Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ново PC ~ 2350, мнения и препоръки

Featured Replies

• Автор
преди 4 часа, Кико написа:

Какво е видеото, че не ми се разлиства темата? Както и SSD-то.

Видеото е Това  , а ssd-то е Crucial 275 GB. За кутията - в последният момент я смених, защото от никем ми казаха, че дъното и охладителя няма да се съберат и този вариант (Define R5) е добър заместител на Define S.Искам, не искам не мога да разочаровам колегата, поръчах конфигурацията с нея.Това е засега, утре според Speedy, ще пристигне PC-то, а видеото и ssd-то са при мен вече.

• Отговори 83
  • Прегледи 5,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

преди 14 минути, nedev_ написа:

Видеото е Това  , а ssd-то е Crucial 275 GB. За кутията - в последният момент я смених, защото от никем ми казаха, че дъното и охладителя няма да се съберат и този вариант (Define R5) е добър заместител на Define S.Искам, не искам не мога да разочаровам колегата, поръчах конфигурацията с нея.Това е засега, утре според Speedy, ще пристигне PC-то, а видеото и ssd-то са при мен вече.

От никем са ти говорили глупости,но както и да е,обаче не трябваше да слушаш "капацитетите" и да спестиш 20 лв,а да вземеш Екстрем4,разлики има и то доста и не си заслужава спестени 20 лв.

преди 23 часа, nedev_ написа:

в последният момент я смених, защото от никем ми казаха, че дъното и охладителя няма да се съберат

R5 и S събират до 180мм височина процесорни охладители, а мачото е 162мм което озанчава че остава цял пръст разстояние до капака на кутията което е предостатъчно. Да не говорим за нископрофилната рам която можеш да я демонтираш от най близкия слот намиращ се до радиатора без да го демонтираш самия радиатор. Няма смисъл да говорим за съвместимост дъното k4 с каквато и да е кутия ATX, това си беше пълен бисер. Просто кутията е била за някой друг може и вътрешен човек, или човек който силно я иска.

• Автор

Може и да е било грешка, но както се казва здраве да е още 40 лева за никем.Относно конфигурацията, вече е при мен и остана само да сложа видеото.Ето една снимка.Когато мога ще направя повече и ще ги кача в imgur.com.За видеото да попитам, има ли значение дали ше е на pci 2.0 или на 4.0?

DSC_0002.jpg

PCIE2: x16 mode

Иначе честито, остана още снимки :)

Видеото се поставя на първия PCI-e  слот под процесора, ако това питаш. Иначе не разбирам въпросът ти.  И защо 40 лева за Никем?

• Автор
преди 19 минути, Кико написа:

Видеото се поставя на първия PCI-e  слот под процесора, ако това питаш. Иначе не разбирам въпросът ти.  И защо 40 лева за Никем?

Ами 40 лева за никем, щото вместо FD define s взех FD Define R5, а както казвате и с FD define s щеше да мине номера.А колкото до видеото на първият слот под черният стърчащ кабел на охладителя питах.дали да го поставя, но както вече ми обяснихте разбрах, че там трябва.В момента нямам dvi преходник и е много жалко, че не мога да тествам машината, но като я пусна всичко си работи нормално, дано колегата да.е доволен, а и благодаря на всички вас тук във форума.

DSC_0010.jpg

40лв за кутията R5 която се вижда на снимката макар от снимката да не се разбира кой модел е.

С такъв кабел ли ти е монитора D-Sub kabel-vga-d-sub-3m.jpg

Жалко, но утре ще си вземеш преходник, а тази вечер можеш да му се нарадваш на частите които са ти вече в ръцете. Ако имаш HDMI порт на монитора, можеш да си вземеш направо такъв. Обаче гледай да е 2.0b малко са скъпи около 20лв. Ако монитора ти не е 144Hz разбира се. Защото при HDMI не можеш повече от 60Hz да играеш игри. Имам ги и трите кабела D-sub, DVI-D двуканален, и HDMI. Понеже при DVI има разновидности, та само при DVI-D dual може да се играе на 144Hz, това е единствения кабел или поне не знам за друг такъв.

• Автор
преди 53 минути, goodly написа:

40лв за кутията R5 която се вижда на снимката макар от снимката да не се разбира кой модел е.

С такъв кабел ли ти е монитора D-Sub kabel-vga-d-sub-3m.jpg

Жалко, но утре ще си вземеш преходник, а тази вечер можеш да му се нарадваш на частите които са ти вече в ръцете. Ако имаш HDMI порт на монитора, можеш да си вземеш направо такъв. Обаче гледай да е 2.0b малко са скъпи около 20лв. Ако монитора ти не е 144Hz разбира се. Защото при HDMI не можеш повече от 60Hz да играеш игри. Имам ги и трите кабела D-sub, DVI-D двуканален, и HDMI. Понеже при DVI има разновидности, та само при DVI-D dual може да се играе на 144Hz, това е единствения кабел или поне не знам за друг такъв.

