Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подпомагане на АВ програмите с дефиниции,откриване на нови заплахи-част 1

Featured Replies

Точно това искам да кажа... даже не мога сега да изтрия стартиращото exe на програмата maxantispy- изписва ми че не може да изтрие файла, защото достъпа е забранен, или че диска е пълен- нещо такова

другото което е че лисицата започна да увисва и блокира, само ИЕ7 работи, страх ме е да рестартирам.

На служебния имам само RemuveIT Pro i AVZ. Ще сканирам и ще видим кво стана.....

след като сканирах с RemoveIT Pro вижте какво ми намери:

http://prikachi.com/images.php?files/392363Z.jpg

Това дали е свързано според вас със това че нода не ме спря и ми позволи да започна инсталиране на maxantispy или вече съм за друга тема....

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 145k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

http://rs413tl.rapidshare.com/files/152350927/426593/xxl.rar
На това EXE обаче не реагира.
http://rapidshare.com/files/152369110/EXECrypter.exe.html

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

след като сканирах с RemoveIT Pro вижте какво ми намери:

http://prikachi.com/images.php?files/392363Z.jpg

Това дали е свързано според вас със това че нода не ме спря и ми позволи да започна инсталиране на maxantispy или вече съм за друга тема....

По-скоро залагам на фалшива тревога...Част от драйверите за вградената видео-карта на Intel...

Ето я и страницата:

http://www.incodesolutions.com/threats2/Sy...igfxressdll.php

Други файлове от драйверите на INTEL® EXTREME GRAPHICS:

*   Graphics Drivers File Information   *

Current Display Driver:   Intel(R) 82845G/GL/GE/PE/GV Graphics Controller

Driver Files:

