Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Теглене на кредит

Featured Replies

преди 1 минута, algor написа:

Няма такъв закон, бъркаш нещо.

Има, но не знам дали все пак са го приели. Поне проектозакон имаше. Нямаш право пари на ръка да даваш. Виж, ако ония в парламента пак са си направили игричките, може и така да е. 

• Отговори 62
  • Прегледи 14,7k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 18 минути, Кико написа:

Има, но не знам дали все пак са го приели. Поне проектозакон имаше. Нямаш право пари на ръка да даваш. Виж, ако ония в парламента пак са си направили игричките, може и така да е.

Това са фантазии..това, че по вестниците писаха за намеренията на някакъв болен ум, не означава, че е обсъдено и прието. Както и инициираната проверка от НАП, особено през 2006 г.- има банкова тайна и поне тогава НАП не получаваше никакви данни за клиентите на банките.

Редактирано от lupis (преглед на промените)

преди 3 минути, lupis написа:

И проектозакон не е имало, това са фантазии..както и инициираната проверка от НАП, особено 2006 г.- има банкова тайна и поне тогава НАП не получаваше никакви данни за клиентите на банките.

Какви данни? Аз ти казвам, че кокошките подписват декларации, че вземат пари на ръка! Все ми е тая каква е причината за проверка от НАП,  но още следващия месец всичко бе на светло!  А това за плащане по банков път се въртеше в пространството преди няколко години. Явно е станало нещо като данъците на автомобилите, дето със задна дата ни ги начислиха и дори едно писмо не ни пратиха, че дължим пари. парламента си направи игричките 2005 година, прие да дължим пари със задна дата и така се оказа, че както не дължах данък за кола, спряна от движение 2002 година, така до 2005 ми начислиха данък, а аз научих това чак 2011, когато отидох да бракувам окончателно колата! Каза ми го това служителка от КАТ, дето ме уреди да мина бързо с бракуването, а не да се редя на опашки. Хубавото от цялата работа все пак е, че ми опростиха данъците до 2010 година заради давност, което пак е един парадокс на тая държава! Ако си плащам, плащам. Ако не, опрощават. Ако работодателя не плати 3 години заплати, пак давност и не дължи нищо! Егати държавата!

Аз пък ти казвам че нямаш спешна нужда. Миналия месец се хванал на хвърчаща работа, тоя вече го раздава цар и харчи на зелено 3 заплати. Би трябвало да си подписал уведомлението за НАП ако си съз законен допговор и съответни заплата и осигуовки, поне според праговете.

Ако все пак е нещо, което наистина необкодимо (а не изгъзица като телефон или почивка на морето) пробвай от роднини. Те най-добре ще знмаят колко си платежоспособен. И ще ти дадат за нещо неотложно като операция (да не дава господ).

Един съвет - бягай далече от кредити. Преди седмица бе изнесена информация по националното радио относно това, които хора са най-предпочитани за кредити от банките и кои са най-редовните платци. Това са хората около и над 40 години. Най-ненадеждни са младежите като теб, защото не могат да си направят преценка точно и се хвърлят в разни безсмислени покупки, сякаш животът им свършва на 30. и понеже съм малко над 40, ще си кажа мнението за кредитите. Никога повече! Нищо че връщам всичко навреме и ми остават пари дори да пестя. Ако си направи човек сметка, то при 20 000 лева кредит, той дължи годишно около 500-1000 лева. А това е една заплата за някои хора. Това означава, един месец от годината да работиш за банката. толкова ли е сложно човек да се стисне 2-3 месеца, да събере пари за това, което иска да купи и да го купи без лихва?

