Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Борисов: Подкрепа за СЕТА, ако отпаднат визите за Канада

Featured Replies

Цитат

"Единственото, което съм поставил в разговора с министър-председателя на Канада (Джъстин Трюдо - бел.ред.) е, че искаме през 2017 г. да има безвизово пътуване на българските граждани за Канада. Самото споразумение е такова, че дава възможност за бизнеса, за икономиката, за интегриране на огромни пазари от Канада до Европа, а изведнъж се оказва, че българският и румънският бизнес няма да бъдат равнопоставени, което не е в интерес не само на България и на Румъния, а на целия ЕС, нарушава се принцип. Нека приемат това наше решение и разбира се, че ние ще ги подкрепим", добави Борисов.

Цитат

Рискът обаче е в това, че с подписването на споразумението България се съгласява да попадне под ударите на паралелна съдена система за арбитраж, която е над националната юрисдикция, но от нея могат да се ползват само чуждите инвеститори, а съдиите не се назначават публично, а са зависими от корпорациите, смята тя.

"Веднъж либерализиран по този начин пазарът на дадена услуга не може да се върне под регулация на държавата, примерно Столична община, ако иска да си направи фирма за почистване, което в момента е дадено на концесия и това споразумение влезе в сила, няма как да има общинска фирма и то за вечни времена, защото споразумението няма срок“, каза още Нинова.

Тя припомни, че в момента Канада съди ЕС, и нас в това число, заради въведената забрана за производство на ГМО храни и използването на хормони при отглеждането на животни. В споразумението пък имало защитна клауза само за канадските селскостопански стоки и нито една за българските.

"Квотата за внос на месо и мляко от Канада се увеличава до степен, която надхвърля консумацията им в цялата страна, те ни купуват, за да си внасят евтините генномодифицирани стоки. Така че като махнеш визите на 100 българи,ще продадеш цялата си икономика“, продължи да критикува лидерката на БСП.

Източници - http://www.dnes.bg/politika/2016/10/20/borisov-podkrepa-za-seta-ako-otpadnat-vizite-za-kanada.319324

http://www.dnes.bg/politika/2016/10/19/seta-za-bylgarite-kon-za-kokoshka-ili-bezvizova-kanada.319204,5
Аз мразя БСП. А вие обичате ли ГМО или в крайна сметка ще излезете в София на протест и ще махмем ли Бойко, който продава България като чист предател? Крайно време е да накажем националното предателство и да спрем да бъдем конформистите, които се съгласяват с всичко и нямат воля.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Ако темата не получи източник на цитатите ще замине в коша или в Празни приказки и забава.

Толкова незвързани един с друг цитати и брътвежи отдавна не се бяха появявали на бял свят.
Визите за Канада, ГМО-то, заводи за боклук, столична община и не на последно място някоя си Нинова, която не е ясно каква е и откъде се появи във втория цитат.

Мразим БСП, ама давайте да бутаме Бойко, а?
Идейно, ама не знам колко човека ще повярват на несвързаните мисловно писаници.

Не знам, уж сме една от най интелегентните нации, но излиза, че едно лъжливо бръщолевене /от години/ е изключително ефшкасно и огромен процент от нацията се хваща.

преди 2 часа, Без умствен капацитет написа:

ако говорим за ГМО това е бъдещето

Аз не искам ГМО. И тук проблеми с изхранването поне нямаме. Изключая манипулираната зърнена криза през 90-те. Следователно ГМО не ми трябва и не го желая. По-голямата част от страните в ЕС са така. А ГМО-то е една търговийка на определени корпорацийки. Не е за наше благо това, което е днес. Най-малкото след 1 поколение белезите му отпадат, а семената практически не са годни за повторно засяване. За разлика от обикновените семена, където жънеш, след това част от ожънатото сееш и така правиш затворен кръг. Ще бъде в наш ущърб.

преди 2 часа, algor написа:

Мразим БСП, ама давайте да бутаме Бойко, а?