File Name:   C:\WINDOWS\system32\DRIVERS\ialmnt5.sys

Description:   Intel Graphics Miniport Driver

Manufacturer:   Intel Corporation

Version:   6.14.10.4342

Date:	  21/06/2005

File Name:   C:\WINDOWS\system32\ialmrnt5.dll

Description:   Controller Hub for Intel Graphics Driver

File Name:   C:\WINDOWS\system32\ialmdnt5.dll

Description:   Controller Hub for Intel Graphics Driver

File Name:   C:\WINDOWS\system32\ialmdev5.dll

Description:   Component GHAL Driver

File Name:   C:\WINDOWS\system32\ialmdd5.dll

Description:   DirectDraw(R) Driver for Intel(R) Graphics Technology

File Name:   C:\WINDOWS\system32\hccutils.dll

Description:   hccutils Module

Version:   3.0.0.4342

File Name:   C:\WINDOWS\system32\igfxsrvc.dll

Description:   igfxsrvc Module

File Name:   C:\WINDOWS\system32\igfxpph.dll

Description:   igfxpph Module

File Name:   C:\WINDOWS\system32\igfxeud.dll

Description:   igfxeud Module

File Name:   C:\WINDOWS\system32\igfxcpl.cpl

Description:   igfxcpl Module

File Name:   C:\WINDOWS\system32\igfxcfg.exe

Description:   igfxcfg Module

File Name:   C:\WINDOWS\system32\igfxdiag.exe

Description:   igfxdiag Module

File Name:   C:\WINDOWS\system32\igfxdgps.dll

Description:   igfxdiag Module

File Name:   C:\WINDOWS\system32\igfxdev.dll

Description:   igfxdev Module

File Name:   C:\WINDOWS\system32\igfxdo.dll

Description:   igfxdo Module

File Name:   C:\WINDOWS\system32\igfxtray.exe

Description:   igfxTray Module

File Name:   C:\WINDOWS\system32\igfxzoom.exe

Description:   igfxzoom Module

File Name:   C:\WINDOWS\system32\igfxhk.dll

Description:   igfxhk Module

File Name:   C:\WINDOWS\system32\hkcmd.exe

Description:   hkcmd Module

File Name:   C:\WINDOWS\system32\igfxress.dll

Description:   igfxress Module

File Name:   C:\WINDOWS\system32\igfxext.exe

Description:   igfxext Module

File Name:   C:\WINDOWS\system32\igfxexps.dll

Description:   igfxext Module

File Name:   C:\WINDOWS\system32\ialmrem.dll

Description:   Uninstall Utility for Intel(R) Graphics Technology

File Name:   C:\WINDOWS\system32\ialmgicd.dll

Description:   OpenGL(R) Driver for Intel(R) Graphics Accelerator

File Name:   C:\WINDOWS\system32\ialmgdev.dll

Description:   OpenGL(R) Device Driver for Intel(R) Graphics Accelerator

По-добре не бързай с триенето... laugh.gif

Сега какво ще обяснявам на работодателите си :ph34r:

Интересно ,а тука някой намира ли нещо ;)

да плеъра avast pro. намира нещо."в русия съм,в русия съм"какво да обясня на работодателите ти.този Winamp извинявам се avast pro. има три огромни недостатъка не създава проблеми,намира винаги това което намира една друга програма и заради нея не се изсичат дървета за да се пишат инструкции за оправяне на настройките biggrin.gif и за разлика от други програми наистина след него няма rootkit :P

плеър не плеър стара любов ръжда не хваща

Айде де според тебе май и Нортъна не го бива....Ако така мислиш съм напълно съгласен. :) Аваст вижда доста но и недовижда ...ще има и такива файлове. :) Symantec трябва да черпят...вече Нортъна класифицира този сайт като опасен....

Mama not recommended NOD32 biggrin.gif

Symantec трябва да черпят...вече Нортъна класифицира
М да дадох вота си за този сайт още като пусна темата,много са бързи а?

Редактирано от M_power (преглед на промените)

Сега какво ще обяснявам на работодателите си :ph34r:

Интересно ,а тука някой намира ли нещо :)

да плеъра avast pro. намира нещо."в русия съм,в русия съм"какво да обясня на работодателите ти.този Winamp извинявам се avast pro. има три огромни недостатъка не създава проблеми,намира винаги това което намира една друга програма и заради нея не се изсичат дървета за да се пишат инструкции за оправяне на настройките biggrin.gif и за разлика от други програми наистина след него няма rootkit :P

плеър не плеър стара любов ръжда не хваща

http://img.data.bg/i.php?show=1191082&ctrl_id=l1txne#img КАСПЕРЕЦА

.......много са бързи а?

Да ;) хареса ми това - нали съм и Руски конкурент ;) Какво ли ще обяснявам на своите...или да емигрирам ....

Сега направих проверка на една папка с архиви вътре - тези които сваляхте днес + още един който е 100% заразен :)

Резултат с NIS 2008 :

4b92c747a50bt.jpg

невъзможност да обработи заразите в един обикновен архив :angry:

Да е честно понеже е по стара версия от Кис 2009 .....пробата направих с KIS 7.0.0.125 update/13-09-2008/ вижте резултата:

65284563d265t.jpg

Сканира по бавно НО беше смъртоносен :)

Някой може ли да ми обясни защо Нортъна не може да обработва/изтрива/или ксаквото и да е в архиви?

Непременно трябва да му ги разхивирам ли?

ПП.Ето и файлът да не каже някой че няма зараза вътре ЗАРАЗА

Поздрави

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

http://www.virustotal.com/ru/analisis/a7e4...0ed9d7e934dd0d4 Докъде е истина и откъде започва останалото... Поздрави

Вътре има разни неща които се засичат от повечето антивирусни програми.

Троянеца го засича Нортон,Касперски не отстъпва ...като лови повече.

Истината е една-има страшно много зарази и различни ситуации и нищо не е сигурно.Макар,че така се изкарва от някои...

Вътре има разни неща които се засичат от повечето антивирусни програми.

Троянеца го засича Нортон,Касперски не отстъпва ...като лови повече.

