Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Геймърска конфигурация до 2000-2100 лева

Featured Replies

преди 4 минути, hudyr написа:

Интересни са такива голи изречения. Най-вече начинът, по който ползваш възрастта на регистрацията си...

====

Аз си оставам на мнението, че една видео карта може да задоволи геймърските нужди. Хем по-малко болка с SLI/CF профили, хем по-малко ток, хем по-малко жега.
http://nikem-bg.net/cart/55808p1r2241p1r52202p2r55514p1r57204p1r54128p1r53060p1rf.html

Мдааа.. твоя вариант пада под 2к по време на черния петък :)

• Отговори 84
  • Прегледи 4,3k
  • Създадено
  • Последен отговор
току-що, Mariyan Raynov написа:

Мдааа.. твоя вариант пада под 2к по време на черния петък :)

Не се съобразявах толкова с черния петък. Просто гледах да не се изхвърлям с дъно и да вкарам захранване като за конфигурация с една видео карта.
Малко по-натам ще е удачно да се купи някакъв твърд диск за склад.

преди 11 часа, Mariyan Raynov написа:

Да с подмяна на харда даже цената остава същата барабар с доставката от никем, Идеята за 2-те карти не е бъдеща ако вземе компонентите през черния петък. Сега явно няма от 100 левовите хардове ама на 2700 махаш 20 процента и евантуално 2-3 процента поевтиняване на някой от компонентите и пак се връзват 2100-2150 лева ето пример 

ASROCK Z170A-X1/3.1 LGA1151 
i7-6700 4.0GHz 8MB LGA1151 BOX 
8G DDR4 2133 ADATA 
Team Group SSD L7 EVO 120GB T253L7120GTC101 
WD 1TB SATAIII Caviar Red 7200rpm 64MB 
SAPPHIRE NITRO+ OC RX 480 8G L 
Corsair RM650x 650W GOLD CP-9020091-EU 
FD CORE 2500 ATX MID TWR BLACK 

Обща стойност - 2 735.74 лв. с ДДС

1060ка не е ли по-добре хем да се спести от захранване , а и защо му е скъпо дъно на 6700 бих препоръчал м-ка дъно и fd 1500 :)

Виждам,че говорите за някакви черни петъци ...та по кое време са горе долу и в кои сайтове?Да следя,че и аз искам да си направя някаква машинка 1800-2000лв и е препоръчително да е по-малката сума.

От старата конфигурация ще ползвам кутията + HDD 1TSG sata 6G/7200/64M3Y WARR.Също така ще ползвам и 2 монитора:samsung-syncmaster-2032nw-lcd-monitor-20/specs/ и samsung/t19b300ew-p82385854/

Аз си направих някои проучвания,но всичко е на тестове гледано ....та някой с опит да ме коригира ако не е нещо както трябва :)

i7-6700-3-4g-8m-box-lga1151 ако успея да издържа до януари ....тогава излиза i7-7700К за който има тестове и цена,но не знам дали ще отговарят на дейвствителността http://cpu.userbenchmark.com/

palit-gtx1060-stormx-3g-gd5

2x8g-ddr4-2400-kingston-hypex

asrock-z170-gaming-k4-lga1151

psu-fortron-raider-650-bronze

ssd-diskove/adata-ssd-sp920-256gb или ssd-samsung-850-pro-series-256-gb-3d-v-nand-flash-2.5-slim-sata-6gb-mz-7ke256bw_47485

Редактирано от Kleptoman (преглед на промените)

на 05/10/2016 в 0:55, Neext написа:

1060ка не е ли по-добре хем да се спести от захранване , а и защо му е скъпо дъно на 6700 бих препоръчал м-ка дъно и fd 1500 :)

Според самият бюджет по-скоро от към дъното може да се падне с 20-ина лева но не повече, все пак се боде и7 на него а и за разлика от В сериите поддържа по-високи честоти на рам което следва да се промени конфига с тази рам http://nikem-bg.net/cart/57332p1rf.html , а захранването е достатъчно за кросфайър, ако ще минава с една 1070 може да се резнат 20 лева и да се вземе 550 вата от същата серия на корсеър, колкото до кутията просто да не е супер евтинджос, иначе след няколко месеца ще трябва да боде скъпи вентилатори и по-хубав охладител ( 60 лева за 3х120 кулермастър примерно и един охладител за 40-50 лева. Скъпи вентилатори защото си идват с антивибрационни тапи и т.н. в комплектите. На 4К резолюция трябва да се намали буфера м/у рамта, видеото и процесора за да върви всичко гладко.