Точно така. Защото имаме конформистко правителство, което въобще не взима някакво отношение и не прави никакви опити да защити интересите на страната ни. Каквото му се спусне отгоре, това изпълнява. Като издирижира нещо Меркел или някоя друга патка или еврогей/евротравестит и нашите автоматично безкритично го подкрепят.
------------
Има и друго. Визите за Канада няма да отпаднат. Нито ще можем да работим свободно там. Всъщност в момента никой, освен тия с пари без това не могат да си позволят да са туристи там. Ако един път си получил виза, нямало да се налага да повтаряш всеки път процеса. Иначе процедурата си остава. Заблуждение е, че ще ни пускат свободно с лична карта, както се твърди.

преди 3 минути, Без умствен капацитет написа:

така е не отричам - това е манипулация на гена на растението, а защо са отрязали гена за размножаването е икономическа причина

Не знам дали си без умствен капацитет, ама внимателно си помисли развъждането как ще се случи, след като се реже? Значи как бедните ще си посеят повече храна, след като семената са негодни и не могат да си заделят от реколтата? Като купят втори път семена от корпорации-монополисти, така ли? Това ли ти е според теб начина да се справим със световния глад?
Аз не искам ГМО и се надявам да се организират протести, на които аз ще отида. На мен ГМО не ми трябва. Поне да даваше нещо повече, а то е направено в тоя си вид само за трупане на печалба от мултинационални корпорации.

НИЕ ТУК имаме зърно и имаме хляб. ГМО НЕ НИ ТРЯБВА.

Без селектиране и ГМО няма как да имаш 300-400 зърно на декар. Ще имаш 50 кг на декар.

Устойчиви сортове чрез разработване на ГМО не означава вреди продукти.

Защо ли си мисля че има прекалено много митове за ГМО ?

Дори лаик би се усетил че ... не в развитите  цивилизовани държави вредните продукти са проблем.. дори напротив - там дискусията е много по реална и истинска, а проблем е именно в тези "трети страни" с висока корупция, и нисък стндарт.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 8 минути, miro20 написа:

Без селектиране и ГМО няма как да имаш 300-400 зърно на декар. Ще имаш 50 кг на декар.
Устойчиви сортове чрез разработване на ГМО не означава вреди продукти.

В България не се сее масово ГМО и нямаме проблем с пшеницата. Митовете ги правиш ти, американо подлога. Селектиране и ГМО са 2 различни неща. Селектирането се прави без пряка намеса по генома. За това и има ограничения. Докато нищо не ти пречи да направиш ГМО отровно за бременни жени или чернокожи. Това като един пример.
Докато ГМО се прави за пари и си губи свойствата след 1 поколение и става негодно за повторно засяване, то това ГМО не е за благото на човечеството и няма място на планетата Земя. ГМО са вредни и опасни, защото такива са подбудите на хората, които стоят зад тях.
И унищожаването на възможността за повторно засяване оставя селското стопанство в унищожително положение, подвластно на няколко мултинационални корпорации с безскрупулни интереси. А ползата за нас, европейците - нулева.
ГМО храните са вредни навсякъде, за това американците са 80% дебели свине. Там обаче бедните ядат това, а тук всички, понеже не се чувстваме повечето богати.

преди 4 минути, Без умствен капацитет написа:

ГМО но да не е отрязан гена за разножаване е икономически неизгоден

Тогава какво седиш да обсъждаш как да умрем от глад, вместо да обсъждаме как да реагираме и протестираме? Искаш унищожено  българско земеделие, подвластно на американски корпорации с тъмни интереси? Искаш всичките ти пари от заплата да отиват това България да може да купи 10 кила зърно, да сее и таз година, за да не умреш ти и децата ти гладни?

преди 2 минути, simtech написа:

Митовете ги правиш ти, американо подлога

страхотен аргумент.

