Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подпомагане на АВ програмите с дефиниции,откриване на нови заплахи-част 1

Featured Replies

След като не получих отговор от ASpace за лог или снимка, ще напомня: темата е "На кого му лови антивирусната програма".

Давам снимка от резултати със заразен архив отпреди три години. Ето класацията, която съм направил на 27.11.2005 г.:

xbgrw9.jpg

Тогава NOD32 изненадващо отиде на дъното.

Сега нещата се повтарят в случая с още по-лош резултат: нула или почти нула за rogue приложение. Не разбирам...

Редактирано от nologo (преглед на промените)

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 145k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

ако някой твърди че касперски работи бавно и тромаво той никога не го е ползвал и говори така от сляпа фенщина.сканира 50 GB за 22 минути и не се усещаше забавяне нито на нета нито на компютъра.сега като има промоция вземете да го пробвате и тогава кажете какво мислите вие не някой друг.

Какво прави конкуренцията - ЦИРК ....В световен план дали и Касперски е в челната десятка ?Доказано ли е - как и къде ? Мисля - поне частична конкретност трябва да има в този форум - иначе няма смисъл....С извинение за оффтопика. Поздрави

След като не получих отговор от ASpace за лог или снимка, ще напомня: темата е "На кого му лови антивирусната програма".

Давам снимка от резултати със заразен архив отпреди три години. Ето класацията, която съм направил на 27.11.2005 г.:

xbgrw9.jpg

Тогава NOD32 изненадващо отиде на дъното.

Сега нещата се повтарят в случая с още по-лош резултат: нула или почти нула за rogue приложение. Не разбирам...

Теста се повтори тази година със същият файл.Резултата е същият - вижтукНе и стигнаха толкова години....

Какво прави конкуренцията - ЦИРК ....В световен план дали и Касперски е в челната десятка ?Доказано ли е - как и къде ? Мисля - поне частична конкретност трябва да има в този форум - иначе няма смисъл....С извинение за оффтопика. Поздрави

Ти защо остави НОД 32? Не е цирк това- а криене на главата в пясъка.

Предлагам да спрем на този етап.Нека отговорите са по самата тема.Извинете за това което стана АЗ съм причината.Ако трябва ще се самонакажа да не посещавам форума три дни.

Поздрави

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Nikssi, аз всичките антивируси мога да ги "оставя" и да реагирам на проблемностите по други начини. Доколкото мога и успея. Обаче тази тема си има заглавие и криво-ляво трябва да се придържаме към него. Поздрави

Ето ви един линк към шеговито сравнение на възможностите и начина на работа на няколко от най-използваните антивитрусни програми, за съжаление на руски тук и автоматичен превод на български с гугъл - тук, съжаление доста лош и неразбираем...

Редактирано от gaffer (преглед на промените)

Говориш глупости !

.........Пак казвам , че това не е Kaspersky , а Интелигентната компютърна защита !

PC World - бр. 8, 2003

Отново едно сравнение в далечната 2003 между Касперски и НОД

Kaspersky AVP 4.05

Резултати при сканиране: 99.94% открити диви вируси – второ място. Под Windows Me някои заразени файлове не можаха да бъдат изтрити. При проверка на архиви получавате предупреждение, ако те са защитени с парола, проблеми с откриването на вируси в тях няма. При сканиране на записани съобщения от електронна поща също бяха открити всички вредители. Налице обаче са проблеми със скоростта – при копиране под Windows Me скоростта пада около 5,65 пъти, под ХР – около два пъти и половина.

Nod32 1.329

Резултати при сканиране: само 92.53% от дивите вируси – най-слабият резултат в теста. Проблемите не свършват тук – при сканиране на batch-файлове за скриптови вируси бяха разпознати едва 2% от 382 вируса. Лоши бяха постиженията и при сканиране на архиви. С Nod32 не можете да сканирате получени писма по електронна поща. Единственият плюс на програмата е високата й скорост на работа – тя забавя процеса на копиране и под Windows Me, и под Windows XP само с 25%.