преди 16 часа, Кико написа:

Мен ме притеснява друго в случая. Заплатта му се дава на ръка. По закон в България, всички заплати трябва да минават през банка. Какво говори това? Според мен, че не се плащат осигуровки дори на минималната заплата. Или ако се плащат, това е някакво престъпно деяние от страна на работодателя. През 2006 година аз исках да купувам кола. Вземах над 1000 лева заплата, но ми плащаха осигуровки на 200 лева някъде, колкото бе минималната. В банка питах, повече от 1000 лева не дават при тоя доход. Исках да си взема кола за 5-6000 лева, но нямаше откъде да тегля кредит. Затова намерих единствено възможния вариант - отидох в Мото Пфое и там ми дадоха кола без гаранции - единствено срещу лична карта и свидетелство за съдимост. И както бях без пари, така си останах с чисто нова кола от магазина :P Но исках да кажа друго. Някакви кокошки ( шефа така ги нарече) от администрацията, отишли в банката и подписали декларация, че получават пари на ръка. Веднага проверка от данъчните и нашата фирма ще не ще, почна да плаща данъци върху цялата заплата. Та да не стане така и в тоя случай - да набуташ фирмата си, хаха. То такива трябва да се набутват яко де. егати тариката - да плаща на ръка и да експлоатира хората. 

По принцип имаше някакви изключения за трудовите договори при фермерите когато им трябва сезонна работна ръка и наемат низкокласифицирани хора и им плащат на ръка. И даже за 1 ден да работи трябва да има трудов договор и почнаха да се оплакват фермерите, че имат много бумащина така. Не знам как се разви ситуацията там. Иначе е често срещана практика да се работи на ниска заплата в който и да е бранш в България и основната заплата да се изплаща на ръка и от там идват злоупотребите. Някои професии имат привилегията да боравят с пари кеш или по банков път които не се облагат с данъци или ако се облагат то е минимален такъв, но за жалост много други се възползват от това.

преди 1 час, Кико написа:

Един съвет - бягай далече от кредити. ...ще си кажа мнението за кредитите. Никога повече! 

Кредитът е много хубаво нещо при подходяща самодисциплина, но от лакомия и тъпотия можеш затънеш в дългове за глупости.

Жилищен кредит при внимателно подбрани условия може да ти струва по-малко от наем на същото жилище.

Често търговци ще ти дадат  на разсрочено плащане продукт само и само да им станеш клиент. Не винаги е клопка.

Иначе ясно, че кредит в ръцете на наивен, или неопитен човек обикновено води до горчиви съжаления.

преди 18 часа, algor написа:
преди 18 часа, Кико написа:

По закон в България, всички заплати трябва да минават през банка.

Няма такъв закон, бъркаш нещо.

Не се карайте - и двамата сте прави ... донякъде. Има закон, но не е точно за заплатите.

Закон за ограничаване на плащанията в брой

Цитат

Чл. 3. (1) Плащанията на територията на страната се извършват само чрез превод или внасяне по платежна сметка, когато са:

1. на стойност, равна на или надвишаваща 10 000 лв.;
2. на стойност под 10 000 лв., представляваща част от парична престация по договор, чиято стойност е равна на или надвишава 10 000 лв.

преди 2 часа, バシル написа:

По принцип имаше някакви изключения за трудовите договори при фермерите когато им трябва сезонна работна ръка и наемат низкокласифицирани хора и им плащат на ръка. И даже за 1 ден да работи трябва да има трудов договор и почнаха да се оплакват фермерите, че имат много бумащина така. Не знам как се разви ситуацията там. Иначе е често срещана практика да се работи на ниска заплата в който и да е бранш в България и основната заплата да се изплаща на ръка и от там идват злоупотребите.

За да влезеш на работното място и да започнеш работа  -трябва да има сключен ТД, длъжностна характеристика и уведомление от НАП за регистрация на ТД.

Това с ниската заплата (по договор) донякъде е решено с "Закон за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2016 г." - Приложение №1 към чл.9, ал.1, т.1 Минимален осигурителен доход по основни икономически дейности и квалификационни групи професии – 2016 г.

