Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Влизане в НЕОБЕЗОПАСЕНИ територии на Интернет !?

Featured Replies

Налага ми се да потърся един електронен адрес на територията на Белорусия.

Но компютъра ми го блокира !

Да ли всичко това не се прави по ПОЛИТИЧЕСКИ ПРИЧИНИ и въобще как бих могъл

да осъществя тази връзка,

та дори ако се наложи да взема и . . .  ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ !?

http://forum.skynomad.net/gallery/displayimage.php?pid=15874&fullsize=1 

Може да дадете адреса поне. Най-вероятно сертификата на сайта се отхвърля от браузъра понеже е с изтекла годност. Как бихте могъл? Би трябвало браузъра ви дава възможност да пренебрегнете съобщението. Там където пише "РАЗШИРЕНИ" кликнете.

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

• Автор
преди 26 минути, Методи Дамянов написа:

Може да дадете адреса поне. Най-вероятно сертификата на сайта се отхвърля от браузъра понеже е с изтекла годност. Как бихте могъл? Би трябвало браузъра ви дава възможност да пренебрегнете съобщението. Там където пише "РАЗШИРЕНИ" кликнете.

Мога да ви кажа че става дума за адрес намиращ се в Брест-Литовск /град намиращ се на границата между Беларус и Полша/ !

И с удивителни и без удивителни, сертификатът на сайта се отхвърля от браузъра. Вероятно е изтекъл (може сигурно и друго да е, но по-вероятно е това). В следствие на това издателят не може да бъде удостоверен. Това е стандартно съобщение. Като кликнете на "РАЗШИРЕНИ" ще го прочетете. Кой е адресът, за да ви го покажа.

При Avast има така наречената функция "Сигурна Линия".Тя ти променя мястото от което се свързвате.Предполагам че и при вашата антивирусна програма го има.Пробвайте и чрез него.Но както писа Методи най-добре дайте конкретен адрес за да се провери.И през кой браузър ви дава това съобщение?

Редактирано от Iliyan Georgiev (преглед на промените)

• Автор
преди 1 час, Iliyan Georgiev написа:

При Avast има така наречената функция "Сигурна Линия".Тя ти променя мястото от което се свързвате.Предполагам че и при вашата антивирусна програма го има.Пробвайте и чрез него.Но както писа Методи най-добре дайте конкретен адрес за да се провери.И през кой браузър ви дава това съобщение?

Браузерът /търсачката/ ми е GOOGLE.

В моята антивирусна която употребявам такава опция СИГУРНА ЛИНИЯ не можах да открия !

Единственото което е близко до това което търсим са ДОПЪЛНИТЕЛНИТЕ НАСТРОЙКИ с опцията

която не съм "чекирал":

ВКЛЮЧИ МОДУЛА ЗА САМОЗАЩИТА !

http://forum.skynomad.net/gallery/displayimage.php?pid=15876&fullsize=1

Тва твоето не е антивирусна,и като искаш да си скриеш ипто,ползвай Toр,малко по бавен е,ама ще те скрие (или поне така казват)

Вие май не прочетохте какво ви казах? Това е съобщение за грешка - неуспех при удостоверяване - Хром не се доверява на този сертификат (опитахте ли с друг браузър?). Не геополитика. Освен изтекъл сертификат, в някои случаи - едва ли, но може все пак - да е краден сертификат - и просто не се логвайте в него, не му давайте лични данни. Дали е опасен за посещаване или не, няма как да ви кажем, когато не сте дали конкретния адрес. Щом искате да го запазите, добре. Тогава отидете на адрес virustotal.com. Вдясно на "файл", има етикет "URL", Кликате върху него, след което в полето където пише www.example.com пействате въпросният адрес и натискате "СКАНИРАНЕ". Изчаквате малко и ще разберете. Ако сайтът беше известен с разпространението на зловреден код, Хром щеше да ви изкара съвсем друг тип съобщение. Поздрави!

• Автор

преди 19 часа, Методи Дамянов написа:

Тогава отидете на адрес virustotal.com. Вдясно на "файл", има етикет "URL", Кликате върху него, след което в полето където пише www.example.com пействате въпросният адрес и натискате "СКАНИРАНЕ". Изчаквате малко и ще разберете. Ако сайтът беше известен с разпространението на зловреден код, Хром щеше да ви изкара съвсем друг тип съобщение. Поздрави!

Благодаря ви за професионалното разрешение на проблема което ми давате !

Нямам представа кои стои зад Virustotal.com и дали си позволява да манипулира данните с които работи !

Но въпреки всичко ще опитам . . .!?

Редактирано от Optium (преглед на промените)

Google закупи Virustotal преди две години. Това е услуга посредством, която може да проверявате файлове и интернет адреси за наличието на зловреден код. Резултатът се генерира от сканиране с над 50 антивирусни програми.

