Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Геймърски Компютър за бюджет 1800-1900 лв.

Featured Replies

преди 4 минути, Ерай Ергюнов написа:

частите са добри но няма на можеш да играеш игри от новото поколение като; call duty black ops 3, gta 5, quantum break, no man 's sky и други надявам се да ти хареса.

Хем частите не са добри, хем не си пасват физически и лигически.

• Отговори 87
  • Прегледи 5,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Пич като даваш препоръки поне гледай частите да са съвместими. 

Между другото човека си има видеокарта и захранване.

преди 14 минути, Ерай Ергюнов написа:

Компютърът е като на вуйчо ми и работи добре става за интернет и игри.

Не давай много пари за компютър ако е за CS GO.

Процесор

Видео карта

Дънна платка

Памет Crucial 8GB

Хард диск

Кутия Game Daemon 7001

DVD записвачка

Захранващ блок

Обща цена; 836.76лв 

частите са добри но няма на можеш да играеш игри от новото поколение като; call duty black ops 3, gta 5, quantum break, no man 's sky и други надявам се да ти хареса.

За процесора няма да говоря, защото ще ме навикат "батковците", но дънната платка е със сокет 1150, а процесора с 1151, тоест са несъвместими. От тази видеокарта няма смисъл, по-добре да кара с вградената видеокарта в процесора, която е на същото ниво (та, ако не и по-добра...). Кутията е боклук, който не си заслужава парите..., захранването също не е от най-читавите, но все пак става.

Редактирано от kyoshinn (преглед на промените)

Чак по-добра не е а и тук говорим за скопения вариант. 

За 9 лв. отгоре се взима със пълноценната графика и + 100MHz - http://www.vario.bg/intel-core-i3-6100

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

преди 1 минута, Roujin Z написа:

Чак по-добра не е а и тук говорим за скопения вариант. 

А бе разбра се какво искам да кажа :D 

Извинете дал съм грешна  дънната платка  извинете като гледам сам копирал грешно.

преди 13 часа, kyoshinn написа:

За процесора няма да говоря, защото ще ме навикат "батковците", но дънната платка е със сокет 1150, а процесора с 1151, тоест са несъвместими. От тази видеокарта няма смисъл, по-добре да кара с вградената видеокарта в процесора, която е на същото ниво (та, ако не и по-добра...). Кутията е боклук, който не си заслужава парите..., захранването също не е от най-читавите, но все пак става.

Той търси компютър за CS GO Няма да му лагва. Ето една снимка на моя лаптоп как ви изисквания има.

Заснемане.JPG

Ако иска да си вземе процесор Intel core i5-3210M 2.50GHz.

Ще може да играе GTA 5.

Заснемане.JPG

И нямам грешки лаптопа с тези спесификаци работи супер.

Дори снимам на игри без проблеми. 

Може да използва някои части като този компютър.

Редактирано от Ерай Ергюнов (преглед на промените)

• Автор
преди 14 часа, Ерай Ергюнов написа:

Компютърът е като на вуйчо ми и работи добре става за интернет и игри.

Не давай много пари за компютър ако е за CS GO.

Процесор

Видео карта

Дънна платка

Памет Crucial 8GB

Хард диск

Кутия Game Daemon 7001

DVD записвачка

Захранващ блок

Обща цена; 836.76лв 

Мерси , но моят компютър в момента е по-хубав от този аз търся части за по-добър компютър не за пс с 60 фпс 

Клокърските процесори не се продават с охладител тей че трябва да се вземе отделно. Имай предвид ,че ще ти трябва и Z170 дъно за този процесор.

• Автор
преди 5 минути, infernal1991 написа:

Клокърските процесори не се продават с охладител тей че трябва да се вземе отделно. Имай предвид ,че ще ти трябва и Z170 дъно за този процесор.

300 лева дъно не може ли по-евтин вариант http://www.altech.bg/bg/product/58125

Редактирано от kampar (преглед на промените)

Евтиния вариант е i5 6600 или 6500 с H110 или B150 дъно.

Ако не разбираш и не ти се занимава с овърклок недей се насочва към отключени процесори. Имай в предвид, че всичко което ти се предлага е много над необходимо за CS и е единствено застраховка за в бъдеще.

Редактирано от infernal1991 (преглед на промените)

• Автор

Аз реших да клоквам имам видео карта Powercolor Radeon R290 4gb 512 bit , пише на кутията оверклокинг имам захранване Fsp Raider 550W(не знам дали е достатъчно 550W) ,но тези части са ми от стария компютър ,но ги купих отделно иначе другите части са стари и за нищо не стават

Ако може предложения от вас още ще съм ви много благодарен (между другото бюджета става до 1500 лв ) :D

Само простоти пишат 7500лв за комп минимална заплата е България, несъвместини части пич нека kyoshinn или пък Roujin Z разбират повече и ще ти предложат хубава конфигурация за бюджета ти.

преди 1 час, kampar написа:

Аз реших да клоквам имам видео карта Powercolor Radeon R290 4gb 512 bit , пише на кутията оверклокинг имам захранване Fsp Raider 550W(не знам дали е достатъчно 550W) ,но тези части са ми от стария компютър ,но ги купих отделно иначе другите части са стари и за нищо не стават

Ако може предложения от вас още ще съм ви много благодарен (между другото бюджета става до 1500 лв ) :D

Значи имаш кутия, захранване и видеокарта ? Кутията каква е ? Поне размери или точен модел...

