Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова конфигурация с цена до 2500лв.

Featured Replies

Его поредния начетен в чужди форуми. Дъното си е перфектно като всички дъна. Дъно и от 300лв също може да има проблеми тъка че ай не ми говорете глупости. Определени бройки имат дефекти е й?, има гаранция за подмяна айде бриши.

Много навлизате във филма с тия клокове и дрисели от чужди сайтове. Те там може да искат дъното да им прави закуска+чай, като ги знам колко са акуратни и взискателни за най финото нещо. Вместо да ръсиш простотии, вземи предложи едно дъно което мислиш че е по-хубаво от AsRock Z170A-X1 и го вмести в бюджета от 2500лв при положение че автора иска повечето компоненти да останат без промяна.

• Автор

Предложиха ми http://www.bomba.bg/ohladitel-za-procesor-thermalright-cpu-cooler-true-spirit-120-m-bw-dkd-1540.html  като вариант. Ще свърши ли работа или ако не предложете ми нещо от никем което да взема защото тези termalright дето ми ги предложихте не ги произвеждат вече за ревизия А, а тези ревизия Б не ги внасят.

Редактирано от Botary (преглед на промените)

• Автор

ARCTIC Freezer i32  ще свърши ли работа ако не клоквам 6700К? По назад бяхте писали че няма да издържи клок, но аз и не планирам засега да правя та си мисля ако ще свърши работа направо да го взимам него и да приключвам с покупките.

Мама ѝ тъпа рам с тенекии та пречат иначе ти харесах един сериозен за 100 лв,ама рамта ше опре.Няма наличности.CM 612v2 го има и е на добра цена, но кат гледам температурите на Кико,то по-добре купи Noctua U14S.Та това са двата останали варианта,нема нищо интересно на пазара,а малкото духче е слабо за 6700К.Земи питай на лично @Кико,той поне не лъже и не се фантазира за хардуер,ще ти каже реално кви са му температурите и отзивите за 612v2,ako не си доволен от чутото,скачай на U14S.

• Автор

Noctua U14S  няма проблем да го взема, но нали каза че няма да се събере в кутията.Ако не съм разбрал правилно и ще се събере го взимам веднага.

преди 6 минути, Qnko222222 написа:

Мама ѝ тъпа рам с тенекии та пречат иначе ти харесах един сериозен за 100 лв,ама рамта ше опре.Няма наличности.CM 612v2 го има и е на добра цена, но кат гледам температурите на Кико,то по-добре купи Noctua U14S.Та това са двата останали варианта,нема нищо интересно на пазара,а малкото духче е слабо за 6700К.Земи питай на лично @Кико,той поне не лъже и не се фантазира за хардуер,ще ти каже реално кви са му температурите и отзивите за 612v2,ako не си доволен от чутото,скачай на U14S.

Кое си харесал ? Мачото ли ? Може ли малко разяснения за коя RAM и т.н. :) 

Ще се събере,ама е височък,а не е от най-големите кутията,иначе я пишат за 175мм кулер,пък и е скъп,ама зимай го-няма друго добро на пазара дет да минава рамта,иначе ти ровя за кулер,ма няма.

• Автор

Ок поръчах http://nikem-bg.net/computer-components/Noctua-NH-U14S-CPU-Cooler/ от никем разликата е 3лв. и направо ще го взема с останалите части.

С този кулър общата цена стана 2512лв. :) доволно. 

Редактирано от Botary (преглед на промените)

преди 2 часа, Botary написа:

Ок поръчах http://nikem-bg.net/computer-components/Noctua-NH-U14S-CPU-Cooler/ от никем разликата е 3лв. и направо ще го взема с останалите части.

С този кулър общата цена стана 2512лв. :) доволно. 

Радвам се за теб,ще е чудесна машинка,честито и от мен,макар малко да избързваме с пожеланията!Кат го фиксираш и накиприш ос,драйвъри и програми,драсни един ред и ще ти напиша на лично настройките на Екстрем4 за клок на 4.6ГХз,а рамта ще ти тръгне на 2800 като пуснеш от биоса XMP,а ве ще ти напиша всички настройки в биоса.

