Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да вкарам баща ми в психиатрия

Featured Replies

Кви копелета се навъдиха... Ше праша баща си в психиатрия, щото пуши и псува. А не се сеща, че причината да го има на тоя свят, е този дето пуши и псува...

на 2.09.2016 г. в 22:01, shizzaw написа:

имаше един случай преди време нормален, но леко пиинал човек гледал мач на ЦСКА и паднали. Ядосал се отворил прозореца и хвърля телевизора от 4ти етаж. Вкарват го за 6 месеца в психото.

Аз съм виждал телевизор (кинескопен) застрелян с 3 стоп патрона от подпийнал полицай. Също недоволен от резултата на мача.

Масова практика  в бившия СССР е да се вкарват хора в психиатрията за принудително лечение. Трябва само продажна сестра (дори не и лекар) и малко съдействие от кварталния. Та това се прави с цел да се обяви човека за недееспособен и да му се прибере жилището или друг недвижим имот, особено при съвместно ползване. Точно както в твоя случай.

на 2.09.2016 г. в 19:26, batman555 написа:

Ако някой е набутан в психото това не е престъпление, а просто опит за лечение

преди да влезем в ЕС не беше.  вече е престъпление може да те осъди след това.

на 2.09.2016 г. в 19:26, batman555 написа:

Аз много добре си спомням как баща ми преди години преби един човек, но нищо не му направиха. 

пребития е могъл да го съди освен ако не е сметнал че си го е заслужил или пък не е искал да се занимава по съдилища и  неподготвени стажанти адвокати и дела с неизвестен край.

1 самостоятелно вземане на решение за лечение

2 като си му в къщата ще търпиш

3 доказваш пред съда че е извършил престъпление

примерно вдигане на шум  през деня или нощта във времето за почивка по закон когато не трябва да се вдига шум

аз бих те посъветвал  или да го търпиш или да се изнесеш  ако не го накараш да се лекува ако въобще има нужда да се лекува  и прага за определяне на лудост ти е нисък.

Може да е наследствено. Някой ден децата ти може да решат да направят същото с теб. 

Та, отиваш до най - близкото психиатрично лечебно заведение с баща си уж за нещо си! Разказваш на докторите своята история / версия, а те кого ще оставят за лечение ще си преценят! Може да се окаже, че преценката е теб да оставят на лечение а не баща ти!

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

на 9/3/2016 в 19:32, язе написа:

Кви копелета се навъдиха... Ше праша баща си в психиатрия, щото пуши и псува. А не се сеща, че причината да го има на тоя свят, е този дето пуши и псува...

А е твърде възможно бащата да е изнервен от поведението на сина си?

на 2.09.2016 г. в 12:29, batman555 написа:

Здравейте,

Как да накарам баща ми да се лекува. На 62 години е, заклет пушач е, псувните му край нямат, а и здравните осигуровни не си ги внася. Последно време стана много нервен и започна един ужасен тормоз.Просто ми е интересно какво е необходимо за да го вкарам в психиатрия да полежи там малко време и да се оправя. Всеки човек рано или късно е добре да се лекува.

Моля за съдействие

Най-разумното решение е, да живееш отделно от него и да се виждате колкото се може по-рядко.
Така няма да се дразниш. Остави го да живее така както му харесва на него, стига да не ти пречи на теб.

Разумното питане би било следното:

Как да разбера дали баща ми има нужда от лечение от психиатър ?

Щото те психиатрите имат много лошия навик да предписват лекарства, към които пациентите изпадат в зависимост и не могат да ги спрат рязко.

Освен психиатрите има и психолози, които също могат много да помогнат в определени случаи, при това без лекарства.

Ето това DSM-IV-TR съдържа класификацията на болестите. Не знам дали го има преведено на български и качено за сваляне някъде. Аз съм си го свалил на френски, щото ми е по-лесно за четене, но може и на английски да се намери.
На български имам ето този учебник от 1998г.

psyho4.jpg

Та ако му се занимава на някой да чете, ще открие че освен баш лудите, дето им е мястото в лудница, има и един ( голям ) куп други разстройства на поведението, при които няма нужда да се влиза в лудница. Много по-разумно е да се пробва с дипломиран психолог, ама не някоя детска психоложка лепнала табелката че има диплома. Психологът ако го усети дъртия че е за лекарства, сам ще ви го каже. Рискът при психиатрите е да предпишат лекарства, даже и да не трябва, щото те са доктори и така са свикнали.

Освен научните методи на помощ от психолог или психиатър, има и много алтернативни начини на лечение, които понякога проработват като по магия, ама с тях е като на лотария, може да спечелиш, ама може и да изгубиш. Тези практики са за в краен случай, чак когато психиатрите са объркали диагнозата и го лекуват, лекуват ама подобрение няма. Проблемът с тези магически начини на лекуване е, че се базират на ирационални теории. При достатъчно умен човек с добре функциониращо критическо мислене, най-вероятно няма да проработят. При по-глуповатите и наивни люде обаче си работят чудесно понякога. Всеки индивид си е различен, при мен не могат да проработят алтернативните методи на лечение за нищо. При някои хора ако не им издадеш начина по който работи всъщност метода, може да им се помогне. Но разкриеш ли им истината, направо ги лишаваш от възможността да се излекуват по магически начин.

Ако дъртият не е за лекуване от психиатър, тогава може да пробвате баща и син да отидете при психолог и двамата заедно да сте там при всяка консултация. Той ще действа като посредник и ще ви научи как да общувате по нормален начин. Трябва да се открие такъв психолог, още по-добре да е психоложка и ще се оправи работата.
Е, ако синът не вижда вина в себе си и отказва да помогне на баща си, тогава да си сменя адреса и той проблем няма да има.
На моят покоен брат алкохолик, баща ми му пречеше че ходи по двора и диша въздуха. Алкохоликът предпочиташе да си седи на село баща ми като пенсионер, въпреки че къщата в София беше на баща ми.
А лакомият ми брат алкохолик, умря 2 години преди баща ми, не може да се шири на воля в къщата му, в качеството на наследник.

Та какъв точно му е меракът на питащият отворил темата ?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.