Ето една примерна конфигурация за клок:

ASROCK Z170 EXTREME4 LGA1151 дъно
i5-6600K 3.5GHz 6MB LGA1151 BOX процесор
Noctua NH-U14S CPU Cooler охладител
8G DDR4 2133 ADATA RAM памет
1T SG SATA 6G/7200/64 /3Y WARR HDD
ADATA SSD SX930 240G SATA3 XPG SSD

Обща стойност - 1 227.73 лв. с ДДСколичка, но не се знае дали ще се поберат нещата в кутията, затова трябва да провериш каква е таз "овърклокинг" кутия.

• Автор
преди 23 минути, kyoshinn написа:

Значи имаш кутия, захранване и видеокарта ? Кутията каква е ? Поне размери или точен модел...

Ето една примерна конфигурация за клок:

ASROCK Z170 EXTREME4 LGA1151 дъно
i5-6600K 3.5GHz 6MB LGA1151 BOX процесор
Noctua NH-U14S CPU Cooler охладител
8G DDR4 2133 ADATA RAM памет
1T SG SATA 6G/7200/64 /3Y WARR HDD
ADATA SSD SX930 240G SATA3 XPG SSD

Обща стойност - 1 227.73 лв. с ДДСколичка, но не се знае дали ще се поберат нещата в кутията, затова трябва да провериш каква е таз "овърклокинг" кутия.

Много ти благодаря за предложението всъщност не си ме разбрал защото може би аз не съм го написал разбираемо нямам кутия казах че пише на кутията на видеокартата оверклокинг :D и 550W захранване ще стигнат ли ?

преди 9 минути, kampar написа:

Много ти благодаря за предложението всъщност не си ме разбрал защото може би аз не съм го написал разбираемо нямам кутия казах че пише на кутията на видеокартата оверклокинг :D и 550W захранване ще стигнат ли ?

Според мен ще стигнат, но нека някой друг да се изкаже, за да не стане беля :D Иначе ето тази кутийка се вписва в бюджета - 

FD DEFINE S BLACK 

Обща стойност - 141.79 лв. с ДДС

Ето и по-скъп вариант - 

FD DEFINE R5 BLACK WINDOW 

Обща стойност - 204.68 лв. с ДДС

П.С. Провери големината на видеокартата, защото кутията побира до 310 мм. (втората кутия)

Редактирано от kyoshinn (преглед на промените)

Захранването трябва да му се знае точния модел за да ти се отговори. 

Колкото до кутията освен видеокартата трябва да събира и охладителя на процесора...

но и с трите вентилатора не е проблем както и охладителя ако се взима някоя от горните.

Edit; Мда сега видях че си го написал. Да достатъчно е захранването.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

преди 9 часа, kyoshinn написа:

Ето и по-скъп вариант - 

FD DEFINE R5 BLACK WINDOW 

Обща стойност - 204.68 лв. с ДДС

П.С. Провери големината на видеокартата, защото кутията побира до 310 мм. (втората кутия)

С едно уточнение, че като се премахне средния кейдж, побира видео карта до 440 мм дължина. :)

Имате толкова пари за геймърски компютър и ще си купувате някаква щайга и малък телевизор към нея и ще я държите в някаква тъпа къща/стая. Защо не си вземете лаптоп за тези пари? Мога да дам и примери, но само да споделя че моят го продавам за 700 лв.

• Автор
преди 46 минути, サムライオートバイ написа:

Имате толкова пари за геймърски компютър и ще си купувате някаква щайга и малък телевизор към нея и ще я държите в някаква тъпа къща/стая. Защо не си вземете лаптоп за тези пари? Мога да дам и примери, но само да споделя че моят го продавам за 700 лв.

Мерси , но аз търся настолен компютър

Когато се клоква процесора намаля ли му се живота и гаранцията ?

преди 10 часа, kampar написа:

казах че пише на кутията на видеокартата оверклокинг :D и 550W захранване ще стигнат ли ?

Щом така пише на кутията, ще рече фабрично клокната карта, която може би ще се клокне с още много малко - предполагам около 5-6 %.

Ето и едно предложение и от мен.

http://nikem-bg.net/cart/55125p1r54144p1r1164p1r48235p1r54128p1r55692p1rf.html

Ако ти останат пари, може и да добавиш SSD на което да сложиш ос. http://nikem-bg.net/computer-components/SanDisk-X400-128GB-SSD-2.5-7mm-SATA-3/description.html

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

На теория му намаля живота,на практика ако е добре охладен няма значение. А както ти написах вече с клок чувствително се удължава времето ,което процесорът ще то върши работа.

преди 8 минути, nikolela написа:

Щом така пише на кутията, ще рече фабрично клокната карта, която може би ще се клокне с още много малко - предполагам около 5-6 %.

Ето и едно предложение и от мен.

http://nikem-bg.net/cart/55125p1r54144p1r1164p1r56380p1r48235p1r54128p1rf.html

Ако ти останат пари, може и да добавиш SSD на което да сложиш ос. http://nikem-bg.net/computer-components/SanDisk-X400-128GB-SSD-2.5-7mm-SATA-3/description.html

Не е зле да сложиш съвместима РАМ.

преди 38 минути, kampar написа:

Мерси , но аз търся настолен компютър

Когато се клоква процесора намаля ли му се живота и гаранцията ?

Абе той и лаптопа може да стане десктоп. Махаш му клавиатурата, диска и го включваш към монитор и е десктоп вече.

преди 1 час, サムライオートバイ написа:

Абе той и лаптопа може да стане десктоп. Махаш му клавиатурата, диска и го включваш към монитор и е десктоп вече.

Ти сериозно ли ?? :D:D:D 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.