Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

преди 10 часа, Tommygun написа:

А дори и да ги постигне ще е само за скрийншота. Който го интересува да потърси Micro stuttering.

Въпреки че  ако автора не е тежък трол,би трябвало и сам да знае за какво става на въпрос. Все пак "има" СЛИ от 590,което са си 4 чипа с всичките им невероятни "предимства" в игра...

Или с 2 думи ако темата е реална - мисията е непостижима.

Ако не е - здраве да е ,поне малко раздвижване ,че форума умря тея дни;)

Ами ще умре, като и аз престанах да спамя :P.

Гледам няколко теми напоследък, засягащи точно моите виждания относно хардуера, което ме навежда на мисълта, че наистина тия теми са фейк. Иначе за малко лаф стават. 

GTA 5  на  130 фпс...защо да е непостижимо? По принцип първо трябва да се намери процесор, който да е стабилен за 130 фпс. А такива има. Значи откъм процесор сме я докарали, независимо от резолюцията. Що се отнася до видеото, то винаги може да се пренебрегне антиалайзинга примерно, защото при 4К  едва ли ще е необходимо нещо повече от FXAA, който всъщност е с доста голям ефект при тая игра. Да, трябва и TXAA,  но при 4К, айде. Другата уловка е за максималните настройки. При тая игра, както и при доста други съвременни, максималните настройки не са изобщо максимални. От тая гледна точка и това е постижимо. На практика единстено сенките при допълнителните настройки ще се опънат за 130 фпс.  Но ако следваме тая логика, никой не би трябвало да вклщючва и AB  при DIRT Rally. То и затова  Codemasters  са скрили тая настройка най-накрая, невиждайки се при нормално преглеждане на настройките за графиакта. Лично мен си ме кефи, затова и тия дни си занижих ВС на 50 фпс, та да си играя с AB. Честно казано, не забелязах разлика спрямо 60  fps, затова ми е все тая. 

Честно казано, понякога съм си мислел ...ами ако утре ми се падне от тотото еди колко си, каква кофиг. бих си взел за монитор на висока честота...Е, каквото и да взема, то ще е максимума на пазара. Затова темата е безсмислена. Реално погледнато 4K  резолюцията е последна мода. Това означава, че не повече от 40  fps  ще са предвидени от производителите. Когато 8К стане на мода, ще говорим и за 144 фпс при 4K. Дотогава просто налива пари тоя, дето иска да достигне максимума и това е.Сещате ли се, как вървеше Crysis 1  когато излезе и как всички веднага му лепнаха етиката - бенч? Същата работа бе и преди това за FC1. Бенч та бенч. Сега обаче тоя бенч не е бенч, а някаква стара игричка, безинтересна за нито една нова конфигурация. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

преди 14 часа, Gaming Beast написа:

http://www.pcgamer.com/dream-machine-2/4/ ТОВА PC ПИШЕ ЧЕ ПОДКАРВА GTAV 5K 70-90FPS ЗНАЧИ БИ ТРЯБВАЛО НА 4K ДА ДОБЛИЖАВА 110-110 FPS ПОНЕ

ДА ИМА ПРАГ НА FPS НО МИСЛЯ ЧЕ БИ МОГЛО ДА СЕ ПОДКАРА НА 120FPS 4К С НОВИТЕ ГРАФИЧНИ РЕШЕНИЯТ ОТ ТОВА ЛЯТО 4WAY SLI

Да наистина поражда съмнение предполагам финансите ми баща ми има голям ресторант и бизнес със спортни стоки и от там си докарваме повече от доволни пари а аз просто съм краен геймър ентусиаст техноман който иска да има свръх крайната възможна геймърска машина хардуер и периферия като цяло всичко а и съм си спестил доста пари от доста време не съм си сменял компа и затова смятам да е възможно най-подготвен за бъдещето нямам намерение д го сменям близките 6-7 години и ако това значи да дам 40 бона ще ги дам

Ако наистина си сериозен, изчакай до юли-август и тогава си вземи ново поколение процесор с ново поколение графични карти. Както и забрави 4way SLI(2 стигат) ако наистина искаш и да играеш игрите а не само да гледаш във фпс-а от фрапс.

• Автор

да на мен и това ми беше мисълта аз съм уточнил още в началото на темата че лятото ще си взимам сега исках да направя само лека консултация повече от ясно е че ще изчакам новият хардуер който ще излиза

преди 2 часа, Tommygun написа:

Ако наистина си сериозен, изчакай до юли-август и тогава си вземи ново поколение процесор с ново поколение графични карти. Както и забрави 4way SLI(2 стигат) ако наистина искаш и да играеш игрите а не само да гледаш във фпс-а от фрапс.

Да на мен и това ми беше мисълта аз съм уточнил още в началото на темата ,че лятото ще си взимам. Сега исках да направя само лека консултация повече от ясно е ,че ще изчакам новият хардуер който ще излиза .И да прав си две от новите ще са си overkill. 

на 28.04.2016 г. at 12:02, Gaming Beast написа:

да на мен и това ми беше мисълта аз съм уточнил още в началото на темата че лятото ще си взимам сега исках да направя само лека консултация повече от ясно е че ще изчакам новият хардуер който ще излиза

Да на мен и това ми беше мисълта аз съм уточнил още в началото на темата ,че лятото ще си взимам. Сега исках да направя само лека консултация повече от ясно е ,че ще изчакам новият хардуер който ще излиза .И да прав си две от новите ще са си overkill. 