Истината е една-има страшно много зарази и различни ситуации и нищо не е сигурно.Макар,че така се изкарва от някои...

Авира намира 9 заразени фаила http://i.data.bg/08/10/09/1191234_orig.jpg cool.gif Колко намира Касперски?

Някой може ли да ми обясни защо Нортъна не може да обработва/изтрива/или ксаквото и да е в архиви?

Непременно трябва да му ги разхивирам ли?ПП.Ето и файлът да не каже някой че няма зараза вътре ЗАРАЗАПоздрави

Наистина не разбирам за какво пишеш? При мен този проблем който посочваш "НЕ" съществува...

Поздрави...

П.П Конете са на 10г.

Наистина не разбирам за какво пишеш? При мен този проблем който посочваш "НЕ" съществува...

Поздрави...

Нали видя снимката.Няма лъжа и измама :P Янки ама нещо ....Да ги съдя ли ....кво ли :)

Направи ми и друго впечатление.Отварям папката където са заразите.Цъкам с ляв бутов върху папката.Чакам 10-15-20 минути съм чакал NIS 2008 мълчи и кърти като заклан.Като му дам сканиране се справя ама иначе си трае...Отварям папката и тогава почнва да рипа ;) страх ли го е какво? Кошмар.Хе, и програмата е чиста и системата е чиста.След имидж е/ЧИСТ/.

По-скоро залагам на фалшива тревога...Част от драйверите за вградената видео-карта на Intel...

Ето я и страницата:

http://www.incodesolutions.com/threats2/Sy...igfxressdll.php

Други файлове от драйверите на INTEL® EXTREME GRAPHICS:

*   Graphics Drivers File Information   *

По-добре не бързай с триенето... laugh.gif

Благодаря Б-Бой, и аз това си помислих като видях, че този файл го има и в c/programs files/lenovo, но реших да попитам все пак, нищо няма да трия.

Сканирах и с онлайн скенера на касперски- нищо не намери. Лошото е, че на служебния комп не мога да сложа друга програма за проверка ( администратора е доста строг- и с право, ако разбера за какво ползвам компа....), от всички които пробвах да инстална само RemoveIT и AVZ ми позвои да инсталирам без администраторски права, дали има и някоя друга програма която бих могъл да сложа за проверка.....

Нали видя снимката.Няма лъжа и измама :P Янки ама нещо ....Да ги съдя ли ....кво ли :)

Направи ми и друго впечатление.Отварям папката където са заразите.Цъкам с ляв бутов върху папката.Чакам 10-15-20 минути съм чакал NIS 2008 мълчи и кърти като заклан.Като му дам сканиране се справя ама иначе си трае...Отварям папката и тогава почнва да рипа ;) страх ли го е какво? Кошмар.Хе, и програмата е чиста и системата е чиста.След имидж е/ЧИСТ/.

Рар архива който си дал от рапидшеър старата корпоративна Симантек си го прибра пред очите ми като

циганка портфейл в градския транспорт.Сори ама това което пишеш е несериозно. Поздрави.

Аз съм склонен да вярвам на Никсито...момчето тества и показва резултата, а не философства.

Приказки от 1001 нощ можем да си приказваме до свършека на света. Тук се показват нещата черно на бяло да ги видим всички! Желателно е, когато се твърди нещо, да се доказва.Показвай скрийншотове, ама не на крадливата циганка, а на вирусоприхващача Symantec! Аз мога да твърдя, че познавам циганка, която краде повече от тази, която споменаваш, но ако не мога да го докажа, думите ми ще са, като мед що звънти и кимвал що дрънка!

Редактирано от IMG (преглед на промените)

Рар архива който си дал от рапидшеър старата корпоративна Симантек си го прибра пред очите ми като

циганка портфейл в градския транспорт.Сори ама това което пишеш е несериозно. Поздрави.

Да бе ...нали го пиша аз.