преди 9 часа, Kleptoman написа:

Виждам,че говорите за някакви черни петъци ...та по кое време са горе долу и в кои сайтове?Да следя,че и аз искам да си направя някаква машинка 1800-2000лв и е препоръчително да е по-малката сума.

От старата конфигурация ще ползвам кутията + HDD 1TSG sata 6G/7200/64M3Y WARR.Също така ще ползвам и 2 монитора:samsung-syncmaster-2032nw-lcd-monitor-20/specs/ и samsung/t19b300ew-p82385854/

Аз си направих някои проучвания,но всичко е на тестове гледано ....та някой с опит да ме коригира ако не е нещо както трябва :)

i7-6700-3-4g-8m-box-lga1151 ако успея да издържа до януари ....тогава излиза i7-7700К за който има тестове и цена,но не знам дали ще отговарят на дейвствителността http://cpu.userbenchmark.com/

palit-gtx1060-stormx-3g-gd5

2x8g-ddr4-2400-kingston-hypex

asrock-z170-gaming-k4-lga1151

psu-fortron-raider-650-bronze

ssd-diskove/adata-ssd-sp920-256gb или ssd-samsung-850-pro-series-256-gb-3d-v-nand-flash-2.5-slim-sata-6gb-mz-7ke256bw_47485

Последния петък на ноември, емаг, и технобакалиите със сигурност, никем, джар и другите едва ли ще пускат.

За още 50 лева се купува 8 гиги рх470 и няма база на сравнение, погледни в другия пост рамта на г.скил която съм предложил, колкото до ссд 240 лева е 480 гиги на адата примерно http://nikem-bg.net/computer-components/ADATA-SSD-SP550-480G-SATA3-2.5/    процесора е добър . Горната конфигурция с 1 видео карта на черния петък ще излезе под 1900 лева

6700К за по-малко от 700 лева ? Абсурд , тези цени там са явно директно обърнати цените от долари в лева по фиксинга , но никой не слага "такса България" И да нито никем нито жар имат черни петъци или такива намаления , по-скоро Е-маг и може би вали бг не знам за Варио.

Като му дойде времето ще се разбере , но не вярвам да са повече от 5% намаленията на карти излезли тази година.

Само Емаг може да пусне някви по-фрапиращи цени но едва ли ще е на добре продаван продукт.

Конфигурация сглобена през партпикера за 550 долара излиза в бг магазините по 1250 лева което означава 300 лева наддценка. Всяка една уважаваща себе си компания по време на петъка ще се раздели с надценката за да може да си пробута продуктите макар и с 2 процента печалба, поради факта че месец два по-късно ще навлезнат новите продукти и пак ще се принудят да свалят цените на старите.

преди 21 минути, Mariyan Raynov написа:

Конфигурация сглобена през партпикера за 550 долара излиза в бг магазините по 1250 лева което означава 300 лева наддценка. Всяка една уважаваща себе си компания по време на петъка ще се раздели с надценката за да може да си пробута продуктите макар и с 2 процента печалба, поради факта че месец два по-късно ще навлезнат новите продукти и пак ще се принудят да свалят цените на старите.

Не са ви ясни нещата, ако си имаше на идея на колко  % се продава техниката от никем, скай и други такива евтини сайтове нямаше да го мислиш това. Само Мост , Вали , Солитрон имат количества на склад никой друг - всичко други просто ги вземат от там когато си ги поръчате.

Редактирано от Can Oa (преглед на промените)

преди 1 час, Can Oa написа:

Не са ви ясни нещата, ако си имаше на идея на колко  % се продава техниката от никем, скай и други такива евтини сайтове нямаше да го мислиш това. Само Мост , Вали , Солитрон имат количества на склад никой друг - всичко други просто ги вземат от там когато си ги поръчате.

Солитрон ? Сефте ги чувам тези , как са ? Поръчвал ли си от тях ?

преди 1 минута, Azhen написа:

Солитрон ? Сефте ги чувам тези , как са ? Поръчвал ли си от тях ?

Корсар продуктите от там идват :) и други,  а работя с тях от както се занимавам с това.

