Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Овърклок на рам памет

Featured Replies

преди 47 минути, tux написа:

Супер.А стъбилна ли е на тези настройки ?

Пс

Ако не ти се занимава да тестваш рамта под Линукс си изтегли Hci memtest по една интанция на всеки трейд и общо трябва да напълниш 90 или 95 процента от паметта.

Дай един линк , че филм ...

• Отговори 148
  • Прегледи 12,6k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 2 минути, Neext написа:

Има ли х64?

Е, на това му се вика "шо не ми го сдъвчеш". Какво? Не можеш да четеш? В сайта какво пише? Няма обявена Х64 версия.

преди 8 часа, Neext написа:

Има ли х64?

Nope.Наитина не я интересува програмата каква ОС дръндиш.Нея я интересува СВОБОДНАТА  РАМ памет която МОЖЕ  да използва за теста

на 14.11.2016 г. в 19:07, tux написа:

Версия няма значение.Дай първо на XMP

Сложих я на по-яко дъно пак няма повече от 2133?

преди 10 часа, Neext написа:

Сложих я на по-яко дъно пак няма повече от 2133?

Какво е дъното на което я забучи ? Дънната платка поддържа ли по-висока честотта от 2133 ?

пс

Също така Сандитата не обичат много много високата честота на рам паметта

преди 9 часа, tux написа:

Какво е дъното на което я забучи ? Дънната платка поддържа ли по-висока честотта от 2133 ?

пс

Също така Сандитата не обичат много много високата честота на рам паметта

Z77 Extreme 4

преди 2 часа, Neext написа:

Z77 Extreme 4

Биоса последна версия ли е?Пробвай също една по една пръчките дали ще запали  на 2400.Имай в предвид че трябва да вдигнеш и vccsa и vtt волтажа защото при такава честота се товари доста сериозно  imc-то на процесора 

пс

В крайна сметка ако не запали почвай да сваляш таймингите надолу.

пс2

Едва ли ще видиш някаква разлика но всичко си е от крастата ..дето се вика smoke'em if you got'em ;)

Редактирано от tux (преглед на промените)

преди 3 часа, tux написа:

Биоса последна версия ли е?Пробвай също една по една пръчките дали ще запали  на 2400.Имай в предвид че трябва да вдигнеш и vccsa и vtt волтажа защото при такава честота се товари доста сериозно  imc-то на процесора 

пс

В крайна сметка ако не запали почвай да сваляш таймингите надолу.

пс2

Едва ли ще видиш някаква разлика но всичко си е от крастата ..дето се вика smoke'em if you got'em ;)

Биоса е последна версия , но изобщо не ми дава честоти над 2133 ... за разлика в игрите нз дали ще видя , но съм забелязал , че и без процесора или видео картата да изнемогват пак има един лек пад на кадрите , което нз на какво се дължи , а картата е 980ti и на 1080р не ги усеща игрите даже и на най-тежкия аа

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Странно.Може ли една снимка на биос?Другото което може да пробваш е по-стар биос

преди 5 часа, tux написа:

Странно.Може ли една снимка на биос?Другото което може да пробваш е по-стар биос

Какво по-точно в биоса те интересува?

преди 1 час, Neext написа:

Какво по-точно в биоса те интересува?

Не не остави.Почнах да си мисля че,ограничението е от самия процесор.Разлила между 2133 и 2400 няма да видиш.Според мене почвай да стягаш таймингите . Когато си доволен от първичните започвай с вторичните . Ако ти трябва някаква друга информация за тях попитай . 

Успех.!

преди 15 часа, tux написа:

Не не остави.Почнах да си мисля че,ограничението е от самия процесор.Разлила между 2133 и 2400 няма да видиш.Според мене почвай да стягаш таймингите . Когато си доволен от първичните започвай с вторичните . Ако ти трябва някаква друга информация за тях попитай . 

Успех.!

В момента са 10-12-12-29 това последното го бях направил 28 , но не е стабилна даже тия 12ки дали не бях пробвал с 11 обаче едно по едно или трябва на веднъж?

