Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за ESET NOD32/Smart Security - част 3

Featured Replies

Виждал съм мекушав Хипс,ама за този се питам има ли го или не!!!

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=RkmOlMYtyGk

Тествайте

http://www50.zippyshare.com/v/96098162/file.html
  • Отговори 1,6k
  • Прегледи 208k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• От мене една препоръка към тези настройки Махнете тази отметка да ви уведомява и без това правилото е РАЗРЕШИ ! Иначе ще ви писне от уведомителни известия. В настройките на обн

• http-~~-//www.youtube.com/watch?v=42N6dfzFIOc Пояснения за HIPS: # Първоначално HIPS-a се дава на "Обучаващ режим", за около 5 дни, след което се преминава в "Интерактивен режим". # Защитната ст

• След 7 дни тест на ESS 7, мога да направя следните за мен заключения:"+" Положителни:1. Изключително добро бързодействие на системата, не товари, не лаги - запазило се през годините.2. Ефективен web с

Публикувани изображения

Ако искаш това да ти се махне(блокирания url от data.bg си изтрйи всички бисквитки от този сайт и ще спре).Случвало ми се е абсолютно същото-утрепах бисквитките(cookies) и спря :clap:

Имах едни табове на дата.бг отворени и откакто ги затворих не се е появявало съобщението засега.

Да, и аз го видях др.Хаус :ph34r: ,дали е нещо опасно и защо ли го засича като заплаха.Показва се точно на тази страница

Сканирах за пръв път с нод32 ,като бях я настроил ако открие нещо само да покаже и да не прави нищо.Е откри това: post-206169-0-77729400-1305639166_thumb. Някой може ли да каже какви са тези страшни неща в червено и какво да ги правя? Първият ред мисля че е заради една програма която ползвам Child control ,това видях в гугъл.

Редактирано от gibson58 (преглед на промените)

Сканирах за пръв път с нод32 ,като бях я настроил ако открие нещо само да покаже и да не прави нищо.Е откри това:

post-206169-0-77729400-1305639166_thumb.

Някой може ли да каже какви са тези страшни неща в червено и какво да ги правя?

http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/laugh.gif Отиваш на лекар тук !

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showforum=137

Сканирах за пръв път с нод32 ,като бях я настроил ако открие нещо само да покаже и да не прави нищо.Е откри това:

post-206169-0-77729400-1305639166_thumb.

Някой може ли да каже какви са тези страшни неща в червено и какво да ги правя?

Първият ред мисля че е заради една програма която ползвам Child control ,това видях в гугъл.

Ако имаш съмнение можеш да качиш тези файлове във virustotal, дали и други антивируси засичат тези файлове за заплахи, или пък може да го настроиш за дълбоко (in-depth scan) сканиране с чистене. Принципно нод има малко фалшиви аларми и ако смята нещо за заплаха, то е такова. След почистването може и да пуснеш сканиране с друга програма, например MalwareBytes. Потърси алтернтива на програмата, която е инсталирала тези драйвери и я разкарай, ако е съмнителна.

Или приеми съвета на Coccinelle. Със сигурност ще ти помогнат качествено във въпросната тема. ;)

Редактирано от metodidamianov (преглед на промените)

Ако имаш съмнение можеш да качиш тези файлове във virustotal, дали и други антивируси засичат тези файлове за заплахи, или пък може да го настроиш за дълбоко (in-depth scan) сканиране с чистене. Принципно нод има малко фалшиви аларми и ако смята нещо за заплаха, то е такова. След почистването може и да пуснеш сканиране с друга програма, например MalwareBytes. Потърси алтернтива на програмата, която е инсталирала тези драйвери и я разкарай, ако е съмнителна.

Или приеми съвета на Coccinelle. Със сигурност ще ти помогнат качествено във въпросната тема. :ph34r:

Методи ама ти вече съвсем загуби доверие в Есет...подценяваш ги вече.Ми ,заразено е момчето. Hе e фалшива тревога на Eсет.:P

Редактирано от Coccinelle (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Аз бих искал да попитам как да махна ESET Nod32 on demand scanner,тъй като касперски не иска да се инсталира.Мисля съм ползвал онлайн скенера и го инсталирах пак и деинсталирах но не е от това.Трих есет файлове където намерих минах с няколко почистващи програми и нищо.

