Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подпомагане на АВ програмите с дефиниции,откриване на нови заплахи-част 1

Featured Replies

Eset Smart Security също се справи cool.gif

може ли шотче ? :hush:

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 145k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Ето cool.gif

Гледам , че ESS много често се обновява и по-много видове вируси се добавят. Поздравления!

post-129013-1223666405_thumb.jpg

Редактирано от King_Of_Kings (преглед на промените)

За потребителите на Панда и Рисинг които са кликали на линка не им мърда преинстала biggrin.gif

А вие колко % сте сигурни че,вашите защитни програми въпреки предупрежденията

и спирането на файла,са защитили вашите машини?? В случая започва инсталация в System32 още при кликането

на линка също и в c/windows/TEMP. Поздрави cool.gif

За потребителите на Панда и Рисинг които са кликали на линка не им мърда преинстала biggrin.gif

и спирането на файла,са защитили вашите машини?? В случая започва инсталация в System32 още при кликането

Спира го още на сървъра преди да го е свалило,как ще стане тази инсталация,според теб?

HTTP сканирането защитава WEB трафика. Целият HTTP трафик се сканира за вируси в реално време ;)

Спира го още на сървъра преди да го е свалило,как ще стане тази инсталация,според теб?

HTTP сканирането защитава WEB трафика. Целият HTTP трафик се сканира за вируси в реално време ;)

Отвори за всеки случай папката c:/windows/TEMP и провери за съмнителни файлове също и system32.

Ако си 1000% сигорен е излишно да го правиш...

Отвори за всеки случай папката c:/windows/TEMP и провери за съмнителни файлове също и system32.

огледах в Temp нищо различно от преди...в систем32 незнам ,защото има доста файлове но засега да чукна на дърво (чук-чук)....

Сигурен съм,разбира се.

Как да ги има тези "съмнителни файлове" там, като заразата(файла) не е "помирисала" хардовете ми,нито е бил свален чрез,например download manager или пък Mozilla или IE.

Помисли малко. biggrin.gif

И както споменах по-горе:

ЦИТАТ(mihnev_sz @ 10.10.2008г. в 23:03ч.) *

HTTP сканирането защитава WEB трафика. Целият HTTP трафик се сканира за вируси в реално време wink.gif

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

"За потребителите на Панда и Рисинг които са кликали на линка не им мърда преинстала" Защо си убеден? Никакви проблеми с DrWEB, за Panda мога да гадая - а за Rising с виртуалните му вградености това няма как да е заплаха. Rising си струва пробване. Поздрави

Нещо интересно чакам резултати :angry:

http://www.ardamax.com/downloads/setup_akl.exe

Симантек се справя отлично...

NAV 2009 както винаги оттегчително и досадно в клетка му е,а също така автоматично и при неговите в USA.утре в работата ще пробвам и с NORMAN от промоцията за една година.

nikssi ако твърдиш че Returnil пропуска и ми се трупат зарази чапаев би трябвало да ги хване нали има още 3 месеца пак ще го сложа за контрол на останалите антивирусни.знам че Returnil не е антивирусна,а на мене аваст ми изтри нейния дял при една проверка защото там имах на склад вируси и сега ми се освободи 3 GB пространство което заемаше но програмата си работи нормално.сега за по-сигурно когато е активна Returnil си свалям вирусите в диск С и от там мисля да ги стартирам но NAV 2009 и Trend Micro AV още не са ми го позволили дано с NORMAN ми се удаде.

Редактирано от tanganika (преглед на промените)

Михнев ти отговори.Засечен още на сървара и не свален на компютъра ...как ли ще протече инсталацията?Щом се блокира още там,смяташ ли че няма да се блокира и при самото сваляне?Разочароваш ме колега недей моля те.Symantec май наистина грешат...с това филтриране.

NAV 2009 както винаги оттегчително и досадно в клетка му е,а също така автоматично и при неговите в USA.утре в работата ще пробвам и с NORMAN от промоцията за една година.

nikssi ако твърдиш че Returnil пропуска и ми се трупат зарази чапаев би трябвало да ги хване нали има още 3 месеца пак ще го сложа за контрол на останалите антивирусни.знам че Returnil не е антивирусна,а на мене аваст ми изтри нейния дял при една проверка защото там имах на склад вируси и сега ми се освободи 3 GB пространство което заемаше но програмата си работи нормално.сега за по-сигурно когато е активна Returnil си свалям вирусите в диск С и от там мисля да ги стартирам но NAV 2009 и Trend Micro AV още не са ми го позволили дано с NORMAN ми се удаде.

Сигурен ли си,че ги няма някъде в Систем Ресторе...например в диск D много харесват там да се лепят...Знам го от личен опит.Но при мене е изключен. Има други начини.Как Аваст ти е изтрил дяла така...няколко Гига и за колко време стана.Не изиска ли рестарт?Да изтрие дял от Диска...Ами ако например вземе,че ти изтрие Диск Д ?Или не може...Само питам защото наистина е интересно.

