Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подпомагане на АВ програмите с дефиниции,откриване на нови заплахи-част 1

Featured Replies

Fixer, нека не е скучно . sp-preventer.com - тествайте и тук - този път Google не помага с предупреждения. Поздрави

тествайте и тук - този път Google не помага с предупреждения.

http://prikachi.com/files/378089E.jpg

Rogue software - някои още може да не реагират и да я стартират.

http://prikachi.com/files/378090t.jpg

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 145k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

хе,ама ти наистина ме озадачаваш :P Що за реплика и то на мой цитат ohmy.gif

Пак ли обърка нещо или ще ми обясниш като за тъпоумен.

Какво отговаряш на моят пост ако може по простичко ми обясни.

в никакъв случай не съм искал да те обиждам помагал си ми със съвети и наистина те уважавам,грешката е моя просто си признавах че Rising се е издънил но съм збъркал защото домашния е със сервизен пакет 2 а работния пакет 3 сигурно затова го няма в първия лог файл по-това си личи колко съм опитен мислех че е вирус но то пък не било.ако съм те обидил по някакъв начин извинявай то е от моето незнание в областа.

M_power Публикувано на Днес в 11:03ч.

C:\WINDOWS\ALCMTR.EXE -

От втория

O21 - SSODL: onfwbsak - {7DC8D374-1E7E-4197-B0A3-F50047AD75D3} - C:\WINDOWS\onfwbsak.dll (file missing)

O21 - SSODL: rwlfsdmk - {9894EA6F-F307-4059-B1DE-8B0B5378E096} - C:\WINDOWS\rwlfsdmk.dll (file missing)

O3 - Toolbar: peltodgx - {59B4236E-2A39-4942-8278-980630D6D26F} - C:\WINDOWS\peltodgx.dll

C:\Program Files\Tikkurila CPS\Colour Composer\wcms.exe - БЕЗ ТОЗИ ТОВА Е С ПРОГРАМАТА С КОЯТО РАБОТЯ.

100% съм съгласен с теб проверих в гугъл но тъй като бях забравил да спра системрестора преди сканирането и чистенето с Rising и докато направя снимката те пак се възтановили и монитора започна да мига но Rising пак ги хвана та ги оправих.след това системата нямаше сривове.

ще трябва пак да се заразявам експеримента не го направих както трябва.накрая може да се окаже че Rising не се е издънил.

ivo464

C:\Program Files\O2Micro Oz128 Driver\o2flash.exe това Rising го е пропуснал и не се е справил но Twister да.Виж първия ми лог файл от домашния компютър.Rising се издъни въпреки че за разлика от Twister ги изписваше от самото начало като Trojan.

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

http://download.sp-preventer.com/yloading.php?actually=1&advid=2653

Снимка след края на свалянето - KIS 2009 е в Интерактивен режим

http://prikachi.com/files/378121M.jpg

Снимка след обработката:

http://prikachi.com/files/378122h.jpg

29.9.2008 г. 15:32:49 C:\documents and settings\администратор\my documents\downloads\Programs\SPPSetup.exe Internet Download Manager (IDM) Удалено: not-a-virus:FraudTool.Win32.UltimateAntivirus.ca

29.9.2008 г. 15:32:49 C:\documents and settings\администратор\my documents\downloads\Programs\SPPSetup.exe/SPP.cpl Internet Download Manager (IDM) Обнаружено: not-a-virus:FraudTool.Win32.UltimateAntivirus.ca

29.9.2008 г. 15:31:51 C:\documents and settings\администратор\my documents\downloads\Programs\SPPSetup.exe/SPP.exe Internet Download Manager (IDM) Обнаружено: not-a-virus:FraudTool.Win32.SpywarePreventer.t

Как се справи Икарус и Китайският продукт ? Ако може нагледно :ph34r:

Приятно съм изненадан Опера и Симантек си партнират чудесно.

Второто " Око " На Google --->> Firefox Потегли към Recycle Bin. icon8.gif

Редактирано от M_power (преглед на промените)

Кое да тествам програмата или сайта? Програмата се засича от NOD32, естествено.