Нищо не мога да отговоря на такава простотия :)

Давай , развивай си останалите глупости :)

преди 3 минути, miro20 написа:

страхотен аргумент. Нищо не мога да отговоря на такава простотия Давай , развивай си останалите глупости

ГМО не ни трябва. Зърното ни стига. Картофите са ни наред. Защо ни е ГМО? И понеже се подиграваше на Русия, може да са всякакви, но наскоро подписаха категорична пълна забрана за ГМО.
Набий си го в главата, че България не съществува, за да обслужва американските интереси и да им ядем ГМО-то. И че нашето правителство трябва да пази нас, нашите култури и нашето земеделие.
Набий си в главата, че селектирано и директно генетично изменено не е едно и също.
На нас ГМО не ни е нужно. При условие какви рискове крие от сенчестите корпорации зад него, трябва да има категорична забрана. И дори да изгоним американците и канадците от ЕС, защото като умрат, замърсяват нашата земя с телата си, хранени с ГМО.

току-що, simtech написа:

ГМО не ни трябва. Зърното ни стига. Картофите са ни наред. Защо ни е ГМО? И понеже се подиграваше на Русия, може да са всякакви, но наскоро подписаха категорична пълна забрана за ГМО.
Набий си го в главата, че България не съществува, за да обслужва американските интереси и да им ядем ГМО-то. И че нашето правителство трябва да пази нас, нашите култури и нашето земеделие.
Набий си в главата, че селектирано и директно генетично изменено не е едно и също.

Приятелю , не аз, а по умни хора са сметнали едни статистики , които са красноречиви :

Средната продължителност на "затлъстелите западни зли нации , ядящи гадни вредни ГМО-та"  :

https://bg.wikipedia.org/wiki/Списък_на_страните_по_средна_продължителност_на_живота

странно защо повечето в рамките на 78-82 г са ... САЩ  , Кнада и др, а тези които най много реват против тях са ... на километри назад ?

Нещо куца тука , не мислиш ли ?

преди 3 минути, simtech написа:

И понеже се подиграваше на Русия, може да са всякакви, но наскоро подписаха категорична пълна забрана за ГМО.

Не се подигравам.

Съжалявам ги . Както съжалявам таквиа елементарни пропагандатори като вас.

Все пак са на 137-мо място ....  Но след като искаш да се сравняваш с тях и са лидер за теб... няма да ти преча... Но просто .. вземи си бележка и не си развявай простотията

преди 11 минути, miro20 написа:

странно защо повечето в рамките на 78-82 г са ... САЩ  , Кнада и др, а тези които най много реват против тях са ... на километри назад ?

Аха. Значи да ядеш натурална храна е вредно, а да ядеш ГМО ти удължава живота. И това ми го казваш за държави с репортажи как можеш да пукнен на пейката пред спешното, преди да ти обърнат внимание.
И не, аз мразя САЩ, не заставам зад Русия или друг, а зад Българи. Хареса ми, че Русия може да отстоява позиция, а ЕС клекна пред няколко корпорации, които ще тровят моите и твоите деца. Причините за по-краткият живот в Русия са други.
Аз не искам да бера царевицата си така:
510a1589f4faa953f0ab948ce7e99c98.jpg

Симчо нямаме селско стопанство как се изхранваме? Производството на мляко в цяла България стига само за София! В Киселото мляко няма никакъв бацил а е от сухо мляко! Сирене и кашкавал от унгарско мляко. И ти пишат мандра еди коя си? Да то е внесено и там в мандрата е направено на сирене и кашкавал!

Каквото ти внесат това! Акко не искаш, ходи си сади картофи, домати, пипер кот искаш!

Редактирано от -Alex&Vanko- (преглед на промените)

преди 4 часа, mal1 написа:

Не знам, уж сме една от най интелегентните нации

Бяхме. Остаряла ти е информацията.

А ГМО-то е поредния автогол, който си вкарва Борисов.

Какъв автогол кат може си прави каквото си поиска! И Цецка ще удари едно рамо! Никой не протестира само констатирате.

И той и предишните ни знаят народопсихологията много добре! Ще се стреснат от автогол?

на 27 Октомври 2016 г. в 14:01, Филипов написа:

Шумотевица да се пробута тъпото "споразумение" пиндосите да рекетират целия свят и да си продават ГМО боклуците. За какво да се натискат да пробутат това след като материята е добре регулирана със закони? Не ви ли прави впечатление какъв вой надават всичките соросоиди и на подобни хранилки? Дреме ми че няколкостотин човека ще се разхождат дотам с малко повече хартийки. Интересно ми е тук да няма техните лaйна и да не рекетират всички държави с техните "арбитражи", заобикаляйки нормална съдебна процедура.

