Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подпомагане на АВ програмите с дефиниции,откриване на нови заплахи-част 1

Featured Replies

Няма разлика от предишното проене на пилците. Но a-squared Anti-Malware ...ме изумява и то приятно. :P

Дали при безплатната ще е такъв резултата?

Безплатната жив зян:

a-squared Free - Версия 3.5

Последно обновяване: 5.10.2008 г. 14:59:21

Настройки на проверката:

Обекти: D:\virus%e5s_2.rar

Проверка на архиви: Включено

Евристика: Включено

ADS Проверка: Включено

Начало на проверката:	5.10.2008 г. 15:24:17

D:\virus%e5s_2.rar/IVP.EXE 	Открити: Constructor.DOS.IVP_17!A2

D:\virus%e5s_2.rar/ENG1.EXE 	Открити: Constructor.DOS.Flamal!A2

D:\virus%e5s_2.rar/ENG10.EXE 	Открити: Constructor.DOS.Flamal!A2

D:\virus%e5s_2.rar/ENG11.EXE 	Открити: Constructor.DOS.Flamal!A2

D:\virus%e5s_2.rar/ENG12.EXE 	Открити: Constructor.DOS.Flamal!A2

D:\virus%e5s_2.rar/ENG13.EXE 	Открити: Constructor.DOS.Flamal!A2

D:\virus%e5s_2.rar/ENG14.EXE 	Открити: Constructor.DOS.Flamal!A2

D:\virus%e5s_2.rar/ENG2.EXE 	Открити: Constructor.DOS.Flamal!A2

D:\virus%e5s_2.rar/ENG3.EXE 	Открити: Constructor.DOS.Flamal!A2

D:\virus%e5s_2.rar/ENG4.EXE 	Открити: Constructor.DOS.Flamal!A2

D:\virus%e5s_2.rar/ENG5.EXE 	Открити: Constructor.DOS.Flamal!A2

D:\virus%e5s_2.rar/ENG6.EXE 	Открити: Constructor.DOS.Flamal!A2

D:\virus%e5s_2.rar/ENG7.EXE 	Открити: Constructor.DOS.Flamal!A2

D:\virus%e5s_2.rar/ENG8.EXE 	Открити: Constructor.DOS.Flamal!A2

D:\virus%e5s_2.rar/ENG9.EXE 	Открити: Constructor.DOS.Flamal!A2

D:\virus%e5s_2.rar/MBC2.OVR 	Открити: Constructor.DOS.Abraxas!A2

D:\virus%e5s_2.rar/NRLG.EXE 	Открити: Constructor.DOS.NRLG!A2

D:\virus%e5s_2.rar/ansigen.exe 	Открити: Constructor.DOS.Ansigen!A2

D:\virus%e5s_2.rar/BATCOMPI.SCR 	Открити: Trojan.DOS.Batcompi!A2

D:\virus%e5s_2.rar/CMPUFON.SCR 	Открити: Trojan.Win16.Cmpufon!A2

D:\virus%e5s_2.rar/CORRUPTO.SCR 	Открити: Trojan.DOS.LesboSex!A2

D:\virus%e5s_2.rar/Fatfuck.scr 	Открити: Trojan.DOS.4212!A2

D:\virus%e5s_2.rar/INSTALL.SCR 	Открити: Trojan.DOS.InstallVivid!A2

D:\virus%e5s_2.rar/NUKEX.SCR 	Открити: Trojan.DOS.Zap.469!A2

Проверени

Файлове: 	1728

Следи: 	0

Бисквитки: 	0

Процеси: 	0

Открити

Файлове: 	24

Следи: 	0

Бисквитки: 	0

Процеси: 	0

Записи в регистъра: 	0

Край на проверката:	5.10.2008 г. 15:24:41

Време за проверката:	0:00:24

f6d83a22f7df8893.JPG

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 145k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

http://programs.hit.bg/

ОПАСЕН

Кис 2009 го потвърждава,DR.Web също не мълчи:

Почти на всеки линк от въпросния сайт излиза тази гад.

avast също засича гадини по линковете .

Колкото до това почти на края на изтеглянето откри червей и спря връзката. след което изтегления файл бе 0 байта и при сканиране беше чист.имаше и още един файл в който имаше 33 броя.,за което смятам че не се е изтеглил целия благодарение на Аваст

Редактирано от coolmeen (преглед на промените)

Сега ще поискам лог от сканиране с ESET без разархивиране на следния архив:

http://free.data.bg/zevzekkk/~temp/v%20i%20r%20u%20s%20e%20s/virus%e5s_2.rar

Без разархивиране - поредното доказателство , че някои хора тук нищично не разбират . Няма значение дали даден файл се засича архвиран , защото архивиран е само за безработни лабораторни плъхове. Вече разархивран и in-the-wild може да направи нещо . Специално при ESET има огромна разлика при различните модули - web , mail , real-time и on-demand . И дори и да се пропусне on-demand , в много случаи в реално време (вече стартиран) ще бъде открит .