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

преди 5 часа, zemonti написа:

Кредитът е много хубаво нещо при подходяща самодисциплина, но от лакомия и тъпотия можеш затънеш в дългове за глупости.

Жилищен кредит при внимателно подбрани условия може да ти струва по-малко от наем на същото жилище.

Често търговци ще ти дадат  на разсрочено плащане продукт само и само да им станеш клиент. Не винаги е клопка.

Иначе ясно, че кредит в ръцете на наивен, или неопитен човек обикновено води до горчиви съжаления.

А още повече бърз кредит от извесна с некоректната си практика финансова институция или неизвестна такава.

преди 5 часа, jhoro написа:

Не се карайте - и двамата сте прави ... донякъде. Има закон, но не е точно за заплатите.

Закон за ограничаване на плащанията в брой 

Не се карам с никой, но в случая не сме прави и двамата, а само аз.
Когато цитираш нещо го прави коректно:

Цитат
Чл. 2. Законът не се прилага при:
1. тегленето и внасянето на пари в брой от/в собствени платежни сметки;
2. тегленето и внасянето на пари в брой от/в сметки на недееспособни и ограничено дееспособни лица, на съпрузи и роднини по права линия;
3. сделките с чуждестранна валута в наличност по занятие;
4. операциите с банкноти и монети, страна по които е Българската народна банка;
5. замяната от банки на повредени български банкноти и монети;
6. изплащането на трудови възнаграждения по смисъла на Кодекса на труда;
7. (нова - ДВ, бр. 98 от 2014 г., в сила от 28.11.2014 г.) изплащането на гарантираните влогове по смисъла на Закона за гарантиране на влоговете в банките.

Това е от същия линк, който си дал.

В заключение и за втори път: няма закон, който да ме задължава да плащам възнагражденията на служителите ми по банка.

преди 13 минути, algor написа:

Това е от същия линк, който си дал.

В заключение и за втори път: няма закон, който да ме задължава да плащам възнагражденията на служителите ми по банка.

Имаше текаова предложение преди 2-3 години, не се пени. Това, че не са го приели, е друг въпрос. И това, че някой си позволява да заобикаля косвено закона, неплащайки данъци и давайки пари на ръка, е друга работа. Не бъркай нещата! Ако и ти си от тях...кво да ти кажа. Продължавай все така.

преди 1 минута, Кико написа:

Имаше текаова предложение преди 2-3 години, не се пени. Това, че не са го приели, е друг въпрос. И това, че някой си позволява да заобикаля косвено закона, неплащайки данъци и давайки пари на ръка, е друга работа. Не бъркай нещата! Ако и ти си от тях...кво да ти кажа. Продължавай все така.

В опитите си да изклинчиш и да се изкараш прав, направо ставаш комичен.
Какво означава "някой си позволява да заобикаля косвено закона, неплащайки данъци и давайки пари на ръка"?
След като съм сключил с лицето Х трудов договор с месечно трудово възнаграждение 1500 лева, как точно се заобикаля закона, при положение, че този трудов договор е регистриран в НАП?
Нали НАП от тук насетне ми търсят всички данъци, които съм длъжен да плащам като работодател на същото възнаграждение и си има определена ставка на ДОД, ЗКПО, ЗО и т.н.?

Какво заобикаляне на закона, какво неплащане на данъци те гони...

И как извърташ нещата - първо твърдиш за закон, задължавайки ни да превеждаме заплати по банка, а сега го врътна вече какъв престъпник съм.
Тц, тц, тц.

А колко просто беше да влезеш в темата и да кажеш едно "А бе сбъркал съм явно и съм се заблудил - няма такъв закон" и всичко да приключи със спора...

За да ти отпуснат кредит от банка ти трябват поне 12 месеца трудов стаж и да си на постоянен трудов договор! На мен също ми се наложи да питам за кредит и поради тази причина ми отказаха, нямах 1 година! Иначе силно ти препоръчвам да не се замесваш с бързи кредити, а още по малко пък и с лихвари за едни 2000лв, толкова ли са ти спешни тези пари, ако е нещо за операция разбирам, но ако е за кола или нещо от сорта си е голяма набутвация!

