките.

Над 8 GB DDR4, запълнена на 4GB видеопамет на GTX970, част от която бавна, както се сещате. Дроп няма. 

И една игричка, която вървеше идеоално при мен още преди излизането на разнита му пачове:

И сега ми кажи, защо хората ореваха орталъка, че и играта изтеглиха от STEAM? При мен си вървеше идеално както виждаш. Или май нещо на хората PC-тата не са геймърски? Над 10 GB RAM и 4500MB видеопамет, разбирай заедно със споделената. И една GTX750Ti  за физика. Играта лепне 60 fps  с вертикална синхронизация. 

Относно горния клип на Far Cry 4 и 4К...там настройките са намалени и то доста. И стига с тая GTX980. GTX970  след клок се изравнява с GTX980  и дори ако клокът е малко по-голям, я минава. Така че знам е какво  е да се играе с GTX980. Предимството е, че може още 10-15% клок, което за 350 лева отгоре си е хвърляне пари на вятъра. А досега не съм видял тест, при който клокната GTX970  да не се изравнява или изпреварва неклокната GTX980. 

Между другото, при CoD BO3  увяхваш, ако си с 8 GB RAM. Ще се наложи да изключваш всичко като тръгнеш да играеш, че да освободиш малко  RAM. 

Пак казвам. Даваш грешни препоръки. Друг е въпроса, че за 4000 лева няма как да се вземе желаната геймърска конфигурация с желания монитор. 

преди 5 часа, Tommygun написа:

Отклонихме се към приципна дискусия, но я се вгледай в клипчето в единствената сцена,където излизат навън как дропят кадрите. И още нещо, доколкото видях това е на 1080 на high повечето неща. Достатъчно е да пуснеш само на 1440 и текстурите на ултра и нещата приключват с паметта на картата.(в тази игра) Не се заблуждавай,че като е 980 и няма да намаля настройки - това със счупването на плъзгачите може да стане с някоя игра на повече от година,но с всяка една актуална ААА  игра просто забрави за сляпо всичко на макс. Не казвам че ще е лоша картината или че с интилигентно намаляне ще види разлика ,но ще намаля настройки. Или поне няма да пуска "истинските" ултра а само ще избира пресета.

Ами аз дадох клипче, как играта върви и със запълнена видеопамет, но с налична 16 GB RAM. Кой лъже сега?  изпитвал съм нещюата лично. Никога не се ровя в интернет, защото нито знам условията, при които е направен теста, нито някои подробности по системите с които изпитват и инсталирания на тях софтуер. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

За мене  да се дават 4000 лева за компютър на който ще се играят игри е пълна простотия ,още повече пък и на лизинг  дето ще  се оскъпи за 2 години с още 1000  лева. Тоя пич  писа 1 коментар и изчезна като на стара жена цикъла :) Поредната тема с клипчета от тубата и никаква реална полза.

на 28.03.2016 г. at 17:57, Кико написа:

Пак казвам. Даваш грешни препоръки. Друг е въпроса, че за 4000 лева няма как да се вземе желаната геймърска конфигурация с желания монитор. 

Ами аз дадох клипче, как играта върви и със запълнена видеопамет, но с налична 16 GB RAM. Кой лъже сега?  изпитвал съм нещюата лично. Никога не се ровя в интернет, защото нито знам условията, при които е направен теста, нито някои подробности по системите с които изпитват и инсталирания на тях софтуер. 

Добре човеко... Първо много ти се иска твоята 970-ка да е като 980 но не е. По-слабичка е. Не е слаба видеокарта но е по-слаба.

Второ разцепваш се от игра чак си си повярвал и се записваш за интернет и ти казват че си бил fps маниак, а пък твърдиш че по-добрата видеокарта не става за игра! Лицемерие ?! :) 

Обобщено твърдението ви е че видеокарта за 1000лв не трябва да се купува защото не става. Или за 1600+лв или никаква така ли?

Пак продължаваме да говорим как ако ще се дават много пари за конфигурация трябва да се наливат още повече за да сме готови за бъдещето. Ами тази 980-ка дето така я отписвате и казвате че за нищо не става можете ли да проверите кога излезе на пазара? Има ли година и половина? И вече е безполезна. А как тогава сега ще купите нещо дето ще си заслужава да се наливат още повече пари понеже ще има игри на dx12 някога си? :) 

Иначе ясно беше от началото че автора нищо няма да купува, но все пак темата не е чак толкова безполезна :) Поспорихме малко и всеки е доволен от себе си :) Нали това е целта? 

В заключение да се извиня ако съм засегнал някой от съфорумниците в спора :) Не е умишлено и уважавам мнението ви. Още повече че тези бенчмаркове и аз съм ги гледал. Не бива така да отписваме обаче видеокарти които все пак са от най-добрите на пазара в момента. 

Tommygun - Настройките са на ултра както се вижда и от заглавието и аз не виждам спад в кадрите под минимума. Има спад при експлозии и когато има повече огън и ефекти в кадър което е нормално но винаги над критичните 30 което означава че няма лаг. От графиките дето сам си сложил 980-та се справя отлично като гледам и няма лаг също :) Разбирам ги fps маниаците. И аз съм fps маниак май, щом Кико минава за такъв :) 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.