Същият е кабелът на монитора ми, и двата са 60hz.Ето ги изходите на видео картата.DSC_0007.jpg

Не знам как стоят нещата с преходниците, но и не съм чул лошо. Тъка и не разбрах за монитора с какви портове разполага? Има ли HDMI порт монитора ти?

• Автор
преди 3 минути, goodly написа:

Не знам как стоят нещата с преходниците, но и не съм чул лошо. Тъка и не разбрах за монитора с какви портове разполага? Има ли HDMI порт монитора ти?

Ами за жалост само два порта има монитора ми, кабелът, който ползвам за монитора е същият, който си постнал горе.

И двата порта на монитора ли са D-sub?

Или изглежда тъка горе долу, при тебе може да са разположение по друг начин.

Резултат с изображение за monitor hdmi port

Просто напиши модела на монитора за по лесно. По принцип не е задължително да си купуваш HDMI ако имаш такъв порт на монитора. Но ми стана интересно какъв ти е монитора в същност.

Едит:

Я се разрови в тия кутии на дъното и на видео картата, аве би трябвало да имаш някакъв преходник, някои фирми мислят и за по старите монитори и слагат. При мен беше тъка, макар да стои и не се ползва.

Редактирано от goodly (преглед на промените)

• Автор
преди 14 часа, goodly написа:

И двата порта на монитора ли са D-sub?

Или изглежда тъка горе долу, при тебе може да са разположение по друг начин.

Резултат с изображение за monitor hdmi port

Просто напиши модела на монитора за по лесно. По принцип не е задължително да си купуваш HDMI ако имаш такъв порт на монитора. Но ми стана интересно какъв ти е монитора в същност.

Едит:

Я се разрови в тия кутии на дъното и на видео картата, аве би трябвало да имаш някакъв преходник, някои фирми мислят и за по старите монитори и слагат. При мен беше тъка, макар да стои и не се ползва.

За жалост нямаше никакъв преходник в кутията на видеото, а днес обиколих всички магазини за подобен тип техника в Русе и никой нямаше VGA към DVI-D.Единият магазинер даже ми вика, еми купи си нов монитор...

Чакай че се обърках, какви са двата порта на монитора? Единият е VGA а другия ? Тъй като моят монитор не е от новите се налагаше да го свързвам през DVI-я и го слагах в HDMI порта на лаптопа има и такива кабели. А както по-горе се спомена има едни малки преходи от VGA към DVI-D

• Автор
преди 19 минути, Mariyan Raynov написа:

Чакай че се обърках, какви са двата порта на монитора? Единият е VGA а другия ? Тъй като моят монитор не е от новите се налагаше да го свързвам през DVI-я и го слагах в HDMI порта на лаптопа има и такива кабели. А както по-горе се спомена има едни малки преходи от VGA към DVI-D

То да имаше 2 порта окей, има само един VGA порт, монитора е 21.5inch 1920x1080 LG, на 5 години е, май наистина е време за смяна.

току-що, nedev_ написа:

То да имаше 2 порта окей, има само един VGA порт, монитора е 21.5inch 1920x1080 LG, на 5 години е, май наистина е време за смяна.

от тук съм се объркал, както и да е. Преходника ще ти го подарят направо стига да намериш. Съмнявам се да няма в магазините в твоя град.. просто са ги забутали някъде и не знаят къде са.

преди 17 часа, nedev_ написа:

Ами за жалост само два порта има монитора ми, кабелът, който ползвам за монитора е същият, който си постнал горе.

Със сигурност ще ти излезе по-евтино да се разходиш м/у 5 магазина от колкото да си вземеш нов монитор. 22-ка стандарт на 1080 супер ще си е за игри аз съм със 22-ка на 9 години или 10 не помня вече на 1050 ми е макс резолюцията но си е ок монитора. 

преди 15 минути, nedev_ написа:

Навремето е трябвало да се запиташ и за портовете... В Русе да търсиш нещо...и да го намериш, ще е на двойна цена. Аз преди 3 години се сдобих с една GTX750Ti, която пишеше, че има HDMI,  но се оказа, че е mini HDMI. Монитора ми имаше кабел HDMI-HDMI. Веднага хукнах към Радиуса и взех последния кабел за 20 лева.  Освен това съм се убедил при сегашния ми монитор, че разликата между VGA  и HDMI  е огромна - такава, както чернобял и цветен телевизор навремето или между CRT  от деветдесетте и LCD  днес. 

Единственият ти шанс е да потърсиш някакъв кабел из интернет магазините. Проблемът обаче е, че нямаш VGA  сигнал от DVI  изхода и ще трябва по-специален кабел с ЦАП. 

