Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подпомагане на АВ програмите с дефиниции,откриване на нови заплахи-част 1

Featured Replies

то едно време и аз бях на 10 год.но сега съм на 32.когато инсталирах NAV 2009 бях със същата нагласа че е само балон да ама не хората са си свършили работата успяха да ме шашнат.те от касперски може да искат и в пенсия да изляза докато науча прословутите настройки на KIS 2009.а в тези 6 месеца кой ще ми плаща преинсталациите баба ми ли?как е възможно да си вярвате и да подържате този ентусиазъм без да сте пробвали и други антивирусни незная.съжалявам но деня се познава по сутринта.

Много добре казано и на място :)

Искам само да добавя че,за потребителите на Каспър явно им е все едно какво е прехванал

W32 Worm или W32 гавно Важното е да е център на вниманието и да се перчи виж кво фанах.

Редактирано от M_power (преглед на промените)

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 145,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Видях достатъчно от Касперски заблудения май си ти Поздрави. Научете се кое е троянски вирус и кое червей.Смешни сте.

От теб акъл не искаме, и без това го нямаш в излишък!

Вчера дойде във форума, а днес вече започваш да ни учиш!

И внимавай с обидите, посерко! Смешници ще викаш на хората си вкъщи, тук няма да обиждаш никого!

Ето и F-Secure как се справя с втория линк! Позволява да се свали, отивам аз в папката и избирам направо да го разархивирим, без дори да сканирам архива, и ето какво прави финландската програма - 390981a.jpg

Редактирано от IMG (преглед на промените)

Бих добавил добронамерено пожелание към феновете на ESET и Kaspersky - да погледнат по-реално на нещата извън любимите си продукти и да престанат да си приличат . Аз съм свикнал да ми е весело... Поздрави

От теб акъл не искаме, и без това го нямаш в излишък!

Вчера дойде във форума, а днес вече започваш да ни учиш!

И внимавай с обидите, посерко! Смешници ще викаш на хората си вкъщи, тук няма да обиждаш никого!

Май имаш нужда от минерални бани за успокояване на нервите biggrin.gif

Нищо лично ти не ми пречиш cool.gif

...Искам само да добавя че,за потребителите на Каспър явно им е все едно какво е прехванал

W32 Worm или W32 гавно Важното е да е център на вниманието и да се перчи виж кво фанах.

Не обобщавай, говори за себе си!

И не е задължително и важно да се перчи човек коя програма какво му е хванала - за целта в KIS има пълен набор от отметки за какво да ме уведомява и за какво не, изключвам винаги отметката за уловените зарази, не ме интересува. Ако пък проявя интерес, има и максимално подробна, дори излишна (по моему) статистика, която може да се визуализира поне по 2 начина.

И по повод на някои подмятания за сляпа фенщина - не съм в еуфория от KIS, но в момента това е на-доброто, което мога да си позволя да ползвам. Има една тема в този раздел, в която се питат потребителите коя антивирусна програма предпочитат, има и друга, в която темата се свежда до тази, която представлява търговски интерес - това са крайно различни неща, моля да не ги обобщавате.

На базата и на Kaspersky, една друга фирма е създала по-добър (според мен) продукт - F-Secure. Та точно нея предпочитам и бих ползвал или купил, но в момента не мога да си позволя и двете. Та затова и съм с KIS от няколко месеца вече, а и вероятно още няколко месеца, не знам. Правите ли разлика?

И предпочитанията ми не са по повод да дупки в сигурността, защото и с двете съм предостатъчно защитен - доказано и доказвано поне 2-3 пъти седмично от конкурентите им. Какво повече да искам?

П.П. Много моля да се спазва добрия тон!

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

Така както усещам темата се определя като "С какво Norton/Symantec и Kaspersky се различават и кой е по добър" какво ще кажете да открия нова тема с такова заглавие,защото темата"Коя антивирусна предпочитате и защо"където се изисква аргументиране естествено,както и настоящата тук предполага кратки и обобщени данни.

Всеки предпочита този продукт,който ползва в момента-това е резонно,някои са по-ентусиазирани да пробват други продукти,не намирам нищо ненормално в това.Напротив правя го непрекъснато и аз.

