Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подпомагане на АВ програмите с дефиниции,откриване на нови заплахи-част 1

Featured Replies

Нормално - преди известно време изхвърлих харесваната RemoveIt Pro XT SE - установих липса на подпис и самонициативни изяви- чрез няколко защитни стени, които също сменям. Не писах заради наличието на доста съфорумци- считащи се за специалисти по фалшиви тревоги. Поздрави

TNN,не виждаш ли ,че файла е друг.Ето го : VIRUSTOTAL абсолютно чист. RemoveIt Pro XT SE изтеглена от: http://www.incodesolutions.com/downloads/removeit_pro.exe официалния сайт тук

Това по-горе е :removeitpro_trial.exe (Enterprise)

Програмата RemoveIt Pro XT SE изтеглена от сайт цък сканирана от http://www.virustotal.com ми даде че е заразен със DLOADER.Trojan единствената която го засича е DrWeb. цък-DLOADER.Trojan

нов троянец DLOADER.Trojan.

Това което сканираш не е RemoveIt Pro XT SE(Free for non commercial use) ,а е някакво си removeitpro_trial.exe (Enterprise):lol6: не съм го срещал преди,платен техен скенер.

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 145k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

TNN,не виждаш ли ,че файла е друг.Ето го : VIRUSTOTAL абсолютно чист. RemoveIt Pro XT SE изтеглена от: http://www.incodesolutions.com/downloads/removeit_pro.exe официалния сайт тук

Това по-горе е :removeitpro_trial.exe (Enterprise)

Това което сканираш не е RemoveIt Pro XT SE(Free for non commercial use) ,а е някакво си removeitpro_trial.exe (Enterprise);) не съм го срещал преди,платен техен скенер.

Файла е от оргиналния им сайт :) ти си посочил същия сайт.Горе със сиви букви пише RemoveIT Pro v4 щракни там и изтегли малко по-надолу Test it now - Download Trial!. Сайта е един и същ.Свали посочената от мен версия RemoveIT Pro v4 от същия сайт и даи резултата.

Редактирано от rado88 (преглед на промените)

Файла е от оргиналния им сайт :grimace: ти си посочил същия сайт.Горе със сиви букви пише RemoveIT Pro v4 щракни там и изтегли малко по-надолу Test it now - Download Trial!. Сайта е един и същ.

Да де,сайта е един и същ,но файла не е RemoveIt Pro XT SE. :ass: писах по-горе.

Програмата RemoveIt Pro XT SE изтеглена ......

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

Да де,сайта е един и същ,но файла не е. :ass: писах по-горе.

разбрахме се :grimace:

Неподписан софтуер е непрепоръчителен - и при чисти инсталационни файлове -според Вирустотал. При някои обновявания явно нещата се променят - вярвам на собствените си констатации. Ikarus 1.0.91 + Mamutu 1.7 + Comodo Firewall 2.4 /обновена до 3.0/ на Win XP SP3 , съвсем не е лесно да бъдат излъгани или преодоляни-подпомагат се добре.Не казвам, че е невъзможно. Системата почти не ги чувства - а австрийският антивирус скоро не е губил функционалност- вероятно авторите му са го подобрили. Поздрави

Dr.Web и той дава доста фалшиви тревоги...Съдя от личен опит. Ползвам безплатната версия CureIt откакто се е появила...Видяхте и за грешната и индикация за МБАМ.еxe.

Не казвам, че RemoveIt Pro е цвете за мирисане...Добра, но съмнителна програмка...

Все пак е премахната от "черната листа" на SpywareWarrior, но и аз си имам едно наум за нея.

http://www.kaldata.com/forums/index.php?s=...st&p=957878

Ще я пратя за анализ на точните хора, но съм убеден TNN, че няма да останеш доволен от резултата...На теб ти препоръчвам веднага да направиш Wipe Free Space (да презапишеш празното пространство, за да си сигурен, че си я изтрил на 100%) ;)

Поздрави !

Ще я пратя за анализ на точните хора,а отговора е....

Ще я пратя за анализ на точните хора,а отговора е....

Might just be another craplication , not an actual malware.

I have downloaded it and we will see .

И все пак, програмчето наистина открива, често неща пропуснати от стандартните антивирусни решения.

Да и те са пускали фалшиви тревоги...намираше и системни файлове, важни за работата на Операционната Система.

Аз лично никога не съм имал проблеми с нея, тъй като не бързам да трия намерените неща

Но все пак дефинициите се пишат от хора, които също грешат. Подобна ситуация имаше и при Kaspersky, когато намираше explorer.exe като заплаха...

И като пускате файлове за анализ във VirusTotal => намерените "вируси" с име "suspicious", trojan-GEN, potentially unwanted, W32/Heuristic => не означава, че са на 100 % заплаха.

Може да са грешки на евристиката. Естествено файлове, които не са изтеглени от официалната страница, дори и подобни резултати са смущаващи.

И обсъждате RemoveIT => не забравяйте, че тя също използва дефиниции и е нормално един скенер да открива дефинициите на друг като заплаха.

Това ви го е казвал и tigertron.

Но всеки да постъпва така, както му харесва ! cool.gif

А пусна ли го да видиш дали е вирус

Това не е вирус, а ROGUE приложение, което понякога прави повече поразии...