преди 20 минути, algor написа:

В опитите си да изклинчиш и да се изкараш прав, направо ставаш комичен.
Какво означава "някой си позволява да заобикаля косвено закона, неплащайки данъци и давайки пари на ръка"?
След като съм сключил с лицето Х трудов договор с месечно трудово възнаграждение 1500 лева, как точно се заобикаля закона, при положение, че този трудов договор е регистриран в НАП?
Нали НАП от тук насетне ми търсят всички данъци, които съм длъжен да плащам като работодател на същото възнаграждение и си има определена ставка на ДОД, ЗКПО, ЗО и т.н.?

Какво заобикаляне на закона, какво неплащане на данъци те гони...

И как извърташ нещата - първо твърдиш за закон, задължавайки ни да превеждаме заплати по банка, а сега го врътна вече какъв престъпник съм.
Тц, тц, тц.

А колко просто беше да влезеш в темата и да кажеш едно "А бе сбъркал съм явно и съм се заблудил - няма такъв закон" и всичко да приключи със спора...

Сега да те светвам как се заобикаля закона ли? Ами добре. Първо, приемат се някакви вътрешни правила за възнаграждение, които по закон не означават нищо. Тоест, ако не ми платиш тия пари, то аз не мога да претендирам за тях. След това се определя една заплата , примерно 1000 лева. За всеки работник индивидуално се съставя трудов договор, при който като се добави и задължителния стаж, се събират 1000 лева. Примерно аз съм с 20 години стаж, ти ми правиш договор за 850 лева, а останалите 150 вземам като стаж и стават 1000. След две години сменяш името на фирмата, караш работниците да подпишат нови договори, уж пак за същите пари, но намаляш основната заплата да кажем на 830 лева. Добавяйки задължителния стаж, те стават пак 1000. и така до безкрайност. По вътрешните правила ти плащаш на тия хора примерно още 500 лева, но имаш един таван от 1700 лева примерно и всичко се натаманява. Поне при нас е така. Каквито и стажове да ти плащат, то коефижиента трудово участие, както му викат, си е променлива величина и винаги стига до горната граница на заплащането. И когато ти не плащаш по банков път тия пари 9 както при нас), то може да дадеш на работника 700 лева на ръка, без да ги записваш никъде. За държавата остават само ония 850 лева основна заплата. Работника права не може да търси, освен да те издаде на инспекцията по труда, но това никой не прави и работодателите знаят. Ето защо, заплатите трябваше д се плащат по банков път, за да няма скрито покрито. И ако ти си коректен и плащаш 1500 лева кеш, но издаваш и коректен фиш, добре, честен си, но тогава се пита...защо аджаба не предпочиташ лесния начин с превод по банков път, а се занимаваш с кокошкарски работи - да раздаваш пари кеш на работниците? Разбирам това да е някаква еднодневна работа. Примерно аз съм майстор, наемам си работник за няколко дена и плащам на ръка. Но да имаш постоянни работници, дето с години работят при теб и да им плащаш на ръка, макар и с фиш, какво говори това? Сори, ама аз ако съм данъчен ще ми е ясно, че ти криеш нещо, след като плащаш по тоя начин. Едно е да си се подсигурил с основен договор, в случай че стане нещо с фирмата, но плащаш по банков път всичко, друго е да плащаш на ръка. Голямо оправдание е това, че договора бил заведен в НАП. А ако тоя договор е за 400 лева, а на ръка плащаш още 1000, без да ги водиш никъде?