Като им видях цените, варио и никем предлагат по-евтини компоненти

http://solytron.bg/komponenti/zahranvaniya/all#!filter-eyJzb3J0X2J5Ijoic29ydF9wcmljZSIsInNvcnRfZGlyIjoiYXNjIn0= 272 лева

http://nikem-bg.net/computer-components/Corsair-RM750x-750W-GOLD-CP-9020092-EU/ 240 лева

http://www.vario.bg/corsair-rmx-series-rm750x-750w-cp-9020092-eu 241 лева като в случая плащаш 241 защото доставката ти е безплатна

Редактирано от Mariyan Raynov (преглед на промените)

преди 6 минути, Mariyan Raynov написа:

Като им видях цените, варио и никем предлагат по-евтини компоненти

http://solytron.bg/komponenti/zahranvaniya/all#!filter-eyJzb3J0X2J5Ijoic29ydF9wcmljZSIsInNvcnRfZGlyIjoiYXNjIn0= 272 лева

http://nikem-bg.net/computer-components/Corsair-RM750x-750W-GOLD-CP-9020092-EU/ 240 лева

http://www.vario.bg/corsair-rmx-series-rm750x-750w-cp-9020092-eu 241 лева като в случая плащаш 241 защото доставката ти е безплатна

Виж сега това е официален вносител за България и работи с дилъри , а тия споменатите от тебе са дилъри и купуват от тях и продават на крайни клиенти.

Редактирано от Can Oa (преглед на промените)

• Автор

Добре значи, чакам черния петък. Но за съжаление тези конфигурации, които предлагате, надали точно те ще бъдат предложени. Ще трябва да се решава на момента.

Относно 4к телевизора, наистина съм объркан... 

Какво значение има, че е 4к, ако му подам 1080к сигнал, телевизора възпроизвежда този. Просто имам вариант и да подам по висок сигнал.

Аз ли се бъркам нещо или вие, приемате че задължително ще пускам 4к?

преди 18 минути, Любомир Ботев написа:

Добре значи, чакам черния петък. Но за съжаление тези конфигурации, които предлагате, надали точно те ще бъдат предложени. Ще трябва да се решава на момента.

Относно 4к телевизора, наистина съм объркан... 

Какво значение има, че е 4к, ако му подам 1080к сигнал, телевизора възпроизвежда този. Просто имам вариант и да подам по висок сигнал.

Аз ли се бъркам нещо или вие, приемате че задължително ще пускам 4к?

Тези конфигурации са направени с части като това не ги прави готови конфигурации за да се продават пакетно. Следователно в Емаг или друг търговец който прелага промоции през черния петък, сваля процентно цените на стоките. В случая решаваш да пазаруваш в е-маг, ставаш рано или въобще не лягаш и когато пуснат промоциите веднага почваш да купуваш защото имат по 5-6 бройки да речем. 

Няма какво да се объркваш за телевизора, това да го пуснеш на 1080 е ненужно скопяване. Бичиш си го на 4К и със съответните конфигурации няма да имаш проблем с игрите. Прецени дали искаш 1070-ка за 1000 лева или две рх470 8 гиги за 1050 лева (бих избрал двете карти) , 16 рам е напълно достатъчно както и и7 6700. 

преди 5 часа, Mariyan Raynov написа:

На 4К резолюция трябва да се намали буфера м/у рамта, видеото и процесора за да върви всичко гладко.

???

току-що, Neext написа:

???

Кое не е ясно? С простички думи, трябва да има баланс между 3-те компонента, ако единия компонент е слаб другите 2 ще трябва да компенсират с по-голям процент, ако два компонента са слаби третия в случая ще компенсира като работи на макс и т.н. ако и трите компонента са на ниво получаваш виско КПД. 

Като караш ново бмв не искаш да му слгаш 14-ки джанти и да го караш на 3-та на магистралата щото много ще ручи нали ?

преди 43 минути, Mariyan Raynov написа:

Тези конфигурации са направени с части като това не ги прави готови конфигурации за да се продават пакетно. Следователно в Емаг или друг търговец който прелага промоции през черния петък, сваля процентно цените на стоките. В случая решаваш да пазаруваш в е-маг, ставаш рано или въобще не лягаш и когато пуснат промоциите веднага почваш да купуваш защото имат по 5-6 бройки да речем. 

