Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ново PC ~ 2350, мнения и препоръки

Featured Replies

Конфигурацията е за друг човек които несъмнено си има читав монитор... Едва ли е смислено да се хвърлят пари само за да пробва чужда машина.

Иначе ако толкова е мерак просто да я върже към телевизора но отново опираме до пари за кабел пък били и по-малко.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

• Отговори 83
  • Прегледи 5,9k
  • Създадено
  • Последен отговор
на 31.10.2016 г. в 0:38, Слави Маринов написа:

И не правя забележки на никого,но обикновено се клоква с определена цел.или при нужда и се прави от разбиращи тази материя хора,а не за едната гъзария.

Този преобразовател няма ли да свърши работа?

http://animabg.com/store/computer_accessories/0037/index.php?cls=0037

Разбира се че ще свърши, но предполагам че автора вече си е закупил.

• Автор
преди 17 минути, goodly написа:

Разбира се че ще свърши, но предполагам че автора вече си е закупил.

Да, всичко е окей, взех назавм hdmi cable от един приятел, свързах го към телевизора и стана, но качеството не е отлично, за да е такова предполагам, че трябва преходник DVI-D към HDMI и чак тогава с hdmi към телевизор/монитор, колегата имал hdmi порт, но нямал кабел, така че така или иначе пак ще се купува.Благодаря отново на всички, които по някакъв начин помогнаха!!!

Не ти трябва никакъв преходник към телевизора. За това е HDMI по кабела минава всичко в едно като звук и картина без допълнителни кабели, просто един кабел върши работа на всички останали събран в един HDMI кабел. За качеството не мога да ти кажа нищо, понеже не ми се е налагало да ползвам телевизор за монитор. За сега карай със стария с преходник HDMI към VGA, а за напред някой ден като събереш парички, си вземи едно хубаво мониторче 24" инча с нужните ти HDMI, DVI-D портове. Ако на телевизора не ти изгледа добре картината, то като си минеш на монитора ще е прекрасна с адаптера. Честито общо взето щом вече имаш картина.

• Автор

Започнахме инсталация с колегата на windows7 на ssd-то, но като буутне от флашката, излиза ми менюто за промяна на езиците и мишката и клавиатурата просто умират и не мога да ги използвам.флашката е сложена в USB 2.0, клавиатурата също, мишката на 2.0 също не работи, някакви идеи? PS : В BIOS-A си работят и мишката, и клавиатурата.

DSC_0019.jpg

Редактирано от nedev_ (преглед на промените)

преди 2 минути, nedev_ написа:

Започнахме инсталация с колегата на windows7 на ssd-то, но като буутне от флашката, излиза ми менюто за промяна на езиците и мишката и клавиатурата просто умират и не мога да ги използвам.флашката е сложена в USB 2.0, клавиатурата също, мишката на 2.0 също не работи, някакви идеи?

DSC_0019.jpg

А активирана ли е опцията от BIOS  за USB Мишка и клавиатура? Тия първоначални инсталации на Windows от флашка доста често правят проблеми. Лично аз се справих, след като си свързах записвачка и инсталирах от диск. Други хора са се справяли, след като са инсталирали Windows  на друг компютър. Не знам какъв е проблема при теб, но провери пак за USB  мишка и клавиатура в BIOS. 

преди 5 часа, nedev_ написа:

Да, всичко е окей, взех назавм hdmi cable от един приятел, свързах го към телевизора и стана, но качеството не е отлично, за да е такова предполагам, че трябва преходник DVI-D към HDMI и чак тогава с hdmi към телевизор/монитор, колегата имал hdmi порт, но нямал кабел, така че така или иначе пак ще се купува.Благодаря отново на всички, които по някакъв начин помогнаха!!!

Какъв е телевизора? Аз преди 4-5 дена свързах 32 инчовия си телевизор за монитор, но той е 1366х768. И макар да успях да пусна някои игхри на 1080 p., то картината определено е далеч от идеална. Причната е, че имам твърде малко пиксели за 32 инча екран. там дори не помага много и антиалайзинга, който на всичко отгоре товари допълнителноо видеокартата. Обаче играта си е съпер като мащаб на тоя размер екран.  Телевизорът не е монитор и точно за това се купуват монитори, а не се ползват телевизори. Освен това моя телевизор няма почти никакви опции за корекции на картината от драйверите на NVIDIA. Мен ми бе интересен мащаба при игра и той е отличен. Само че подобни монитори струват около 2К, а не 300 лева ;) АКО бе така, никой нямаше да купува монитори, а телевизори за без пари. 

преди 18 часа, nedev_ написа:

Започнахме инсталация с колегата на windows7 на ssd-то, но като буутне от флашката, излиза ми менюто за промяна на езиците и мишката и клавиатурата просто умират и не мога да ги използвам.флашката е сложена в USB 2.0, клавиатурата също, мишката на 2.0 също не работи, някакви идеи? PS : В BIOS-A си работят и мишката, и клавиатурата.

Skylake са махнали опциите за 7ца на USB , на ISO-то се прави с пач който слага поддръжка за това. Дори на оригинален Windows 7 пак няма да стане. Никога не съм го правил но съм чел че се слагат някви такива пачове (google 100% има решение) Много рядко слагам 7ца вече и не ми трябва да го знам , а когато слагам го правя със DVD на сата.

едит: ако успееш да го инсталнеш после пак няма да имаш USB няма да имаш лан дрйвер няма да може да ги инсталнеш без интернет и без USB флаш. Ако имаш втори хард или дял ги прехвърли на него преди това(драйверите)

Без пачер за ISO-то само DVD на SATA те спадява :)

едит2: сега видях че си взел Asrock дъно , имат в биоса някаква опция за това да пачват 7ца. Разгледай я никога не съм го правил лично , но ми се е мяркала като ги рова.

Редактирано от Can Oa (преглед на промените)

• Автор
на 5.11.2016 г. в 10:58, Can Oa написа:

Skylake са махнали опциите за 7ца на USB , на ISO-то се прави с пач който слага поддръжка за това. Дори на оригинален Windows 7 пак няма да стане. Никога не съм го правил но съм чел че се слагат някви такива пачове (google 100% има решение) Много рядко слагам 7ца вече и не ми трябва да го знам , а когато слагам го правя със DVD на сата.

едит: ако успееш да го инсталнеш после пак няма да имаш USB няма да имаш лан дрйвер няма да може да ги инсталнеш без интернет и без USB флаш. Ако имаш втори хард или дял ги прехвърли на него преди това(драйверите)

Без пачер за ISO-то само DVD на SATA те спадява :)

едит2: сега видях че си взел Asrock дъно , имат в биоса някаква опция за това да пачват 7ца. Разгледай я никога не съм го правил лично , но ми се е мяркала като ги рова.

Оправихме го, даже компютърът вече не е при мен.Как го оправихме - аз влязох в официалният сайт на asrock и там пише точно как да се инсталира

Windows7 и как точно се пускат тези USB портове, които не работеха.Отново благодаря на теб и на всички други, които спомогнаха за създаването на тази компютърна конфигурация и

разрешаването на всички странични проблеми.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.