Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Геймърски Компютър за бюджет 1800-1900 лв.

Featured Replies

• Автор
преди 2 часа, サムライオートバイ написа:

Абе той и лаптопа може да стане десктоп. Махаш му клавиатурата, диска и го включваш към монитор и е десктоп вече.

Добра шега колега :D

Редактирано от kampar (преглед на промените)

• Отговори 87
  • Прегледи 5,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не бе, на всяка тема за лаптоп много се правят на специалисти и пишат да си взима десктоп. Аз ще съм единственият, който на всяка тема за десктоп ще пише да се взима лаптоп някакъв, ама по-убав все пак, да става за игри там от новите, и ако се развали, в краен случай ще е вече десктоп.

преди 2 часа, kampar написа:

Изкажете мнение за водно охлаждане ще ми е нужно ли ?

Няма да е нужно.

• Автор
преди 16 часа, Julius Decimus написа:

Какво реши колега ? Нещо темата замря пък никой не обръща внимание.

Добър въпрос едните казват клоквай другите за цс го не ти е нужно и аз не знам

Нищо не ти трябва за тая игра освен актуален I3 ако процесора ти е много стар. Тоест нова платформа направо.

290 е много над необходимото за видеокарта а захранването ти е добро.

пс. Някой хора биха препоръчали и с. 2011 при достатъчно голям бюджет това не значи че ти е необходим.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

• Автор
току-що, _Alex&Vanko_ написа:

Ще го натовариш ли този i7 та чак клокърски?

не

Може по балансирано да се разпределят нещата! Звука важен ли е за теб? Не само при гейминга! Една креативка и слушалки за сто кинта е по-практично щото дали е i5 или i7 ти няма да усетиш примерно или картата е да е по-слаба.

• Автор
преди 5 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Може по балансирано да се разпределят нещата! Звука важен ли е за теб? Не само при гейминга! Една креативка и слушалки за сто кинта е по-практично щото дали е i5 или i7 ти няма да усетиш примерно или картата е да е по-слаба.

искам i7 защото все пак е по нов имам разер кракен

http://nikem-bg.net/cart/56746p1r2241p1r57332p1r53257p1r55514p1r55438p1r55576p1rf.html

Няма смисъл да взимаш аудио карта рейзъра са на усб.
Дъно с 4 слота за рам за бъдещ ъпгрейд.I7 6700 с охладител noctua за ниски температури и тишина. Кутията ако тази не ти хареса си избери по вкус.Захранването може да си го оставиш.SSD 240gb което е много по бързо за windows програми и някоя игра + 2tb за други неща.

Sent from my GT-I9515 using Tapatalk

Е да ако са на USB няма смисъл, незнаех!

Бокса няма ли да е достатъчен при хубава кутия и три вентилатора? Бих сложил Gigabyte H170 D3H. За кутията съм съгласен той да си я избере!

Няма да го товари проца стана ясно.

• Автор

Благодаря ви много за предложенията ви но мисля че трябва малко по-качествено дъното  от 200 лв примерно

• 3 седмици по-късно...
на 1.09.2016 г. в 0:50, kampar написа:

Дайте предложения с i7 без клок 

I7-6700
 GEIL 16GB DDR4 2133 Pristine CL15 
 ASROCK Fatal1ty B150 Gaming K4/Hyper
 FORTRON HYDRO HD500 Bronze
 FRACTAL DESIGN DEFINE S
 SEAGATE 1000GB

POWERCOLOR 8192M RX 480 Red Devil, AXRX 480 8GBD5-3DH/OC PCI-E 3.0 
 GIGABYTE 6144M GTX 1060, N1060G1 GAMING-6GD PCI-E 3.0 

Около 2 017 лв.

пс. Въпреки че процесора е заключен дъното позволява клок но за целта трябва да купиш добър охладител. Тоест ако някога си промениш мнението ще имаш такава възможност.

Хипер серията дава подобна възможност като има и по-евтини варианти (доставката е безплатна) - http://www.vario.bg/asrock-h170-pro4-hyper-90-mxb2g0-a0uayz

Спестяваш десетина лева като има и M.2. но е скопено аудиото тоест си прецени приоритетите (кое ти е по-важно).

