Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да вкарам баща ми в психиатрия

Featured Replies

Здравейте,

Как да накарам баща ми да се лекува. На 62 години е, заклет пушач е, псувните му край нямат, а и здравните осигуровни не си ги внася. Последно време стана много нервен и започна един ужасен тормоз.Просто ми е интересно какво е необходимо за да го вкарам в психиатрия да полежи там малко време и да се оправя. Всеки човек рано или късно е добре да се лекува.

Моля за съдействие

Трябва да го убедиш че има нужда от малко почивка 2-3 седмици ги държат хората които са претърпели нервен срив.Наблягам на убедиш,защото за да го приемат се иска неговото съгласие и трябва да се подпише че е съгласен да бъде временно настанен.

Редактирано от _nib_ (преглед на промените)

Хехе от там излизане няма!

• Автор
преди 6 минути, _nib_ написа:

Трябва да го убедиш че има нужда от малко почивка 2-3 седмици ги държат хората които са претърпели нервен срив.Наблягам на убедиш,защото за да го приемат се иска неговото съгласие и трябва да се подпише че е съгласен да бъде временно настанен.

И аз това мисля. Все пак такива като него много ги има там - без зъби, пушачи и т.н.Но много ме издразниха неговите крякъци по едно време. Но не е хубаво да е толкова нервен все пак. Както казах - хубаво е да се лекува.

Редактирано от batman555 (преглед на промените)

• Автор
преди 24 минути, мангу написа:

няма такова нещо ...ъ-ъ-ъ... различни отделения са
преди години по собствено желание отидох там, да лекувам паническа невроза
настаниха ме в невротично отделение и по всяко време можех да излизам от болницата ...ъ-ъ-ъ...тъй де, до най-близкото кафене
впоследствие се оказа, че тази болест се лекува само с - цитирам психиатъра:
"биралин и кюфтелин"

Аз доколкото знам (от познати ) действително има различни отделения - за жени, мъже и наркомани.А иначе как да пратя баща ми там. С неговите нерви и идиощини ми дойде до гуша. Веднъж даже мислех да звънна на 112 и оттам да го препратят там, но се оказа че те не са за това.

дали става за паническа невроза не съм сигурен. Опитен психиатър трябва да прецени това

за това ли става дума все пак - http://www.dr-petarnikolov.org/pandis.html

• Автор
преди 4 минути, мангу написа:

да

Аха, значи и моя баща има нещо подобно. Въпроса е как да го пратя да се лекува. С тези нерви едни бръчки му се появиха че.:shock11: А тези цигари все вика че ще ги откаже, но ако беше толкова лесно

Ако си чел Швейк, там пише как се затваря в ареста войник-като затвориш двама и пуснеш единия. Това за майтап. По традиция , мъжете , бидейки много страхливи за здравето си, кандисват на болници и психиатрии ,когато нещо пострадат. Като нещо го заболи , сам ще потърси доктор. Човек с такава психика много трудно може да бъде убеден.

• Автор
преди 4 минути, B3M2W0 написа:

Ако си чел Швейк, там пише как се затваря в ареста войник-като затвориш двама и пуснеш единия. Това за майтап. По традиция , мъжете , бидейки много страхливи за здравето си, кандисват на болници и психиатрии ,когато нещо пострадат. Като нещо го заболи , сам ще потърси доктор. Човек с такава психика много трудно може да бъде убеден.

Искаш да кажеш че мисията е невъзможна.

преди 1 час, batman555 написа:

Здравейте,

Как да накарам баща ми да се лекува. На 62 години е, заклет пушач е, псувните му край нямат, а и здравните осигуровни не си ги внася. Последно време стана много нервен и започна един ужасен тормоз.Просто ми е интересно какво е необходимо за да го вкарам в психиатрия да полежи там малко време и да се оправя. Всеки човек рано или късно е добре да се лекува.

Моля за съдействие

Настаняването на принудително лечение, не е пращане на курорт, а, лечебните заведения не са хотели или санаториуми.

Вариантите са два.

1. Доброволно.

Съгласява се да бъде прегледан и лекуван, включително с настаняване в лечебно заведение.

2. Принудително.

Еквивалентно е на привеждане в затвор.

Става по два начина.

Първия начин - някой (роднини, съседи, кмет) подава жалба в прокуратурата, откъдето извършват проверка. Обикновено, срока е пет дни. След приключване на проверката, тя внася делото в съда, който на проведено съдебно заседание се произнася за настаняване на лицето в заведение за принудително лечение.

Втория начин - при тежки случай на психически отклонения, когато лицето е опасно за себе си и околните, директора на местната болница може незабавно да го настани принудително за срок до пет дни без разрешение на съда. След този срок, лицето се освобождава или се прилагат двата предишни варианта - доброволно или принудително лечение.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

• Автор

Аха. всичко ми стана ясно.

И как така решихте, че някой който пуши, псува и не си внася здравните осигуровки е за психиатрия?

преди 4 часа, batman555 написа:

Здравейте,

Моля за съдействие

Навремето вкарах майката на един колега в психиатрията или по-точно я върнах. Става по старомодния начин - с връзки. Иначе лудите ги изписаха, да не говорим за кандидат лудите.

• Автор
преди 1 час, emmi написа:

И как така решихте, че някой който пуши, псува и не си внася здравните осигуровки е за психиатрия?

По същия начин по който държавата ни се управлява от идиоти.