преди 1 час, Optium написа:

Ползувам Malwarebytes Anti-Malware Premium повече от 2 години.

Никога не съм предполагал че тази опция "Включи модула за самозащита" e за прикриване

на IP address на компютъра.

Не знам колко това може да бъде вярно и как може да се провери !

За мен е от голяма важност тази опция да ми работи, при писането ми на политически коментари

срещу Управляващата върхушка, Световния Глобализъм, Империализма на САЩ и Разпространението на Ционизма,

все щекотливи теми които дразнят СИЛНИТЕ НА ДЕНЯ и което би ги ПРИНУДИЛО да те вкарат в нечии черни списъци ,

от където няма излизане . . .!?

Malwarebyes Anti-Malware, както спомена и I Love Anime не е антивирусна програма, а програма допълваща антивирусната програма, нищо, че Premium версията има защита в реално време. Програмата засича остатъците непочистени от стандартните антивирусни програми, а модула и в реално време освен за зловреден софтуер следи и за зловредни страници. Опцията за самозащита на програмата, която сте посочили има коренно различна функция от това, което си мислите. Тя предпазва процесите и папките на програмата от модифициране от страна на зловреден софтуер, който се опитва да я обезвреди. Не скрива никакви IP адреси...

Поздрави!

• Автор
преди 13 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Malwarebyes Anti-Malware, както спомена и I Love Anime не е антивирусна програма, а програма допълваща антивирусната програма, нищо, че Premium версията има защита в реално време. Програмата засича остатъците непочистени от стандартните антивирусни програми, а модула и в реално време освен за зловреден софтуер следи и за зловредни страници. Опцията за самозащита на програмата, която сте посочили има коренно различна функция от това, което си мислите. Тя предпазва процесите и папките на програмата от модифициране от страна на зловреден софтуер, който се опитва да я обезвреди. Не скрива никакви IP адреси...

Поздрави!

Защо този човек ме подвежда тогава в тази лъжлива посока . . . !?

Ами тогава, 

някой да ми посочи подобна програма за да мога евентуално "да си вържа гащите" за всеки случай !?

В Интернет от БЕЗПЛАТНИТЕ ВАРИАНТИ се предлагат:

1./ PROXIFY

2./ BEHIDDEN

3./ THE CLOAK 

Редактирано от Optium (преглед на промените)

Не знам каква антивирусна ползваш,но е добре освен на политиката,да обърнеш внимание и на антивирусната секция.Що се отнася до анонимното сърфиране-това е мноого ..разтегливо понятие.Все пак може да видиш това:http://www.windowsdeal.com/w/okayfreedom-vpn-premium-100-discount/

• Автор
преди 7 минути, NIKISHARK написа:

Не знам каква антивирусна ползваш,но е добре освен на политиката,да обърнеш внимание и на антивирусната секция.Що се отнася до анонимното сърфиране-това е мноого ..разтегливо понятие.Все пак може да видиш това:http://www.windowsdeal.com/w/okayfreedom-vpn-premium-100-discount/

Благодаря ви за програмата която ми предоставяте !?

Но тази програма не работи ли само във VPN трафик, който е с 30 дневен

пробен период, след което става ПЛАТЕН . . .!?

преди 2 минути, Optium написа:

Но тази програма не работи ли само във VPN трафик, който е с 30 дневен

пробен период, след което става ПЛАТЕН . . .!?

Цитат

(1 Year Premium Flat Unlimited Traffic)

OkayFreedom VPN. A simple VPN service enabling private, uncensored web surfing.

• Access websites blocked in your country
  • Use all of your favorite websites when abroad
  • Access the web securely – even in public hotspots
  • Surf the Net anonymously
  • Protect your privacy on the internet

Редактирано от NIKISHARK (преглед на промените)

• Автор
преди 25 минути, NIKISHARK написа:

(1 Year Premium Flat Unlimited Traffic)

Сега след като си вкарах имейла за доставката, трябва ли да

чакам за да ми изпратят парола за да продължа по-нататък . . .!?

http://forum.skynomad.net/gallery/displayimage.php?pid=15878&fullsize=1

Защо този човек ме подвежда тогава в тази лъжлива посока . . . !?

Ами тогава, 

някой да ми посочи подобна програма за да мога евентуално "да си вържа гащите" за всеки случай !?

В Интернет от БЕЗПЛАТНИТЕ ВАРИАНТИ се предлагат:

1./ PROXIFY

2./ BEHIDDEN

3./ THE CLOAK 

https://tails.boum.org/index.en.html

Провиш си 'жива флашка' и ползваш нея, за влизане в такива 'тъмни' места. Ползва мрежата на Tor. Сега ако сериозни служби решат да те следят, ще те следят. Ама едва ли си толкова ценен, че да ти вълнува. :D Ето още малко информация цък.  Пиши в търсачката linux for secure browsing и почвай да четеш. Хунавото на това е, че имаш една влашка. И всеки компютър, може да го превернеш, в по-сигурно място. Но няма да е на 100%, това е невъзможно. По сигурно от това, здраве му кажи.