Ако говориш за стартиране във виртуална среда, с цел на записване на промените в регистъра след неговоти инсталиране с помощта на RegShot (или някое друго подобно тулче), както и файловете, които се "нагнездват" в машината за да може после при сравнение на логовете да се отстрани напълно тогава може. Но си е играчка.С Fixer сме го правили на няколко пъти...

KasperskY и АntiVir Изостават ;) Нод32 също.

http://www.virustotal.com/analisis/bad0bb8...b3628a1d25fd27b

http://prikachi.com/files/381563E.jpg

http://prikachi.com/files/381538O.jpg

Наистина изостават :P

Програмата RemoveIt Pro XT SE изтеглена от сайт цък сканирана от http://www.virustotal.com ми даде че е заразен със DLOADER.Trojan единствената която го засича е DrWeb. цък-DLOADER.Trojan

От: <[email protected]>

Кому: <[email protected]>

Дата: 02 Окт 2008 14:08:06

Тема: RE: virus- [KLAB-6771851]

Привет, removeitpro_trial.exe_ Никакой враждебный программный код был найден в этом файле. Пожалуйста укажите все, отвечая. - Наилучшие пожелания, аналитик Вируса Андрея Ладикова, Лаборатория Kaspersky

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Блокира още в началната страница,явно чрез препратка се стартира тегленето се определи от Кис,като потенциално нежелана програма и достъпа беше спрян.

Да този път се забавиха :

The file 'SpywareGuard2008.exe' has been determined to be 'MALWARE'. Our analysts named the threat DR/Fraud.SpyWareGua. The term "DR/" denotes a program that is able to place a virus or a malware discretely on a system.Detection will be added to our virus definition file (VDF) with one of the next updates.

Благодаря за файла ! :)

PS: MBAM също за момента не го засича, но е докладван в подфорума Newest Rogue Threats

ЦИТАТ(rado88 @ 30.09.2008г. в 17:49ч.)

Агромная Ошибка файл RemoveIt Pro е чист. biggrin.gif

"Агромная Ошибка файл RemoveIt Pro е чист. " Защо тогава защитната стена на Avira Suite 8 го спря при "самоинициативен" опит за външно свързване и го докладва като неподписан софтуер!? Защо няма подобно действие при ръчното обновяване на програмата? Констатирах го преди около седмица . Не е ли възможно състоянието на файла да се променя ? Поздрави

"Агромная Ошибка файл RemoveIt Pro е чист. " Защо тогава защитната стена на Avira Suite 8 го спря при "самоинициативен" опит за външно свързване и го докладва като неподписан софтуер!? Защо няма подобно действие при ръчното обновяване на програмата? Констатирах го преди около седмица . Не е ли възможно състоянието на файла да се променя ? Поздрави

Ами както пише в сайта им продукта се ъпдейтва автоматично,като Ливе ъпдейт на Симантек.

Нормално е друга защитна стена да спре достъпа.Поздрави.

Редактирано от M_power (преглед на промените)

ЦИТАТ(rado88 @ 30.09.2008г. в 17:49ч.)

Агромная Ошибка файл RemoveIt Pro е чист. biggrin.gif

Такъв беше и отговора на Касперски Лаб

ЦИТАТ

От: <[email protected]>

Кому: <[email protected]>

Дата: 02 Окт 2008 14:08:06

Тема: RE: virus- [KLAB-6771851]

Привет, removeitpro_trial.exe_ Никакой враждебный программный код был найден в этом файле. Пожалуйста укажите все, отвечая. - Наилучшие пожелания, аналитик Вируса Андрея Ладикова, Лаборатория Kaspersky

Отново ще инсталирам RemoveIt Pro XT SE и ще настроя мамута да я държи под наблюдение и контрол. Програмата е доста добра наистина . Ползвах я доста време. Поздрави

От този сайт цък програмата е X-Con Spyware Destroyer EH 3.1.8 File Size: 6.6 Mb но при сваляне е 11.7Мб което е странно.Ако някой му се занимава да е провери.

11.79 показва още преди свалянето http://prikachi.com/files/381916x.jpg

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

x-con-spyware-destroyer-eh.todd-dube.qarchive.org/_download2.html не е безопасна страница - Symantec блокира достъп ! Нов тест и за другите. Поздрави

цък Anti-AD Guard PRO 2.1.2.7 цък Също от този сайт цък AnVir Security Suite 5.2 цък

При мен Авира не реагира ohmy.gif .Ще ги пратя за анализ cool.gif

цък Anti-AD Guard PRO 2.1.2.7 цък Също от този сайт цък AnVir Security Suite 5.2 цък

Първата не я бях чувал, но май е за превенция...от рода на StopZilla - УЖАС...

И пари да ми дават не я качвам, а пък при съмнение, че е заразен файла хептен...

Втората съм почти убеден, че е безопасна.Навремето си беше доста полулярна...

1.Nemesis Anti-Spyware-Win32:Trojan-gen

2.цък Bingo AntiSpyware Pro 2.46 цък

3.VIP Anonymity-цък

4.Самняваме The Shield Deluxe 2008 но няма никаде free или trial при Download now иска Name on Card,Credit Card Type ,Card Number

5.theSpywareShield -BACKDOOR.Trojan

6.Spyware Terminator with Web Security Guard-Unknown format or compression method

Някой да ги даде за анализ посочените програми и от предишните постове.

Редактирано от rado88 (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.