Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Теглене на кредит

Featured Replies

Здравейте, понеже ми се налага да изтегля кредит, реших да се поровя във темите на форума, открих една тема от скоро, но реших да ви попитам за всеки случай.

на 21 години съм, в момента работя на трудов договор в един нон-стоп, заплатата ми е 500 лв.

Нямам никакви задължения!

Ще имам нужда от 2000 лв., но за целта не знам към коя банка да се обърна, без никакви странични уговорки, идва времето и ще разполагам със нужните пари за погасяването му изцяло бърна, и не съм сигурен дали ще мога да го получа въобще.

Със сигурност ще мога да върна заема в края на месец август (за един месец), тоест с една дума, другия месец по същото време.

Като имам предвид без никакви странични уговорки, идва времето и ще разполагам със нужните пари за погасяването му изцяло.

Можете ли да ме насочите относно този въпрос, защото никога не съм си имал работа със кредити. :)

Поздрави!

Редактирано от trades (преглед на промените)

• Отговори 62
  • Прегледи 14,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

А защо не попиташ за овърдрафт в банката, в която ти превеждат заплатата? Нали всичко ти превеждат по банков път или я караш на ръка? По принцип дават 5-6 заплати овърдрафт. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

• Автор

Получавам парите на ръка (предстои ми да ги получа, защото работя едва от началото на месеца там). Преди това работех 5 месеца на една бензиностанция, там ми ги превеждаха по сметката ми в Първа Инвестиционна Банка (защото държаха да е по банков път), а иначе въпросната ми сметка съм я открил миналата година март месец, за да пазарувам чрез пейпал в интернет.

Тогава не виждам как банка ще ти отпусне кредит. 

Вероятно ония с бързите кредити ще ти дадат, но гледай да не се оплетеш.

Редактирано от Кико (преглед на промените)

• Автор

И аз си мисля, че с този доход едва ли ще ме допуснат до какъвто и да е кредит.

Иначе 100% съм сигурен, че края на август ще разполагам с парите за погасяването, иначе нямаше да се занимавам с подобно нещо.

А относно бързите кредити, и там не знам към кои от всичките да се обърна, нямам си никаква идея

Ако под "оплитане" имате предвид кредита да не се погаси когато трябва, това няма как да го допусна, както споменах, дойде ли времето, ще съм готов и аз. Затова и срока за погасяване искам да е поне месец, че да погасявам всичко по-скоро и да се приключва.

преди 6 минути, trades написа:

И аз си мисля, че с този доход едва ли ще ме допуснат до какъвто и да е кредит. 

Не ти е проблем големината на дохода, а недоказването му и още повече, че не си на постоянен трудов договор.
Дори с тази заплата пак ще ти отпуснат някакъв кредит, ако работиш от 7-8 и повече месеца на работното място.

преди 8 минути, trades написа:

Иначе 100% съм сигурен, че края на август ще разполагам с парите за погасяването 

От такива сигурни връщания, кредитния регистър е пълен с неизрядни длъжници към фирмите за бързи кредити.

• Автор
току що, algor написа:

Не ти е проблем големината на дохода, а недоказването му и още повече, че не си на постоянен трудов договор.
Дори с тази заплата пак ще ти отпуснат някакъв кредит, ако работиш от 7-8 и повече месеца на работното място.

Тоест нямам шанс да ми отпуснат кредит в момента в никакъв случай?

Дори и тези с бързите кредити?

току що, trades написа:

Тоест нямам шанс да ми отпуснат кредит в момента в никакъв случай?

Банка не, а и банка не дава кредит за един месец.
Бързите кредити могат, но там чети внимателно и върнеш ли ги навреме, няма да имаш проблем.
Вариант ти е частно лице да ти ги даде или лихвари, но там нещо трябва да предоставиш като обезпечение или като залог.

• Автор

Като казвам "тези" си нямам на идея пак към кой да се обърна по въпроса ;д, въобще за първи път ми се налага такова нещо да предприема, но нямам голяма надежда че ще ме одобрят без значение къде

Ами понеделник ще отида в клона на ПИБ и ще питам за всеки случай (срока за погасяване и да е по-дълъг не ми пречи) важното е че ще си го изплатя навреме.

