Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

преди 3 минути, upili написа:

Не, тоя е друг, но със сходни идеи  :D

не не... това си е точно той същия.. една от многото му регистрации с ник Гюров.

• Отговори 56
  • Прегледи 3,3k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 20 минути, Росен Р. Александров написа:

не не... това си е точно той същия.. една от многото му регистрации с ник Гюров.

Предавам се, може и да си прав :D Ама както казах вече- язе съм проС и съм от село :D Ама ако е така, щом и той прави конфигурации- мани, мани....

Редактирано от upili (преглед на промените)

И ние какво да направим че амд не произвеждат толкова често колкото интел? Все пак не бих дал пари за шумна машина която единственото предимство е че не палиш печка през зимата! Ако някой е голям фен на нещо, и човек не може да го разубеди че дава грешни пари, ми нека си ги дава тогава, Въпрос на избор. Аз бих се възползвал от някой за да разбера как, кога и къде да купя. За мен е без значение дали е амд или интел. Аз ценя парите и съм длъжен да ги похарча правилно. Ако днес интел е на върха ще съм с тях и аз. Ако утре амд са на върха аз съм с тях. Тук не е футболен терен че да държиш до края за един отбор. Тук даваме пари и трябва да изстискаме максималното за парите които даваме.

преди 5 минути, goodly написа:

И ние какво да направим че амд не произвеждат толкова често колкото интел? Все пак не бих дал пари за шумна машина която единственото предимство е че не палиш печка през зимата! Ако някой е голям фен на нещо, и човек не може да го разубеди че дава грешни пари, ми нека си ги дава тогава, Въпрос на избор. Аз бих се възползвал от някой за да разбера как, кога и къде да купя. За мен е без значение дали е амд или интел. Аз ценя парите и съм длъжен да ги похарча правилно. Ако днес интел е на върха ще съм с тях и аз. Ако утре амд са на върха аз съм с тях. Тук не е футболен терен че да държиш до края за един отбор. Тук даваме пари и трябва да изстискаме максималното за парите които даваме.

Лайкнах те защото съм на 101% съгласен с почти всичко което казваш. Това обаче не значи, че съм съгласен да изкарват умрелия 3258 най-великият процесор на всички времена. Както преди няколко месеца казах на човека-пентиум- когато купувах този процесор, за разлика от него знаех какво купувам и защо го купувам, обикновен бюджетен 2-ядрен процесор.

Лайкнах те защото съм на 101% съгласен с почти всичко което казваш. Това обаче не значи, че съм съгласен да изкарват умрелия 3258 най-великият процесор на всички времена. Както преди няколко месеца казах на човека-пентиум- когато купувах този процесор, за разлика от него знаех какво купувам и защо го купувам, обикновен бюджетен 2-ядрен процесор.

Не знаех че процесорите шумят...
А и това за печка зимата са глупости.
Fx са доста по-хладни от кой да е интел след sandy bridge

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

За шума и печката е частта която не съм съгласен :D  Казах- почти всичко, което значи, че трябва да се търси най-доброто за парите си в момента на покупката.

преди 1 минута, upili написа:

За шума и печката е частта която не съм съгласен :D  Казах- почти всичко, което значи, че трябва да се търси най-доброто за парите си в момента на покупката.

Шума и печката са от старите охладители на AMD .

Редактирано от Skygear (преглед на промените)

И аз не съм чувал процесор да шуми но един процесор колкото повече грее, толкова повече шуми перката която го охлажда (да бъда по точен). Тъка че едно време са си били и още са макар и леко подобрен чип който не загрява толкова колкото преди години.

на 21.08.2016 г. в 17:25, Mariyan Raynov написа:

Благодаря Ви за предложенията и специално на Skygear за видеото,  NITRO+ RX 470 доста добро и цената е също така приемлива. Ще мога да мина на 550 ватово захранване (бронз+) от предвиденото 650. Процесора.... остава AMD разбирам, че е на 5 години технология спрямо Intel който е на 1 година, но въпреки всичко с подходящо охлаждане показва доста добри резултати. kyoshinn ако променя видеото на RX 470 цената е същата, захранването на 550 и сменим охладителя с Zalman CNPS14X цената ще стане около 1350 лв. Мисля че би се получило добро охлаждане и съответно с лек овърклок доста добра прозиводителност, как мислите? 