TNN беше ме питал,какво целя с такова брониране...Целта беше да изпробвам съвместимостта между двете програми и резултата е впечатляваш,но с един доста колям кусур-иска яка машина и доста опит и с двата продукта.Затова се насочих,към тях.Във форума на Касперски Лаб това една от тестваните теми.

tanganika Наистина новият продукт на Касперски Лаб Kaspersky Internet Security 2009 в Автоматичен режим подходящ за "повечето" потребители/пише си го в ръководството ако си го чел/е НЕПОДХОДЯЩ за такива екстремални тестове,които се правят тука - в практиката едва ли на някого ще се наложи да се бори със стотици вируси.Това с леко отклонение важи за всички ползвани и критикувани от мене програми - в частност НОД 32.Затова моля,феновете на ЕСЕТ да ме извинят беше преиграване от моя страна hlevoust беше прав преди време,той ми го каза в прав текст ама кой да чуе и осмисли...Едно от новите неща при КИС2009 е,че при евентуално заразяване може да се пусне специалната опция към продукта за Въстановяване на системата.Наистина да разучиш този продукт ти трябват месеци,да не кажа и години затова е прав vasilevsa и IMG ако някога се върнеш към този продукт препоръчвам ти първо да се запознаеш обстойно с ръководството му,със мненията във форумите,тогава да пробваш.При всяка вещ първо се четат инструкциите още повече това е софтуерен продукт,който НЕ си ползвал.

HIPS...Mamuty съм ги ползвал доста преди ти да дойдеш в този форум направи си трудът да прочетеш внимателно темите.TNN беше причината и честно казано ми харесва НО до някоя програма която го няма.Макар,че с КИС не си пречат.

tanganika, M_power подобно поведение е повече подходящо за форума на data.bg моля уважавайте събеседниците си.Всеки е допринесъл за нещо както и Вие естествено.

Лично аз ще пробвам отново NIS 2009,ползвал съм му БЕТА версията и съм участвал във форумите в Русия на тази тема.Както и с продуктите на Касперски Лаб...остава да намеря някаква работеща промоция за него - не за 2008 версия,че 15 дни са ми малко за впечатления.

TNN ще пробвам и IKARUS,знаеш че ми харесва но винаги ще се подсигуря с добра защитна стена.Знаеш предпочитанията ми.AVG ще я пропусна на този етап защото е най малко коментирана тук.

Имаше една полемика...няма да споменавам къде да се пробва програта с изключени отметки за защитата за да се види как ги засича проактивно.Кис го прави защото съм го пробвал още с БЕТА версията 357

За всички,които си мислят небивалици,че едва не ли работя за Касперски Лаб - да и кажа НЕ РАБОТЯ за тях и същевременно работя за подобряването на продукта и.

Запазете добрият тон и ловете... и пишете с повечко уважение един към друг,утре ще се съберем на някое събиране-Как ще се гледаме?

Извинявам се дългият ОФТОПИК Ще следя темата без участие,който иска може да ме намери на ЛС

Моля модераторите поне няколко дни да не трият поста ми,сам ще го изтрия.

Успех

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Така както усещам темата се определя като "С какво Norton/Symantec и Kaspersky се различават и кой е по добър" какво ще кажете да открия нова тема с такова заглавие,защото темата"Коя антивирусна предпочитате и защо"където се изисква аргументиране естествено,както и настоящата тук предполага кратки и обобщени данни.

Всеки предпочита този продукт,който ползва в момента-това е резонно,някои са по-ентусиазирани да пробват други продукти,не намирам нищо ненормално в това.Напротив правя го непрекъснато и аз.

TNN беше ме питал,какво целя с такова брониране...Целта беше да изпробвам съвместимостта между двете програми и резултата е впечатляваш,но с един доста колям кусур-иска яка машина и доста опит и с двата продукта.Затова се насочих,към тях.Във форума на Касперски Лаб това една от тестваните теми.

tanganika Наистина новият продукт на Касперски Лаб Kaspersky Internet Security 2009 в Автоматичен режим подходящ за "повечето" потребители/пише си го в ръководството ако си го чел/е НЕПОДХОДЯЩ за такива екстремални тестове,които се правят тука - в практиката едва ли на някого ще се наложи да се бори със стотици вируси.Това с леко отклонение важи за всички ползвани и критикувани от мене програми - в частност НОД 32.Затова моля,феновете на ЕСЕТ да ме извинят беше преиграване от моя страна hlevoust беше прав преди време,той ми го каза в прав текст ама кой да чуе и осмисли...Едно от новите неща при КИС2009 е,че при евентуално заразяване може да се пусне специалната опция към продукта за Въстановяване на системата.Наистина да разучиш този продукт ти трябват месеци,да не кажа и години затова е прав vasilevsa и IMG ако някога се върнеш към този продукт препоръчвам ти първо да се запознаеш обстойно с ръководството му,със мненията във форумите,тогава да пробваш.При всяка вещ първо се четат инструкциите още повече това е софтуерен продукт,който НЕ си ползвал.

