Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за ESET NOD32/Smart Security - част 3

Featured Replies

Според агенти от средите на ЕСЕТ очаква се на 13-ти септември да бъде пусната новата версия

Публикувано изображение

• Отговори 1,6k
  • Прегледи 208k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• От мене една препоръка към тези настройки Махнете тази отметка да ви уведомява и без това правилото е РАЗРЕШИ ! Иначе ще ви писне от уведомителни известия. В настройките на обн

• http-~~-//www.youtube.com/watch?v=42N6dfzFIOc Пояснения за HIPS: # Първоначално HIPS-a се дава на "Обучаващ режим", за около 5 дни, след което се преминава в "Интерактивен режим". # Защитната ст

• След 7 дни тест на ESS 7, мога да направя следните за мен заключения:"+" Положителни:1. Изключително добро бързодействие на системата, не товари, не лаги - запазило се през годините.2. Ефективен web с

Публикувани изображения

Имате ли информация как ще става преминаването към новата версия с ъпгрейд на 4 или ще се деинсталира сегашната и ще се слага новата 5-ца?

Имате ли информация как ще става преминаването към новата версия с ъпгрейд на 4 или ще се деинсталира сегашната и ще се слага новата 5-ца?

Зравеите и аз това се питах вчера и поставих въпроса в форума на Есет.Там ми казаха,че като е Мaжорна версия ще трябва да се деинсталира старата и да се сложи новата.С надграждане няма да стане.

Зравеите и аз това се питах вчера и поставих въпроса в форума на Есет.Там ми казаха,че като е Мaжорна версия ще трябва да се деинсталира старата и да се сложи новата.С надграждане няма да стане.

А какво е мажорна версия?

След излизането на новата версия всички ли които ползват НОД ще трябва да минат към нея или ще може все още да се ползва версия 4?

По принцип е препоръчително,защото има подобрения в всяка следваща версия.Тоест старата си е стара,но има хора които не харесват някои от версиите на Есет и си ползват стари версии.Ако не ти харесва хипс-а (които ще се подобри в всеки следващ релиз)не го пускай и си го остави в автоматичен режим. Ето как ще става вече обновяването към по-нова версия....автоматично.Това е новост за версия 5 която го няма при сегашните.Изчакай малко във вторни излиза финала и тогавa след проба си прецени. http://www.youtube.com/watch?v=5do3mZzGE2w&feature=player_detailpage

Редактирано от Coccinelle (преглед на промените)

Е то това е от версия 5 Бета към новата. А от версия 4, дали ще стане по същия начин...

Е то това е от версия 5 Бета към новата. А от версия 4, дали ще стане по същия начин...

Не. Модулите са съвсем различни и се препоръчва чиста инталация.

Като казвам различни означава наистина такива,що се касае до двигателя,въведени са два според мене полезни модула - сканиране на репутацията чрез облачната технология и непрекъсно критикуваният хипс. Моите тестове са го доказали,Хипса е нужен и работи дори на автомат стига да се пипне тук там. За да го развиват обаче,че е нужна доста информация от потребителите,която ще се събира постепенно и подобрява работата на хипс модула.

За версия 5 бизнес ще се чака до края на годината и доколкото чувам ще е доста по различна от домашната версия :eek:

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Хипс-а е критикyван,защото е много базичен хипс и няма нищо общо с новите хипс-ове които се разработват.Аз лично бих била доволна ако хипс-а бъде поне като на Kaspersky...да не говорим за този на Kомодо или Оutpost които от години това правят.В форума ми се обещa,че въпреки,че излиза финалната версия във вторник то ще се продължи работата на него и ще има нови релизи.

Хипс-а е критикyван,защото е много базичен хипс и няма нищо общо с новите хипс-ове които се разработват.Аз лично бих била доволна ако хипс-а бъде поне като на Kaspersky...да не говорим за този на Kомодо или Оutpost които от години това правят.В форума ми се обещa,че въпреки,че излиза финалната версия във вторник то ще се продължи работата на него и ще има нови релизи.

Съгласен съм и затова :

Моите тестове са го доказали,Хипса е нужен и работи дори на автомат стига да се пипне тук там. За да го развиват обаче, е нужна доста информация от потребителите,която ще се събира постепенно и подобрява работата на хипс модула.