Добре де ето примерна ситуация: Човек купува имот през нотариус за 12 500 лв с таксите. На двамата предишни собственика дава по 6 000лв и 500 лв такси и комисионни за нотариуската. Влага същият човек средства на стойност 3000 лв и труд собствен и на работници за около 1000 лв. Има ли право да продаде имота за да спести такси, данъци и намали комисионната на нотариуса за 9999лв по банкова сметка, а останалите примерно 10-9-8k на ръка, кеш, в брой, и да продължи с другия си строеж?

преди 7 часа, algor написа:

Благодаря за корекцията - явно вече съм бил полузаспал (виж часа на поста) и ... :brick wall:   м-да. Като ви кажа тещо, че е ... еди-как си - гледайте часовника.

преди 6 часа, Кико написа:

Сега да те светвам как се заобикаля закона ли? Ами добре. Първо, приемат се някакви вътрешни правила за възнаграждение, които по закон не означават нищо. Тоест, ако не ми платиш тия пари, то аз не мога да претендирам за тях. След това се определя една заплата , примерно 1000 лева. За всеки работник индивидуално се съставя трудов договор, при който като се добави и задължителния стаж, се събират 1000 лева. Примерно аз съм с 20 години стаж, ти ми правиш договор за 850 лева, а останалите 150 вземам като стаж и стават 1000. След две години сменяш името на фирмата, караш работниците да подпишат нови договори, уж пак за същите пари, но намаляш основната заплата да кажем на 830 лева. Добавяйки задължителния стаж, те стават пак 1000. и така до безкрайност. По вътрешните правила ти плащаш на тия хора примерно още 500 лева, но имаш един таван от 1700 лева примерно и всичко се натаманява. Поне при нас е така. Каквито и стажове да ти плащат, то коефижиента трудово участие, както му викат, си е променлива величина и винаги стига до горната граница на заплащането. И когато ти не плащаш по банков път тия пари 9 както при нас), то може да дадеш на работника 700 лева на ръка, без да ги записваш никъде. За държавата остават само ония 850 лева основна заплата. Работника права не може да търси, освен да те издаде на инспекцията по труда, но това никой не прави и работодателите знаят. Ето защо, заплатите трябваше д се плащат по банков път, за да няма скрито покрито. И ако ти си коректен и плащаш 1500 лева кеш, но издаваш и коректен фиш, добре, честен си, но тогава се пита...защо аджаба не предпочиташ лесния начин с превод по банков път, а се занимаваш с кокошкарски работи - да раздаваш пари кеш на работниците? Разбирам това да е някаква еднодневна работа. Примерно аз съм майстор, наемам си работник за няколко дена и плащам на ръка. Но да имаш постоянни работници, дето с години работят при теб и да им плащаш на ръка, макар и с фиш, какво говори това? Сори, ама аз ако съм данъчен ще ми е ясно, че ти криеш нещо, след като плащаш по тоя начин. Едно е да си се подсигурил с основен договор, в случай че стане нещо с фирмата, но плащаш по банков път всичко, друго е да плащаш на ръка. Голямо оправдание е това, че договора бил заведен в НАП. А ако тоя договор е за 400 лева, а на ръка плащаш още 1000, без да ги водиш никъде?

Хубаво си съчиняваш, ама май никога не си наемал хора и да им плащаш - без значение кеш или безналично.

Факта на превод /плащане към банкова сметка не гарантира нищо. Преди време, едни работник и работодател се съдеха - за заплата. В превода втория беше писал като основание "захранване". Работника твърдеше, че работодателя му дължал други пари (заем) и това не била заплатата.

Как ще плаща работодателя - зависи най-вече от това, какъв му е паричния поток. Ако приходите са основно кеш - и разходите (вкл. заплатите) ще са кеш. Иначе трябва да се потири към банката, да ги внесе, че тогава да превежда. Ако приходите са преобладаващо по банков път - и по-дребни неща ще се плащат безналично.

Това, дего го описваш - нали всички пари ги има на фиша?
В лявата страна на фиша - основна заплата + "клас" + договорена добавка (бонус) = всичко начисления
В дясната - данък + пенсии + общо забол. + безработица + ЗО + ДЗПО = всички удръжки.
Едното - другото = сума за изплащане.