HIPS...Mamuty съм ги ползвал доста преди ти да дойдеш в този форум направи си трудът да прочетеш внимателно темите.TNN беше причината и честно казано ми харесва НО до някоя програма която го няма.Макар,че с КИС не си пречат.

tanganika, M_power подобно поведение е повече подходящо за форума на data.bg моля уважавайте събеседниците си.Всеки е допринесъл за нещо както и Вие естествено.

Лично аз ще пробвам отново NIS 2009,ползвал съм му БЕТА версията и съм участвал във форумите в Русия на тази тема.Както и с продуктите на Касперски Лаб...остава да намеря някаква работеща промоция за него - не за 2008 версия,че 15 дни са ми малко за впечатления.

TNN ще пробвам и IKARUS,знаеш че ми харесва но винаги ще се подсигуря с добра защитна стена.Знаеш предпочитанията ми.AVG ще я пропусна на този етап защото е най малко коментирана тук.

Имаше една полемика...няма да споменавам къде да се пробва програта с изключени отметки за защитата за да се види как ги засича проактивно.Кис го прави защото съм го пробвал още с БЕТА версията 357

За всичкоито си мислят небивалици,че едва ли работя за Касперски Лаб да и кажа НЕ РАБОТЯ за тях и същевременно работя за подобряването на продукта и.

Запазете добрият тон и ловете... и пишете с повечко уважение един към друг,утре ще се съберем на някое събиране-Как ще се гледаме?

Извинявам се дългият ОФТОПИК Ще следя темата без участие,който иска може да ме намери на ЛС

Моля модераторите поне няколко дни да не трият поста ми,сам ще го изтрия.

Успех

Благодаря никси за подробното разяснение и се извинявам на някого ако съм го обидил с по бурния си тон. На мен главно и основно хоби от 4 години насам е тестването на антивирусен софтуер и върпеки че не разполагам с много време да изложаи да опиша тестове и резултатите, които съм постигнал не го правя, но при първа възможност ще споделя с Вас. Относно F-secure хлевоуст е прав че е добра, но е добра защото е синтез от няколко продукта, умел синтез, но все пак синтез. Аз имах един тест с вирусов архив предо години в който имаше един вирус, който я елиминира, с което останах много учуден, защото бях убеден, че ще се справи с лекота, едва успях в последствие да я махна и да инсталирам Касперски, който ми спести преинсталацията. Почитател съм на тази програма, защото ме е спасявала многократно, за разлика от други програми, които ми донесоха мъчителни преинсталации.

Поздрави на всички с пожелания за успешен ден.

P.SНа IMG ще кажа само, че от доста месеци тествам Comodo firewall наистина е уникален като се обучи инастрои, но пак предполага висока култура у потребителя.

Quick Heal Total Security 9.5 го инсталирах от любопитство и защото установих нарушена функционалност при AVG - това е нормално при екстремални изпробвания. При защитната стена на индийския пакет се ползват технологиите на руския Agnitum - установявам сродно поведение.Първите ми впечатления за пакета са добри. Изобщо не съм имал предвид да сравняваме само американските с руските програми - съществуват десетки други възможности- нека не ги пропускаме. Поздрави

Здравейте аз не мисля да се извинявам за каквото и да било,и си даржа на мненията за Касперски които съм

написал.Не съм обидил никой от форума както се пише по напред.Освен ако не сте вие тези които пишете

дефинициите на Касперски...Ясно е че,не сте.За дупките в Нортън да имаше период в който самите създатели

алармираха за дупка и съветваха клиентите си да натиснат копчето на Лайв ъпдейт за да истеглят обновлението(това не важеше за по професионалните продукти на компанията там няма компромиси. За разлика от други

компании Симантек не се страхува да признае грешките си публично,това е предимство само на най големите,както и да критикува и алармира за дупки в сигурноста на доста продукти като адобе,WinRar,новата виста и мн.други.