Критиките към Хипса му са предимно от хора които го ползват в момента и се страхуват,че този промяна ще се отрази зле на пъргавината на програмата,както и на нейната добра евристика. Напълно грешно защото има доста подобрения дори в евристиката. От друга страна не е маловажно и,че за да работи както трябва програмата е нужно да е включен ESET ThreatSense.Net ,а повечето го спират поради ред причини :)

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Съгласен съм и затова :

Критиките към Хипса му са предимно от хора които го ползват в момента и се страхуват,че този промяна ще се отрази зле на пъргавината на програмата,както и на нейната добра евристика. Напълно грешно защото има доста подобрения дори в евристиката. От друга страна не е маловажно и,че за да работи както трябва програмата е нужно да е включен ESET ThreatSense.Net ,а повечето го спират поради ред причини :)

За сега е зле(100 въпроса ми задава като пусна примерно ИЕ)Трябва в автоматичен режим да запомни уж и чак тогава ....Това е глупаво и отживяло.Днешните неща са доста по-модернизирани.Малко по интелигентен трябва да стане.Те ще го развият сигурна съм,защото им надуват главата с това.Само незнам дали е правилната стъпка която трябва да се направи за да има висока детекция.Повечето хора не разбират от това и не виждам как биха го ползвали.Ето пример Комодо които бързо се чатнаха,че за да има по голяма маса трябва да стане достъпен "за дома хазяика".Колкото е по-опростено дадено нещо то толкова е и по достъпно....а и честно казано се изморих да създавам постоянно правила и да ровя тези програми.Искам да отворя компа и да ровя из net(нали за това ми е все пак)а не да съм постоянно занимавана от дадена АВ.

Виж Нортон е вече почти автомат. :)

Виж Нортон е вече почти автомат. :D

Вярно,според репутацията на файла в базата им... Ами ако попадне някой легитимен файл,аз примери бол съм давал тука и Пламен е потвърждавал фолсовете. Есет с евристика на макс също реже доста файлове които са читави.

Хората сърфират в нета и не се ровят из боклука като някои боклуджии. На нас това ни е крастата,ще си я чешем.

За Есет имаш възможност за обучаващ режим , минаваш обучението и продължаваш напред. В авто режим едва ли ще те засипе с въпроси,виж по скоро в интерактивен режим ще го прави или ако си пипнала по настройките. :)

Финалната версия обаче със сигурност ще е различна,за RC версията ги критикуват,че са ползвали за тестовете пъпчиви тийнчета от Братислава. без да се засягат тука нашите защото те са на светлинни години от ония словачета.

На мен опасенията... притесненията ми за ХИПС-а му е, че чрез него се загубва едно, може би най-голямото предимство на програмата като такава, не само като антивирус. А именно нейната ненатрапчивост, лекота на използване и функционалност. Това, че нещо е сложно почти винаги не изначава, че е по-добро от нещо просто. По-скоро обратното простите на вид неща са доста по-сложни... Дотук с философията. НОД 32 е лесно конфигуруем и изключително ненатрапчив към продуктите на другите компании софтуер. Единствените несработвания, които съм имал е с ДифенсУол. Нито при браузване, нито при p2p даунлоад да не говорим за плейъри, кодеци, емулиращ софтуер, рийдъри и тъ нъ. При 2.7 се искаше малко повечко бърникане в настройките, за да "затегнеш" на макс възел, но във версия 3 и 4 допълнителните настройки отнемат 4-5 кликания (всъщност не, че на дефолт настройки няма да си е нормална). Стената е супер гъвкава при Smart Security и подробно информативна. Лично аз използвам с нод32 антивира, стената на ПиСи Тулз (определено ми е фаворит) или тази на Комодо заради хипса им, а първата заради лесната и в същото време желязна настройка (стената на ПиСи Тулз подобно на НОД32 е също толкова ненатраплив и небъгясващ софтуер, който става, както за обикновени потребители като мен, така и за любопитни. Може да се загубиш в настройките и.) И като цяло съм зле настроен към интегрираните пакети. На МауерДифендъра бил супер хипса. Да мръднеш от стола и ме пита къде отивам. Е да де, ма някакви информативни и сухарски прозорци, дето не можеш да разбереш много-много и после ги позабравя. От хипсовете, които съм пробвал се доверявам най-вече на ПиСи Тулз. На Комодо също, но там определено програмата си има проблеми. Не от към хипс-а. Той е много хубав. Тоест изпитвам опасения, че ЕСЕТ с хипса ще загубят доста фенове/потребители. От загубата на потребители, логиично- загуба на пари. От загуба на пари - влошаване на качеството.

