Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Геймърска конфигурация до 2000-2100 лева

Featured Replies

Надценките са 10-20%  във всички магазини  а отстъпката е от 7 до 10%  за  фирми.  Ако да речем  една част е 100 лева то доставчика сваля на дистрибутора  10 лева а дистрибутора я продава на клиента за  115  лева  за да има печалба и да избие транспорт,заплати и тн. Тоест  на тия петъци  те  ти свалят  тяхната надценка  и печелят само от отстъпката между доставчика и магазина.Няма толкова  глупав търговец дето да е взел нещо  за 100 лева и да ти го продаде на тебе за 80 защото си му бил буци на лозето или си много красив :)  Печалбата от  една конфигурация за 1000 лева  е  не по-малко от 160 лева за магазина. Видеото RX 480 на АМД e  е със 4-5 кадъра по слабо от 1070  на  NVIDIA според  различните игри. Ама  цената пък е  200+ лева разлика.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

• Отговори 84
  • Прегледи 4,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не се подвеждай по тези намаления ! В повечето случаи изкуствено се повдига цената на това което ще има уж намаление , а реално го вземаш с малка надценка дори... Разбира се има изключения където наистина е намалена стоката но намалението не е толкова голямо.Компонентите съм забелязал че ги намалят с около 5-15% процента зависи кога е пуснат на пазара.Между другото сега има промоция за картите на Nvidia GTX 1070 и 1080 се предлагат с играта Gears of War 4 която още не е излязла май. За момента само на едно място видях че върви тази промоция 

http://www.vali.bg/campaign/nvidia/NV-GoW/ аз мисля да се възползвам много скоро ;)

• Автор
преди 10 минути, Can Oa написа:

за 4к ти трябва наистина много сериозна машина която и с 2к пари не може да се получи и варианта с видео после не е лош но кога това после ти си знаеш , защото с новата машина на вградена нищо няма да играеш. Най-добрия вариант е актуална машина + игра на 1080p

Това, че е 4 к не означава че задължително ще играя на 4к нали?

Просто телевизора си го поддържа.

С нова машина на вградена споменах, че искам да пробвам игрите от 2012/2013 и от сорта. Не съм играл нищо общо взето - само дота 2 и имам какво да наваксвам.

преди 20 минути, AlkatrazBG написа:

Надценките са 10-20%  във всички магазини  а отстъпката е от 7 до 10%  за  фирми.  Ако да речем  една част е 100 лева то доставчика сваля на дистрибутора  10 лева а дистрибутора я продава на клиента за  115  лева  за да има печалба и да избие транспорт,заплати и тн. Тоест  на тия петъци  те  ти свалят  тяхната надценка  и печелят само от отстъпката между доставчика и магазина.Няма толкова  глупав търговец дето да е взел нещо  за 100 лева и да ти го продаде на тебе за 80 защото си му бил буци на лозето или си много красив :)  Печалбата от  една конфигурация за 1000 лева  е  не по-малко от 160 лева за магазина. Видеото RX 480 на АМД e  е със 4-5 кадъра по слабо от 1070  на  NVIDIA според  различните игри. Ама  цената пък е  200+ лева разлика.

Не подценявай еМАГ. Да вярно е че ги осъдиха за изкуствено надути цени и промоции, но в някои случаи пускат оферти и то оферти.

Работил съм в онлайн бизнеса известно време и покрай работата разговарях с мениджъра на Технополис за онлайн бизнеса им.

Той ми заяви, че и двете фирми купуват на еднакви цени (незнам там дали изобщо има дистрибутури или те самите са такива). Та човека ми каза, че е виждал оферти от еМАГ на цена под тази, за която технополис закупува същата стока. Наричат го подбиване на пазара и поглъщане на клиенти, чрез тези приоми.

Отделно наскоро си взех уникален кожен диван от еМАГ.: http://www.emag.bg/divan-kring-royal-2-podvizhni-mesta-estestvena-kozha-kafjav-220-x-98-x-100-sm-s2-bb-01/pd/DCCP2MBBM/   Взех го за 1000 лева с безплатна доставка и има страхотни механизми за разтягане и е много удобен. Вярно е, че реалната цена е завишена, но за 1000 лева е прекрасна оферта.

Защо всички се хванахте за това 4к ? На вграденото видео ще можеш да играеш на 1080р с 30+ кадъра игри от 2008-2009. По-нови като от 2012-2013, трябва да смъкваш до 720р, което нямам представа как ще изглежда на 50 инча телевизор, но можеш да провериш. Ако по-ново от 2001 не си играл, имаш бая да наваксваш, с което вграденото видео ще се справи. Иначе бих ти препоръчал да си вземеш контролер, щом ще играеш на диван. Малко е трудно, докато свикнеш, но аз не го виждам как ще се настаниш удобно и в същото време ще играеш с мишка и клавиатура.