Аз бих искал да попитам как да махна ESET Nod32 on demand scanner,тъй като касперски не иска да се инсталира.Мисля съм ползвал онлайн скенера и го инсталирах пак и деинсталирах но не е от това.Трих есет файлове където намерих минах с няколко почистващи програми и нищо.

Пробвайте това .

Също с командата "regedit" в start menu и търсите в HKEY_Local_Machine -> Software -> и виждате, дали няма останал регистър, ако има такъв, съответно го изтривате.

Редактирано от Viiipeer (преглед на промените)

Пробвайте това .

Също с командата "regedit" в start menu и търсите в HKEY_Local_Machine -> Software -> и виждате, дали няма останал регистър, ако има такъв, съответно го изтривате.

От регистъра с регедит всичко изтрих и с почистващи програми минах и ръчно в програмни файлове,програм дата и изобщо с търсачката всичко с името есет и нод32 е изтрито.И ефект няма.
  • 3 седмици по-късно...

Здравейте,все още не мога да си изясня един въпрос,а именно-заслужава ли си да се ползва ЕСЕТ NOD 32 Антивирус смс лиценз? И тук и на други места прочетох,че продавали по този начин trial версии,които имали малко общо с версията,която получаваш закупувайки едногодишен (примерно) лиценз. Дали е така? Извинявам се пиша през кирилизатор.

Здравейте,все още не мога да си изясня един въпрос,а именно-заслужава ли си да се ползва ЕСЕТ NOD 32 Антивирус смс лиценз? И тук и на други места прочетох,че продавали по този начин trial версии,които имали малко общо с версията,която получаваш закупувайки едногодишен (примерно) лиценз. Дали е така? Извинявам се пиша през кирилизатор.

Лицензите, които получаваш чрез СМС са едногодишни, но се блокират ръчно, когато мине месец. Получаваш ключ от типа EAV-1234567 , а не TRIAL-1234567

Но какъвто и ключ да се ползва - разлика в действието на програмата няма никаква

Лицензите, които получаваш чрез СМС са едногодишни, но се блокират ръчно, когато мине месец. Получаваш ключ от типа EAV-1234567 , а не TRIAL-1234567

Но какъвто и ключ да се ползва - разлика в действието на програмата няма никаква

http://www45.zippyshare.com/v/29242354/file.html

Какво сваля,ако вече е с обновени дефиниции. :baby:

пп.В клипа се вижда и натоварването на процесора при ъпдейт :cool:

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Плащайки си, получаваш освен ъпдейт на сигнатурите и на модулите. Докато е влаиден лиценза и ако има наличен ъпдейт на модулите. @nikksi Някакво инфо за Уина? Легален ли е? Има ли всички ъпдейти. Процесор, рам...като гледам е 512, май.Откъде е свален инсталатора на Нод и кога? Защото ако си го свалил преди година и го инсталваш сега и го свалиш и инсталираш на момента е различно. На 256 рам не съм наблюдавал такова натоварването в клипчето ти. Казвам ти още веднъж: не помагаш. Клипчето е подвеждащо. На 256 рам си браузвам спокойно по време на надстройка. Не ме интересува защо се опитваш да правиш това, което правиш. Но не подвеждай хората.

Вие не давате и косъм да падне от ESET и Kaspersky,толкова ли са идеални и съвършени тези програми?

Ще сложа ESET и ще я украся като "Коледна елха",както направих и с много програми вкл. и с Kaspersky,а кой както си иска така да го приема! Нека не хвърляме вина в/у този или онзи че подвеждал и пр., нека оставим потребителите сами да си преценят и сами да стигнат до изводи!

Плащайки си, получаваш освен ъпдейт на сигнатурите и на модулите. Докато е влаиден лиценза и ако има наличен ъпдейт на модулите.

@nikksi

Някакво инфо за Уина? Легален ли е? Има ли всички ъпдейти. Процесор, рам...като гледам е 512, май.Откъде е свален инсталатора на Нод и кога? Защото ако си го свалил преди година и го инсталваш сега и го свалиш и инсталираш на момента е различно.

На 256 рам не съм наблюдавал такова натоварването в клипчето ти.

Казвам ти още веднъж: не помагаш.