Звучи добре, но проблемът е, че ако ползваш тоя FX8350  за игри, няма да постигнеш максимума при много от тях дори след клок. Не искам да те разубеждавам, но ще ти приведа един факт. За да е що годе конкурентен тоя FX8350, то естествено ще трябва клок и ти знаеш това. Проблемът обаче е, че ако на една честота един Интел процесор да кажем работи на 50%, то тоя FX8350  ще трябва да работи доста повече, а това означава по-висока температура, по-голяма консумация, по-висок шум. Което ще рече, че ако искаш да избегнеш тия негативни последствия, ще ти трябва и по-сериозен и скъп охладител за процесора. И като си направиш сметката, ще дадеш пари за охладител, които ще обезсмислят по-евтиния процесор. Ако няма да ползваш конфигурацията за игри, то не виждам проблем да предпочетеш АМД процесор, та бил той и на 5 години. Но за игри с RX470...леко ми се виждат недообмислени нещата. 

преди 7 часа, upili написа:

Не, тоя е друг, но със сходни идеи  :D

Абсолютно същия гении съм и можете ,вашите мнения с печките да си ги заврете отзаде по на дълбокичко! :)

Редактирано от GyurovTech (преглед на промените)

преди 4 часа, GyurovTech написа:

Абсолютно същия гении съм и можете ,вашите мнения с печките да си ги заврете отзаде по на дълбокичко! :)

Като ти гледам снимката и съм ти чел писанията повече ми приличаш на малоумно миризливо кюфте :D Ама щом казваш, че си гении.... Щом гениичета като теб почнаха да правят конфигурации и да разбират от компютри краят на света значи е близо.

• Автор

Колеги спазвайте благоприличие! Не съм създал темата за да се води ожесточен дебат м/у AMD & Intel. Темата беше създадена защото имах нужда от мнения които прегледах обстойно и стигнах до заключение което няма да навреди на никой от Вас камоли на мен. Получи се голямо неразбирателство за което се извинявам. Дори в момента пиша от Интелска машина, предходните ми компютри също бяха Интелски с изключение на първия от където и имам впечатления за AMD, следващата ми машина също може да е Интел но кой знае ... в зависимост от това колко ще се забави новото поколение AMD процесори. 

преди 10 часа, Кико написа:

Звучи добре, но проблемът е, че ако ползваш тоя FX8350  за игри, няма да постигнеш максимума при много от тях дори след клок. Не искам да те разубеждавам, но ще ти приведа един факт. За да е що годе конкурентен тоя FX8350, то естествено ще трябва клок и ти знаеш това. Проблемът обаче е, че ако на една честота един Интел процесор да кажем работи на 50%, то тоя FX8350  ще трябва да работи доста повече, а това означава по-висока температура, по-голяма консумация, по-висок шум. Което ще рече, че ако искаш да избегнеш тия негативни последствия, ще ти трябва и по-сериозен и скъп охладител за процесора. И като си направиш сметката, ще дадеш пари за охладител, които ще обезсмислят по-евтиния процесор. Ако няма да ползваш конфигурацията за игри, то не виждам проблем да предпочетеш АМД процесор, та бил той и на 5 години. Но за игри с RX470...леко ми се виждат недообмислени нещата.  ИЗКЛЮЧИТЕЛНО СИ ПРАВ !!! Колкото до RX-a той е за Zen конфигурацията или i5

Съвсем в началото исках една машинка с среден клас процесор 8 гиги рам 2 гб среден клас видео R9 256 bit за пример.. в последствие започнаха да нахлуват идеи за малко по-мощна машина и за еднакъв бюджет (от около 900 скочи на 1300-1400) се правят 2 различни конфигурации (AMD or Intel) които ще извадят еднакви резултати, има хора които са направили съответните тестове/съпоставки и не разбирам защо се успорва. Аз не казвам че трябва да се купува нещо защото е по-евтино или като е по-евтино непременно означава пари на вятъра, супер набутвация и т.н.  