И е глупаво да се правят тестове с някакви архиви , не го ли разбирате . В този конкретен архив има толкова стари заплахи , които просто не могат да работят на съвременните машини . За XP не мога да пробвам в момента , но при Vista няма как да накарате такава MS-DOS базирана програма да заработи.

Колегите ми ти се смеят човече :ph34r:

Отдавна спрях да се интересувам от общото хорско мнение , така че ми е все едно . За мен няма нищо смешно , ами е трагично начина по който разсъждавате .

Аз за разлика от тебе "ДРУЖЕ" съм възпитан и не наричам другите глупаци biggrin.gif

Не си измисляй , не съм те нарекъл по този начин. Ако ти се чувстваш като такъв , това е друго нещо .

Да постна ли още еднин спор с тебе но от друго място? Няма да го сторя,защото уважавам човека който участваше там в спора и не искам да го замесвам. Но ти се сещаш.

Ами не се сещам , нямам спомен да съм спорил с теб преди . Както и да е , не е нужно.

Защо изобщо намесваш Касперски ...отговора на писмото ми беше ясен.Антивирусните програми го засичат този файл.Есет - НЕ

Защото ти го ползваш , затова го намесих . Може би щеше да ти е по-ясно така . Ясно е само това , че дори и ESET да не засича някаква измислена работа или дори и в даден момент да не го засича , няма да остане случай , в който даден потребител да не е защитен

Ползваме нож и вилица.

Не се и съмнявам .

Толкова.

Да , толкова . Няма смисъл от повече . Сбогом .

post-186646-1223216222_thumb.png

post-186646-1223216365_thumb.png

Без разархивиране - поредното доказателство , че някои хора тук нищично не разбират . Няма значение дали даден файл се засича архвиран , защото архивиран е само за безработни лабораторни плъхове. Вече разархивран и in-the-wild може да направи нещо . Специално при ESET има огромна разлика при различните модули - web , mail , real-time и on-demand . И дори и да се пропусне on-demand , в много случаи в реално време (вече стартиран) ще бъде открит .

И е глупаво да се правят тестове с някакви архиви , не го ли разбирате . В този конкретен архив има толкова стари заплахи , които просто не могат да работят на съвременните машини . За XP не мога да пробвам в момента , но при Vista няма как да накарате такава MS-DOS базирана програма да заработи.

.............................................

Ехей, я по-полека с квалификациите! Нещо си се объркал, защото в повечето тестове, които правихме в тази и предишната тема се доказа, че NOD32 работи много зле или въобще не работи при сканиране на архиви! Особено ако т.н. стари вируси са архивирани на степен. Обясненията ти са излишни!

NOD32 лови вируси в архив, колкото моя Winamp в случая:

30uzm8x.jpg

След като си разархивирал viruses_2.rar и си направил сканиране - виж резултата на ESET/NOD32: 523 открити "заплахи". Тоест една от най-зле представящите се антивирусни програми при настоящия тест е NOD32. Факт!

P.S. Поправих бройката на 523, бях написал погрешно 533.

Редактирано от nologo (преглед на промените)

На всички е вече повече от ясно.ESS/NOD се издъни и колко пъти трябва да се повтаря на някои големи специалисти,че трябва да престанат с тяхната говорилня и да се захванат за работа.Е,сега поне предполагам файлът след толкова дебати ще го добавят в дефинициите си,ако ли не...изводите всеки ще си направи сам.Пробвайте връзката,пробвайте архиви с НОД 32 но се подсигурете да не плачете.Гаранции няма.

nologo не виждам какво повече можем да си кажем с ASpace той напусна полесражението. Ако прочете тези редове - да му кажа само едно "Спорът в блога на Маниак с него" това имам впредвид щом не се сеща той.

Ключът беше това"Файлът се засича от Антивирусните програми-обновете дефинициите си". Бях писал в писмото до Касперски Лаб за спора с тук относно файла,така че и там и е весело...

Обновете дефинициите си

Поздрави

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

http://vareza.net/forums/index.php?showforum=49 Нека Ви създам малко разнообразие . Тук с Икарус нямам достъп, а със Symantec и McAfee се разхождам на воля. Не е скучно и безопасно - можете да тествате и да пишете за установеното, вместо да спорите. Ще е по-интересно. А и там си има различни "изненади"! Поздрави

nikssi, след като ASpace е решил да се сбогува, да е жив и здрав! Но аз все още нямам отговор за реакцията на ESET в този случай:

http://rapidshare.com/files/150603944/virus.zip.html

Т.е. имам - нищо не открива. Може би ESET още не са си оправили дефинициите или май никога няма да ги оправят? Странна политика на "водещи" в бранша по отношение на rogue приложенията. Във форума имаме всеки ден нови теми, свързани с rogue проблеми...

