Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация за After Effects CC 2015

Featured Replies

преди 12 минути, tahumba написа:

Какво точно казваш с този пост?

А ти с твоя ?

• Отговори 74
  • Прегледи 4,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

С моя пост казвам, че не разбирам какво искаш да кажеш. Процесора не поддържа паметта или дъното ли не става, паметта ли е нестандартна или пък щом е non-JEDEC одобрена SPD таблица на паметите всичко е ОК?

преди 4 минути, tahumba написа:

С моя пост казвам, че не разбирам какво искаш да кажеш. Процесора не поддържа паметта или дъното ли не става, паметта ли е нестандартна или пък щом е non-JEDEC одобрена SPD таблица на паметите всичко е ОК?

Казах но човека какво е XMP профила.Примерно при 1150 цокъл честотата  която са задали Интел за работна е 1600 Mhz но това не означава че не може да се клокне.Просто си зависи от мемори контролера.

Редактирано от tux (преглед на промените)

Афтъра не ползва cuda вярно е, но тъка или иначе ще му трябва за 3D. А относно тази конфигурация:

Име на продукта Бр. Ед. цена Общо
ASUS X99-A II LGA2011-3 1 549.02 лв. 549.02 лв.
I7-5820K/3.3G/15MB/BOX/2011 V3 1 822.34 лв. 822.34 лв.
GB N75TOC2-2GI GTX750 TI 2G D5 1 246.36 лв. 246.36 лв.
XFX TS 750W GOLD P1-750G-TS3X 1 179.34 лв. 179.34 лв.
CM HYPER 612 V2 1 81.26 лв. 81.26 лв.
Noiseblocker FAN 120mm NB-eLoop B12-3 1900rpm 2 26.42 лв. 52.83 лв.
G.Skill AEGIS DDR4 2x8GB 3000MHz F4-3000C16D-16GISB 2 139.86 лв. 279.71 лв.
DELL E2416H 24 1920x1080 TN anti-glare WLED 5ms 1 299.97 лв. 299.97 лв.
Crucial SSD 240GB CT240BX200SSD1 1 146.39 лв. 146.39 лв.
FD DEFINE R5 BLACK WINDOW 1 204.64 лв. 204.64 лв.
Междинна стойност: 2 861.85 лв. с ДДС, натрупани отстъпки: 31.61 лв.
Обща стойност: 2 830.24 лв. с ДДС

Само да подобрим куличката, надявам се не си геймър който яко му се клоква за да вдигне Ghz за да има високо fps. Ще сменим процесора с 16 ядрения XEON E5-2620V4 2.1GHz 20M защото ние ще работим, а за работа са ни нужни колкото си може повече ядра!

Mахаме i7-5820k и към неговата стойност прибавяме 80лв за още 4 ядра отгоре. Махаме дъното Asus X99-А II защото не поддържа xeona който предлагам и на негово място слагаме дъно на GB X99P-SLI 2011-V3 което е по-евтино с 46лв. Монитора който си избрал е TN от предните матрици, та аз предлагам все пак ако проявяваш интерес и ако си мислиш че ще правиш разлика в цветовете от TN и IPS, та това е 24 LG 24MP48HQ-P монитор с IPS от новите матрици с уж по-наситените цветове. Добре е също да смениш и SSD-то с това на SAMSUNG 850 EVO SERIES 250GB 2.5" SLIM SATA 3 5г гаранция и е по-производително.Охладителя е добре, но понеже няма да ползваме клокърски процесор, ще ни трябва възможно най-тих за целта, който да не вдига много шум.

Редактирано от goodly (преглед на промените)

С тоя i7 ще сбъркаш, но ще го осъзнаеш след покупката.. Не казвам че не става, но xeon-а е правилното решение за работа с програми. Не на празно intel са го пригодили за десктоп конфигурации!

http://www.cpu-world.com/Compare/494/Intel_Core_i7_i7-5820K_vs_Intel_Xeon_E5-2620_v4.html

http://www.cpu-monkey.com/en/compare_cpu-intel_xeon_e5_2620_v4-643-vs-intel_core_i7_5820k-440

И една статия на фирма която асемблира сървъри работни станция за работа с програми, предпочитания за работа с процесори: Xeon E5 VS Core I7

Ако те интересува имам какво да ти предложа като конфигурация за за целта която гониш. 