Клипчето е подвеждащо. На 256 рам си браузвам спокойно по време на надстройка.

Не ме интересува защо се опитваш да правиш това, което правиш. Но не подвеждай хората.

Какво значение има ОС дали е легална? Да легална и необновена поради това,че се ползва за тест.

Процесор и рам ...това е виртуалната машина и всички програми ги тествам на нея - в това число и Касперски. Процесор 2.2 РАМ 608 са данните които те интересуват.

Репликата ми беше не по отношение на проиводителност и т.н. а по отношение на ъпдейтите. Сърварите за триал и пълната версия са различни. Оттам и разликата която се вижда.Инсталатора минава на друг сървар и тегли всичко каквото му е нужно.

Програмата е свалена с активиран триален лиценз в Есет.Бг - мейл [email protected] питай кога е свален инсталатора.

Много подскачаш като чуеш нещо различно от твоето мнение за НОД. Ние с един фен на НОД в руски форум станахме приятели въпреки,че той дори продава продукта - аз съм просто фен.

За предното ти изказване ще поясня,че се тестваше деинсталацията на НОД от Касперски - в самият инсталатор има скриптове за премахването му. Не само той се премахна - Комодо също,а той е с добра защита. Тогава това тествах.Сега показвам каква е разлика между платената и безплатната. Платената получава първа всички ъпдейти и чак тогава временната - триал версия.

Критиката е също помощ но критика тука за НОД открай време не е разрешена. Питайте и прочетете назад и ще видите колко мнения са ми изтрити по този въпрос. Иначе критиката и спама в други теми е не просто разрешен - той е задължителен дори. Виж мненията на Kexul

Казах ти не се впрягай излишно. Това е форум.

Не мога да не се впрягам. Това, което ме спечли Нод още в началото, преди доста време бе колко леко се държеше. Относно заеманите ресурси и най-важното - сработването му с останалите приложения, втората и четвъртата версия на програмата си остават едни от лидерите сред най-леките приложения за антивирусна защита.

Много хора го използват не заради проактивното засичане, добрият уеб скенер или нещо друго, а тъкмо защото е лека и ненатрапчива програма, ориентирана, най-вече към хората използващи приложения тип "инсталирай и забрави". Тоест, добрата сработеност със софтуерната среда и влиянието върху системата е нещо, което разработчиците на програмата целят .

Питах за Уина, понеже всеки е случвал или познава някой, който е инсталвал самоделка, която се държи като вирус (за Уиндоус Екс Пи говоря)веднага след инсталация. Ако има някакъв проблем със самия Уин, а и по принцип за добрата му работа е хубаво да е с всички ъпдейти и инсталирани драйвери (за реална машина става въпрос).

Не се занимавам професионално с компютри и съм инсталирвал 4-ката само на моят комп (1 гб рам, 1,6 интелски процесор), на един динозавър с 256 мб рам и на стария си комп, който бе с 512 рам и амд процесор. Нямало е грижа, никаква при надстройката с пълната версия...

Вие не давате и косъм да падне от ESET и Kaspersky,толкова ли са идеални и съвършени тези програми?

Ще сложа ESET и ще я украся като "Коледна елха",както направих и с много програми вкл. и с Kaspersky,а кой както си иска така да го приема! Нека не хвърляме вина в/у този или онзи че подвеждал и пр., нека оставим потребителите сами да си преценят и сами да стигнат до изводи!

Такива сме си. :)

На приятели (досега четирима. И четиримата са много доволни.) препоръчвам Авира. Не познавам хора, които ще си платят за антивир.

Не мога да не се впрягам. Това, което ме спечли Нод още в началото, преди доста време бе колко леко се държеше. Относно заеманите ресурси и най-важното - сработването му с останалите приложения, втората и четвъртата версия на програмата си остават едни от лидерите сред най-леките приложения за антивирусна защита.

Много хора го използват не заради проактивното засичане, добрият уеб скенер или нещо друго, а тъкмо защото е лека и ненатрапчива програма, ориентирана, най-вече към хората използващи приложения тип "инсталирай и забрави". Тоест, добрата сработеност със софтуерната среда и влиянието върху системата е нещо, което разработчиците на програмата целят .

