Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация до 1250лв. Без монитор

Featured Replies

преди 4 часа, Христо Сандев написа:

Е те няма как да не си хвалят продуктите, всички ютубъри бяха малко разочаровани от thermall throttling (тва на български не го знам как е хах) на 1080, особено след онова ревю на 2100мхц 60градуса. Иначе аз лично бих си взел рх480 (задължително след като и се видят бенчмарковете и тестовете в игрова среда) Просто защото ми трябва 1080п карта за 60+ стабилни FPS, в момента 960-ката ги държи ама дропят на 45-55 в натоварени ситуации. новия стрикс на рх480 със сигурност ще е БАДАС ! :D

я-я-я Strix? Ще има ли изпълнение на Asus за rx480? Аз си мислех, че ще има само чисто AMD смисъл такъв без да е на Asus,GB,Sapphire и т.н, ако ще има Asus наистина би било чудесно :)

преди 3 часа, Djani_Varna написа:

я-я-я Strix? Ще има ли изпълнение на Asus за rx480? Аз си мислех, че ще има само чисто AMD смисъл такъв без да е на Asus,GB,Sapphire и т.н, ако ще има Asus наистина би било чудесно :)

e много ясно че ще има как няма да има, то оригиналното амд едва ли ще е тихо и студено колкото го изкарват в сравнение с един стрикс с 2 големи вентилатора и 4-6 медни тръби :)

на 7.06.2016 г. at 1:08, goodly написа:

Говори се за RX 480 че е на равнището на GTX 1070 а не на 1080. Но определено ако всичко излезе вярно бюджетната карта ще е RX 480 която ще блъска яко игри на 1440p, и която при crossfire ще гони резултати при 4K.

За средно бюджетна разбира се и най вече за заклетите фенове е GTX 1070. Пък за тези които се чудят къде да си похарчат парите ще им кажа да ми дадат да си купя и аз GTX 1080.

Към автора на темата: чакай месец и 10-на дена, мисля че до 10 юли ще ги има в наличност в българските магазини за RX 480.

На GTX1070  едва ли. По-скоро GTX970  за тия пари. Щото една GTX1070  е на нивото на GTX980Ti, която до скоро бе и най-бързата след Титана  и най- предпочитана карта, ако се търси нещо върхово. Ти представяш ли си RX480  да е на нивото на GTX980Ti  и да струва 500 лева? Аз не, защото просто прио това положение NVIDIA  ще фалира или ще се измести от пазара на дискретни видеокарти. Ами знаеш ли, ако е 500 лева и е бърза колкото GTX1070/980Ti, то просто на момента ще си я купя, още дори преди да съм продал GTX970 :) Щото такава сбъркана цена ще се задържи максимум 10 дена и не е сигурно, дали за всички ще има бройки. 

преди 10 часа, Христо Сандев написа:

Е те няма как да не си хвалят продуктите, всички ютубъри бяха малко разочаровани от thermall throttling (тва на български не го знам как е хах) на 1080, особено след онова ревю на 2100мхц 60градуса. Иначе аз лично бих си взел рх480 (задължително след като и се видят бенчмарковете и тестовете в игрова среда) Просто защото ми трябва 1080п карта за 60+ стабилни FPS, в момента 960-ката ги държи ама дропят на 45-55 в натоварени ситуации. новия стрикс на рх480 със сигурност ще е БАДАС ! :D

Да ти кажа, че след като видиш 60+ стабилни фпс на 1080p.,  ще ти се прииска да включиш и 60+ стабилни fps  с VSR. Мен тая 1080p.  ми писна отдавна, дори да е с 60  fps. каквото мога, качвам нагоре с DSR.  Не е като едно време - една карта за определена резолюция и ако имаш такъв монитор, ползваш нея. Сега и с най-скапания монитор може да ползваш най-бързата видеокарта и да се кефиш на 4K. Примерно ако играеш някой рейсър и караш от кабината, при 4K  с DSR/VSR  цифричките по километража си личат много добре, за разлика от 1080p. Или пък ако играеш шутър - същата работа с отдалечени обекти, които се виждат по-ясно и контрастно. Затова тезата, че дадена карта е предназначена за даден монитор с дадена резолюция е отживелица. Днес просто вземаш толкова, колкото ти стиска. 

nVidia отдавна конкурира винаги с пове производителност от AMD. Но я си представи че AMD са успели в целта си да надминат nVidia след толкова години усилия? Не е не възможно разбира се, но като излезе чак тогава ще се разбере, верни ли са слуховете и някои твърдения и ревюта. Защото ако е измама от AMD, то тогава никога няма да си поръча каквото и да е от измамниците на AMD. А дали AMD има печалба да излъже световния пазар с новото си поколение карти ? Направете си изводи все пак, пък като му дойде времето ще се разбере. 

