Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ново PC ~ 2350, мнения и препоръки

Featured Replies

преди 11 минути, PreDaT0Rrr написа:

Захранването е качествен  сисоник  като махнеш едната плочка рам се вместваш в бюджета  http://nikem-bg.net/cart/54223p1r55126p1r57222p1r55575p1r44433p1r53057p1r57536p1r57283p1rf.html

ще те помоля да се отнасяш по-сериозно като предлагаш нещо на хората.

Благодаря!

• Отговори 83
  • Прегледи 5,9k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 2 часа, -Alex&Vanko- написа:

Аз предлагам и звукова карта и креативка! Не знам какви са колоните и слушалките.Стига с тия Корсар захранвания, тука какво Чифте има:

http://www.stealtech.org/zahranvane/CHIEFTEC_Navitas_GPM-650C_-_650W_PC_захранване_id49560/

Кико кефи ли те?;)

Мда. 

Ето едно предложение от мен, без клок:

ASUS B150M-PLUS LGA1151 
i7-6700 4.0GHz 8MB LGA1151 BOX 
8GB DDR4 2133 KINGSTON 
KINGST SSD SV300S37A 240G BULK 
GB GTX 1060 G1 GV-N1060G1 GAMING-6GD 
Corsair RM550x 550W GOLD CP-9020090-EU 
FD DEFINE R5 BLACK WINDOW 
Zalman CPU Cooler CNPS10X OPTIMA 2011/1366/1150/775/AMD 

Обща стойност - 2 231.67 лв. с ДДС

П.С. Авторе гледай сега как ще ме оплюят, я за SSD, я за Кулър, я за дъно, все за нещо ще се хванат :D

eвала процесор с  вентилатор и добавен кулър  на amd ....

а имало все пак  за интел драснали

и естествено кутия трябва да  е 200 лв ако може и повече.  да се запълни бюджета да се мине  на процесор G4к и нещо си и да кара на вграденато видео.  думни 1 хилядарка за кутия

няма кой да им набие шамарите на производители те на кутии и да са им цените  под 30 лв>

ама не е будала този който яде баницата

За кутията няма да споря, като искаш слагай си кутии за 30 лева на конфигурация от 2 бона...

За кулъра, сложил съм го защото боксовия нещо не ми се харесва, а при положение, че остават пари, защо да не се сложи 1 евтин кулър ? Ето и снимка от производителя да видите с кои процесори си пасва, а не да гледате фантазиите на никем.

Untitled.png

• Автор

Да ви кажа честно мислихме с колегата, показах му нещата и решихме, че най-добрият.избор за тези пари е следният : http://nikem-bg.net/cart/54223p1r55126p1r55575p1r55325p1r56380p1r54128p1rf.html това от никем с отстъпките става около 1475 лева и доставка 20-25, ако.взема от варио.същите части.цената става 1550-1560 с безплатната доставка.Видео картата и SSD-то смятам да му ги поръчам от варио, за SSD избрах crucial 275 GB за 151 лева, а за видеото не знам коя 1060-ца точно.Има над 6 модела от 603/606/640\641/684 лева, които ми харесват, но не знам кой е най-добрият. Както го смятах даже по-малко от 2300 излиза всичко, кажете си мненията.И най-вече ме интересува за охладителя дали е добър и дали няма да има проблем с рамта, която избрах.

по умните не слагат и кутии ама който не може да си го направи сам даде парички за боядисана ламарина  в черно щото черната боя най- евтина а е капитализъм на народа трябва да му се пробута 

преди 1 минута, nedev_ написа:

Да ви кажа честно мислихме с колегата, показах му нещата и решихме, че най-добрият.избор за тези пари е следният : http://nikem-bg.net/cart/54223p1r55126p1r55575p1r55325p1r56380p1r54128p1rf.html това от никем с отстъпките става около 1475 лева и доставка 20-25, ако.взема от варио.същите части.цената става 1550-1560 с безплатната доставка.Видео картата и SSD-то смятам да му ги поръчам от варио, за SSD избрах crucial 275 GB за 151 лева, а за видеото не знам коя 1060-ца точно.Има над 6 модела от 603/606/640\641/684 лева, които ми харесват, но не знам кой е най-добрият. Както го смятах даже по-малко от 2300 излиза всичко, кажете си мненията.И най-вече ме интересува за охладителя дали е добър и дали няма да има проблем с рамта, която избрах.