Ако смяташ, че е за там, трябва да го убедиш да иде да си поговори с психиатър. Той може изобщо да не е за там. Може и да е, но да му липсва самокритичност и да не може да осъзнае, че има нужда от помощ, за което не е виновен. Психиатрите се ръководят по един диагностичен наръчник, в който признаците на едно заболяване са критерии за неговата диагноза само че за да бъде поставена тя, има изисквания пациентът да отговаря на определен минимален брой от тях, както и те да имат определена минимална давност. Въобще не се занимавай да четеш разни болести и да разсъждаваш на какво прилича състоянието на баща ти или на какво не прилича.

• Автор
преди 20 минути, Гемето написа:

Ако смяташ, че е за там, трябва да го убедиш да иде да си поговори с психиатър. Той може изобщо да не е за там. Може и да е, но да му липсва самокритичност и да не може да осъзнае, че има нужда от помощ, за което не е виновен. Психиатрите се ръководят по един диагностичен наръчник, в който признаците на едно заболяване са критерии за неговата диагноза само че за да бъде поставена тя, има изисквания пациентът да отговаря на определен минимален брой от тях, както и те да имат определена минимална давност. Въобще не се занимавай да четеш разни болести и да разсъждаваш на какво прилича състоянието на баща ти или на какво не прилича.

Според мен е добре да си поговоря с регионалния полицай( той ми е приятел между другото ) и оттамм нататък връзки и т.н.:wink12:

преди време бях ходил при личния си лекар да поговоря за неговото състояние.Ама като влязох и като видях как спи само лекаря. уффф. спане на работното място.какво общество само.:mad:

преди 11 минути, batman555 написа:

Според мен е добре да си поговоря с регионалния полицай( той ми е приятел между другото ) и оттамм нататък връзки и т.н.:wink12:

преди време бях ходил при личния си лекар да поговоря за неговото състояние.Ама като влязох и като видях как спи само лекаря. уффф. спане на работното място.какво общество само.:mad:

Щом смяташ, че кварталния ти е завършил за психиатър, опитай. Законните начини съм ти написал кои са и, каквито и други да ти кажат, само ще те излъжат или ще те вкарат в престъпление.

• Автор
преди 17 минути, cybercop написа:

Щом смяташ, че кварталния ти е завършил за психиатър, опитай. Законните начини съм ти написал кои са и, каквито и други да ти кажат, само ще те излъжат или ще те вкарат в престъпление.

Няма да е престъпление. Ако някой е набутан в психото това не е престъпление, а просто опит за лечение. Аз много добре си спомням как баща ми преди години преби един човек, но нищо не му направиха. 

Искам да кажа че е добре да се рискува.:wink12:

преди 3 минути, batman555 написа:

Няма да е престъпление. Ако някой е набутан в психото това не е престъпление, а просто опит за лечение. Аз много добре си спомням как баща ми преди години преби един човек, но нищо не му направиха. 

Ти до кога смяташ да живееш с баща си ?
Докато те поемат децата ти ли ?

преди 2 минути, batman555 написа:

Набутването насила в психото е лишаване от право на свободно придвижване. Същото, каквото правят със затворниците.  От такова право, може да те лиши само съда със съответното решение.

В случая, нищо не рискуваш, защото не можеш да направиш нищо друго. И, никакви връзки няма да ти помогнат. Питай си полицая, които, ако е компетентен ще ти каже същото. Или доброволно лечение, или насила с молба до прокуратурата, която да разпореди проверка и след нейното приключване да внесе дело в съда. Който от своя страна да излезе с решение (присъда) за принудително настаняване в лечебно заведение.

преди 9 часа, batman555 написа:

Здравейте,

Моля за съдействие

Я се поразтърси в интернет дали баща ти не е пуснал тема "Как да обясня на малоумния си син, че нямам нужда от психиатрия, а от това да ме оставят да си къркам, да чукам и да ме обичат?"

пп. Термина "малоумен" не е обида към към теб и не искам да те засегна.
Ако кажеш, обаче, ще го променя тутакси без проблем.

Редактирано от algor (преглед на промените)

Психиатричните отделения са пълни и по улиците навсякъде е пълно в такова време живеем, че на всеки му хлопа дъската. Случая на баща ти не е тежък ако искаш спокойствие се отдели отделно. То даже чух, че психиатриите мислят да ги затварят и други методи за лечение да се прилага. Иначе така за финал малко по-забавно имаше един случай преди време нормален, но леко пиинал човек гледал мач на ЦСКА и паднали. Ядосал се отворил прозореца и хвърля телевизора от 4ти етаж. Вкарват го за 6 месеца в психото.

преди 2 часа, BMW Маниак написа:

Ти до кога смяташ да живееш с баща си ? Докато те поемат децата ти ли ?

А ти знаеш ли човека на колко години е?

преди 13 часа, batman555 написа:

Здравейте,

Моля за съдействие

значи живееш с него, не ти отърва да си на квартира

и това че ти пречи не значи че е за психиатрията

преди 13 часа, batman555 написа:

Здравейте,

Моля за съдействие

Ский с'а, всеки от нас е по-малко, или повече луд (освен уважаемите модератори). Заядливостта, сприхавостта,  и епизодичната агресивност са черти на характера, а не психо-диагноза. Пристрастеността към никотин пък хич.

Работя с доста възрастни хора и забелязвам, че мъжете след като се пенсионират и загубят цел в живота започват да се бъркат в чуждите рабити, стават досадни и параноични. Умните хора знаят как да се крият и въздържат, но тъпаците беснеят откровено.

Единственото спасение е дистанция и толерантност. Изнасяй се от там!

преди 6 часа, simtech написа:

А ти знаеш ли човека на колко години е?

Нямам идея разбира се.
Ако ми намекваш че автора може и да няма 18 години още по зле. Кой ще го гледа ако баща му отиде да се "лекува"?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.