аз ползвам дср на единия монитор защото е 1680х1050 резолюция и на дср става доста приятно. но някой хора останаха леко разочаровани от 1080 в сравнение с очакванията.

на ‎8‎.‎6‎.‎2016‎ г. в 1:25, Кико написа:

На GTX1070  едва ли. По-скоро GTX970  за тия пари. Щото една GTX1070  е на нивото на GTX980Ti, която до скоро бе и най-бързата след Титана  и най- предпочитана карта, ако се търси нещо върхово. Ти представяш ли си RX480  да е на нивото на GTX980Ti  и да струва 500 лева? Аз не, защото просто прио това положение NVIDIA  ще фалира или ще се измести от пазара на дискретни видеокарти. Ами знаеш ли, ако е 500 лева и е бърза колкото GTX1070/980Ti, то просто на момента ще си я купя, още дори преди да съм продал GTX970 :) Щото такава сбъркана цена ще се задържи максимум 10 дена и не е сигурно, дали за всички ще има бройки. 

Да ти кажа, че след като видиш 60+ стабилни фпс на 1080p.,  ще ти се прииска да включиш и 60+ стабилни fps  с VSR. Мен тая 1080p.  ми писна отдавна, дори да е с 60  fps. каквото мога, качвам нагоре с DSR.  Не е като едно време - една карта за определена резолюция и ако имаш такъв монитор, ползваш нея. Сега и с най-скапания монитор може да ползваш най-бързата видеокарта и да се кефиш на 4K. Примерно ако играеш някой рейсър и караш от кабината, при 4K  с DSR/VSR  цифричките по километража си личат много добре, за разлика от 1080p. Или пък ако играеш шутър - същата работа с отдалечени обекти, които се виждат по-ясно и контрастно. Затова тезата, че дадена карта е предназначена за даден монитор с дадена резолюция е отживелица. Днес просто вземаш толкова, колкото ти стиска. 

И последно rx 480 струва ли си парите???:emoji_smiley-15::emoji_smiley-16::emoji_smiley-15:

преди 35 минути, Иван4o написа:

И последно rx 480 струва ли си парите???:emoji_smiley-15::emoji_smiley-16::emoji_smiley-15:

Че откъде да знам аз? А и едва ли някой знае към днешна дата, освен някои избрани хора. Със сигурност обаче GTX970  не си струва парите вече, та било то и на старо. Аз също бих взел GTX970  на старо за втора карта, но ако намеря на цена 250-300 лева. Повече не давам. 

В момента най-доброто за около 500 лв. ти е R9 380X а след около месец за тия пари ще имаш RX 480.

Тоест ако се гледат нови карти в магазина е съвсем прост избор и цялото усложнение и сравнението с по-добри и скъпи карти като 1070 (продължавайте с мечтите) е излишно.

Тук обаче се явява покупката но втора ръка GTX970 което усложнява нещата но само така ти се струва.

Новата  RX 480 очевидно няма да е по-зле та въпроса не е дали е по-добре понеже дори да и е равна е по-добре да си вземеш нова карта а парите не са повече.

преди 5 часа, Roujin Z написа:

В момента най-доброто за около 500 лв. ти е R9 380X а след около месец за тия пари ще имаш RX 480.

Тоест ако се гледат нови карти в магазина е съвсем прост избор и цялото усложнение и сравнението с по-добри и скъпи карти като 1070 (продължавайте с мечтите) е излишно.

Тук обаче се явява покупката но втора ръка GTX970 което усложнява нещата но само така ти се струва.

Новата  RX 480 очевидно няма да е по-зле та въпроса не е дали е по-добре понеже дори да и е равна е по-добре да си вземеш нова карта а парите не са повече.

GTX960 Не си ли струва? 

преди 45 минути, Djani_Varna написа:

GTX960 Не си ли струва? 

Много фактори има. Като цяло спрямо 380x не.

Например - http://www.tweakpc.de/hardware/tests/grafikkarten/xfx_radeon_r9_380x/s01.php - избираш долу от менюто игра и гледаш резултати. Има и на различни резолюции.

Ако играеш nv оптимизирани игри тип Project Cars , то тогава 960 по-добре.

И не на последно място цената. 380x не видях под 500 лв в Никем.

Редактирано от Julius Decimus (преглед на промените)

380x под 500 нова няма, 380 да ама хиска го дават над 500, по Великден имаше за по 480-490 лева сапфирки. Като цяло е по-добре да изкачаш края на този месец, да видиш как ще е 480-ката и после която най ти допадне да я взимаш. Колкото и да ти говорим тука ти ще я ползваш, така че трябва на теб да ти харесва.