09.10.2008 г. 19:51:47 Задачата е стартирана

09.10.2008 г. 19:51:58 Открит: Backdoor.Win32.Death.26 F:\virus.rar/virus\LD.rar/LD\DEATH.EXE/UPX

09.10.2008 г. 19:52:18 Изтрит: Backdoor.Win32.Death.26 F:\virus.rar/virus\LD.rar/LD\DEATH.EXE

09.10.2008 г. 19:52:29 Открит: Backdoor.Win32.Death.26 F:\virus.rar/virus\LD.rar/LD\EDITOR.DLL/UPX

09.10.2008 г. 19:52:29 Изтрит: Backdoor.Win32.Death.26 F:\virus.rar/virus\LD.rar/LD\EDITOR.DLL

09.10.2008 г. 19:52:34 Открит: Backdoor.Win32.Death.26 F:\virus.rar/virus\LD.rar/LD\EDITOR.EXE/UPX

09.10.2008 г. 19:52:34 Изтрит: Backdoor.Win32.Death.26 F:\virus.rar/virus\LD.rar/LD\EDITOR.EXE

09.10.2008 г. 19:52:39 Открит: Backdoor.Win32.Death.26 F:\virus.rar/virus\LD.rar/LD\SERVER.EXE/UPX

09.10.2008 г. 19:52:39 Изтрит: Backdoor.Win32.Death.26 F:\virus.rar/virus\LD.rar/LD\SERVER.EXE

09.10.2008 г. 19:52:59 Открит: HackTool.Win32.Kiser.b F:\virus.rar/virus\xxl.rar/xxl\ktp_1.5\Kaspersky Anti-Virus 7.0 Pre-Activated Install Generator.rar/Kaspersky Anti-Virus 7.0 Pre-Activated Install Generator\KAV7PAIG1.exe

09.10.2008 г. 19:52:59 Изтрит: HackTool.Win32.Kiser.b F:\virus.rar/virus\xxl.rar/xxl\ktp_1.5\Kaspersky Anti-Virus 7.0 Pre-Activated Install Generator.rar/Kaspersky Anti-Virus 7.0 Pre-Activated Install Generator\KAV7PAIG1.exe

09.10.2008 г. 19:53:02 Открит: HackTool.MSIL.KKFinder.r F:\virus.rar/virus\xxl.rar/xxl\ktp_1.5\KasperskyKeyFinder 1.4.3.rar/KKF_V1.4.3d\Kaspersky Key Finder V1.4.3d.exe

09.10.2008 г. 19:53:02 Изтрит: HackTool.MSIL.KKFinder.r F:\virus.rar/virus\xxl.rar/xxl\ktp_1.5\KasperskyKeyFinder 1.4.3.rar/KKF_V1.4.3d\Kaspersky Key Finder V1.4.3d.exe

09.10.2008 г. 19:53:20 Открит: HackTool.Win32.Kiser F:\virus.rar/virus\xxl.rar/xxl\ktp_1.5\KavKisKeyDownloader.rar/KavKisKey_Downloader\KavKisKey_Downloader.exe

09.10.2008 г. 19:53:21 Изтрит: HackTool.Win32.Kiser F:\virus.rar/virus\xxl.rar/xxl\ktp_1.5\KavKisKeyDownloader.rar/KavKisKey_Downloader\KavKisKey_Downloader.exe

09.10.2008 г. 19:54:16 Открит: HackTool.MSIL.KKFinder.r F:\virus.rar/virus\____________________________.rar/____________________________\Kaspersky Key Finder V1.4.3d.exe

09.10.2008 г. 19:54:16 Изтрит: HackTool.MSIL.KKFinder.r F:\virus.rar/virus\____________________________.rar/____________________________\Kaspersky Key Finder V1.4.3d.exe

Това намери Кав 2009 в същият архив бие Кис 7.0.0.125 с 9:6 а Нортъна с 9:5

Не съм пипал нищо по програмата защото разбрах,че е за малоумни дето цъкат където искат и няма опастност...Айде утре слагам 2009 да видиме ...може и да е по добра ...Променливи много cool.gif

Аз съм склонен да вярвам на Никсито...момчето тества и показва резултата, а не философства.