Няма какво да се объркваш за телевизора, това да го пуснеш на 1080 е ненужно скопяване. Бичиш си го на 4К и със съответните конфигурации няма да имаш проблем с игрите. Прецени дали искаш 1070-ка за 1000 лева или две рх470 8 гиги за 1050 лева (бих избрал двете карти) , 16 рам е напълно достатъчно както и и7 6700. 

За да играе нормално в 4К дори 1070 малко ще се задъхва да не говорим за RX 470 която нормално 1440p дори не може да възпроизведе говоря за 60 FPS.

преди 4 минути, Mariyan Raynov написа:

Кое не е ясно? С простички думи, трябва да има баланс между 3-те компонента, ако единия компонент е слаб другите 2 ще трябва да компенсират с по-голям процент, ако два компонента са слаби третия в случая ще компенсира като работи на макс и т.н. ако и трите компонента са на ниво получаваш виско КПД. 

Като караш ново бмв не искаш да му слгаш 14-ки джанти и да го караш на 3-та на магистралата щото много ще ручи нали ?

Що за глупост ? Да те видя аз как ще компенсираш слаб процесор , със много рам или с мощна видеокарта ?

току-що, Azhen написа:

За да играе нормално в 4К дори 1070 малко ще се задъхва да не говорим за RX 470 която нормално 1440p дори не може да възпроизведе говоря за 60 FPS.

за 60 фпс на 4к ти трябва конфиг. за 4 бона като ето този http://nikem-bg.net/cart/54172p1r54223p1r53270p1r55579p2r56693p1r55513p1r56929p1r56195p1r53051p1r46125p1rf.html

с другите предоставени конфигурации ще играе задоволително, и двете 470-ки ще извадят по-голямо фпс от 1070-ката (4-8 фпс не нещо фрапантно..)

преди 16 минути, Mariyan Raynov написа:

Мисълта ми беше , че 6700 е заключен и поне според мен и най-простото дъно ще върши работа даже с най-нискочестотната рам ддр4 все пак почва от 2133 ако не се лъжа , което е предостатъчно най-натоварена ще е видеокарта процесора е чук това е ясно в някои случаи може 8-те гб рам да дойдат малко аз бих боднал 1х8 и 1х4

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор
преди 2 минути, Mariyan Raynov написа:

за 60 фпс на 4к ти трябва конфиг. за 4 бона като ето този http://nikem-bg.net/cart/54172p1r54223p1r53270p1r55579p2r56693p1r55513p1r56929p1r56195p1r53051p1r46125p1rf.html

с другите предоставени конфигурации ще играе задоволително, и двете 470-ки ще извадят по-голямо фпс от 1070-ката (4-8 фпс не нещо фрапантно..)

Няма какво да се объркваш за телевизора, това да го пуснеш на 1080 е ненужно скопяване. Бичиш си го на 4К и със съответните конфигурации няма да имаш проблем с игрите .

Последно? :ohmy:

преди 5 минути, Любомир Ботев написа:

Няма какво да се объркваш за телевизора, това да го пуснеш на 1080 е ненужно скопяване. Бичиш си го на 4К и със съответните конфигурации няма да имаш проблем с игрите .

Последно? :ohmy:

Добре де нужно ли е в всяка тема да има обяснения като за малки деца за всяко едно нещо? С този конфиг на 4к ще може да докарва 50 фпс което си е задоволително при положение че карта за 1500 лева прави 60 фпс, разликата не е голяма, а ако намали резолюцията ще максне всичко навсякъде, и ще има над 100 фпс ? И да 2 карти 470 са по-добри от една 1070.

Некст 16 е рамта за останалото си прав

преди 16 минути, Mariyan Raynov написа:

SLI и Cross не , че не е опция , но лично аз не препоръчвам поради факта , че не всяка игра е оптимизирана ...

преди 10 минути, Neext написа:

SLI и Cross не , че не е опция , но лично аз не препоръчвам поради факта , че не всяка игра е оптимизирана ...

Който не се е занимавал със Sli или Xfire си мисли че 2 е по-добре от 1 карта , ама колко проблеми идват с тези 2-те карти нямат си и идея.

преди 13 минути, Mariyan Raynov написа:

Некст 16 е рамта за останалото си прав

На 1060ка са й много , но тук става въпрос за минимална разлика в цената така , че нека са 16 ;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.