преди 5 часа, バシル написа:

Добре де, ето примерна ситуация: Човек купува имот през нотариус за 12 500 лв с таксите. На двамата предишни собственика дава по 6 000лв и 500 лв такси и комисионни за нотариуската. Влага същият човек средства на стойност 3000 лв и труд собствен и на работници за около 1000 лв. Има ли право да продаде имота за да спести такси, данъци и намали комисионната на нотариуса за 9999лв по банкова сметка, а останалите примерно 10-9-8k на ръка, кеш, в брой, и да продължи с другия си строеж?

Нотариуса вижда и се интересува само от парите, които са за него - таксата. Останалите пари - нито ги следи колко са, нито ги вижда.

Само пита - договорената сума дадена ли е?

Първия собственик (продавача) може да каже, че продава имота за 2 бири. Но данъците се изчисляват и дължат върху данъчната оценка.
Първо - данък придобиване, после годишен данък собственост (и такса смет).

За купувача е кофти да приема ниска покупна цена, щото после, ако реши да продава и се впише реалната нова цена - ще си отплаща на ДОД.

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

Ами да, при мен всичко е ОК на фиш, но мине не мине 1-2 години и се почва. примерно - дойде проверка от София и откриха, че сме ви платили неправомерно отпуската от миналата фирма, която фалира. нямали сме право да правим това, затова сега ни връщате парите. И ние ги върнахме, аз изкарах 6 дена неплатена отпуска допълнително, теглих около 1000 лева заеми и накрая някой плаща ли ми лихвите за забавени и неизплатени заплати? Не. Просто има срок на давност 3 години. Странно, как тогава след 4 години ни взеха отпуските :) А отговори ми де! 

Мога ти давам още много примери, щото фирмата ни сменя името няколко пъти. Последния път обещаха да няма промяна в заплатата и отначало бе така, както с отпуските. После изведнъж почнаха да ме режат с 50 лева, с 30 лева, с 20 лева...и така 7-8 месеца. Аз питам тоя и оня що така, чупя си пръсти на двата крака заради идиотите и накрая какво излиза? Ами старата счетоводителка неправомерно начислкявала стаж, а не можело да мине максимално определения таван за заплати във фирмата! Представяш ли си каква наглост? Аз почвам да се излагам като кифладжия да ми върнат поне последната заплата, карам се няколко мнесеца и накрая оня ми вика...ами ще оправим нещата, ама да не казваш на другите! Егарти фирмаджиите, егати законите дето има! Аз нямам ли право на клас ми кажи. 17 години бачкам в тая фирма, а ония се опитват да омаловажат всичко, което съм постигнал главно като самообучение! 

Айде бегайте от тук, че ми писна от тиквеници в тая държава, дето ми дават наклон на...

преди 5 минути, Кико написа:

Ами да, при мен всичко е ОК на фиш, но мине не мине 1-2 години и се почва. примерно - дойде проверка от София и откриха, че сме ви платили неправомерно отпуската от миналата фирма, която фалира. нямали сме право да правим това, затова сега ни връщате парите. И ние ги върнахме, аз изкарах 6 дена неплатена отпуска допълнително, теглих около 1000 лева заеми и накрая някой плаща ли ми лихвите за забавени и неизплатени заплати? Не. Просто има срок на давност 3 години. Странно, как тогава след 4 години ни взеха отпуските :) А отговори ми де!