• Автор
преди 27 минути, goodly написа:

С тоя i7 ще сбъркаш, но ще го осъзнаеш след покупката.. Не казвам че не става, но xeon-а е правилното решение за работа с програми. Не на празно intel са го пригодили за десктоп конфигурации!

http://www.cpu-world.com/Compare/494/Intel_Core_i7_i7-5820K_vs_Intel_Xeon_E5-2620_v4.html

http://www.cpu-monkey.com/en/compare_cpu-intel_xeon_e5_2620_v4-643-vs-intel_core_i7_5820k-440

И една статия на фирма която асемблира сървъри работни станция за работа с програми, предпочитания за работа с процесори: Xeon E5 VS Core I7

Ако те интересува имам какво да ти предложа като конфигурация за за целта която гониш. 

Прочел всички тези статии. Благодаря все пак. Изборът ми е обоснован защото този процесор ще отговаряпо добре на работата която ще върша :) А и се надявам след по малко от година да говорим за новa машина. Пожелай те ми късмет :D 

преди 19 часа, Julius Decimus написа:

Видеото - After Effects не ползва видео карта. За Премиерето е вече друга работа.

Всъщност това не е вярно. Ползва си хардуерно ускорение толкова колкото и Premiere-ата.

Само да ти покажа какво точно ти трябва и от там на сетне решавай сам кой да слушаш и какво да взимаш щом ще даваш повече от 2500лв.

Име на продукта Бр. Ед. цена Общо
FD DEFINE R5 BLACKOUT EDN 1 193.58 лв. 193.58 лв.
XFX TS 650W GOLD P1-650G-TS3X 1 159.86 лв. 159.86 лв.
ADATA SSD SX930 240G SATA3 XPG 1 161.32 лв. 161.32 лв.
ARCTIC Freezer i32 1 68.69 лв. 68.69 лв.
Междинна стойност: 583.45 лв. с ДДС, натрупани отстъпки: 7.10 лв.
Обща стойност: 576.35 лв. с ДДС

+

GIGABYTE GEFORCE GTX 1060 6GB WINDFORCE OC  

INTEL XEON E5-2620 V4

CRUCIAL BALLISTIX SPORT LT DIMM 16GB

ASUS Z10PA-D8 90SB03X1-M0UAY0

2341лв.

Обща стойност: 2917.35 + доставка 20лв. 2937 лв.

Идва малко по-скъпо от тази която си избрал, но пък си заслужава парите. Рам една плочка след време ще запълниш постепенно слотовете и всичко ще е ок.

Много по-производителна и безшумна машина се получава. А място за ъпгрейд няма смисъл да говорим!

Благодаря за поправката, не обърнах голямо внимание на рамта, голяма грешка макар да ми е минало през ума че платката е сървърна! Всъщност рамта е тази Crucial 16GB DDR4 2133 REG ECC и са малко по скъпи от нормалните за десктоп защо ли ?

2978лв излиза с тази рам крайната цена. Една истинска машина за работа с видео ефекти, моделиране и куп щуротии за които може човек да се сети. Никога не бих предложил какъвто и да е I7 ако се отнася само и единствено за работа с програми. Ако говорим за програми и игри, тогава да. Както и да е, човека вече е решил да вземе I7 нека му върви конфигурацията дълги годинки :)

Еми тоя Xeon е около 20-25% по-мощен от 5820к, и с 50-60 от 6700к при 100% usage. Поне тъй от бенчовете. 

На живо вероятно ще има + при големи проекти и дълга обработка. Иначе 5820 и 6800 ще са наравно с него при малки проекти.

Инак също тъй най-вероятно няма да приеме добре рам над 2400mhz (xeon-а).

Редактирано от Julius Decimus (преглед на промените)

Еднонишковата му производителност е значително по-ниска. Не е подходящ за неговите цели.