на 4К монитор/екран като играеш на по-малка резолюция ще се вижда адски зле ! Най-добре си вземи 1080p монитор и по-слаба карта , този телевизор го остави.

Емаг по някога пускат наистина добри оферти но е много рядко , но когато ги има са наистина добри. От там си взех картата преди 2,3 години като реално беше 100лв по цената която ние като дилъри получаваме за същата. Много са рядко такива промоции може би 1,2 пъти в годината.

• Автор
преди 38 минути, N1K17Y написа:

Защо всички се хванахте за това 4к ? На вграденото видео ще можеш да играеш на 1080р с 30+ кадъра игри от 2008-2009. По-нови като от 2012-2013, трябва да смъкваш до 720р, което нямам представа как ще изглежда на 50 инча телевизор, но можеш да провериш. Ако по-ново от 2001 не си играл, имаш бая да наваксваш, с което вграденото видео ще се справи. Иначе бих ти препоръчал да си вземеш контролер, щом ще играеш на диван. Малко е трудно, докато свикнеш, но аз не го виждам как ще се настаниш удобно и в същото време ще играеш с мишка и клавиатура.

Не знам. Много се колебая за това, което казваш. Вярно е аз почти нищо не съм играл. Но на този големия телевизор не знам как ще се вижда с вградена карта.

Иначе го смятам за много разумен вариант да си купя много добра машина, без компромис в частите и след време, като изиграя всичко възможно за вградената карта да си купя някоя от хубавите, които ще са и на по-поносими цени вече.

Но знам ли..

А как ще се настаня - незнам. Но все ще измисля нещо предполагам. С безжична клавиатура може да стои и на краката ми.

преди 51 минути, Azhen написа:

на 4К монитор/екран като играеш на по-малка резолюция ще се вижда адски зле ! Най-добре си вземи 1080p монитор и по-слаба карта , този телевизор го остави.

Да, но споменах че нямам място за монитор в къщи. Той изисква бюра столове и така нататък.

Това, че 4к какво от това? Няма ли значение аз какъв сигнал му пускам. То проблема е по-скоро че е много голям телевизора.

на 30.09.2016 г. в 14:15, AlkatrazBG написа:

RX 480 е на нивото на гтх 1060 / 980 не говори глупости ...

RX 480 къде я слагате при 980?, по скоро е между 970 и 980. Но е по евтина и от двете с 50/70лв, и ако трябва да се избира по бюджет и по актуалност, е за предпочитане rx480. Но аз бих заложил на gtx 1060 която е доста по производителна от rx480, но и малко по-скъпа разбира се, на цената на gtx970. Ако бюджета го позволява, 1060 е за предпочитане пред rx480.

AMD RX 480 vs GTX 970 Review | Benchmark Showdown

GTX 1060 vs. RX 480

преди 23 минути, goodly написа:

AMD RX 480 vs GTX 970 Review | Benchmark Showdown

Не съм особено съгласен с обективността на този конкретен тест. Референтна 480 срещу нереферентна 970. Фабричният охладител на АМД(както и този на нвидиа) лесно достига тавана за температурата и картата почва да се влачи.
https://www.youtube.com/watch?v=2X9Lm0E7t7Y

Ето ти тестове от UserBenchmark на референтни 970 vs 480 & 980 vs 480.

970 vs 480

980 vs 480

Ама не говорим за compute тестове, а за real world тестове. Дадох сравнение между 970 и 480, вижда се ясно къде и кога 480 дръпва. Който е наясно с 970, ще знае защо се получава така.

преди 56 минути, hudyr написа:

Ама не говорим за compute тестове, а за real world тестове. Дадох сравнение между 970 и 480, вижда се ясно къде и кога 480 дръпва. Който е наясно с 970, ще знае защо се получава така.

3.5

• Автор

Не разбрах, ще се вижда ли добре на 49 инча или няма?

Също заслужава ли си да направя добра кофигурация - процесор и всичко останало (без скъпа видео карта) и като изиграя по-старите заглавия, тогава да вложа във видео карта?  Не съм играл почти нищо освен дота 2 и според мен има заглавия, които си заслужават макар и стари.