И като става въпрос за дупки ето и най пресно откритата от Симантек преди 15 дена в Реал медиа плейар...

Редактирано от M_power (преглед на промените)

Здравейте аз не мисля да се извинявам за каквото и да било,и си даржа на мненията за Касперски които съм

написал.Не съм обидил никой от форума както се пише по напред.Освен ако не сте вие тези които пишете

дефинициите на Касперски...Ясно е че,не сте.За дупките в Нортън да имаше период в който самите създатели

алармираха за дупка и съветваха клиентите си да натиснат копчето на Лайв ъпдейт за да истеглят обновлението(това не важеше за по професионалните продукти на компанията там няма компромиси. За разлика от други

компании Симантек не се страхува да признае грешките си публично,това е предимство само на най големите,както и да критикува и алармира за дупки в сигурноста на доста продукти като адобе,WinRar,новата виста и мн.други.

И като става въпрос за дупки ето и най пресно откритата от Симантек преди 15 дена в Реал медиа плейар...

Човече, тотално избяга от темата на настоящия форум, а тя е именно на кого колко му лови антивирусната програма. Има си друг форум както каза никси където може да възхваляваш своя семантек. Ако си направил някой тестове публикувай мнението си, въпреки че ме сумнява от тях да се измъкнеш без преинсталация на Windows

Поздрави на всички

cool.gif

Авира блокира изтеглянето на 5те архива тук http://home6.swipnet.se/~w-61609/D_Virus.htm Как се справят другите програми?

TrendMicro_TIS Pro 17.0 не позволява въобще да се отвори този сайт и изписва ето това:

This Web page has been identified as Dangerous.

What you can do:

> For your own safety, please close this web browser window now and never return to this website.

> If you still want to see this blocked page:

Launch Trend Micro Internet Security Pro console.

Click Internet & Email Controls.

Click the Settings... link under Protection Against Web Threats.

Click the Approved websites link in the next window that opens.

Copy and paste the address of the blocked website into the list.

Note: If you think this website should not be blocked, please notify Trend Micro by clicking this button:

започва да ми досажда и тази антивирусна как да експерементирам.вчера бях по добре със TrendMicro Antivirus,с китайските е най-интересно има шоу.

Редактирано от tanganika (преглед на промените)

написал.Не съм обидил никой от форума както се пише по напред

Аз пък твърдя точно обратното и то с основание:

M_power:

Видях достатъчно от Касперски заблудения май си ти Поздрави. Научете се кое е троянски вирус и кое червей.Смешни сте.

Наричаш тук всички ни заблудени и смешни!

Ти си трагичен случай, затова не разбираш от дума!

Ако продължиш с арогантното си поведение и си позволиш отново да обидиш публично, който и да е от участниците в темата, има голяма вероятност да излезнеш принудително в почивка и да се явиш отново тук напролет!!!

Искаме практичност а не философстване, не си по-голям капацитет от нас за да ни поучаваш!

Показвай тестовете ако ти стиска, ако не искаш да участваш другите теми във форума са свободни и можеш да проявиш творчеството си там!

И да те попитам, ти правиш ли разлика между троянски кон и вирус?! ;)

Ако не е тайна, какъв е този троянски вирус, който споменаваш в поста си...това да не е някакъв хибрид между двете, за който ние тук заблудените и смешните да не знаем :P

Редактирано от IMG (преглед на промените)

Ще ви помоля да се ограничите в личните нападки и да спазвате добрия тон. Темата е за сравняване на възможностите на антивирусните програми, а не конкурс "Кой е по-велик". Уважавайте се взаимно.

Редактирано от Underwater (преглед на промените)

... Относно F-secure хлевоуст е прав че е добра, но е добра защото е синтез от няколко продукта, умел синтез, но все пак синтез...

Прав си, точно така е. Издънката си е издънка, тя само потвърждава, че никоя програма не гарантира защита докрай, F-Secure не прави изключение. Програмата има понякога проблеми при ситуация, в която тя ти предлага едно решение на проблем, а ти пожелаеш друго, обикновено при вариант карантина-изтриване.

А иначе синтезът наистина е направен много умело, не вярвам познаващите я да отракат това. И все пак, не издигам програмата в култ, в никакъв случай.

Това важи и за KIS - има си проблеми, особено при едновременно сканиране на няколко обекта - на по-слаби машини зависва цялата система за няколко секунди. Вярно, че при .454 проблемът е решен в някаква степен, но не е достатъчна - случва ми се, дори и преди няколко минути да почакам 10-тина секунди...