Като не стане там, вече не знам откъде да търся бърз кредит, но съм сигурен, напълно убеден че ще го върна навреме.

• Автор

Ами работодателя ми би трябвало да ги плаща, тоест да.

А за това дали е регистриран в НАП, нямам си на идея.

И бързите кредити ще ти откажат. Като нов клиент отпускат пробни малки заеми от порядъка на 300 - 400 лв. Ако си коректен ще ти отпускат и по-големи суми. Само дето имат 150 200% лихва и ако вземеш 400лв връщаш 900лв. Теглиш 500 връщаш 1200. На 800 връщаш около 1800лв. Няма как да не затъне човек при бързите кредити. От там за кратки срокове и заем под 400лв, че на горе си е набутвация.

• Автор

О да, щом са такива условията и ще се набутам жестоко, нека си мечтаят да взема ;д

Аз ще мина в офиса на ПИБ поенделника, и ако не могат да ми отпуснат колкото пари ми трябват, или въобще ако няма как да получа кредит, вероятно няма да тегля въобще.

преди 41 минути, nikolela написа:

И бързите кредити ще ти откажат. Като нов клиент отпускат пробни малки заеми от порядъка на 300 - 400 лв. Ако си коректен ще ти отпускат и по-големи суми. Само дето имат 150 200% лихва и ако вземеш 400лв връщаш 900лв. Теглиш 500 връщаш 1200. На 800 връщаш около 1800лв. Няма как да не затъне човек при бързите кредити. От там за кратки срокове и заем под 400лв, че на горе си е набутвация.

Е, това не са 150-200 %, а 125:D, ама че дерат яко, дерат:)

Редактирано от lupis (преглед на промените)

преди 38 минути, trades написа:

О да, щом са такива условията и ще се набутам жестоко, нека си мечтаят да взема ;д

Аз ще мина в офиса на ПИБ поенделника, и ако не могат да ми отпуснат колкото пари ми трябват, или въобще ако няма как да получа кредит, вероятно няма да тегля въобще.

Аз пък ти гарантирам, че ако четеш внимателно преди да подпишеш и си изряден с погасяването, няма да имаш никакъв проблем.

преди 46 минути, lupis написа:

Е, това не са 150-200 %, а 125:D, ама че дерат яко, дерат:)

Процента е според теглената сума. Той нараства спрямо теглената сума и времето за погасяване. Всеки погасителен план е различен.

• Автор
преди 2 часа, algor написа:

Аз пък ти гарантирам, че ако четеш внимателно преди да подпишеш и си изряден с погасяването, няма да имаш никакъв проблем.

преди 1 час, nikolela написа:

Процента е според теглената сума. Той нараства спрямо теглената сума и времето за погасяване. Всеки погасителен план е различен.

Точно това имам предвид, че ще съм повече от изряден даже в погасяването, въпроса е първо да видим дали ще ми отпуснат някакъв кредит въобще.

Както казах в понеделник отивам в банката да питам, и в зависимост от случилото се там ще взема следващото решение, като разбира се че ще споделя какво са ми казали в банката ;д

на 29 юли 2016 г. в 20:28, trades написа:

Със сигурност ще мога да върна заема в края на месец август (за един месец), тоест с една дума, другия месец по същото време.

При това условие наистина ли ти е толкова спешен?

За този месец ще вънеш 200-300лв горница.

Ако е за автомобил аз бих изчакал един месец и няма да се разправям с банки.

Горещо препоръчвам да не се буташ в банките. Ако имаш възможност изчакай тоя един месец ,както те съветва velinsl.

Ако нещо се обърка ,такъв ще си го набиеш ,че си нямаш идея. За справка можеш да потърсиш в нета примери хиляди. Че даже и в нашия форум има не малко.

Аз бих предпочел да взема пари от някои селски лихвар ,от колкото от престъпниците в банките.