И какво точно и естествено се засича от Нод 32 ? Сайта го намерих и проверих със Symantec. По-късно ще пробвам с Ikarus. Поздрави

Абе Пешо, нали ти обясних - Rogue applicaton с име Spyware Preventer се засича от NOD32. Минали и сегашни rogue application се засичат от NOD32 и то само с една дефиниция. Айде покажи ми някой китайски боклук да го прави това. :)

Съгласен съм че,o2flash.exe не е критичен компонент.

Не мога да кажа същото обаче за другите.

Поздрави.

Приятелю,кой споменава другите?Четете постовете до край.

Става въпрос точно за него,понеже Twister в случая дава false positive това ми беше целта на коментара.

ЦИТАТ(tanganika @ 29.09.2008г. в 11:01ч.) *

C:\Program Files\O2Micro Oz128 Driver\o2flash.exe това Rising го е пропуснал и не се е справил но Twister да.Виж първия ми лог файл от домашния компютър.Rising се издъни въпреки че за разлика от Twister ги изписваше от самото начало като Trojan.

o2flash.exe това го виждам и на таскмениджъра но ресурсите които заема са 00 значи ли че не е активен?

Сега чат ли си?

-=Следващият с пост около метър - метър и двадесет с добавка от снимки ще почине ден - два с добавка от седмица.=-

ЦИТАТ:tanganika

Rising не реагира при сваляне и сканиране а при стартиране,защото това не е вирус а някаква програма за измама уж и дадох да трие някакви зарази до последно пълна свобода но всичко е светлинно шоу само да си кажеш номера на картата.оказва се че съм прав за превантивното отчитане за вирус (а то не е вирус)при повечето антивирусни.поздрави

Не,ама ,ДА

Нищо не засича Rising дай Fix Checked

C:\Program Files\SPP\SPP.exe

Google

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

Rising не реагира при сваляне и сканиране а при стартиране,защото това не е вирус

Троянска програма е от типът Win32 вирус е и още как променя сума ти регистри.

Лошо че,не го засича.Поздрави.

Click Start > Run.

Type regedit

Click OK.

Note: If the registry editor fails to open the threat may have modified the registry to prevent access to the registry editor. Security Response has developed a tool to resolve this problem. Download and run this tool, and then continue with the removal.

http://securityresponse.symantec.com/avcenter/UnHookExec.inf

Navigate to and delete the following registry entries:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run\"Antivirus" = "C\Program Files\SPP\SPP.exe"

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run\"Antivirus" = "C\Program Files\SPP\SPP.exe"

Navigate to and delete the following registry subkeys:

HKEY_CLASSES_ROOT\.key

HKEY_CURRENT_USER\Software\SPP

HKEY_CURRENT_USER\Software\Antivirus

Exit the Registry Editor.

точно защото се чете от много хора го пиша,но не съм препоръчвал да го правят неопитни.

Никой не говори за розови и черни дни.Става въпрос за това,че когато тръгнеш да рекламираш широко един продукти да говориш колко е изключителен,първо поне малко трябва да си се убедил в качествата му.

Абе Пешо, нали ти обясних - Rogue applicaton с име Spyware Preventer се засича от NOD32. Минали и сегашни rogue application се засичат от NOD32 и то само с една дефиниция. Айде покажи ми някой китайски боклук да го прави това. ;)
Сега не ползвам китайски продукти. Generic.Trojan.Fakeav.AD - проактивно класифициране на Икарус - блокира изтеглянето на файла, някой няма ли да го изпрати на Вирустотал. Само с една дефиниция за подобен сериозен троянец -и от Google "още не знаят" !? Толкова ли е всеможещ НОД 32 ? Поздрави

ТОЗИ RISING Е НАЙ-СТРАННАТА АНТИВИРУСНА ПРОГРАМА КАКЪВ Е ТОЗИ ПРИНЦИП НА ДЕЙСТВИЕ ОЩЕ НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА.ПРОСТО ВЕЧЕ НЕ ЗНАМ КАКВО ДА ОЧАКВАМ ОТ ТОЗИ КИТАЕЦ.УЖ НЕ ОТКРИВА НИЩО И ИЗВЕДНЪЖ ЧУДО РАБОТИ.

Malwarebytes' Anti-Malware 1.28

Заразени файлове:

C:\Program Files\SPP\SPP.exe (Rogue.SpywarePreventer) -> Quarantined and deleted successfully.