Питах за Уина, понеже всеки е случвал или познава някой, който е инсталвал самоделка, която се държи като вирус (за Уиндоус Екс Пи говоря)веднага след инсталация. Ако има някакъв проблем със самия Уин, а и по принцип за добрата му работа е хубаво да е с всички ъпдейти и инсталирани драйвери (за реална машина става въпрос).

Не се занимавам професионално с компютри и съм инсталирвал 4-ката само на моят комп (1 гб рам, 1,6 интелски процесор), на един динозавър с 256 мб рам и на стария си комп, който бе с 512 рам и амд процесор. Нямало е грижа, никаква при надстройката с пълната версия...

Такива сме си. :rolleyes:

На приятели (досега четирима. И четиримата са много доволни.) препоръчвам Авира. Не познавам хора, които ще си платят за антивир.

Мисля,че най-доброто е на току що инсталиран уиндоус слагаш добра,платена програма и забравяш....но всеки си знае най-добре!

:rolleyes:

Не мога да не се впрягам. Това, което ме спечли Нод още в началото, преди доста време бе колко леко се държеше. Относно заеманите ресурси и най-важното - сработването му с останалите приложения, втората и четвъртата версия на програмата си остават едни от лидерите сред най-леките приложения за антивирусна защита. Много хора го използват не заради проактивното засичане, добрият уеб скенер или нещо друго, а тъкмо защото е лека и ненатрапчива програма, ориентирана, най-вече към хората използващи приложения тип "инсталирай и забрави". Тоест, добрата сработеност със софтуерната среда и влиянието върху системата е нещо, което разработчиците на програмата целят .

Проактивната защита е на ниво в продуктите на Есет,това което си писъл е вярно. Продуктите и са наистина с добра сработеност с други приложения. Дано да не се промени това след въвеждането на новите технологии.

Със самоделки не се захващам.

Аз на трима сложих Аваст на двама препоръчах НОД и на останалите друг ...

Ползващите продуктите на Есет преминаха на него от Аваст и то по моя препоръка.

:whist:

Никой тук досега не даде най важната информация

ESET Announces Release Candidates of ESET Smart Security 5 and ESET NOD32 Antivirus 5

ESET Smart Security 5.0.84.0 RC

ESET Smart Security 5 RC Version 5.0.84

ESET NOD32 Antivirus 5 RC Version 5.0.84

Айде честито на феновете :wub:

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Мълча за 5-ицата, защото имам някакво кофти усещане за въвеждането на хипс-модула...

И искам да видя стабилната първа версия. Защото, не съм наясно точно, но с тройката, нод нещо посгафиха. Заради това и казах "2-та и четворката". В третата версия, която явно бе преходна в политикатта на компанията ли и аз не знам, къде объркаха, просто не се държеше нормално и всеки може да види колко време хората издържаха (все още има с 2.70) с 2 и 4 и колко с 3 и колко бързо излезе 4.

А и в любимия ми спорт - футболът има една максима: "Ако играта върви, не правиш промени.", но бе явно, че с тройката нещо не става...

Хипс-модула за мен си слагат "главата в торбата", защото средностатистическият потребител разчита на интелигентността на Threat Sense, а не на абсурди... "Олееее, тука един процес:taskmgr.exe иска да се стартира. Сигурен ли си в това? Ма ти правило ли ще създадеш (което като човешки продукт ще забравя) или искаш само сега да разюрешиш." И в същото време някаква гад си влиза съвсем необозпокоявано, понеже видиш ли тя има общностен рейтинг или еди какво си добър...

Айде няма нужда!

Мисля,че най-доброто е на току що инсталиран уиндоус слагаш добра,платена програма и забравяш....но всеки си знае най-добре!

Единственото предимство на платеният продукт е съпорта. Ако не знаеш какво да правиш, ако те налази някаква гадина.

Ако програмата няма местен съпорт - забрави!

Ако не спазваш основни правила - също! Но, винаги може да те докопа нещо. И ако мислиш, че си хванал дявола за шлифера, давайки 60-70 лв. и можеш да правиш каквото си искаш, а в същото време няма представителство компанията в България (да речем, купил си го от Амазон или някъде другаде)...тцъ! Да не говорим, че трудно ще им докажеш, че в тях е издънката и, че трябва да ти върнат кинтите, дето си им дал.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.