Мога ти давам още много примери, щото фирмата ни сменя името няколко пъти. Последния път обещаха да няма промяна в заплатата и отначало бе така, както с отпуските. После изведнъж почнаха да ме режат с 50 лева, с 30 лева, с 20 лева...и така 7-8 месеца. Аз питам тоя и оня що така, чупя си пръсти на двата крака заради идиотите и накрая какво излиза? Ами старата счетоводителка неправомерно начислявала стаж, а не можело да мине максимално определения таван за заплати във фирмата! Представяш ли си каква наглост? Аз почвам да се излагам като кифладжия да ми върнат поне последната заплата, карам се няколко мнесеца и накрая оня ми вика...ами ще оправим нещата, ама да не казваш на другите! Егати фирмаджиите, егати законите дето има! Аз нямам ли право на клас ми кажи. 17 години бачкам в тая фирма, а ония се опитват да омаловажат всичко, което съм постигнал главно като самообучение! 

Айде бегайте от тук, че ми писна от тиквеници в тая държава, дето ми дават наклон на...

Чакай сега - виж се само какъв тюрлюгювеч си направил.

Кой е изплатил парите за неползван платен годишен отпуск? Фирмата, с която сте прекратили взаимоотношенията или новата?

Цитат

Чл. 178. Забранява се компенсиране на платения годишен отпуск с парични обезщетения освен при прекратяване на трудовото правоотношение.

Казваш - фирмата си е сменяла името. Явно не е било само името - щото промяната на име, не променя другите неща.

Цитат

Чл. 10. (1) Фирмата може да бъде променена по искане на търговеца, който я е регистрирал.

Но това пак си е същата фирма, със същата регистрация, договори и всичко останало.

Ако имаш проблеми и решиш - пиши ми на лични, ще прегледаме документите и може нещо да помогна.

преди 6 часа, Кико написа:

Сега да те светвам как се заобикаля закона ли? 

Още един пример: На път с ограничение 100км/ч ти караш с 99. По този начин заобикаляш закона и не плашаш глоби за превишена скорост.

Полезен съвет? Не. Абсурдна тъпотия. 

Редактирано от zemonti (преглед на промените)

Това за скоростта не го разбраФ ?

Скоростта на въртене на Земята е 1674,38 km/h (на екватора). Айде - за България е по-малко, ама пак е над 1000 km/h.
Средната орбитална скорост е 29,783 km/s = 107 218,8 km/h.

Дано това не го четат КАТ-аджиите. Ще напишат актове на всички (за превишена скорост)

Проблемът ти е, че търсиш смисъл в моето подчертано заяждане.

Нещо като твоето изявление, че Hyundai-Kia motors не била сериозна фирма.

Момчета или мъже, това е действителността. Някои от вас са от другата страна, но не забравяйте, че и някои от нас можеха да бъдат от вашата страна, както и обратно. Ето това си припомнете и помнете, преди да пишете някои неща. Със сигурност аз винаги съм се поставял на мястото на шефа, щото ако не се бях оставял, отдавна да е без глава. Примерно говоря. Може и алегория да е това, но когато човек се постави на мястоито на другия, стават нещата. аз не сикам само едната страна да е добре - примерно тая на работниците, дето голяма част от тях наистина нямат мозък в главата. Но същото може да се каже и за другата страна, нали? Така, че нека си имаме уважението, да работим заедно, пък ние полезни за вас, вие за нас...утре може и да е на 180 градуса. Кофтито на тоя свят е, че не всички умни глави са отгоре и не всички глупави отдолу. Надявам се никой да не се обиди и от двете страни. Точка от мен.

• Автор

Здравейте, съжалявам за късния отговор. Реших да не се занимавам с глупости, няма да се пробвам да кандидатствам за никакви кредити, не съм ходил даже и да питам. Няма да ходя не защото не съм питал, а защото така го реших още на следващия ден след като направих темата. :)

Какво да ви кажа, направо сте изписали азбуката по тази тема, благодаря за което, наистина не си струва да се стреми човек към кредит, щом не е нещо крайно наложително. Дай боже и да не се налага занапред :D

Редактирано от trades (преглед на промените)

Правилно си постъпил подписваш хиляда страници държат се мило с тебе  и хоп като закъснееш с 1 вноска няма отърване човекк .

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.