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Може да процедираме по следния начин -първо вдигни с две единици trtp и свали trp с една единица . .и същевременно остави tras на същата стойност .А на какъв волтаж работи паметта ?Също така вдигни и vtt и vccsa може пък да изкара паметта.Друго ако искаш tcwl който в първичен го вдигни със две единици защото този тайминг не е единичен а е зависим от още няколко вторични.ras прозореца трябва да е отворен поне за три операции за да може да приключи. 

500x1000px-LL-88d84849_triple_burst_chop_with_page_close.png

500x1000px-LL-e03ee7ba_tfaw.jpeg

преди 18 часа, tux написа:

Може да процедираме по следния начин -първо вдигни с две единици trtp и свали trp с една единица . .и същевременно остави tras на същата стойност .А на какъв волтаж работи паметта ?Също така вдигни и vtt и vccsa може пък да изкара паметта.Друго ако искаш tcwl който в първичен го вдигни със две единици защото този тайминг не е единичен а е зависим от още няколко вторични.ras прозореца трябва да е отворен поне за три операции за да може да приключи. 

500x1000px-LL-88d84849_triple_burst_chop_with_page_close.png

500x1000px-LL-e03ee7ba_tfaw.jpeg

Добре , а този проблем с кадрите от какво може да е?

преди 9 часа, tux написа:

Кадри ?Извинявай нещо съм пропуснал,може ли пак ? :)

Става въпрос , че съм с 2600к на 4.6 и gtx 980 ti , но понякога кадрите играят между 55 и 60 , а нито картата нито процесора изнемогват и си мислех , че е от паметта ...

преди 3 часа, Neext написа:

Става въпрос , че съм с 2600к на 4.6 и gtx 980 ti , но понякога кадрите играят между 55 и 60 , а нито картата нито процесора изнемогват и си мислех , че е от паметта ...

Аз съм с Титан на 2011 платформа.

преди 4 часа, Neext написа:

Не разлика няма да видиш от клок на паметта при видео игрите.И аз съм със 980ti искаш ли да направим някой друг бенч ? Тамън да сравним.Може процесора да спъва малко картата.

преди 1 час, _Alex&Vanko_ написа:

Аз съм с Титан на 2011 платформа.

Е и ?

Untitled.png

преди 12 часа, tux написа:

Не разлика няма да видиш от клок на паметта при видео игрите.И аз съм със 980ti искаш ли да направим някой друг бенч ? Тамън да сравним.Може процесора да спъва малко картата.

Ако рама е слабо звено ще има прираст от клока и. Изглежда процесора му спъва картата по-вече от необходимото и предполагам е главния виновник.

От любопитство минах същия тест на High и на  Extreme HD. Сега съм объркан. Не ми се вярва дву ядрения ми процесор да е по производителен от неговия, защото той отговаря за минималните кадри, а под 24 кадъра си сече образа.

Сега виждам, че и отчетената честота на процесора ми не е вярна. Какви са тези 3095MHz. На 4300MHz съм го пуснал.

Освен това не съм с windows 8 а 10-ка

8974101F.png

и на Extreme HD

8974102w.png

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

преди 10 минути, nikolela написа:

Ако рама е слабо звено ще има прираст от клока и. Изглежда процесора му спъва картата по-вече от необходимото и предполагам е главния виновник.

От любопитство минах същия тест на High и на  Extreme HD. Сега съм объркан. Не ми се вярва дву ядрения ми процесор да е по производителен от неговия, защото той отговаря за минималните кадри, а под 24 кадъра си сече образа.

Сега виждам, че и отчетената честота на процесора ми не е вярна. Какви са тези 3095MHz. На 4300MHz съм го пуснал.

Освен това не съм с windows 8 а 10-ка

8974101F.png

и на Extreme HD

8974102w.png

Процесора е на 20% натоварване по време на бенча , но картата чат пат слиза от 98-99% ...

Като се прибера ще постна резултат 

преди 2 часа, Neext написа:

Untitled.png

А на каква честота е ядрото и паметта на картата . ?

преди 14 минути, tux написа:

Като се прибера ще постна резултат 

А на каква честота е ядрото и паметта на картата . ?

1500 / 3850

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.