Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Безжични мишки

Featured Replies

Нормално ли е за 1 месец да се изтощят батериите на безжична мишка ?

Ползва се по 15-16 часа в денонощие ....

преди 2 минути, c3p0 написа:

Нормално ли е за 1 месец да се изтощят батериите на безжична мишка ?

Ползва се по 15-16 часа в денонощие ....

Да, нормално е. Особено ако и батериите са калпави.

Има и още един момент как е настроена (колко dpi), и най вече колко ток харчи лазера/оптиката, дали батериите за алкални, презареждащи и т.н.

Моята мишка топи батериите за около 3 седмици (говоря за презареждащи Ni-MH 2x 2500 mAh АА.)

на 02 Октомври 2016 г. в 10:12, oic написа:

Има и още един момент как е настроена (колко dpi), и най вече колко ток харчи лазера/оптиката, дали батериите за алкални, презареждащи и т.н.

Моята мишка топи батериите за около 3 седмици (говоря за презареждащи Ni-MH 2x 2500 mAh АА.)

Що си мисля, че батериите ти са AAA...

преди 22 минути, lupis написа:

Що си мисля, че батериите ти са AAA...

Аз съм имал Rapoo 7100P Optical Wireless Mouse, която беше с 2 бр. АА батерии за разлика от повечето, които са ААА. Последните са с по-малък капацитет на заряда (mAh) и това беше причината да търся безжична мишка с АА батерия/ии. Ползвах презареждащи се батерии 2500 mAh, не че някой го топли това. :D

Редактирано от iBonev (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Първо купих китайска безжична мишка Canyon за 17 лв включващи 2 батерии AAA в цената.

Преди да се изтощят батериите и купих китайска безжична мишка Weybo за 13 лв без батерии, купих и 2 батерии AAA.

Виждам, че имам изтощени 2 батерии AAA = Toshiba ALKALINE, да считам ли, че мога да ги зареждам многократно, ако си купя зарядно устройство ?

Редактирано от c3p0 (преглед на промените)

преди 17 часа, c3p0 написа:

Виждам, че имам изтощени 2 батерии AAA = Toshiba ALKALINE, да считам ли, че мога да ги зареждам многократно, ако си купя зарядно устройство ?

Не, алкалните батерии не се презареждат!Тези дето се презареждат са други, обикновено на тях има надпис с капацитета им, примерно 900mAh.

на 2.10.2016 г. в 10:12, oic написа:

Моята на Havit, закупена от Технополис за около 20лв караше и тя по 3 макс 4 седмици, използване по 15-16 часа на ден и то с най-хубавите алкални - Sony, Durasel и др.

Моята е Trust - купена преди повече от 5 години за 30-тина лева. Компютъра работи по 4-5 часа на ден(вечер - в работни дни) и по цял ден в почивни. С две батерии по 2500 mAh изкарва доста време - месеци.

Нещо много сумнително ми изглежда 3600 mA/h AAA NiMH батерия - обикновенно тоя размер са с 800 до 1100 mA/h капацитет.

• Автор
преди 2 часа, ined написа:

Нещо много сумнително ми изглежда 3600 mA/h AAA NiMH батерия - обикновенно тоя размер са с 800 до 1100 mA/h капацитет.

За пръв път купувам зарядно устройство и зареждащи се батерии. Така пише на батериите, аз ги сложих и двете в едната ми безжична мишка, утре сигурно ще купя още две такива батерии от другия магазин на тази фирма ако има, защото в този магазин бяха последните две батерии, а зарядното беше предпоследно ....

Какво пише и какъв е действителния капацитет на батериите са две различни неща. Каква марка са батериите?, щото много ме съмнява въобще да може да се направят NiMH AAA батерии с такъв капацитет. Така че моя съвет е да изчакаш с покупката на още две батерии докато не видиш тея как се държат и колко изкарва мишката с тях.

• Автор

Извадих едната батерия, за да прочета внимателно какво пише на нея: 

Цитат

(-)  Sugdu Rechargable Battery  (+)

SUGDU®  3600 mAh

AAA  NI-MH  1.2 V

(-)  Super power  (+)

SUGDU®  3600 mAh

Има още нещо с малки черни букви на тъмносин фон, но не мога да го прочета засега.

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

На 01.11.2016 г заредих 2 батерийки по 3600 mAh и две батерийки по 1800 mAh и ги поставих в двете ми безжични мишки.

Лесно ще разбера колко време издържат съответните зареждаеми батерийки, защото нарочно изчаках началото на ноември.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.