Аз си намирам чисто ново от България 380х за 420лв ;) 

Значи на PowerCollor 420~430лв и Gigabyte 430~450лв. струва ли си или да се мятам на G1 960 или да чакам за новото AMD?

п.п: От магазин не от Olx и т.н :) 

П.п 2: Ще снимам на игри, за това държах да имам Shadowplay да нямам дроп ама :( 

Редактирано от Djani_Varna (преглед на промените)

преди 43 минути, Христо Сандев написа:

380x под 500 нова няма, 380 да ама хиска го дават над 500, по Великден имаше за по 480-490 лева сапфирки. Като цяло е по-добре да изкачаш края на този месец, да видиш как ще е 480-ката и после която най ти допадне да я взимаш. Колкото и да ти говорим тука ти ще я ползваш, така че трябва на теб да ти харесва.

Има няколко магазина в,които картата се продава на цени от 439лв - 460лв.Това е с ДДС и безплатна доставка-http://www.vario.bg/sapphire-radeon-r9-380x-nitro-11250-01-20g.Така,че аз бих изчакал да пуснат в продажба новите ускорители на АМД.Официалния анонс бе направен на Computex.Според него ще бъдат налични на 29 юни 2016г.Не обърнах внимание дали ще разрешат на своите партньори да пуснат карти с нереферентен дизайн и custom PCB на същата дата или такива ще бъдат представени на по-късен етап.

•  

Най-доброто според мен е да почне да си сглобява компютъра и да кара за начало с вграденото видео. Ще се очуди колко много игри може да играе с това видео от процесора. После да си купи картата и да си слага направо 3Д очилата. Сега ще напиша с какво бих почнал аз ако не омотам много нещата.

i5-6500 3.2GHz 6MB LGA1151 BOX
ASROCK Z170 PRO4S LGA1151
SSD Samsung 850 EVO Series 250GB
PSU CM B700 V2

Като честно казано за захранване бих избрал нещо което има опция - fanless от производителя.

След 2 месеца си взима видео карта и той е човека, кутия... все ще намери

Обща стойност - 941.11 лв. с ДДС

Редактирано от サムライオートバイ (преглед на промените)

преди 49 минути, Ross Atanasov написа:

Има няколко магазина в,които картата се продава на цени от 439лв - 460лв.Това е с ДДС и безплатна доставка-http://www.vario.bg/sapphire-radeon-r9-380x-nitro-11250-01-20g.Така,че аз бих изчакал да пуснат в продажба новите ускорители на АМД.Официалния анонс бе направен на Computex.Според него ще бъдат налични на 29 юни 2016г.Не обърнах внимание дали ще разрешат на своите партньори да пуснат карти с нереферентен дизайн и custom PCB на същата дата или такива ще бъдат представени на по-късен етап.

•  

Да, но нали знаете, че на 29 Юли няма да ги има в България, най-вероятно към 10-ти :) 

преди 8 минути, Djani_Varna написа:

Да, но нали знаете, че на 29 Юли няма да ги има в България, най-вероятно към 10-ти :) 

И аз затова му предлагам да почне с най-добрите части които може да купи сега и после да добави видеокартата и едни 3д  очила примерно. Само захранването ме притеснява може и по-добро да се вземе.

Редактирано от サムライオートバイ (преглед на промените)

преди 2 часа, サムライオートバイ написа:

Най-доброто според мен е да почне да си сглобява компютъра и да кара за начало с вграденото видео. Ще се очуди колко много игри може да играе с това видео от процесора. После да си купи картата и да си слага направо 3Д очилата. Сега ще напиша с какво бих почнал аз ако не омотам много нещата.

ASROCK Z170 PRO4S LGA1151
SSD Samsung 850 EVO Series 250GB
PSU CM B700 V2

Като честно казано за захранване бих избрал нещо което има опция - fanless от производителя.

След 2 месеца си взима видео карта и той е човека, кутия... все ще намери

Обща стойност - 941.11 лв. с ДДС

Какъв е смисъла от дъно за 220 лева като му е заключен процесора, това са 100 кинта който могат да отидат за периферия охлаждане ала бала..

ASROCK H110M-DGS LGA1151 
Crucial DRAM 8GB DDR4 2133 CL15 SODIMM CT8G4SFD8213 
CORSAIR Force LE 240GB SATA 3 6Gb CSSD-F240GBLEB 
Corsair 500W Builder Series CX V2 
RAIDMAX Vortex V5 Middle Tower Black 

Обща стойност - 897.86 лв. с ДДС

Нещо такова, въпреки че за мен това е половинчата работа с тая и5-ца. или и3-6100 която я дават в 80% от бенчмаркове в игра същата пройзводителност, или взимаш 6600к клокваш и гърмиш. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.