Както и да е... ако не ми бяхте казали за Zen щях още да съм на вълна 8350 или i5. 

Колкото до RX-a съдържа най-добрите показатели на среден клас видео. Няма Nvidia за 210 $ която да има такива параметри и хубавото на това видео е по-малката мощност. Тъпото е че в България цената е 140 лв по-висока ето това е набутвация!

GyurovTech дай го малко по спокойно и колко пъти да ти казвам че първо трябва малко да се образоваш преди да почнеш да ръсиш бисеряци. Всички те знаят "Човека пентиум" който толкова хвалеше, хората ти казваха че не става но не, пентиума е велик можел почти всичко и накрая се осъзна и го наплю. Да не говорим за конфигурациите които сглобяваше в теми на по две три години, та и сега още сглобяваш някакви мелби.

Дайте предложение на човека с AMD щом иска, аз не се интересувам толкова от амд просто няма смисъл.

GB 970A-DS3P/AM3+ 
AMD FX-8370E/3.3G/X8/BOX/AM3+ 
ARCTIC Freezer A11 
G.SKILL 2x4 Sniper 1600 1.35V F3-12800CL9D-8GBSR1 
Crucial SSD 240GB CT240BX200SSD1 
SAPPHIRE NITRO RX 460 4G G5 
be quiet SYSTEM POWER 8 600W 80 Plus BN242 
FD DEFINE S BLACK 

Обща стойност - 1 280.49 лв. с ДДС

Охладителя е с цел овърклок ако се прави, макар че може и фабричния Wraith да е на същото ниво.

ПС: Лично според мен не е сега момента за нова машина. Изчакай Zen.

преди 24 минути, ncl написа:

Освен да се въоръжиш с много търпение за Zen, друго не знам. Поне аз не бих чакал, но всеки си знае. Успех.

Първоначално може да сглоби с APU Zen което е 4C/8T и ако види нужда от по-мощно в бъдеще може да вземе големия вариант Summit Ridge който ще се появи в Q1 2017 

• Автор
преди 4 минути, ncl написа:

Освен да се въоръжиш с много търпение за Zen, друго не знам. Поне аз не бих чакал, но всеки си знае. Успех.

Добре дайте идея за машина на която мога да цъкам нещо от рода на Global Offensive и после като излезне Zen ще сменя дъното и процесора съответно. Колкото до видеото ако процесора има вградено бих ли имал проблем с игра като CS: GO ? Макс резолюцията на сегашния ми монитор е 1680x1050 като догодина ще премина на поне 100 херцов full HD.  Да речем че Zen излезне януари-февруари със съответното дъно ще дам приблизително 600 лева и ако конфигурацията която ми предложите е без допълнително видео то ще дам 400-450 лева отгоре като стават 1000, ако ми предложите амд ще трябва на новата конфигурация да добавя и една плочка памет което ще стане 1050 за пример. Нещо ми се върти из главата до догодина по това време да съм дал тотал 2000 лева за машина плюс монитор. Монитора ще се закупи само когато имам достатъчно силна машина, иначе намирам за безпредметно да влагам пари за нещо на което не мога извадя макса.

преди 9 часа, GyurovTech написа:

Кво стана с печкиума? Да не би да се е подпалил в жегите ?