Avira се "шашка" при масирана атака... Нямам намерение да правя анализ сега на програмите, не е и нужно.

nikssi, не се скатавай, ами заставай пак в редицата на спорещите - само там се ражда истината.

Поздрави на всички!

Прав си, точно така е. Издънката си е издънка, тя само потвърждава, че никоя програма не гарантира защита докрай, F-Secure не прави изключение. Програмата има понякога проблеми при ситуация, в която тя ти предлага едно решение на проблем, а ти пожелаеш друго, обикновено при вариант карантина-изтриване.

А иначе синтезът наистина е направен много умело, не вярвам познаващите я да отракат това. И все пак, не издигам програмата в култ, в никакъв случай.

Това важи и за KIS - има си проблеми, особено при едновременно сканиране на няколко обекта - на по-слаби машини зависва цялата система за няколко секунди. Вярно, че при .454 проблемът е решен в някаква степен, но не е достатъчна - случва ми се, дори и преди няколко минути да почакам 10-тина секунди...

Avira се "шашка" при масирана атака... Нямам намерение да правя анализ сега на програмите, не е и нужно.

nikssi, не се скатавай, ами заставай пак в редицата на спорещите - само там се ражда истината.

Поздрави на всички!

Напълно съм съгласен с теб. Моят опит с авирата показва, че с нея не можеш да изчистиш заразен компютър, ошашава се и системата увисваи става ужасия. КИС 2009 също при скениране поувисва при по слабите машини съгласен съм, дано да решат проблема напълно в понанатъшните версии.

Поздрави

Касперски се съгласи с първото определение на спайчето. Но на втория файл дава Suspicious Packer и блокира достъпа.

Споделете другите програми какъв резултат показват

поздрави на всички

Поздрави на всички!

Прав си в споровете се ражда истинната но понякога играта загрубява неочаквано.Свикнал съм да се боря.

В момента тествам NIS 2008 да видя,колко лови тя и това е.Но ще пиша впечатленията си от тестуването в самата тема.

NO SPAM :angry:

Поздрави

Nikssi, сега можеш да провериш най-спорни неща от тази тема и сам да преценяваш. Нормално е да пишеш и тук . Поздрави

Nikssi, сега можеш да провериш най-спорни неща от тази тема и сам да преценяваш. Нормално е да пишеш и тук . Поздрави

Колега имам си сянка...Защо да затварят тази тема - полезна е.Вече един път стана.

Проверката на спорните неща...не ми се търси в тая плява дето е назад ми дадеш в линкове ще проверя всичко.Естествено на ЛС

Хубавото е че имам три компютъра на разположение и мога да тества едновременно.

Какво се тестува тук и с каква цел?Или е поредната играчка...Да се запознаят хората с възможностите или да ги предпазим от грешки?Или какво да си купят...Доста въпроси

Каква е целта на темата според Всички ВАС.

Благодаря.

По темата: http://maxantispy.com/maxantispy.exe

NIS го класифицира,като вредоносна програма.Как се справят другите

http://files.stopgame.ru/0fe8107796ab27a77...rn19_211205.zip

Кой как го класифицира?

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

http://maxantispy.com/maxantispy.exe
Класифицира се от Кис 2009 като "Потенциално нежелана програма и спря достъпа.

Класифицира се от Кис 2009 съдържащ "Вредоносна програма":

http://maxantispy.com/maxantispy.exe
Класифицира се от Кис 2009 като "Потенциално нежелана програма и спря достъпа.

Класифицира се от Кис 2009 съдържащ "Вредоносна програма":

Авирата реагиран а първия само и го определи като TR/Fakealert.AC.1 [trojan]'

а на втория нищо :)

Авирата реагиран а първия само и го определи като TR/Fakealert.AC.1 [trojan]'

а на втория нищо :singer:

Kaspersky Internet Security 8.0.0.454(a)

09.10.2008 г. 11:15:34 Обнаружено: Multi.Packed Internet Download Manager (IDM) http://files.stopgame.ru/0fe8107796ab27a77...atch//MewBundle

09.10.2008 г. 11:15:34 Запрещено: Multi.Packed Internet Download Manager (IDM) http://files.stopgame.ru/0fe8107796ab27a77...atch//MewBundle

Как ли реагират другите защитни програми?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.