Това може ли да мине без парламента, само с решението на тиквата и продажното правителство? Иначе тази вечер един на оная хранилка запенено обясняваше как това било от полза предимно за малкия и средния бизнес.

Но тъпия пожарникар ьс пореден път се отметна че не бил казал че ще подаде оставка ако загуби изборите.

преди 14 часа, simtech написа:

"Единственото, което съм поставил в разговора с министър-председателя на Канада (Джъстин Трюдо - бел.ред.) е, че искаме през 2017 г. да има безвизово пътуване на българските граждани за Канада.

Така и не разбра, че не е добре да дразни българите от телевизора.

преди 12 часа, Без умствен капацитет написа:

ако говорим за ГМО това е бъдещето

населението на замята се увеличава - дали са китайци или араби но се увеличава факт

В момента манипулациите с гени не са нищо повече от зле направени експерименти. А така наречените ползи са силно преувеличени и едва ли някога ще достигнат онова което обещават, да не говорим в близко бъдеще или днес. Съществува още един проблем, тази продукция, която създават трябва да мине през колосални срокове на изпитания, повече отколкото на лекарства и химически препарати. Такива срокове не са по силите на съвременните икономика и те просто ще излъжат за пригодността на изделията си. Достатъчно е човек да провери огромните провали във фармацевтичната индустрия за да придобие груба представа за опасността. Но ако още има съмнения, свери действията на Русия и ЕС срещу ГМО. Да, дори и "Пенсионерския" съюз предприе решителни стъпки срещу ГМО, веднага след като въпросните "продукти" бяха заподозряни в качеството на ракообразуващи.

За по-добро разбиране на проблема може да сравним генетиката с програмирането. В програмирането непрекъснато се допускат грешки и на практика в целият софтуер, който ползваме съществуват бъгове. А там ние сме създали правилата и много по-добре разбираме и управляваме процесите. В генетиката трябва да се съобразяваме с други правила, които не разбираме напълно, самото прилагане и тестване на промените е много по-сложно. Аз не съм против изучаването на генетиката, но нека експериментите си останат в лабораторията. И по възможност за създаване на лекарства, където имат огромен потенциал.

преди 12 часа, Без умствен капацитет написа:

всичко това трябва да яде

дали ни ни харесва или не, бъдещето идва и ние трябва да се съобразим с него

Като начало, трябва да кажем, че ако не вземем мерки срещу свръх популацията, трябва да очакваме масова редукция на населението в резултат на някаква катастрофа. Катастрофи винаги се случват, а ние не сме готови. Всяка една система, която работи на максимум не може да понесе претоварване. ГМО не само че няма да ни спаси от проблема, но ни тика в червената зона. Като дори може да предизвика катастрофа, понеже дълготрайните последствия от приложението и са неизвестни.

преди 9 часа, simtech написа:

Аха. Значи да ядеш натурална храна е вредно, а да ядеш ГМО ти удължава живота. И това ми го казваш за държави с репортажи как можеш да пукнен на пейката пред спешното, преди да ти обърнат внимание.

Не съм казал такова нещо кое е вредно или полезно. А това какви са държавите и колко живеят хората там. Изводите не са тези които ти ми внушаваш.

преди 9 часа, simtech написа:

Хареса ми, че Русия може да отстоява позиция,

Това не е отстояване, а защита на собствените далавери. Имаше едни предавания по руската ТВ, не знам дали още вървят, май не... та... в това предаване се сравняваха няколко еднакви продукта но от различни фирми.

И се изследваха - първо от магазина какво предпочитат хората , после като цена, след това се започваше лабораторен анализ, до колко отговаря  на надписите и съуставките какви са,  и т.н.

Разбира се, много бяха с отклонения, но накрая се получаваше нещо като реклама на един продукт :)  и за съжаление, по качествените бяха тези от "злите западни"  марки :)

А да припомня отново от последните новини, в "непокорната ти " РФ, бракуваха повече от половината бутер : http://echo.msk.ru/news/1862878-echo.html

преди 3 минути, miro20 написа:

Не съм казал такова нещо кое е вредно или полезно. А това какви са държавите и колко живеят хората там. Изводите не са тези които ти ми внушаваш.

