Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за ESET NOD32/Smart Security - част 3

Featured Replies

Много съм доволен от Есет ! Държи се стабилно има подобрения и то големи и е лека като за цял пакет .А и добър родителски контрол ... Впечатлен съм честно казано !

• Отговори 1,6k
  • Прегледи 207,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• От мене една препоръка към тези настройки Махнете тази отметка да ви уведомява и без това правилото е РАЗРЕШИ ! Иначе ще ви писне от уведомителни известия. В настройките на обн

• http-~~-//www.youtube.com/watch?v=42N6dfzFIOc Пояснения за HIPS: # Първоначално HIPS-a се дава на "Обучаващ режим", за около 5 дни, след което се преминава в "Интерактивен режим". # Защитната ст

• След 7 дни тест на ESS 7, мога да направя следните за мен заключения:"+" Положителни:1. Изключително добро бързодействие на системата, не товари, не лаги - запазило се през годините.2. Ефективен web с

Публикувани изображения

Това е максимума на ЕСС-5 хич не ми го хвалете, аз се връщам на Нортън.

Публикувано изображение

Редактирано от DarkNet (преглед на промените)

Нали беше с Comodo...през ден ли ще ги сменяш ?

Публикувано изображение

Какъв е резултата на Нортън при този тест

Публикувано изображение

Абе аджеба, как искаш 1ва БЕТА да направи 340 от 340 на тест който си е създаден от Комодо и си е чиста пропаганда?

Само искам да отбележа,че днес се натъкнах на промоция на ESS/ в Истанбул/post-10799-0-30789000-1304691546_thumb.j,като лиценза за една година е само...19 TRL/Турски лири-0.91лв/1 лира/... Защо това го няма тук у нас ?

Публикувано изображение

Моят

Публикувано изображение

На Uriel

Публикувано изображение

Абе аджеба, как искаш 1ва БЕТА да направи 340 от 340 на тест който си е създаден от Комодо и си е чиста пропаганда?

И като излезе пак ще е толкова. Помни какво съм ти казал. Въпроса е друг.

При автоматичен режим с настройки по подразбиране все едно го няма този Хипс. В интерактивен не е така.

Винаги съм казвал,че Хипс се ползвав интерактивен режим,но трябва да има поне първична информация за евентуална заплаха. Нали има облак вече,сигурно има и някакви шаблони на поведение. Такава информация в изкачащите съобщения обаче няма - лоша работа.

Като критикуват Есет хопа скачате всинци,виждате ли това е БЕТА... Като критикуват някой друг продукт няма такива работи. Това било така,онака... Стига вече.

Този hips ако изобщо може да се нарече така, е правен в час по трудово, програмата изобщо не е наясно какво става със системата, затова я разкарах не че теста на Комодо ми е повлиял с нещо. Hipsa на Комодо е разбираем и точен, програмата е в час какво се случва. . . А при Есет 5 бегай мани:(

Този hips ако изобщо може да се нарече така, е правен в час по трудово, програмата изобщо не е наясно какво става със системата, затова я разкарах не че теста на Комодо ми е повлиял с нещо. Hipsa на Комодо е разбираем и точен, програмата е в час какво се случва. . . А при Есет 5 бегай мани:(

Недей така. Нека мине малко време. Ще им е нужно. После следват и доста проблеми,тъй че нека и дадем поне глътка въздух.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Какъв е резултата на Нортън при този тест

nORTon

Публикувано изображение

Теста е HIPS+FIREWALL

Между другото още в началото нортън дава опция за терминиране на теста и ако я избереш, теста се затваря.

Ето го Нортон и в началото дава allow, а не да терминира теста ... Няма ясна аларма, че теста трябва да се терминира ! Ето и видео http://dox.bg/files/dw?a=7b8374e303 Ако на Есет уведомяванията са оскъдни то за Нортон просто няма какво да се каже просто ! Ай да бегам и приятно изкарване на празника !

Стига де, не бъдете заядливи.http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif

Ми, ще ги сменя толкова колкото си поиска.

HIPS-а на Комодо от скоро е така.Преди блокираше всичко което мръдне на компа.Дайте шанс все пак е нова фунция за Есет сигурно ще го доразработят.Този тест на Комодо за стените мисля,че само Комодо достига до 340 точки...така,че не си го слагай толкова на душата,че другите не успяват.:cool:

Ето го Нортон и в началото дава allow, а не да терминира теста ...

Няма ясна аларма, че теста трябва да се терминира !

Ето и видео http://dox.bg/files/dw?a=7b8374e303

Ако на Есет уведомяванията са оскъдни то за Нортон просто няма какво да се каже просто !

Ай да бегам и приятно изкарване на празника !

Помниш ли когато ти казах че нищо не вдяваш от Нортън? и с това видео го доказваш нагледно, не се сърди обаче ти изобщо незнаеш какво правиш и къде се намираш.