В крайна сметка установих, че a-squared Anti-Malware "зацепва" да сканира архива веднъж на около 20 пъти и намира онези 840 бацила. В останалите пъти бързо-бързо съобщава, че проверката е завършила и не са намерени заплахи. Аз отдавна знам, че тази програма има проблем със сканирането на архиви, например на Опън Офис като стигне до архивите редовно си забива и дотам.

HTML.Shellcode -Атака за добре дошъл! Икарус е без проблеми! Поздрави

TNN тези сайтове са доста опасни :hush: последния троянец който прихвана Нортън е още горещ

от вчера 11:00 PM Не си играйте с черното коте опасно е :eek:

Редактирано от M_power (преглед на промените)

при мене нортън+опера не се отваря този сайт изписва някаква грешка не знам коя от двете го блокира.този нортън наистина бил напълно самостоятелен безпокои те само в краен случай.ползвам го от вчера има интересен принцип на работа и сканира много бързо.при инсталирането му премахна RemoveIT PRO а при пълното сканиране и той ми изтри кейгенераторите.всичко което изтрие и влезе в клетка го праща автоматично при своите.исках да изпратя един вирус от клетката му а той заяви че вече го бил изпратил.обновява се непрекъснато най-старата му база данни е на 15 мин.

Редактирано от tanganika (преглед на промените)

Поредната слабост в продуктите на Adobe Руснаците атакуват и чрез тях.

Май скоро ще има ъпдейт с кръпка от Adobe. :baby:

при мене нортън+опера не се отваря този сайт изписва някаква грешка не знам коя от двете го блокира.този нортън наистина бил напълно самостоятелен безпокои те само в краен случай.ползвам го от вчера има интересен принцип на работа и сканира много бързо.при инсталирането му премахна RemoveIT PRO а при пълното сканиране и той ми изтри кейгенераторите.всичко което изтрие и влезе в клетка го праща автоматично при своите.исках да изпратя един вирус от клетката му а той заяви че вече го бил изпратил.обновява се непрекъснато най-старата му база данни е на 15 мин.

Явно пишеш за Нортън интернет секюрити 2009 :baby: скоро и аз смятам да го пробвам :P

За сканирането знам че,е шампион а ЛЕК ли е? като 2005 аз съм с него?

Редактирано от M_power (преглед на промените)

Някои ше пише ли по коя въпрос!?

Според мен тази страница предизвиква изскачащи прозорци в браузъра, които като се опиташ да ги затвориш се появяват нови и нови. Най-много в случая да ти се забият няколко Tracking Cookies. Друг път не се опитвай да проверяваш подобни сайтове без защита.

Ето снимка:

300uujc.jpg

Явно пишеш за Нортън интернет секюрити 2009 :rolleyes: скоро и аз смятам да го пробвам

..........................

Eто малко рекламки за NIS 2009 от извора:

fcpcux.jpg

Ако си свикнал със някой корпоративен продукт на Symantec, може също да пробваш Symantec Endpoint Protection. Има възможност за единичен лиценз и е по-евтин от NIS 2009. За съжаление не мога да дам в момента точна съпоставка, защото изпробвам и двата продукта отскоро.

Явно пишеш за Нортън интернет секюрити 2009 :rolleyes: скоро и аз смятам да го пробвам :)

За сканирането знам че,е шампион а ЛЕК ли е? като 2005 аз съм с него?

ползвам нортън антивирус 2009 16.00 buid този от промоцията за 90 дни.може да се каже че товари по-малко от аваст.досега се рових по разни сайтове комодо отчиташе нон-стоп атаки нортън не реагира нито веднъж много потайна програма като рисинг китаеца.досега ме е информирала само при сваляне на архив с вируси.остана да я пробвам при умишлено заразяване как ще се справи.накрая ще се окаже изключително добра или ужасно слаба.след нея слагам авира премиум.нортън след аваст не откри нищо в карантината има някакъв троянски кон но това сигурно е RemoveIT PRO защото след инсталацията на нортън изчезна безследно.

Редактирано от tanganika (преглед на промените)

При мен сайтът се отваря без никакви проблеми, без Avira-та да пищи. Имам инсталиран Ad Muncher и явно в него е причината. Както изглежда, споменатият вирус се опитва да влезе не през самия сайт, а през някой от банерите, които кравата "изяжда".

При мен сайтът се отваря без никакви проблеми, без Avira-та да пищи. Имам инсталиран Ad Muncher и явно в него е причината. Както изглежда, споменатият вирус се опитва да влезе не през самия сайт, а през някой от банерите, които кравата "изяжда".

Да на мен Avira реагира само през Internet Explorer-a...

Нямам Opera за да тествам (мързи ме да качвам)...А през лисицата с NoScript, AdBlock Plus и FlashBlock нищо не става :P

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.