преди 11 часа, Qnko222222 написа:

На практика температурите са толкова, колкото ги заложиш. Аз не мога да сравнявам с Noctua, нямам тая възможност. При нормално напрежение na i7 6700К, процесора държи 20 градуса по-малко, отколкото с бокса. Става въпрос за Xeon E3 1230V2, който достигаше 90 градуса ако не греша, че бе доста отдавна.Значи смятай с CM 612 колко е температурата и то без никакъв шум - под или около 70 градуса на prime 95 лятото без климатик в стаята. На i7 6700K  при 1.32 волта зададени на процесора в BIOS и 4.6 GHz  с проветлива според мен кутия - CM690 + 3-4 вентилатора, prime 95  достига 96 градуса и аха още малко да тротне. при игри обаче с GTX970, повече от 85 градуса при Crysis 3  не съм засичал, а при други процесорно зависими игри, рядко достига 80 градуса на ядро и то за кратко. При повечето игри обаче i7 6700K  е по-хладен дори от Xeon E3-1230V2, щото има по-добра еднонишкова производителност и ако пуснем двата процесора на една и съща честота, примерно 3.6 GHz( правих такива сравнения мнежду температурите на двата процесора), то i7 6700K  се товари по-малко, остава малко по-хладен, дори да е клокнат на 4.6 GHz. То на практика клока се компенсира при игра. Ти клокваш, ама ако процдесора е достатъчно бърз, той просто работи по-малко, а от там и по-ниски температури и шум естествено, та било то и с CM 612, който между другото е многхо тих охладител. До 1000-1100  оборота на перката, каквито са 98% от случаите, дори при видеоконвертиране, шума на охладителя не се забелязва на фона на сотаналия шум. След товеа до 1400 оборота перката се чува( говоря за една, щото не съм слагал втора), но шумът е от вятъра, а не заради някако тракане и скърцане на лагери и незнам си какво. Тоест, качествена изработка, макар на пръв поглед  да не изглежда точно така, ако разгледаш по-подробно охладителя и му търсиш кусурите при изработка.  За мен си е напълно достатъчен за 4.6 GHz  на i7 6700K  и GTX970. Вече по-мощна и бърза видеокарта ще товари повече процесора, а от там охладителя ще се справя по-труднмо при игри. Ама който е тръгнал да купува GTX970,  то едва ли ще му се дават повече пари и за охладител. Щото иначе се получава някакъв вид дисбаланс - хубав охладител, ама за какво е при положение, че тая GTX970  не може да натовари добре процесора? Между другото, аз взех по наследство от Xeon-a  тоя охладител и не съм избирал специално за i7 6700K,  макар че като вземах CM612  за Xeon-a, имах предвид да мога да го сложа и при евентуален ъпгрейд, както и стана. Затова съм доволен от завареното положение, та ако ще то да не е най-доброто. Ама какво му плащаш? 80 лева и процесора на 4.6 GHz  без шум при игри. 

преди 17 часа, Кико написа:

При повечето игри обаче i7 6700K  е по-хладен дори от Xeon E3-1230V2, щото има по-добра еднонишкова производителност и ако пуснем двата процесора на една и съща честота, примерно 3.6 GHz( правих такива сравнения мнежду температурите на двата процесора), то i7 6700K  се товари по-малко, остава малко по-хладен, дори да е клокнат на 4.6 GHz. То на практика клока се компенсира при игра. Ти клокваш, ама ако процдесора е достатъчно бърз, той просто работи по-малко, а от там и по-ниски температури и шум естествено,

Работите са така само с пуснат Vsync.

Иначе 612 е достатъчен, да.

Редактирано от Julius Decimus (преглед на промените)

преди 15 минути, Julius Decimus написа:

Работите са така само с пуснат Vsync.

Иначе 612 е достатъчен, да.

Е не е така, замисли се! Правил съм ги тия опити и резултатът е бил, че i7 6700K  поддържа дори по-ниски темепратури. Бях качвал тук клипчета от Project Cars, където се вижда, че процесорът е по-хладен от Xeon E3-1230V2. В канала ми има клипчета, не ми се търси сега пак, но се замисли. i7 6700K  е много ефективен процесор и се товари доста малко при игри с GTX970. Поне доста по-малко като проценти от Xeon E3-1230V2. А това означава, че в един момент, въпреки че при Prime 95( 100% натоварване) той е по-горещ, то при играта видеокартата няма как да изстиска повече от бързия процесор, затова той и се товари по-малко спрямо по-слабия Xeon, въпреки че не е включена вертикална синхронизация. Бъркаш нещата с видеокартите или със случаите, когато процесора е много бавен и спъва видеокартата. Тогава неговата темепратура се понижава, но въпреки всчико, пак си зависи от еднонишковата производителност в частност, а в общия случай от много други фактори, включително различните платформи и памети.  Бих качил клипчевта, но в момента се занимавам с други неща - сравняване на рекордите ми с клавиатура и волан. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.