Телевизора принципно не е добра идея за игри. И не става въпрос за резолюция или диагонал.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

Интересна тема. Идеи и варианти много... друг е въпроса как ще се стигне до максимума за парите което задължително означава безпроблемна работа. Работата с 4К телевизора усложнява процеса по изготвянето на конфигурацията. Конкретизирането на процесора и видеото намалят шанса за останалите компоненти да бъдат с нужното качество и гаранция. Предложенията на @onogondur и @AlkatrazBG са добри, доводите също. Такааааа 4К резолюция и компоненти ... процесорното видео, никакъв шанс да смогне, идва реалния въпрос за ВИДЕО амд или нвидиа цена,производителност и колко време аджеба ще са адекватно решение. 1070 е сериозна карта с много възможности но изисква сериозен процесор за 4К, докато рх 480 е една идея по-слаба но се задоволява с Вашия бюджет. В следващия link  може да се види стойностите на едната и другата карта както и подходящите процесори, без излишни клипчета подплатени от компаниите с 99 процента неизвестни подсилени или скопени компоненти с цел реклама на даден продукт. По пътия на логиката с добър процесор и видео останалите компоненти също трябва  да са по-качестевени съответно бюджета ще скочи доста. Идеята за игрите от 2013-а и т.н. предполага че с следната конфигурация която ще предоставя ще бъде напълно задоволителна за игра и евентуално след две години ще се добави още една карта и рам за да смогва на по-новите заглавия.  
Mobo  
CPU  
Video  
2x8 RAM  
SSD  
HDD  
PSU  
Case  
тотал цена 2115 лева . 

Колкото до черния петък, тази конфигурация ще излезне с до 20 процента по-евтина което означава че със същия бюджет ще може да се закупи същото видео за да станат 2 карти или да се замени с единична 1070 да се добави по-голямо ССД и по-добра кутия. Дано да съм бил достатъчно изчерпателен :)

П.С. Видеото не от Варио защото нямат версията на Сапфир която е най-добрата в случая.

Оправено ! @goodly благодаря за корекцията

Редактирано от Mariyan Raynov (преглед на промените)

Изчепателен си, но за някои неща не съм съгласен. Дъното поддържа ddr3 а си му сложил ddr4 което няма да захапе. Видял си ефтин вариант и не си обърнал внимание на паметта на дъното. Тъка че варианта ти отпада, преконфигурирай отново и да видим какво ще излезе.

Едит: Тъка е по-добре, но защо WD с по малкото убороти като може и на Seagate за 100лв ? А бъдещата замисъл с двете видео карти ми допада, само да има пари за наливане.

Редактирано от goodly (преглед на промените)

преди 14 минути, goodly написа:

Изчепателен си, но за някои неща не съм съгласен. Дъното поддържа ddr3 а си му сложил ddr4 което няма да захапе. Видял си ефтин вариант и не си обърнал внимание на паметта на дъното. Тъка че варианта ти отпада, преконфигурирай отново и да видим какво ще излезе.

Едит: Тъка е по-добре, но защо WD с по малкото убороти като може и на Seagate за 100лв ? А бъдещата замисъл с двете видео карти ми допада, само да има пари за наливане.

Да с подмяна на харда даже цената остава същата барабар с доставката от никем, Идеята за 2-те карти не е бъдеща ако вземе компонентите през черния петък. Сега явно няма от 100 левовите хардове ама на 2700 махаш 20 процента и евантуално 2-3 процента поевтиняване на някой от компонентите и пак се връзват 2100-2150 лева ето пример 

ASROCK Z170A-X1/3.1 LGA1151 
i7-6700 4.0GHz 8MB LGA1151 BOX 
8G DDR4 2133 ADATA 
Team Group SSD L7 EVO 120GB T253L7120GTC101 
WD 1TB SATAIII Caviar Red 7200rpm 64MB 
SAPPHIRE NITRO+ OC RX 480 8G L 
Corsair RM650x 650W GOLD CP-9020091-EU 
FD CORE 2500 ATX MID TWR BLACK 

Обща стойност - 2 735.74 лв. с ДДС

преди 9 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Райнов виждам колко разбираш! Аз съм в този форум от 2005г.;)

Човек от 4851 мнения се чудя дали имаш 2 процента адекватни, за тези 11 години служба в форума.

@goodly  Ето го и нелошия вариант с 1070 за същите пари ако се купува по време на черния петък за бюджет от 2100 лева

http://nikem-bg.net/cart/2241p1r56215p1r52202p2r57204p1r56200p1r53059p1r57270p1r46908p1rf.html

Добре де.. адекватно ли е първият ти коментар в темата да е такъв ?! Адекватно ли е и вторият коментар в темата да е такъв ?! Разбираш ли сега защо не те оценявам и не виждам смисъл в 11 годишното ти присъствие в форума?! Ако обичаш бъди в полза и дай едно предложение за машина, според нуждите на автора, и както самият той е споменал да се обосновеш. 

Редактирано от Mariyan Raynov (преглед на промените)

преди 24 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Аз съм в този форум от 2005г.;)

преди 18 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Не си компетентен и няма как да ме оцениш!:P

Интересни са такива голи изречения. Най-вече начинът, по който ползваш възрастта на регистрацията си...

====

Аз си оставам на мнението, че една видео карта може да задоволи геймърските нужди. Хем по-малко болка с SLI/CF профили, хем по-малко ток, хем по-малко жега.
http://nikem-bg.net/cart/55808p1r2241p1r52202p2r55514p1r57204p1r54128p1r53060p1rf.html

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.