RAM паметта е за лаптоп :D Иначе за видеокартата: MSI или GB G1, аз лично бих взел на Гигабайт.

преди 3 минути, Yvan Sergeev написа:

по умните не слагат и кутии ама който не може да си го направи сам даде парички за боядисана ламарина  в черно щото черната боя най- евтина а е капитализъм на народа трябва да му се пробута 

Не смятам да споря, изрязвайте от картон, сгъвайте ламарини, ама не обърквайте хората с вашите фантазии

П.С. Това е последното ми съобщение към теб, защото явно си от отбора на онзи Кюнко ли е, Янко ли е къв е вече и аз не знам, 10 пъти си смени никнейма...

• Автор
преди 2 часа, kyoshinn написа:

RAM паметта е за лаптоп :D Иначе за видеокартата: MSI или GB G1, аз лично бих взел на Гигабайт.

Аха, ами може ли да препоръчате добра рам и да е ниско профилна тогава... За видеото чак 684 лева много ми се виждат, варианта на гигабайт мисля, че е достатъчно добър.

видеото и процесора са най скъпите  в един компютър щом даваш 700 лв за едното дай толкова и за другото а другите части  средно вървят по 100-200 лв В този диапазон.

току-що, nedev_ написа:

Аха, ами може ли да препоръчате добра рам и да е ниско профилна тогава... За видеото чак 684 лева много ми се виждат, варианта на гигабайт мисля, че е достатъчно добър.

Слагай някаква RAM, която ти харесва... По-добре смени захранването с това - XFX

Ето ти RAM - CorsairCrucialADATA

• Автор
преди 2 часа, kyoshinn написа:

Слагай някаква RAM, която ти харесва... По-добре смени захранването с това - XFX

Ето ти RAM - CorsairCrucialADATA

Мерси за предложенията, но Рамта не трябва ли да е ниска, за да не опира в този голям охладител thermalright macho revb? Иначе за захранването може да се смени да, това е и по-евтино.А относно рамта 2x8 не е ли по-добре вместо 1x16? 

ше земеш шлайфера и ше обричиш там къде надстърча 

преди 33 минути, nedev_ написа:

Мерси за предложенията, но Рамта не трябва ли да е ниска, за да не опира в този голям охладител thermalright macho revb? Иначе за захранването може да се смени да, това е и по-евтино.А относно рамта 2x8 не е ли по-добре вместо 1x16? 

Ами по-ниска RAM от Crucial-а :/ Иначе и с другите няма да имаш проблем. До колкото помня дадох линкове към 2х8.

Не е лошо и приятелят ти ,ако може да обясни за какво са му този клокърски процесор и дъно съответно?За споменатите нужди и обикновен i7  с обикновено дъно са достатъчни и ще се справят,а разлика в парите има,пък гледам режете от това и онова................човек дето не може да си сглоби сам конфигурация и..............хоп,чул че се взимат клокърски процесори и z дъна и барабар и той с мъжете дето се вика ще взима клокърски проц и ще го клоква ли(или ще се снима с него),кво ще го прави като не отбира от тази материя?Или го взима ей така за самочувствие,да се хвали насам и натам с дъно и процесор.Сигурно ще ми кажете,че парите са си негови и може да си взима каквото пожелае,да така е,но................само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен- Алберт Айнщайн.

Редактирано от Слави Маринов (преглед на промените)

Е, на времето всички процесори бяха "клокърски" и никой не ни правеше забележки за клокнатите Селерони ;)  

И между другото, CanonLake изобщо не излиза скоро. Освен ако под "скоро" не се разбира догодина по това време. 

преди 51 минути, Кико написа:

И между другото, CanonLake изобщо не излиза скоро

Сигурно се бъркат с kaby lake,които трябва да излязат през януари.И не правя забележки на никого,но обикновено се клоква с определена цел.или при нужда и се прави от разбиращи тази материя хора,а не за едната гъзария.P.S-тези всички процесори навремето дето се клокваха и дъната не бяха по-скъпи,сега се плаща за да си поиграйкаш.;)

• Автор

След още малко размисъл стигнах до.това http://nikem-bg.net/cart/54128p1r56200p1r55126p1r56897p1r54223p1r55575p1rf.html  знам, че захранването е малко скъпо, но е модулно и със златен сертификат и се надявам да се получи по-добър cabble management, охладителят остава същия рамта е на corsair, всичко това от никем и от vario crucial 275GB SSD + GTX 1060 GB G1 Gaming.Така се вмествам в бюджета с всички доставки и всичко изглежда добре.Ако може да си кажете мнението за последно, да се промени нещо ако.трябва и вече да се поръчват частите.