преди 20 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Всъщност това не е вярно. Ползва си хардуерно ускорение толкова колкото и Premiere-ата.

Особено при preview на 4к видео ;)

А технологията CUDA сигурно е за красота...? AE ползва графичния процесор на видео картата през технологията CUDA, и се занимава с определени задачи за разтоварване и подпомагане на главния процесор. Между другото не мисля че при AE еднонишковата производителност при по ниска честота ще е проблем. Ако сравняваме E5 vs Core i7 винаги би трябвало да се придържаме към Xeon в случая. Но нищо, геймърските постижения на core i7 са толкова набити в главите ви, та чак си мислите че няма какво да му се упре, та чак ми го сравнявате с Xeon, който е създаден с една единствена цел, server, workstation!

Не искам да те разочаровам, ама E5-2620v4 не е 16, а 8 ядрен. Предимството му не е по-голямата производителност, а поддръжката на ECC памет и ниската консумация. Това позволява да го натовариш с равномерен товар и да го изключиш след две години. При задачите за които ще го използва питащия, ще има динамично натоварване за кратко време, през останалото време  покой. Изключване всеки ден.

То няма място за разочарование просто..!

Е5-2620 V4 е с 8 физически и 16 логически което го прави почти 16 ядрен, макар някои хора да не гледат на логическите като цялостни ядра. Това е хубавото на HT. Xeona има много важни предимства пред i7 относно работа с програми, планове за ъпгрейд. Какви са предимствата на Xeona пред i7?  i7 има само една висока честота която не играе толкова значимо важна роля, колкото броя на ядрата. Ако се търси максимална производителност и ъпгрей за в бъдеще, избора беше конфигурацията с Xeon но нищо.  

Xeon може да работи със 128, 512 до 1 тирабайт рам памет, i7 до 64gb. Xeon може да работи с още един звяр като него в една платка(Dual xeon), i7 не може. Xeona има ECC регистри което е важно, I7 няма. Xeon може да бъде 24 ядрен, а i7 в сегашно време е до 4 ядра. 

А относно питащия, не се знае след една година работа какво ще му влезе в глава. За това щеше да е хубаво когато има позволяващ бюджет, да се вложи в нещо което подлежи на сериозен ъпгрейд! Дали ще се занимава професионално или не, дали ще иска ъпгрейд или не, нищо не пречи на това да има възможността за това да може да се ъпгрейдва.

Тъка че какво и да си говорим, в крайна сметка I7 е до едно положение. Играйте си игрите на него, рушкайте в нета, гледайте филми, но за работа не го търсете много, много!

преди 4 часа, goodly написа:

А технологията CUDA сигурно е за красота...? AE ползва графичния процесор на видео картата през технологията CUDA, и се занимава с определени задачи за разтоварване и подпомагане на главния процесор. Между другото не мисля че при AE еднонишковата производителност при по ниска честота ще е проблем. Ако сравняваме E5 vs Core i7 винаги би трябвало да се придържаме към Xeon в случая. Но нищо, геймърските постижения на core i7 са толкова набити в главите ви, та чак си мислите че няма какво да му се упре, та чак ми го сравнявате с Xeon, който е създаден с една единствена цел, server, workstation!

Не само CUDA. От CC версиите използват и OpenCL, които го имат и картите на AMD. Нали това повтарям вече и аз в няколко поста... ;)

Не съм съгласен със следното:

"почти 16 ядрен" - остава си 8 ядрен

"Това е хубавото на HT" - 5820К също има HT

"Xeona има много важни предимства пред i7 относно работа с програми, планове за ъпгрейд." - какви точно?

" i7 има само една висока честота която не играе толкова значимо важна роля, колкото броя на ядрата." - да, при сравнително ниско натоварване с голямо количество нишки. При десктопа нишките са сравнително малко с много голямо натоварване.

"Xeona има ECC регистри което е важно, I7 няма. " - какво предимство му дава това в случая?

"Xeon може да бъде 24 ядрен, а i7 в сегашно време е до 4 ядра.  " - Може, ама му предлагаш 8 ядрен. Виж процесора който е избрал дали е I7 и дали е 4 ядрен, че сега е "сегашно време".