Калдата 2005 година

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...ost&p=99666

4. Kaspersky Antivirus: 706 инфекции

21.NOD32 Аntivirus 2.50.25: 523 инфекции

Калдата 2008 година

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...st&p=956698

Касперски Интернет Секюрити 7.0.0.125 справка за резултата -> тук

НОД 32 справка за резултата -> тук

Това са тестове правени наистина в реални условия БЕЗ участие на рекламодатели.

Ако обичате престанете да заблуждавате по този начин хората.Особенно с тези класификации и изрази.

Отговора Ви би трябвало да бъде - "ще преценим необходимо ли добавянето им базата данни"

Не и като Вас.

Ето и резултата от допитването ми до Касперски Лаб вирус ли е или НЕ въпросният файл в архива.

От кого: <[email protected]>

Кому: <[email protected]>

Дата: 05 Окт 2008 04:17:37

Тема: RE: virus [KLAB-6817961]

Здравствуйте,

setup.exe_ - Backdoor.Win32.Hupigon.edgz

Этот файл определяется антивирусом. Обновите антивирусные базы.

С уважением, Евгений Асеев

Вирусный аналитик Лаборатории Касперского.

e-mail: [email protected]

http://www.kaspersky.com/

Ха така,този файл се засича от Антивирусните програми НО от Eset Smart Security НЕ Защо ? Съдете сами.

ASpace това също ли са глупости според Вас?

Според мене този диалог си е точно за тука - защото НОД32 нищо не лови и само ни залъгват с празни приказки.

Поздрави

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Хихихихи, на мармалад ги направи нодаджиите! :hush:

Аз винаги съм казвал, че Нод 32 е, като малко дете пред възрастен човек спрямо Касперски! :)

Обаче пак няма да им уврат главите - сигурен съм...ще продължат да си живеят в един свят, който е далеч от реалноста, като продължат да повтарят, че програмата им е № 1!:wors:

Хихихихи, на мармалад ги направи нодаджиите! :hush:

Аз винаги съм казвал, че Нод 32 е, като малко дете пред възрастен човек спрямо Касперски! :)

Обаче пак няма да им уврат главите - сигурен съм...ще продължат да си живеят в един свят, който е далеч от реалноста, като продължат да повтарят, че програмата им е № 1!:wors:

Изпратих запитването в полунощ и сутринта вече ми беше отговорено не така както отговори представителят на Есет България angry.gif

Как ги държат на работа такива да се чуди човек.

Без мене ЕСЕТ ме загуби отново

Да вземе ASpace да се пообразова и тогава да говори колко бил тромав Касперски

Изпратих запитването в полунощ и сутринта вече ми беше отговорено не така както отговори представителят на Есет България angry.gif

Аз няма да седя до посред нощ да отговарям на някакъв невъзпитан и очевидно маниак на Kaspersky . И не съм представител на ESET BG , а партньор , макар и малка , разлика има. Не намесвай ESET BG в случая.

Как ги държат на работа такива да се чуди човек.

Такива като теб , пък , изобщо не ги и взимат .

Без мене ЕСЕТ ме загуби отново

Не те е изгубила , защото за да изгубиш нещо , трябва първо да си го имал . Ти никога не си харесвал продуктите на ESET , следователно ESET не те изгубил нито като клиент , нито като фен , нито като нищо.

Да вземе ASpace да се пообразова и тогава да говори колко бил тромав Касперски

Необразованите сте вие , говорите пълни глупости , които чисто технически не са верни . Аз съм пробвал и продължавам да пробвам поне веднъж месечно конкурентните продукти . Независимо , че при теб може само 10 мин. да е , факт е , че ESET е много по-бърз от KIS - има редица актуални тестове на организации , които го доказват .

И като говорим за тестове , на кого показвате вашите ? От 2003 и 2005 ? Ами да Ви светна лампата да видите календара , освен - Октомври 2008 е , сняг вали . С вашите "независими" и "актуални" тестове нищо не доказвате .