преди 22 минути, nedev_ написа:

След още малко размисъл стигнах до.това http://nikem-bg.net/cart/54128p1r56200p1r55126p1r56897p1r54223p1r55575p1rf.html  знам, че захранването е малко скъпо, но е модулно и със златен сертификат и се надявам да се получи по-добър cabble management, охладителят остава същия рамта е на corsair, всичко това от никем и от vario crucial 275GB SSD + GTX 1060 GB G1 Gaming.Така се вмествам в бюджета с всички доставки и всичко изглежда добре.Ако може да си кажете мнението за последно, да се промени нещо ако.трябва и вече да се поръчват частите.

Както по-горе казаха, тоя клок не знам за чий х*й Ви е... Нито разбирате (като мен), нито Ви трябва, а разликата в парите не е малка 100-250 лева може да се смъкнат.

преди 8 часа, Слави Маринов написа:

Сигурно се бъркат с kaby lake,които трябва да излязат през януари.И не правя забележки на никого,но обикновено се клоква с определена цел.или при нужда и се прави от разбиращи тази материя хора,а не за едната гъзария.P.S-тези всички процесори навремето дето се клокваха и дъната не бяха по-скъпи,сега се плаща за да си поиграйкаш.;)

Прав си, просто се сетих навремето, когато още преди да съм се докоснал до машината, ми я бяха "клокнали" в магазина. Това не ми попречи малко след като се прибрах и видях какво бяха променяли в BIOS,  да си я клокна още. А клока тогава бе от наложителен по-наложителен, макар като цяло процесорът да бе най-големия боклук на пазара тогава, много по-лош от аналогичен Пентиум и то в пъти. 

преди 37 минути, nedev_ написа:

На мен ми харесва. Сигурно има много други варианти, но и тоя хваща окото.

преди 13 минути, kyoshinn написа:

Както по-горе казаха, тоя клок не знам за чий х*й Ви е... Нито разбирате (като мен), нито Ви трябва, а разликата в парите не е малка 100-250 лева може да се смъкнат.

Ако тръгнем да търсим разликата, може да се окаже точно обратното. А за какво е клока...всеки сам може да си преценява. Може пък просто човека да иска да почовърка в неизвестното, може да иска малко по-добро и стабилно fps, а може да иска и да не псува тоя, дето му дава препоръки за евтини неща.  И нека не забравяме, че макар i7 6700K  да е с отключен множител, то той без клок работи на 300MHz  по-висока честота при натоварване, отколкото i7 6700. А за това се плаща. Дори е оправдано вземането на тоя процесор спрямо i7 6700  с дъно, непозволяващо клок, пак поради доста по-високата честота. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

Колкото до конфига, корсеъра е за предпочитане, има 10 години гаранция. ако си в затворена кутия или не си естет рамта няма нужда от "охлаждане". Един 6600к, със сигурност ще свърши работа и ако евентуално се забави във някоя задача може спокойно да се надуе с 0.5. 

• Автор
преди 3 часа, Mariyan Raynov написа:

Колкото до конфига, корсеъра е за предпочитане, има 10 години гаранция. ако си в затворена кутия или не си естет рамта няма нужда от "охлаждане". Един 6600к, със сигурност ще свърши работа и ако евентуално се забави във някоя задача може спокойно да се надуе с 0.5. 

Благодаря за мнението, но вече е поръчано всичко, когато всичко е готово ще постна и няколко снимки. Това поръчах за колегата + видео и ssd от vario.

преди 1 час, nedev_ написа:

Благодаря за мнението, но вече е поръчано всичко, когато всичко е готово ще постна и няколко снимки. Това поръчах за колегата + видео и ssd от vario.

Какво е видеото, че не ми се разлиства темата? Както и SSD-то.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.