RX480 8GB и GTX 1060 6GB имат и по-евтини варианти ако тия около 20 лв. са проблем.

Едит; Защо се отказа да ползваш старите части? Захранването например е добро и става и за новата (ще се товари по-малко).

Видеокартата също е достатъчна за новите игри (CS; GO дори не трябва да се коментира).

Старият хард също си е напълно използваем и вместо да купуваш нов може да се вземе SSD.

• Автор
преди 2 часа, Roujin Z написа:

I7-6700
 GEIL 16GB DDR4 2133 Pristine CL15 
 ASROCK Fatal1ty B150 Gaming K4/Hyper
 FORTRON HYDRO HD500 Bronze
 FRACTAL DESIGN DEFINE S
 SEAGATE 1000GB

POWERCOLOR 8192M RX 480 Red Devil, AXRX 480 8GBD5-3DH/OC PCI-E 3.0 
 GIGABYTE 6144M GTX 1060, N1060G1 GAMING-6GD PCI-E 3.0 

Около 2 017 лв.

пс. Въпреки че процесора е заключен дъното позволява клок но за целта трябва да купиш добър охладител. Тоест ако някога си промениш мнението ще имаш такава възможност.

Хипер серията дава подобна възможност като има и по-евтини варианти (доставката е безплатна) - http://www.vario.bg/asrock-h170-pro4-hyper-90-mxb2g0-a0uayz

Спестяваш десетина лева като има и M.2. но е скопено аудиото тоест си прецени приоритетите (кое ти е по-важно).

RX480 8GB и GTX 1060 6GB имат и по-евтини варианти ако тия около 20 лв. са проблем.

Едит; Защо се отказа да ползваш старите части? Захранването например е добро и става и за новата (ще се товари по-малко).

Видеокартата също е достатъчна за новите игри (CS; GO дори не трябва да се коментира).

Старият хард също си е напълно използваем и вместо да купуваш нов може да се вземе SSD.

мерси но процесора за мен е най добре 4,00 ghz и 4 гб видеокарта не ми трябва 6 

Ами второто условие едва ли трябва да се дискутира предвид че е по-евтино. Специално при 1060 (с 480 не знам каква е ситуацията) разликата ще е около 5 кадъра по-малко имай го предвид.

Колкото до първото в по-предишен пост си писал че не искаш отключен тоест това е единствения вариант които ти остава за I7.

http://ark.intel.com/compare/88195,88196

Не е проблем да го държиш и над 4GHz с това дъно стига да смениш охладителя с този примерно - LUCIFER V2  

При отключения трябва да платиш 55 лв. отгоре за самият процесор отделно се продава без охладител тоест там нямаш опция на първо време да караш със заводския ако парите са проблем.

• Автор
преди 1 минута, Roujin Z написа:

Ами второто условие едва ли трябва да се дискутира предвид че е по-евтино. Специално при 1060 (с 480 не знам каква е ситуацията) разликата ще е около 5 кадъра по-малко имай го предвид.

Колкото до първото в по-предишен пост си писал че не искаш отключен тоест това е единствения вариант които ти остава за I7.

за частите от другото пс стари са и 500w захранване достатъчни ли ще са ?

преди 12 минути, kampar написа:

мерси но процесора за мен е най добре 4,00 ghz и 4 гб видеокарта не ми трябва 6 

И как го прецени това?

Ако захранването действително е Raider 550W нямаш никакви грижи. Ако не си забелязал съм ти препоръчал 500W.

Старата ти карта е доста по-лакома от актуалните предложения. 

• Автор
преди 3 минути, Roujin Z написа:

Ако захранването действително е Raider 550W нямаш никакви грижи. Ако не си забелязал съм ти препоръчал 500W.

Старата ти карта е доста по-лакома от актуалните предложения. 

защото гледал съм повечето хора препоръчват около 700 не в този форум старите части няма ли да направят проблемче

Заключение i7 6700 идва със същия кулер като i3 и i5 - слагате ли този проц винаги добавяйте по-добър кулер от рода на arctic pro 7 нагоре. Пробвал съм го да работи със стоковия ами не се получава освен ако не ви дреме 3000 оборота какъв шум вадят.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.