Ето например какво ти трябва:

http://www.speedcomputers.biz/hdmi-km-vga-adapter-hama-hdmi-m--vga-f/

2016-11-03_170255.jpg

Неприятна цена, но съм срещал и малко по-евтини. Трябва да се търси. 

Имат и по-евтин вариант:

http://www.speedcomputers.biz/adapter-hdmi-m-km-vga-f---cg591-b/

Редактирано от Кико (преглед на промените)

нещо такова ти трябва:http://www.emag.bg/prehodnik-detech-hdmi-m-vga-f-0-15m-bjal-18153-2784/pd/DDQ6G2BBM/

res_b488adf7f53ee0f5f73432544a1f2d35_450

едит: Коко го е написал до като търсих из нета и писах.

Редактирано от Can Oa (преглед на промените)

Няма нужда да дава толкова пари на вятъра след като ефекта си остава VGA изход, тези адапети не го правят HDMI. 

ПРЕХОДНИК VGA ЖЕНСКО /XGA- DVI/ANALOG МЪЖКО HAMA-45073 14.40лв.

Адаптер HAMA DVI-VGA 13лв.

Кабела от монитора D-sub влиза в женското D-sub на адаптера, а мъжкото DVI от адаптера, влиза в женското DVI на видео картата. Проблема е решен!

• Автор

http://m.ebay.com/itm/15-Pin-VGA-Female-to-24-1-pin-DVI-D-Male-Adapter-Video-Converter-for-PC-Laptop-/371416793447?hash=item567a2a8167%3Ag%3AHaAAAOSwT6pV1Cdx&_trkparms=pageci%3Aa42300f5-a1ec-11e6-b79e-005056b676ff%7Cparentrq%3A2b47494d1580a25076e496e6fff9c865%7Ciid%3A2 Нещо ей такова ми трябва, но няма, всичките vga to dvi, които видях в точно 5 магазина са с пинове около входа, а на мен ми трябва точно такъв като на снимката... PS : Аз дори такъв имам от старата видео карта с пинове отстрани, но не ми върши работа.И на видеото и на дъното е DVI

Редактирано от nedev_ (преглед на промените)

Вече ти писах какво ти трябва. Твоя кабел който идва от монитора изглежда тъка снимка 1:

1vga-cable.jpg?32bb66

Той трябва да влезе в адаптера VGA от снимка 2:

2res_54cb99e1a1f246252a9e8ac33ea8c197_450

От адаптера преходника на DVI трябва да изглежда тъка на снимка 3

3Адаптер HAMA DVI-VGA

Той трябва да влезе във видео картата ти на която входа изглежд тъка от снимка 4:

4Gigabyte_GTX980_Ports-600W.jpg

В случая на показаната примерна карта имаме от ляво DVI-D dual link port, а от дясно имаме DVI-I dual link port. 

За да видите схемата на DVI видове портове и какво поддържат, ето схема:

DVI%20Cable_zpscezeg2kp.jpg

Най разпоространени са DVI-D single и dual port както и DVI-I single и dual port.

Въпроса е ако можеш да го намериш по-евтино, но иска явно много ровене из нета и не се знае дали ще намериш още по евтино.

• Автор
преди 12 минути, goodly написа:

Вече ти писах какво ти трябва. Твоя кабел който идва от монитора изглежда тъка:

vga-cable.jpg?32bb66

Той трябва да влезе в адаптера VGA 

res_54cb99e1a1f246252a9e8ac33ea8c197_450

От адаптера преходника на DVI трябва да изглежда тъка: 

Адаптер HAMA DVI-VGA

Той трябва да влезе във видео картата ти на която входа изглежд тъка:

Gigabyte_GTX980_Ports-600W.jpg

Въпроса е ако можеш да го намериш по-евтино, но иска явно много ровене из нета и не се знае дали ще намериш още по евтино.

http://m.imgur.com/a/br4Vj Пак казвам, че аз такъв адаптер/преходник имам и още снощи веднага се сетих за него, но не става.Вижте снимките, моята версия на видеото май е орязана ...

Да прав, си. 

Не обърнах внимание че входа на видеото ти е DVI-D, а преходника който предлагам е DVI-I заради четирите пина няма да влезе.

преди 26 минути, nedev_ написа:

http://m.imgur.com/a/br4Vj Пак казвам, че аз такъв адаптер/преходник имам и още снощи веднага се сетих за него, но не става.Вижте снимките, моята версия на видеото май е орязана ...

Не е орязана, просто новите видеокарти вече нямат аналогов сигнал заедно с цифровия! Затова и ти трябва по-скъп адаптер.  Или нов монитор, което е по-правилния подход с тоя хардуер. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.