Редактирано от metodidamianov (преглед на промените)

Аз точно за това харесвам Есет,защото не е натрапчива програма.Супер лека и почти не забележима на Компа.Ползвам ИЕ 9 които си има Smart Screan за сканиране на сваленото от Net-а,...добро интегриране на x64.Какво повече да ми трябва?

Този ХИПС обаче трябва да стане по автоматичен а за хората които искат да следят всичко нека има интерактивен режим.

В Автоматичен обаче хипс-а не работи грам и не се обажда никъде.Ето това ме дразни.Комодо и Kaspersky поне се обаждав в автоматичен режим.

Трябва автоматичния режим да е за блондинки.

Вярно,според репутацията на файла в базата им... Ами ако попадне някой легитимен файл,аз примери бол съм давал тука и Пламен е потвърждавал фолсовете. Есет с евристика на макс също реже доста файлове които са читави.

Хората сърфират в нета и не се ровят из боклука като някои боклуджии. На нас това ни е крастата,ще си я чешем.

За Есет имаш възможност за обучаващ режим , минаваш обучението и продължаваш напред. В авто режим едва ли ще те засипе с въпроси,виж по скоро в интерактивен режим ще го прави или ако си пипнала по настройките. :P

Финалната версия обаче със сигурност ще е различна,за RC версията ги критикуват,че са ползвали за тестовете пъпчиви тийнчета от Братислава. без да се засягат тука нашите защото те са на светлинни години от ония словачета.

Програмата Vit Reg Fix примерно Нортон не я разпознава и ме питаше какво да прави.Разбира се му зададох да я разпознава вече...дали са я добавили това е друг въпрос.Тази репутация не е лоша,но за Есет е новост и там пък е по-зле и от Нортон ....болшинството неща въобще не ги разпознава.Всичко това ще работи,но трябва време а аз вече нямам нерви.

:D

....p.s.Дайте да видим какво ще пуснат във вторник пък пак ще ги коментираме. :)

Финиширах...след 4 дена ще видим дали съм качен в резултатите...колко точки бяха не помня...но бяха над 100. Забавна игрица. :rolleyes:

150 точки, то май няма как да сбъркаш...

Ми аз збърках...140 точки...от къде да знам,че първо са създали nod и после са направили компанията.Те знаят ли кога нямах кинти за последно. :lol6:

http://www.eset.com/us/home

Новата версия 5.0.93.0 Final излезе сменят страниците в сайта в момента.Честито на ползващите.

Eset Smart Security 5 Download: http://www.eset.com/download/home/detail/family/5/

Eset Nod32 Antivirus 5 Download : http://www.eset.com/download/home/detail/family/2/

http://www.eset.com/...ucts/antivirus/

Новата версия 5.1.1 Final излезе сменят страниците в сайта в момента.Честито на ползващите.

Как ще се минава от RC към FINAL ?

Дали пробният лиценз ще е валиден до крайната дата-при мен е до 29.11.2011г. ?

Как ще се минава от RC към FINAL ?

Дали пробният лиценз ще е валиден до крайната дата-при мен е до 29.11.2011г. ?

Пробвай да обновиш и виж дали се обновява.Ако не стане сигурно ще трябва на чисто...а за ключа не знам!

Опитах чрез Update----Available version---Check ,но не се получава засега .

Опитах чрез Update----Available version---Check ,но не се получава засега .

Оправих си поста и дадох линкове за сваляне(те сега ги изкараха)вземи и сложи на чисто....може пък да има промени аз започвам тестове. :)

Стана с наслагване от RC към FINAL.

Има промяна в иконите на програмата.

Ползвам ESS 5.0.93.0 /вече/ и виждам,че и лиценза се е запазил !

Настройки изобщо не съм променял,с изключение на Защитната стена,която е на Interactive а не на Automatic.

Редактирано от dimd (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.