Щом толкова обичате PC World , ето ви "актуален" тест от 2007:

http://www.eset.bg/forum/viewtopic.php?f=9...df17194106d38a1

NOD е толкова бърза , колкото Kaspersky никога няма да е . Напълно съм съгласен , точно като дядо Kaspersky и внучето ESET

Редактирано от ASpace (преглед на промените)

ASpace, не мога да не призная, че се справяш отлично с разтягането на локуми. Не знам дали ти прави впечатление (повтарям го пак), че настоящата тема се нарича "На кого колко му лови антивирусната програма?"

Поисках лог от ESET за:

http://rapidshare.com/files/150603944/virus.zip.html
Не го получих... Сега ще поискам лог от сканиране с ESET без разархивиране на следния архив:
http://free.data.bg/zevzekkk/~temp/v%20i%20r%20u%20s%20e%20s/virus%e5s_2.rar

Дай резултат, не говори. Няма смисъл...

А ето една архивна страничка от PC World - бр. 8, 2003.

Цитирам:

Nod32 1.329

Най-бързият скенер

Плюс: изключително бърз

Минус: най-слаби резултати при сканиране

Дам. Много време изтече, сега е Октомври 2008 г. - вали дъжд. Много неща се промениха към по-добро, но ESET - не, за съжаление...

NOD е толкова бърза , колкото Kaspersky никога няма да е . Напълно съм съгласен , точно като дядо Kaspersky и внучето ESET

Слушай ей, г-н врели-некипели, първо разработчиците на Нод 32 да се научат да ловят троянци, пък тогава да тръгнат да се мерят с големите!

Вашия Нод 32 пропуска троянци през централния вход, а шпионите си влизат, като на парад, за рекламен софтуер също няма да говорим, щото и с него не се справя! Истината за Нод 32 е, че само рекламата й е голяма...о, да, забравих и за бързината. И какво като е бърза, пък пропуските й са голями, какво ме топли мен това, че е бърза, ще ходя да се състезавам ли с нея?! Предпочитам интелекта на "дядото" пред бързината на "детето". Тя затова програмата ви е все така спъната, защото все бърза за някъде!Екипът на "Есет" може да направи само един шпалир на Касперски - нищо друго!!!

Руснаците, когато са създали Касперски, разработчиците на Нод 32 още не са били проектирани!!! "Лаборатория Касперски" е с традиции, история и успехи. Нещо, което не може да се каже за Нод 32, вие сте, като дърво без корен, ако тръгнете да се перчите на руснаците! Вместо да ми публикуваш глупости, по-добре се разтършувай из форумите, където навсякъде хората реват от "Есет", иначе може да се публикуваш, каквото си щеш, въпроса е кой ти вярва!!!

Редактирано от IMG (преглед на промените)

Такива като теб , пък , изобщо не ги и взимат .

Колегите ми ти се смеят човече ;) Не тези във форума,а истинските ми колеги тези които ме познават най-добре.Само дето ми се чудат защо изобщо се захващам с толкова .... като тебе.Аз за разлика от тебе "ДРУЖЕ" съм възпитан и не наричам другите глупаци biggrin.gif

Да постна ли още еднин спор с тебе но от друго място? Няма да го сторя,защото уважавам човека който участваше там в спора и не искам да го замесвам. Но ти се сещаш.

NOD е толкова бърза , колкото Kaspersky никога няма да е .

Както и няма да е ефективна като нея.Никога.

Защо изобщо намесваш Касперски ...отговора на писмото ми беше ясен.Антивирусните програми го засичат този файл.Есет - НЕ

Толкова.Ходи се разходи на дъжда да се поохладиш....

Ползвам адекватен на твоя език.

и без Поздрави biggrin.gif

ASpace, не мога да не призная, че се справяш отлично с разтягането на локуми. Не знам дали ти прави впечатление (повтарям го пак), че настоящата тема се нарича "На кого колко му лови антивирусната програма?"

Поисках лог от ESET за:

http://rapidshare.com/files/150603944/virus.zip.html
Не го получих... Сега ще поискам лог от сканиране с ESET без разархивиране на следния архив:

Дай резултат, не говори. Няма смисъл...

А ето една архивна страничка от PC World - бр. 8, 2003.