преди 14 часа, KiriL Cox написа:

Горещо препоръчвам да не се буташ в банките. Ако имаш възможност изчакай тоя един месец, както те съветва velinsl.
Ако нещо се обърка, такъв ще си го набиеш, че си нямаш идея. За справка можеш да потърсиш в нета примери хиляди. Че даже и в нашия форум има не малко.
Аз бих предпочел да взема пари от някои селски лихвар, от колкото от престъпниците в банките.

Не приказвай глупости - ти взимал ли си от селски/градски лихвар, знаеш ли какви са им условията? Преди време ходихме с мой поднат при един такъв - щото го познавам. Оня искаше залог имот, ама с прехвърляне !!! Моя човек го пита - ще го залагам или ще ти го продавам?

По  въпроса на питащия - сумата не е голяма, проблема е липсата на история. Виж ако може някой роднина да се включи - майка, баща, братя, сестри ... Някой, който работи по-отдавна, с по-приличен доход, ако има и кредитно досие ...

А бе, не че нещо ама вие какво сте решили да го правите момчето. Какви са тия лихвари, тия бързи кредити с 125-150-200% лихва. Ако му откажат в ПИБ, щото аз там имам депозит и не дай си боже да фалира банката да пробва и в другите банки. На всякъде ли искат да имаш 6 месеца трудов договор? Ако няма какво става? Ще му предложат по-високо лихви и това е и пак е по-добре от тези бързи кредити и да се чуди после как да се отърве от кредитори, събирачи на дългове, рекетьори и т.н. Ето, разгледай тук: в моитепари.бг и виж коя банка какво ще ти даде и какво иска от теб. Ако е тръгнал да залага имот или нива по добре в банката да отиде с тия документи. Има поне шанс да си ги вземе назад.

Не че нещо го подстрекавам питащият, но да попита и за работа в банката за всеки случай. Каквато и да е.

Редактирано от サムライオートバイ (преглед на промените)

@trades - отдели 2-3 дни и пообиколи из банките. В най-добрия случай ще ти отпуснат кредит, в най-лошия - ще се поразходиш. В банките нито ще те изпъдят, нито ще те обидят, нито пък - изядат.

преди 6 часа, サムライオートバイ написа:

На всякъде ли искат да имаш 6 месеца трудов договор?  

Искат да работиш на постоянен договор, а първите 3 или 6 месеца са изпитателния срок.
И да, абсолютно всички банки са така, защото това е основно изискване и след КТБ има неща, които не могат да се прескочат.

Иначе нека си обикаля момчето, не пречи.

Мен ме притеснява друго в случая. Заплатта му се дава на ръка. По закон в България, всички заплати трябва да минават през банка. Какво говори това? Според мен, че не се плащат осигуровки дори на минималната заплата. Или ако се плащат, това е някакво престъпно деяние от страна на работодателя. През 2006 година аз исках да купувам кола. Вземах над 1000 лева заплата, но ми плащаха осигуровки на 200 лева някъде, колкото бе минималната. В банка питах, повече от 1000 лева не дават при тоя доход. Исках да си взема кола за 5-6000 лева, но нямаше откъде да тегля кредит. Затова намерих единствено възможния вариант - отидох в Мото Пфое и там ми дадоха кола без гаранции - единствено срещу лична карта и свидетелство за съдимост. И както бях без пари, така си останах с чисто нова кола от магазина :P Но исках да кажа друго. Някакви кокошки ( шефа така ги нарече) от администрацията, отишли в банката и подписали декларация, че получават пари на ръка. Веднага проверка от данъчните и нашата фирма ще не ще, почна да плаща данъци върху цялата заплата. Та да не стане така и в тоя случай - да набуташ фирмата си, хаха. То такива трябва да се набутват яко де. егати тариката - да плаща на ръка и да експлоатира хората. 

преди 2 минути, Кико написа:

По закон в България, всички заплати трябва да минават през банка.  

Няма такъв закон, бъркаш нещо.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.