Твоето внушение е, че това се дължи на ГМО-то.

Не, внушението ми е че въпреки разбработването на ГМО, което се прави по цял свят, хората си имат стандарти за тях и не само за тях, имат си закони, и хората са информирани в повечето случаи за здравето си , и си живеят най дълго.

За разлика от други стран които хаотично забраняват нещо , а са слепи за друго / както споменах за бракуваните продукти , да не говорим за огромния внос заместители и сои с неизвестен произход от дестинации към Индия , Пакистан,, които бяха наводнили и нас /

И в които страни животът е доста по кратък. За съжаление, и ние не сме в добрата част на статистиката.

преди 26 минути, miro20 написа:

Не, внушението ми е че въпреки разбработването на ГМО, което се прави по цял свят, хората си имат стандарти за тях и не само за тях, имат си закони, и хората са информирани в повечето случаи за здравето си , и си живеят най дълго.

За разлика от други стран които хаотично забраняват нещо , а са слепи за друго / както споменах за бракуваните продукти , да не говорим за огромния внос заместители и сои с неизвестен произход от дестинации към Индия , Пакистан,, които бяха наводнили и нас /

И в които страни животът е доста по кратък. За съжаление, и ние не сме в добрата част на статистиката.

Не, разбира се.Внушението ти е поредната глупост, която сервираш от невежество и склонност към лъжене.На 46 място в статистиката, която посочваш се намира Албания, а по надолу на 55-то Катар.

Албания е една от най-бедните страни в света, а Катар държавата с най-висок жизнен стандарт в света с около 100 000$ БВП на глава от населението.По фрапантен пример трудно може да се измисли.Очевидно не може да се направи релация стандарт/продължителност на живота.

Другите ти изяви са от същия сорт.Сега, през настоящата 2016, добивите у нас от пшеница са 700-800кг. от декар и 1700-1800кг. царевица.Очевидно нямаме нужда от ГМО.

Това, което не знаеш ти, а и другия невежа Симчо е, че основения разход за земеделците вече не е горивото, а пръсканията.Това прави гмо финансово по-изгодни.Те са устойчиви на болести и неприятели.Но са бедствие, от което нямаме никаква нужда и това е само един от огромните  минуси на споразумението СЕТА 

преди 3 минути, badr написа:

Очевидно не може да се направи релация стандарт/продължителност на живота.

Че ой говори за стандарт и кой сравнява това ?? Говорехме за  "злия запад" в който има ГМО, но има и закони , и РФ , в която били забранили, но реално се вихри тотална безконтролност в храните.

преди 11 часа, simtech написа:

В България не се сее масово ГМО и нямаме проблем с пшеницата. Митовете ги правиш ти, американо подлога. Селектиране и ГМО са 2 различни неща. Селектирането се прави без пряка намеса по генома. За това и има ограничения. Докато нищо не ти пречи да направиш ГМО отровно за бременни жени или чернокожи. Това като един пример.
Докато ГМО се прави за пари и си губи свойствата след 1 поколение и става негодно за повторно засяване, то това ГМО не е за благото на човечеството и няма място на планетата Земя. ГМО са вредни и опасни, защото такива са подбудите на хората, които стоят зад тях.
И унищожаването на възможността за повторно засяване оставя селското стопанство в унищожително положение, подвластно на няколко мултинационални корпорации с безскрупулни интереси. А ползата за нас, европейците - нулева.

Дори една крайно справедлива кауза, може да бъде успешно провалена от калпави защитници.Сортовете, чийто семе могат да бъдат използвани за повторно засяване се наричат директни, а тези които губят качествата си са хибридни.И сега у нас се ползват главно хибридни сортове.При пшеницата това са фуражни сортове с ниска глутенова сила.Добивите от царевица нарастват заради повишения брой растения засявани на 1дка, но и те са хибридни, а не директни сортове. 

преди 2 минути, badr написа:

но и те са хибридни, а не директни сортове. 

именно.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.