Приказки от 1001 нощ можем да си приказваме до свършека на света. Тук се показват нещата черно на бяло да ги видим всички! Желателно е, когато се твърди нещо, да се доказва.Показвай скрийншотове, ама не на крадливата циганка, а на вирусоприхващача Symantec! Аз мога да твърдя, че познавам циганка, която краде повече от тази, която споменаваш, но ако не мога да го докажа, думите ми ще са, като мед що звънти и кимвал що дрънка!

Мисля че, Кеин има същата като не ми вярваш на мен,пиши му...

Аз не съм лъжец.

Мисля че, Кеин има същата като не ми вярваш на мен,пиши му...

Аз не съм лъжец.

Нека не пълним темата с офтопици повече, но ако искаш наистина да бъдеш полезен, когато твърдиш нещо го доказвай с факти, както правят всички участници в темата!

Така няма да се дразнем и да се караме! Бъди искрен, когато тестваш даден архив с вируси, ако програмата ти примерно се издъни ми, сподели го! Така хем ще бъдеш полезен, хем и ще имаш уважението на всички ни!

Нека да се прикрепяме към темата вече!!!

Да не мислиш ,че на мен ми се играе да ги правя тези шотове?.

Правя го само,за да не бъда голословен,както и повечето като мен в тази тема и не само в тази.

IMG в случая е прав.

Да не мислиш ,че на мен ми се играе да ги правя тези шотове?.

Правя го само,за да не бъда голословен,както и повечето като мен в тази тема и не само в тази.

IMG в случая е прав.

Съгласен съм прав е :lol6: Искам само са кажа че,повечето от заразите в този архив са на повече от 10г.

Това че,Касперски засича 20 или 30 повече,в случая няма значение защото никой не използва вече

толкова стари Операционни сист. Тези от вирусите които са ъпдейтнати с времето са добавени в дефинициите на Нортън.

Съгласен съм прав е :lol6: Искам само са кажа че,повечето от заразите в този архив са на повече от 10г.

Това че,Касперски засича 20 или 30 повече,в случая няма значение защото никой не използва вече

толкова стари Операционни сист. Тези от вирусите които са ъпдейтнати с времето са добавени в дефинициите на Нортън.

При положение ,че повечето от този зловреден код в архива,не баца на Vista,например,но от Kaspersky и не само те,няма как да знаят, дали ще я сложиш на нея или на друга по-стара ОС.Дефинициите са еднакви на програмата,без значение на каква ОС си я инсталирал,XP/Vista/2003 и пр.

Никого не карам да вярва.Негова си воля.NIS 2009 е на линия ...Ще го видим и него - имам две седмици срок обаче...

Оправен ли е проблема при архивите?

http://rapidshare.com/files/152392222/virus.rar.html

.............защото никой не използва вече

толкова стари Операционни сист.............

Защо си толкова сигурен, че никой не използва стари операционни системи? Какво знаеш за тяхната уязвимост? Как може ли да гарантираш и то на 100%, че всичките по-стари вируси, класифицирани като "DOS" (което въобще не е сигурно) и зловредните приложения нямат 100% примственост при по-новите операционни системи? Дай аргумент, доказателство!

Ето пример за системни изисквания за NOD32:

2r5e2gx.jpg

И за F-prot:

2iag9c5.jpg

Дали случайно забелязваш операционната система Windows 2000?

Редактирано от nologo (преглед на промените)

Niksi, Касперски също вижда онзи файл qip buldera и го засича при стартирането и пго прочиства. Не мога да се съглася с тебе, че е сляп за него. Просто си има политика на поведение.

Поздрави от мен cool.gif

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.