преди 1 минута, Mariyan Raynov написа:

Добре дайте идея за машина на която мога да цъкам нещо от рода на Global Offensive и после като излезне Zen ще сменя дъното и процесора съответно. Колкото до видеото ако процесора има вградено бих ли имал проблем с игра като CS: GO ? Макс резолюцията на сегашния ми монитор е 1680x1050 като догодина ще премина на поне 100 херцов full HD.  Да речем че Zen излезне януари-февруари със съответното дъно ще дам приблизително 600 лева и ако конфигурацията която ми предложите е без допълнително видео то ще дам 400-450 лева отгоре като стават 1000, ако ми предложите амд ще трябва на новата конфигурация да добавя и една плочка памет което ще стане 1050 за пример. Нещо ми се върти из главата до догодина по това време да съм дал тотал 2000 лева за машина плюс монитор. Монитора ще се закупи само когато имам достатъчно силна машина, иначе намирам за безпредметно да влагам пари за нещо на което не мога извадя макса.

GB F2A88XM-DS2P FM2 
ATHLON X4 860K/4GZ/FM2+/BOX 
2X4G DDR3 1600 A-DATA 
SanDisk SSD PLUS 240GB SSD 2.5 7mm SATA 6 Gbits 
SAPPHIRE NITRO RX 460 4G G5 
be quiet SYSTEM POWER 8 600W 80 Plus BN242 
FD DEFINE S BLACK 

Обща стойност - 1 019.82 лв. с ДДС

Или аналог с интел.. Макар че не виждам смисъл от покупка точно сега. Инак ето ти за CSGO докато вземеш по-добро :>

преди 8 минути, Mariyan Raynov написа:

Добре дайте идея за машина на която мога да цъкам нещо от рода на Global Offensive и после като излезне Zen ще сменя дъното и процесора съответно.

Дадена е. i5-6500 + GTX 1060. Или това или чакаш Zen. AMD в момента не бих предлагал.

http://nikem-bg.net/computer-components/AMD-FX-9590-4.7G-X8-BOX-AM3/ - Това е ЦПУ-то  което може да се вземе.

Платформата няма да има възможност за подновяване. Дъното трябва да е добро заради 250 те вата пиково. Но този е 25-30% по-бърз от FX 8300 нещо си.

В игри е на нивото на оня скопения i5 на 2.7 ghz - http://nikem-bg.net/computer-components/i5-6400-2.7GHz-6MB-LGA1151-BOX/, в програми е на нивото на 6700k горе-долу.

Редактирано от Julius Decimus (преглед на промените)

преди 2 часа, Julius Decimus написа:

...., в програми е на нивото на 6700k горе-долу.

Сингъл тред ? ........ big no ; ) :):)

преди 4 минути, tux написа:

Сингъл тред ? ........ big no ; ) :):)

защо не видиш какво е положението в multithread? май там интел доста изостават.

току-що, GyurovTech написа:

Всичко баца с  пентиума шест на минимални настройки

На майкати путака колежке

Ми колежке, като си помисля, че може и аз да съм те правил на пияна глава като бях по-млад, направо се срамувам от себе си. Та в тоя ред на мисли, може пък да е било на твоята майка в.......

• Автор

NZXT SOURCE 340 CA-S340MB-GR 131.00

WESTERN DIGITAL WD 1TB WD10EZRZ 108.00

BE QUIET! PURE POWER L8 500W BN223 134.00

KINGSTON HYPERX SAVAGE (REV.2) DIMM 8GB HX426C13SB2/8 90.00

INTEL PENTIUM G4500 BX80662G4500 134.00

MSI H110M PRO-D 7996-019R 103.00

Обща сума с ДДС 700.00 лв със безплатна доставка.

Не знам дали сте се вглеждали в първия ми пост където споменавам че нямам нужда от ssd защото вече имам... таaaaa след врееееееме ще взема още 1

Намерих начин да закупя NITRO+ RX 470 за 400 лева чисто нова с доставката.

Като излезне Zen с удоволствие бих продал дъното и процесора за100-ина лева. като умишлено се спрях на интел заради DDR4 рамта която после ще става за новото дъно. 

Айде сега кажете как изглежда. Нещо да се смени/добави?

вземи си поне i3, тоя пентиум ще го псуваш много.

а да и паметите не са добър избор. Кингстън не са никак хубави..

За същите пари е по-добре A-data или Geil

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.