Цитирам:

Дам. Много време изтече, сега е Октомври 2008 г. - вали дъжд. Много неща се промениха към по-добро, но ESET - не, за съжаление...

Ами като го е шубе "ГОСПОДИН ПРОФЕСИОНАЛЕН ЧИСТАЧ НА ВИРУСИ" така се нарича на едно местенце.

И ние не ядем доматите с коловете.Ползваме нож и вилица.

nikssi:

Да постна ли още еднин спор с тебе но от друго място? Няма да го сторя,защото уважавам човека който участваше там в спора и не искам да го замесвам. Но ти се сещаш.

Е, ти пък...ми постни го де смени името само на героя.

Винаги съм твърдял, че срамът е най-голямото наказание!

На стар краставичар, краставици иска да продава това момче!

Съмнителен сайт http://programs.hit.bg/
Не е съмнителен - опасен е ! Backdoor.Win32.SubSeven20 във файла antidrop4.zip

- според Икарус. Поздрави

http://programs.hit.bg/

ОПАСЕН

Кис 2009 го потвърждава,DR.Web също не мълчи:

Почти на всеки линк от въпросния сайт излиза тази гад.

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

Според Касперски Интернет Секюрити същото. Поздрави на всички. Поздравявам niksi i IMG за професионалните изказвания по темите за защитния софтуер. Аз напоследък рядко пиша, защото се налага да споря с много бетонни глави. Това е като да обясняваш на комунисти и костовисти аджеба закакво става въпрос.

Поздрави на всички!

Надявам се че не липсвам на никого

cool.gif

http://programs.hit.bg/

ОПАСЕН

Кис 2009 го потвърждава.

Почти на всеки линк от въпросния сайт излиза тази гад.

Авира засича троянец cool.gif

mihnev_sz, този архив е пробван в настоящата тема. За да се сканира с антивирусна програма, трябва да позволиш изтеглянето му. За проба аз инсталирах KIS 2009, изключих го, за да мога да дръпна архива. Ето резултат от KIS 2009 с настояща дата:

etfv3r.jpg

За по-любопитните писачи на празни постове - има прикачен лог от KIS. Не видях такъв от ESET! ;)

при мене резултатите са същите но файла го изтеглих без да изключвам защитата на касперски само ме предупреди че има опастност и че е прекъснал изтеглянето но архива вече беше в компютъра ми.настройките са му на подразбиране не съм ги пипал.

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

Днес останах поразен от a-squared Anti-Malware! Сутринта програмата се обнови и придоби различен външен вид от досегашния. Също така ме извести, че базата и данни съдържа вече около 2 000 000! дефиниции, за разлика от досегашните около милион и половина. И когато сканирах този архив какво да видя ohmy.gifohmy.gifohmy.gif

87911389kd4.jpg

w801.png 840!!!

Авирата няма разлика

21913397fy7.jpg

w473.png

Няма разлика от предишното проене на пилците. Но a-squared Anti-Malware ...ме изумява и то приятно. :angry:

Дали при безплатната ще е такъв резултата?

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

Но a-squared Anti-Malware ...ме изумява и то приятно. :P

Дали при безплатната ще е такъв резултата?

Да обаче става нещо странно. Направих още някалко опита да сканирам файла с a-squared Anti-Malware и не намира вече нищо. А Авирата продължава да си намира пак толкова. Дори изтрих този архив и го изтеглих наново и a-squared Anti-Malware пак не намира нищо. ohmy.gif

За отбелязване е, че при първия скан като намери 840, пуснах файла да бъде сканиран с Авира и веднага докато течеше сканирането на Авира пуснах скан и с a-squared Anti-Malware и тогава ги намери онези 840 броя. Пробвах същия номер още няколко пъти, но резултат няма. Идва ми наум едно възможно обяснение - ако Авирата прави разархивиране при сканиране дали не съм уцелил момента по случайност за сканирането на a-squared Anti-Malware, аз съм задал в настройките на Авира маскимална дълбочина на сканиране на архиви. Незнам доколко е достоверно това обяснение, но аз друго нямам.

Редактирано от delig (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.