"А относно питащия, не се знае след една година работа какво ще му влезе в глава. За това щеше да е хубаво когато има позволяващ бюджет, да се вложи в нещо което подлежи на сериозен ъпгрейд! Дали ще се занимава професионално или не, дали ще иска ъпгрейд или не, нищо не пречи на това да има възможността за това да може да се ъпгрейдва. " - виж дъното, което си е избрал, дали поддържа процесора E5-2699 v4 (22 ядра +HT или както казваш почти 44 ядра) например.

Караш го да купува дъно със SAS без да предлагаш SAS, ECC памет без да има нужда и слагаш памет, която я тръгне я не и процесор, който не е по-добър от този, който си е избрал. Всичко това се плаща, не е безплатно, а няма да се ползва.

преди 3 часа, goodly написа:

Xeon може да работи със 128, 512 до 1 тирабайт рам памет, i7 до 64gb. Xeon може да работи с още един звяр като него в една платка(Dual xeon), i7 не може. Xeona има ECC регистри което е важно, I7 няма. Xeon може да бъде 24 ядрен, а i7 в сегашно време е до 4 ядра. 

Не е точно до 4 ядра. Има със 6 има и с 8 ядра.

http://mallbg.com/Процесор-Intel-Core-i7-5820K-33-GHz-Haswell-E-Processor_48829.html?gclid=Cj0KEQjwgJq-BRCFqcLW8_DU9agBEiQAz8KohzGYF2y7RAo3nD9KkEw8R3dAR4WtQ62C6mQOsZneCToaAgbr8P8HAQ

Че до като работиш ECC си върши работата. Не всички програми имат AutoSave като AE например. Дори и това понякога може да не ти спаси проекта цялостно това е предимството на xeon.

Знам какъв процесор е избрал споко. Нали за това казах че Xeon е с 4 ядра в повече. С две физически и 4 логически в повече от i7-5820K. А дъното което си е избрал ASUS X99-A II LGA2011-3 съм го проверил и в списъка не присъства точно Е5-2620 v4. Със сигурност са забравили да го споменат предполагам. Да поддържа всички процесори до последния, не съм спорил за това и не съм споменавал също. SAS дискът надвишава бюджета, то и без това удари чертата.

Другото е че няма какво да урежа. Ако махна SSD щеше да питаш защо няма SSD. То ако тръгнем да търсим кусури и купуваме каквото трябва, можем да удари и 4000лв съвсем спокойно.

Само не ми е ясно какво и има на рамта че ме грезе отвътре. Нещо се опасяваш че няма да тръгне я поясни защо мислиш тъка искам да знам.

преди 1 час, goodly написа:

Че до като работиш ECC си върши работата. Не всички програми имат AutoSave като AE например. Дори и това понякога може да не ти спаси проекта цялостно това е предимството на xeon...

Предимство на Xeon-а? Че то и G4400 поддържа ECC памет, значи и той е с предимство пред I7.

преди 1 час, goodly написа:

...

Само не ми е ясно какво и има на рамта че ме грезе отвътре. Нещо се опасяваш че няма да тръгне я поясни защо мислиш тъка искам да знам.

За начало не се знае каква е. Ако разбереш точния модел, може да провериш тук: http://www.crucial.com/usa/en/ct16g4rfd4213. Дъната с ECC са много по-капризни на памет. А 4 канален режим и ECC става съвсем трудно.

Аз пентиум не съм споменавал. Къде го слагаш пентиума между две машини убиийци.

То ако се стигне до ъпгрейд ще хвърчат пари отърва няма. След време се купува още една плочка за да работят в двуканален режим. http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/Socket2011-R3/Z10PA-D8/QVL/Z10PA-D8_Series_DIMM_AVL_20160630.pdf?_ga=1.74056848.380140373.1469353467 това е цялата работа. Ако иска в 4 канален то тогава ще летят адски много пари, защото една плочка няма да е 100$ а 275$. 4 плочки излизат 1925лв. А това не е тукашната цена.

А тъка ще има 2х16=32гб + ECC режим, и ще му излезе само 170лв за втората плочка.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.