Редактирано от AntiAlGor (преглед на промените)

• Автор
на 4.09.2016 г. в 12:00, AntiAlGor написа:

https://tails.boum.org/index.en.html

Провиш си 'жива флашка' и ползваш нея, за влизане в такива 'тъмни' места. Ползва мрежата на Tor. Сега ако сериозни служби решат да те следят, ще те следят. Ама едва ли си толкова ценен, че да ти вълнува. :D Ето още малко информация цък.  Пиши в търсачката linux for secure browsing и почвай да четеш. Хунавото на това е, че имаш една влашка. И всеки компютър, може да го превернеш, в по-сигурно място. Но няма да е на 100%, това е невъзможно. По сигурно от това, здраве му кажи.

В "РТК" в WebRTC щандовете за Real-Time-Communication, и директорията на API се използва преди всичко

за гласови повиквания, видеоразговори и p2p споделяне на файлове.

Подозренията, че WebRTC биха могли да бъдат използвани, за да открият местно IP на потребителя,

дори и при наличието на  VPN мрежа, са се появили около от 2013 година !

Потребителите на търсачката Google са твърде уязвими в тази насока и им се налага за да обезопасят

компютрите си  да  изтеглят този плъгин за блокирането на WebRTC :

https://chrome.google.com/webstore/detail/webrtc-block/nphkkbaidamjmhfanlpblblcadhfbkdm?hl=en

Тук вече се появява настоящ проблем, тъй като на посочения адрес този СПАСИТЕЛЕН ПЛЪГИН като допълнение

към VPN мрежата е преместен от адреса му и е пратен през девет гори . . .в десетата !?

Има ли сега някой от вас който може да го открие и предостави на обществеността . . !?

Редактирано от Optium
корекции в текста ! (преглед на промените)

преди 15 минути, Optium написа:

В "РТК" в WebRTC щандове за Real-Time-Communication, и директорията на API се използва за гласови повиквания, видеоразговори и p2p споделяне на файлове. Подозренията, че WebRTC биха могли да бъдат използвани, за да открият местно IP на потребителя, дори и при наличието на VPN, са около от 2013

uFerC2C.jpg
ПС:Ако пък ти са толкова ''животозасташаващи'' коментарите..купи си едно SOCKS 5 прокси от ''черния пазар'' ;)

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Tails (или чист debian с всички наложени кръпки)+виртуална машина със съответните настройки на мрежата+Tor. Напълно безплатна комбинация и неразрушима. Това ти гарантира "Анонимитет".

http://tor.stackexchange.com/questions/97/should-i-run-tor-in-a-vm

Уиндоус и Tor винаги ми е звучало странно. 

Ма, питахте за един сайт, а сега. Ако бяхте в друга държава, а не България, само това, че използвате Tor сигурно ще привлече внимание към вас, вместо да отвлече.

• Автор
преди 37 минути, Методи Дамянов написа:

Tails (или чист debian с всички наложени кръпки)+виртуална машина със съответните настройки на мрежата+Tor. Напълно безплатна комбинация и неразрушима. Това ти гарантира "Анонимитет".

http://tor.stackexchange.com/questions/97/should-i-run-tor-in-a-vm

Уиндоус и Tor винаги ми е звучало странно. 

Ма, питахте за един сайт, а сега. Ако бяхте в друга държава, а не България, само това, че използвате Tor сигурно ще привлече внимание към вас, вместо да отвлече.

Ще я имам в предвид тази комбинация която я споменахте по-горе,

но едва тогава когато си сменя този вече морално остарял лаптоп който е на 5 години !

За сега вече съм с инсталирана Okay Freedom VPN Premium , 

която я тествах и ми работи добре !

Редактирано от Optium

Ще я имам в предвид тази комбинация която я споменахте по-горе,

но едва тогава когато си сменя този вече морално остарял лаптоп който е на 5 години !

За сега вече съм с инсталирана Okay Freedom VPN Premium , 

която я тествах и ми работи добре !

Тази ОС която ти предложих, е именно Tails. Няма значение, колко стар ти е компютъра. Достатъчно е само, да може да буутва през USB.