HijackThis C:\Program Files\SPP\SPP.exe

Google

Няколко поста по-назад

SPP.exe е заразен но не е активен нали трябва някой да го активира подобни файлове могат ли сами да се стартират.затова вероятно Rising не го пипа,той действа когато има опасни процеси и без моя намеса е махнал този процес а компютъра си работи безпроблемнно.

AVG класифицира даже два на брой троянци в инсталационния файл. Дет се вика, то 630 килобайта скенер вече няма, но допускам, че немалко хора са кликали за даунлоуд.

Така. Официално предупреждение към всички участници.

1. Придържайте се към темата. Отворихте си тема за резултати от тестове на защитен софтуер - пускайте си (кило)метричните постове с логове там. В резултат съвсем скоро никой няма да я чете.

2. Спрете с личните нападки. Хвалите си програмата или отричате тази на другия, но с такт и уважение на другия.

3. Започнете да пишете (отнася се най-вече за TNN, но и за останалите) по темата. Няма кой да върви след вас и да чисти, мести постове за Rising и Twister в темата за Avast и др. подобни или да редактира. След снощното разчистване, местене и обединяване днес пак половин час се занимавам само с тази тема, и то с едни и същи участници в нея. Тц. Стига вече.

Никой не го качва във Вирустотал - за да видите и прецените Вие - познайте дали ми е нужно на мен . Следващ тест - този път в обратен ред - Ikarus безпроблемно неутрализира Downloader.FraudTool.MSAntivirus.E.4 от сайт scanner-pwrantivirus.com Колко от другите и как се справят !? Не крия участието си в сродни чуждестранни форуми.Желаещите отново могат да тестват - знаейки резултатите ми е повече от весело ! Повече няма да пиша. Приемам критиката на Wankata - прав е. Поздрави

Никой не го качва във Вирустотал - за да видите и прецените Вие - познайте дали ми е нужно на мен . Следващ тест - този път в обратен ред - Ikarus безпроблемно неутрализира Downloader.FraudTool.MSAntivirus.E.4 от сайт scanner-pwrantivirus.com Колко от другите и как се справят !? Не крия участието си в сродни чуждестранни форуми.Желаещите отново могат да тестват - знаейки резултатите ми е повече от весело ! Повече няма да пиша. Приемам критиката на Wankata - прав е. Поздрави

http://prikachi.com/files/379222v.jpg

С лекота и квичене реагира КИС 2009 :huh:

"Сайт на руската федерация..."

IP 91.208.0.246 е в бившия Ленинград - сега Санкт Петербург. По-внимателно тук - нивото е по-различно. Поздрави

Програмата RemoveIt Pro XT SE изтеглена от сайт цък сканирана от http://www.virustotal.com ми даде че е заразен със DLOADER.Trojan единствената която го засича е DrWeb. цък-DLOADER.Trojan

нов троянец DLOADER.Trojan.

Нормално - преди известно време изхвърлих харесваната RemoveIt Pro XT SE - установих липса на подпис и самонициативни изяви- чрез няколко защитни стени, които също сменям. Не писах заради наличието на доста съфорумци- считащи се за специалисти по фалшиви тревоги. Поздрави

Нормално - преди известно време изхвърлих харесваната RemoveIt Pro XT SE - установих липса на подпис и самонициативни изяви- чрез няколко защитни стени, които също сменям. Не писах заради наличието на доста съфорумци- считащи се за специалисти по фалшиви тревоги. Поздрави

Dr.Web и той дава доста фалшиви тревоги...Съдя от личен опит. Ползвам безплатната версия CureIt откакто се е появила...Видяхте и за грешната и индикация за МБАМ.еxe.

Не казвам, че RemoveIt Pro е цвете за мирисане...Добра, но съмнителна програмка...

Все пак е премахната от "черната листа" на SpywareWarrior, но и аз си имам едно наум за нея.

http://www.kaldata.com/forums/index.php?s=...st&p=957878

Ще я пратя за анализ на точните хора, но съм убеден TNN, че няма да останеш доволен от резултата...На теб ти препоръчвам веднага да направиш Wipe Free Space (да презапишеш празното пространство, за да си сигурен, че си я изтрил на 100%) :lol6:

Поздрави !

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.