Eset Nod32 Known Issues

• GUI – User interface not responding if on-demand scan is launched in a new window under some circumstances
  • GUI – Numerous redundant notifications (bubbles) displayed after on-demand scan has been completed in some occasions
  • GUI – GUI opens blank and remains that way for approximately one minute on Windows 2000.
  • GUI – Cloud-powered reputation of files does not work from context menu if ESET NOD32 Antivirus/ESET Smart Security is re-installed over an earlier version of ESET
  • Removable media - Inserting CD/DVD media may not trigger pop-up for scanning the media if closed automatically when inserted previously.
  • Removable media - If a rule is set to allow USB media of a certain size or smaller, it may also allow media of bigger size.
  • SysRescue – Smart Scan running from SysRescue CD freezes under some circumstances
  • Canceling of Scan during scanning of memory could cause several seconds lag
  • Execution of actions in the notification window with found infiltrations could not work properly
  • HIPS is disabled by default in GUI
Eset Smart Security Known Issues

• GUI – User interface not responding if on-demand scan is launched in a new window under some circumstances
  • GUI – Numerous redundant notifications (bubbles) displayed after on-demand scan has been completed in some occasions
  • GUI – GUI opens blank and remains that way for approximately one minute on Windows 2000.
  • GUI – Cloud-powered reputation of files does not work from context menu if ESET NOD32 Antivirus/ESET Smart Security is re-installed over an earlier version of ESET
  • Removable media – Inserting CD/DVD media may not trigger pop-up for scanning the media if closed automatically when inserted previously.
  • Removable media – If a rule is set to allow USB media of a certain size or smaller, it may also allow media of bigger size.
  • SysRescue – Smart Scan running from SysRescue CD freezes under some circumstances
  • Installer – Issues with potential leftover firewall drivers after uninstallation on Windows Vista and Windows 7.
  • GUI – Part of the additional information section for Parental control categories is not displayed properly.
  • GUI – Corrupt layout of window in Parental control prevents from assigning roles to an account in Windows 2000.
  • Firewall – After changing the firewall mode and rebooting, firewall may occasionally not initialize properly.
  • Firewall – CPU usage spikes and system reacts very slowly after enabling integration of firewall into Windows 2000 SP2 (32-bit).
  • Firewall – If ESET Smart Security is set to always scan SSL protocol, secure connection in Google Chrome does not work.
  • Canceling of Scan during scanning of memory could cause several seconds lag
  • Execution of actions in the notification window with found infiltrations could not work properly
  • HIPS is disabled by default in GUI
  • Parental – Icon next to the User Accounts are resized after log off or sleep mode.

Дали защото ме нямаше три дена пред компота (голям кеф 3 дена без компютър) 3 или 4-ти ъпдейта получавам днес като последният бая голям: http://www.eset.eu/podpora/aktualizacia-6107?lng=en

А относно тестовете, хвала! повече фенове на НОД гледам има във форума като гледам колко си качулят бетата. Лошо нема. :rolleyes: Че нямаше една алфа, а? Какъв гъдел щеше да е тогава?! Що проби, що чудо...

:rolleyes:

http://news.softpedia.com/news/Softpedia-Exclusive-Interview-ESET-142461.shtml

ако някой е забравил...

Our main priorities don’t change: stable code, high performance and effectiveness...

Три неща, които други да хвърчат, няма да ги постигнат.

Редактирано от metodidamianov (преглед на промените)

Ще ми обясни ли някои ,с каква цел след всяко обновяване се сканира карантината?

Ще ми обясни ли някои ,с каква цел след всяко обновяване се сканира карантината?

Ако преди обновяването в карантината има файл, който не се засича, то вече след обновяването вероятно е зобавена дефиниция.

Ако преди обновяването в карантината има файл, който не се засича, то вече след обновяването вероятно е зобавена дефиниция.

По-скоро е свързано с грешна дефиниция или FP отреагиране или съмнителен файл!

Затова е редно да не се трият веднага файловете в карантината,а да се оставят около 10-ина дни там!Затова след всяко обновяване на дефинициите се сканира и карантината и ако няма никаква промяна в този период може вече да се трият,т.е. окончателно са 100% зловредни! С две думи по този начин си вързват гащите както AV-тата така и потребителя!

По-скоро е свързано с грешна дефиниция или FP отреагиране или съмнителен файл!

Затова е редно да не се трият веднага файловете в карантината,а да се оставят около 10-ина дни там!Затова след всяко обновяване на дефинициите се сканира и карантината и ако няма никаква промяна в този период може вече да се трият,т.е. окончателно са 100% зловредни! С две думи по този начин си вързват гащите както AV-тата така и потребителя!

Да и аз си мислех,че е свързано с FP-те.

Искаш да кажеш,че вкаран файл в карантината се изпраща информация до Есет за него и Есет виждат дали е вирус или не?

Мда,изпълнява се хеширане,прилага се за сравнение на данните и ако има промяна веднага се отразява! Всеки файл си има определена хешова стойност и ако няма съвпадение или има такова,тогава се взимат окончателните мерки във файловете в карантината затова в случая е нужно малко време!

Мда,изпълнява се хеширане,прилага се за сравнение на данните и ако има промяна веднага се отразява!

Всеки файл си има определена хешова стойност и ако няма съвпадение или има такова,тогава се взимат окончателните мерки във файловете в карантината затова в случая е нужно малко време!

Да не е лошо измислено.

Здравейте, отскоро съм с нод32 и има нещо което започна да се появява по няколко пъти на ден.Започна преди 4-5 дни ,ето това е : Какво е това, и може ли да се направи нещо?

Да не се появява, когато посещаваш определена интернет страница? Или просто да има отворен прозорец/подпрозорец на страница, където би могло да има обект, който нод32 смята, че е зловреден (дали наистина е такъв или е фалшиво засичане без второ мнение не се знае...). Та картинка е, или графичен обект на страница е . Редакция: доктор Хаус се плези, анимирана снимка.

Редактирано от metodidamianov (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.