Редактирано от AntiAlGor (преглед на промените)

https://www.whonix.org/

Whonix_Portal.jpg

Цитат

Whonix is a desktop operating system designed for advanced security and privacy. It realistically addresses attacks while maintaining usability. It makes online anonymity possible via fail-safe, automatic, and desktop-wide use of the Tor network. A heavily reconfigured Debian base is run inside multiple virtual machines, providing a substantial layer of protection from malware and IP leaks. Pre-installed applications, pre-configured with safe defaults are ready for use. Additionally, installing custom applications or personalizing the desktop will in no way jeopardize the user. Whonix is the only actively developed OS designed to be run inside a VM and paired with Tor.

Download Whonix
Qubes-logo-blue.png Tux.png Virtualbox logo.png Windows logo - 2012.svg.png

Whonix consists of two parts: One solely runs Tor and acts as a gateway, which we call Whonix-Gateway. The other, which we call Whonix-Workstation, is on a completely isolated network. Only connections through Tor are possible. With Whonix, you can use applications and run servers anonymously over the internet. DNS leaks are impossible, and not even malware with root privileges can find out the user's real IP.

Whonix concept refined.jpg

Whonix benefits anyone who does sensitive work on their desktop or online. This includes:

• Investigators and whistleblowers whose work threatens the powerful.
    • Within an isolated environment, research and evidence can be gathered without accidental exposure.
  • Researchers, government officials, or businesspeople who may be targets of espionage.
    • Anti-malware and anti-exploit modifications lower the threat of trojans and backdoors.
  • Journalists who endanger themselves and their families by reporting on organized crime.
    • Compartmentalized, anonymous internet use prevents identity correlation between social media (and other) logins.
  • Political activists under targeted surveillance and attack.
    • The usefulness of threatening the ISP in order to analyze a target's internet use will be severely limited. The cost of targeting a Whonix user is greatly increased.
  • Average computer users in a repressive or censored environment.
    • Easy Tor setup (and options for advanced setups) gives users in repressive countries full internet access desktop-wide, not just in their browser.
  • Average computer users who simply don’t want all or some aspect of their private lives uploaded, saved, and analyzed.
    • Whonix does not silently upload identifying information in the background.

• Автор
преди 14 часа, Васко ᅠᅠᅠᅠ написа:

Благодаря на вас и колегите ви за БЕЗЦЕННАТА ИНФОРМАЦИЯ която ми дадоха в тази поставена

от мен твърде интересна тема за обсъждане !

Но както посочих по-горе аз вече успях да инсталирам предоставената ми програмата Okay Freedom VPN Premium

и сега вече проблемите ми са относно нейното ОБСЛУЖВАНЕ,

тъй като в упътването към самата програма предоставените данни са твърде оскъдни !

В упътването се предупреждават хората ползуващи тази промоция че безплатния VPN трафик е само 2 000 МВ.

Моят мобилен план към VIVACOM за 1 месец ми е толкова, пък си представям как би трябвало 

да се "цепи" същия на 12 парчета или средно по около 160 МВ / месец !? 

И дали е възможно при нея да имаш възможност да проверяваш колко ТРАФИК си използувал

и колко още ти остава, както при телефоните !?

Дали някой който е плащал ONLINE за подобен трафик може да ме осведоми дали това е изгодно и

да ми обясни какво представлява . . .ЦЯЛАТА ТАЗИ ПРОЦЕДУРА !?

Поради тази причина е много важно как ще ползуваш тази програма,

за да можеш да пестиш тези ограничени ресурси които са ти дали за промоционалния период !

За това ми кажете в "какъв режим" да държа тази програма:

1./ ВКЛЮЧЕНА

2./ АВТОМАТИЧНО /До поискване/

3./ ИЗКЛЮЧЕНА

http://forum.skynomad.net/gallery/displayimage.php?pid=15881

Освен това ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО ли е да я включвам тази програма,

когато влизам от компютъра си в банковата си сметка !? 

Редактирано от Optium

преди 6 часа, Optium написа:

1./ ВКЛЮЧЕНА

2./ АВТОМАТИЧНО /До поискване/

3./ ИЗКЛЮЧЕНА

http://forum.skynomad.net/gallery/displayimage.php?pid=15881

Освен това ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО ли е да я включвам тази програма,

когато влизам от компютъра си в банковата си сметка !? 

Здрасти,
Първо нямаш 2гб/месечно ограничение понеже си flat rate user:  (чрез промоцията)

FQAxAHs.jpg                    

Дръж си я на Автоматично,когато ти трябва тогава да си я пускаш.

Цитат

Дали някой който е плащал ONLINE за подобен трафик може да ме осведоми дали това е изгодно и

да ми обясни какво представлява . . .ЦЯЛАТА ТАЗИ ПРОЦЕДУРА !?

Аз,купих си доживотен лиценз за IPnator VPN за 8 долара-за мен е изгодно понеже имам достъп до 40+ сървъра/ип-ротация и тнт.

t8WZpY6.jpgVRJ48O1.jpg
Поздрави (:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.