Сега едно предложение към тебе.В настройките на програмата махаш всички отметки,които са срещу заплахите...оставяш само проактивната защита включена.Какво ли ще стане...Кои ли програми ще се справят.Пробвал ли си така.Екшъна наистина си заслужава.

Ето cool.gif

Гледам , че ESS много често се обновява и по-много видове вируси се добавят. Поздравления!

И със сигурност ние също имаме заслуга.Право на хората.Продукта явно се развива и то нагоре.

Поздрави

Сигурен ли си,че ги няма някъде в Систем Ресторе...например в диск D много харесват там да се лепят...Знам го от личен опит.Но при мене е изключен. Има други начини.Как Аваст ти е изтрил дяла така...няколко Гига и за колко време стана.Не изиска ли рестарт?Да изтрие дял от Диска...Ами ако например вземе,че ти изтрие Диск Д ?Или не може...Само питам защото наистина е интересно.

Сега едно предложение към тебе.В настройките на програмата махаш всички отметки,които са срещу заплахите...оставяш само проактивната защита включена.Какво ли ще стане...Кои ли програми ще се справят.Пробвал ли си така.Екшъна наистина си заслужава.

аваст изтри дяла Z на Returnil за една секунда предполагам защото е виртуален и не поиска рестарт.странното е че когато го изтри ретърнил не беше активана а тогава този дял не се вижда.това изтриване на дяла на ретърнил аваст го направи и на двата компютъра така че не е случайност или грешка и аз още се чудя как го направи.на работния компютър съм с безплатната версия Returnil и при инсталация и по време на работа касперски не ми е създавал проблем с нея.ти не обясни защо си я махнал в какво я подозирате с TNN какво прави аз не съм забелязал нищо нито Kaspersky,Mamutu,TrendMicro,McAfee,Norman.каква е разликата при правене на опити със заразяване във виртуална среда и по нормалния начин?

в системристора на Д няма нищо според всички програми които съм изброил по-горе.

.странното е че когато го изтри ретърнил не беше активана а тогава този дял не се вижда

Как не се вижда...Как влизаш в него.

на работния компютър съм с безплатната версия Returnil и при инсталация и по време на работа касперски не ми е създавал проблем с нея.ти не обясни защо си я махнал в какво я подозирате с TNN какво прави аз не съм забелязал нищо нито Kaspersky,Mamutu,TrendMicro,McAfee,Norman.каква е разликата при правене на опити със заразяване във виртуална среда и по нормалния начин?

Скрита инсталация на драйвер.Касперски предупреждава за невъзможност в последствие да контролира програмата.Ясно защо.Наблюдава цялата система и една програма която има права ...например да рестартира ОС му е доста подозрителна.

Тествал съм и във виртуална среда и не.Някои проблеми се наблюдават в реални условия но НЕ е задължително.Просто го установих.И не само аз.

Norman доколкото знам ползва енджина на Касперски или съм грешка?Интересна програма е но защо се насочи към нея?

Защо не пробваш Sophos Security Suite интересен продукт е.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Как не се вижда...Как влизаш в него.

Скрита инсталация на драйвер.Касперски предупреждава за невъзможност в последствие да контролира програмата.Ясно защо.Наблюдава цялата система и една програма която има права ...например да рестартира ОС му е доста подозрителна.

Тествал съм и във виртуална среда и не.Някои проблеми се наблюдават в реални условия но НЕ е задължително.Просто го установих.И не само аз.

Norman доколкото знам ползва енджина на Касперски или съм грешка?Интересна програма е но защо се насочи към нея?

Защо не пробваш Sophos Security Suite интересен продукт е.

в дяла на ретърнил можех да влизам само когато беше активна програмата в my computer Disk Z 3 GB сега вече го няма не се вижда,но пък ми се освободи място.

щом касперски не може да контролира драйверите на ретърнил значи хората са си свършили работата,но това не е заплаха напротив нали е направено точно с тази цел никой да не е в състояние да прави промени и да контролира тези драйвери.изглежда все още никой не е в състояние да я преодолее тази програма.

избрах Norman защото никой не я ползва в този форум,да проверявам на практика дали това което се установява като заплаха превантивно от другите антивирусни не са фалшиви тревоги и защото има много по-малко откриваемост във вирустотал в сравнение с останалите.вече установих такава фалшива тревога на аваст,авира имаше и други но не ги помня трябва да се ровя назад.

Хм, странна rogue програма - Rapid Antivirus.