Ако ще и следващата седмица да взимаш конфигурация, пак не е сигурно дали това, което ти се препоръча, ще е актуално. Взема се от днес за утре, иначе губиш. Долятото много вода ще изтече. Сещам се преди 5 години, когато почти си бях изплатил колата, как си правех планове за нова конфигурация с i7 2600K. Познай как минах покрай тоя процесор  като трамвай до  легнал полицай.  И не само покрай него, а и покрай другите си планове, които и след 5 години не са изпълнени. Вместо това купих нова нова кола и поне 20 ненужни джаджи за много пари. 

Не ми е ясно само защо след като автора разбира толкова много от компоненти , технологии и с тоя бюджет пита изобщо тук ?  Това с цел реклама ли е или нещо ? Щом си с неограничен бюджет долу горе това разбирам под 4-5 ЦИФРЕНА сума без проблем може да си вземе най-последните излезли части и да си сглоби - Gaming Beast Machine.

• Автор

Само не разбрах кой какво сънува? :emoji_smiley-01:

преди 1 час, chelsea.2012 написа:

лаф да става ,то гладна кокошка просо санува.

Само не разбрах кой какво сънува? :emoji_smiley-01: Не схванах лафа ти! Или поне не виждам общото с темата!

На мен ми са струва че е умряла циганката която го е хвалила колко кинти има. С неограничен бюджет не ти трябва нашето мнение, освен ако си решил от днес за утре да го правиш това, и/или си нямаш никаква идея какво правиш. Сокет 2011, титани къстъм водно и тва е. 

Не че нещо, но 130 кадъра не са ти нужни. Простата причина е че за това ти трябва монитор  и с такава честота на опреснение. В момента повечето стандартни монитори са с честота на опреснение само около 60 херца. А хубав монитор, който има нужната честота на опреснение (над 130херца) са още 800 лева. Ето и конфигурация:

https://pcpartpicker.com/user/ultimatecompbg/saved/#view=gNnZxr

+ ето товa pci конекторче: http://www.markit.eu/bg/bg/ak-cb052/v2p648292 :D

• 1 месец по-късно...

Всичко ще върви и на 10к :).

За твойте нужди е идеален ,даже след 20 години всичко ще върви.

Друг е въпроса коя банка ще ограбваш.

MSI X99A GAMING 9 ACK LGA2011-V3 
I7-5960X /3.0G/20M/BOX/2011 V3 
CRUSIAL 16GB DDR4 2133 CL15 CT16G4DFD8213 
FD KELVIN S36 WATTER COOLING 
SSD Samsung 850 PRO 1TB 3D VNAND 
3TB SEAGATE ES.2 SAS 6G/S/64M 
MSI NTITAN Z 12GD5 
Corsair Professional Platinum AX1200i Digital Modular 1200W 
CASE In Win 904 Plus Mid Tower ATX BLACK 

Обща стойност - 31 063.89 лв. с ДДС

Редактирано от Lenovo606 (преглед на промените)

Тази тема е леко научна фантастика.:whist: Трудно е да се предположи какво ще е след 20 години. В back to the future предполагаха летящи коли през 2015.. но не стана.

Редактирано от mrazqmakaroni (преглед на промените)

преди 3 часа, Lenovo606 написа:

Всичко ще върви и на 10к :).

За твойте нужди е идеален ,даже след 20 години всичко ще върви.

Друг е въпроса коя банка ще ограбваш.

MSI X99A GAMING 9 ACK LGA2011-V3 
I7-5960X /3.0G/20M/BOX/2011 V3 
CRUSIAL 16GB DDR4 2133 CL15 CT16G4DFD8213 
FD KELVIN S36 WATTER COOLING 
SSD Samsung 850 PRO 1TB 3D VNAND 
3TB SEAGATE ES.2 SAS 6G/S/64M 
MSI NTITAN Z 12GD5 
Corsair Professional Platinum AX1200i Digital Modular 1200W 
CASE In Win 904 Plus Mid Tower ATX BLACK 

Обща стойност - 31 063.89 лв. с ДДС

Само толкова ли пффф илагаш се.

преди 9 часа, Azhen написа:

Само толкова ли пффф илагаш се.

КО?

Какво повече искаш с това ще играеш на 100 ка ти с fx супер марио баца ли?

Редактирано от Lenovo606 (преглед на промените)

преди 2 минути, Lenovo606 написа:

КО?

Какво повече искаш с това ще играеш на 100 ка ти с fx супер марио баца ли?

Ти просто си избирал най-скъпите компоненти без да мислиш и само от Никем като че ли само той съществува :D хайде добави още 4-5 монитора 1 нормално ССД и какви са тея смешните 16 геги рам ? 

преди 10 часа, Azhen написа:

Ти просто си избирал най-скъпите компоненти без да мислиш и само от Никем като че ли само той съществува :D хайде добави още 4-5 монитора 1 нормално ССД и какви са тея смешните 16 геги рам ? 

И да смяташ неможеш 128gb ram съм сложил да никем е най-евтино.

nvidia 1080 е по-добра от титана, рам паметта е с голяма латентност и ниска тактова честота, + това че е без радиатор . Висока латентност + ниска тактова честота = по-бавна рам памет.  За SSD можеше да сложиш такова на PCIe, и за този SAS HDD ще ти трябва и контролер, което не си заслужава.  Водното охлаждане май е най-добре да е къстъм лууп, CPU + GPU + VRM и отделно може да се направи малък кръг за RAM, защото не я знам какви температури може да понася рам паметта. Според мен темата е за "Празни приказки" и авторът няма и 10 години и се е вкарал яко във филма. :) 

Темата е чат за мечтатели, а на Lenovo и да му обясняваш че трябва първо да наблюдава и да чете кое е по фрапиращо и изгодно за предлагане, просто няма да те разбере понеже е инат и са мисли за про!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.