2guwitw.jpg

"Официална" страница:

http://rapidantivirus.com/
Но този "антивирус", подобно на познатите ни Antivirus 2008/ 2009 има опасни възможности, съдейки от тази страница (Тук се получава същото, както и при Antivirus 2008 - опит за инсталация на Rapid Antivirus и трудно затваряне на браузъра):
http://scanner.rapidantivirus.com/41/
Eтo линк за сваляне на инсталатора:
http://scanner.rapidantivirus.com/setup/install_511_MHw0MXwwfHx8fHx8fHw_.exe

Както и анализ на virustotal.

Тук антивирусите AhnLab-V3, AntiVir, Authentium, AVG, BitDefender, CAT-QuickHeal, ClamAV, DrWeb, Ewido, F-Prot, Fortinet, K7AntiVirus, McAfee, Panda, PCTools, Rising, SecureWeb-Gateway, Sophos, TheHacker, ViRobot и VirusBuster все още мълчат.

След инсталация се получава следната картинка:

zmz2ad.jpg

Внимание, това е опасно rogue приложение! Ако не знаете какво точно правите, не експериментирайте!

Редактирано от nologo (преглед на промените)

"Kaspersky 7.0.0.125 2008.10.10 not-a-virus:FraudTool.Win32.PowerAntivirus2009.ax " Пак странното класифициране - хем е вирус, хем не е . Няма логика да е тако и вако ... Изобщо не го считам за правилно . Поздрави

Нещо интересно чакам резултати :lol6:

http://www.ardamax.com/downloads/setup_akl.exe

Симантек се справя отлично...

При мен още firewall-а ми го блокира :offtopic_s:

92138035ww0.th.jpg

Редактирано от alex (преглед на промените)

Symantec май наистина грешат...с това филтриране.

Резултатите показват че,са прави...Вече 4та седмица съм с Нортън за сега няма проблем.

избрах Norman защото никой не я ползва в този форум,да проверявам на практика дали това което се установява като заплаха превантивно от другите антивирусни не са фалшиви тревоги и защото има много по-малко откриваемост във вирустотал в сравнение с останалите.вече установих такава фалшива тревога на аваст,авира имаше и други но не ги помня трябва да се ровя назад.

Има тема където са дадени скенерите на тези приложения.Без да изискват инсталация...Защо не пробваш тях първо.По добре според мен е.

Остави тази виртуална среда,на това му викам "страх лозе пази" давай смело напред.Имиджът връща лесно системата където е била.

И доста са ползвали тези скенери.На Касперски,Норман и т.н.Пробвай и ти.

Ето ти линк към темата http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=41322 преди обаче да се ползват такива приложения не пречи малко внимание...например да се спре антивирусната защита и извади щепсела...на нета

Поздрави

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Хм, странна rogue програма - Rapid Antivirus.

2guwitw.jpg

"Официална" страница:

http://rapidantivirus.com/
Но този "антивирус", подобно на познатите ни Antivirus 2008/ 2009 има опасни възможности, съдейки от тази страница (Тук се получава същото, както и при Antivirus 2008 - опит за инсталация на Rapid Antivirus и трудно затваряне на браузъра):
http://scanner.rapidantivirus.com/41/
Eтo линк за сваляне на инсталатора:
http://scanner.rapidantivirus.com/setup/install_511_MHw0MXwwfHx8fHx8fHw_.exe

Както и анализ на virustotal.

Тук антивирусите AhnLab-V3, AntiVir, Authentium, AVG, BitDefender, CAT-QuickHeal, ClamAV, DrWeb, Ewido, F-Prot, Fortinet, K7AntiVirus, McAfee, Panda, PCTools, Rising, SecureWeb-Gateway, Sophos, TheHacker, ViRobot и VirusBuster все още мълчат.

След инсталация се получава следната картинка:

zmz2ad.jpg

Внимание, това е опасно rogue приложение! Ако не знаете какво точно правите, не експериментирайте!

Авира не се справи.Вече е пратих файла за анализ. cool.gif

Има тема където са дадени скенерите на тези приложения.Без да изискват инсталация...Защо не пробваш тях първо.По добре според мен е.

Остави тази виртуална среда,на това му викам "страх лозе пази" давай смело напред.Имиджът връща лесно системата където е била.

И доста са ползвали тези скенери.На Касперски,Норман и т.н.Пробвай и ти.

Ето ти линк към темата http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=41322 преди обаче да се ползват такива приложения не пречи малко внимание...например да се спре антивирусната защита и извади щепсела...на нета

Поздрави

да на тебе ти е лесно но аз не мога да преинсталирам ще ми коства пари.да е жив и здрав Returnil не мисля да рискувам без него нямам доверие на нито една антивирусна само на него.я кажи как да раздразня онези братушки от сайта в черно да видим ще минат ли през Returnil?

SecureWeb-Gateway 6.7.6 2008.10.11 Worm.Win32.Malware.gen!88 Tanganika, това ми е предостатъчно за тази виртуална безплатна илюзия ! Ти поне си пробвал Rising с неговите виртуални възможности - но те са ВЪТРЕ в платения продукт ! Сам прецени. Поздрави

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.