Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Овърклок на рам памет

Featured Replies

преди 15 минути, Neext написа:

1500 / 3850

Не зная дали ще мога да подкарам моята на тая честота.Старата се клокваше много добре ама гръмна, а новата е пълен чук.Благодаря ти за информацията , към 19 и 30 ще ти пратя и аз един снимчок

• Отговори 148
  • Прегледи 12,6k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 27 минути, tux написа:

Desktop_12_01_2016_20_04_42_03.png

Мъчих я мъчих и накрая 1400 ядро 3850 памет

Твоята рам на колко е?

преди 1 час, _Alex&Vanko_ написа:

Ми просто минавам и поздравявам Слеедващия! Друго ще мериме ли?

Иска ми се да ти премеря мозъка ...

преди 3 часа, Neext написа:

Твоята рам на колко е?

3200mhz cl14

преди 20 минути, tux написа:

3200mhz cl14

мЪлчи :D дай на 1866 примерно :P

преди 8 часа, Neext написа:

Той не може под 2133MHz. В биоса се виждат опции от 2133 до към 4600 MHz. Клокваме до къто запалва системата.:)

Получи се като спам. Сега проверих. Явно може и под 2133 MHz.

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

преди 10 часа, Neext написа:

Може и друг бенч да пробваме някоя игра примерно.Но в този unigen valey  нямаш ботълнек според мен.Вярно че,моята карта е със 100mhz по-нисък клок ама и с него и без него разликата да е най-много 5 или 6 фрейма за секунда.Трябва да пробваме с някоя игра която товари системата по здраво

преди 1 час, tux написа:

Може и друг бенч да пробваме някоя игра примерно.Но в този unigen valey  нямаш ботълнек според мен.Вярно че,моята карта е със 100mhz по-нисък клок ама и с него и без него разликата да е най-много 5 или 6 фрейма за секунда.Трябва да пробваме с някоя игра която товари системата по здраво

Пусни едно valley с даунклокната рам да видим как е и кажи кой друг бенч да тестваме

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 3 минути, Neext написа:

Пусни едно valley с даунклокната рам да видим как е и кажи кой друг бенч да тестваме

Ок.Изтеглих си и друг биос за картата и ще пробвам да я назобя още . Ще тествам рамта на 2133 на cl10 сиреч като твоите първични тайминги,вторичните няма да мога сигурно да ги свия толкова.А за друг бенч кажи няков игра ако искаш може Metro ?

преди 38 минути, Neext написа:

Виждам, че процесора ти има задоволителни точки. Аз минах теста на valley с рам на 1800MHz. Резултата е плачевен спрямо рам на 3200MHz.

Aida 64 има бенчмарк на рамта.

8975063k.png

Ето и бенч на 3250MHz

8975062U.png

на 13.11.2016 г. в 23:20, Neext написа:

дъното GA-Z68A-D3-B3

С коя версия на биос си? Моето дъно пристигна при мен от магазина с някакъв скопен биос в който можех само часовника да променям.

преди 49 минути, tux написа:

Ок.Изтеглих си и друг биос за картата и ще пробвам да я назобя още . Ще тествам рамта на 2133 на cl10 сиреч като твоите първични тайминги,вторичните няма да мога сигурно да ги свия толкова.А за друг бенч кажи няков игра ако искаш може Metro ?

Добавих още 2 такива плочки и с тия настройки не е стабилна ... last light става ли?

преди 22 минути, nikolela написа:

С коя версия на биос си? Моето дъно пристигна при мен от магазина с някакъв скопен биос в който можех само часовника да променям.

В момента съм със z77 extreme 4 последната версия

Трябва да вдигнеш vtt и vccsa волтажа и тогава пробвай рамта . Все пак тези две волтови линии отговарят за контролера на паметта на процесора.А и е нормално като са два различни кита.А и last light става имам я тая игра

Редактирано от tux (преглед на промените)

преди 1 час, Neext написа:

Добавих още 2 такива плочки и с тия настройки не е стабилна ... last light става ли?

В момента съм със z77 extreme 4 последната версия

Рам на 1600 -  бенчове може и да има разлика, но в игрите не открих.

Не разбрах, коя е последната версия на биоса ти, но p.90 и p.30 се вижда, че имат опция да се пуска рама над 2133MHz.

От многото гайдове с овърклок, всичките се придържат към честота на рам 1600MHz. Само един я пусна на 2400MHz, но аз не съм сигурен че е стабилна. Явно тази рам не държи много на овърклок.

преди 15 минути, nikolela написа:

Рам на 1600 -  бенчове може и да има разлика, но в игрите не открих.

Не разбрах, коя е последната версия на биоса ти, но p.90 и p.30 се вижда, че имат опция да се пуска рама над 2133MHz.

От многото гайдове с овърклок, всичките се придържат към честота на рам 1600MHz. Само един я пусна на 2400MHz, но аз не съм сигурен че е стабилна. Явно тази рам не държи много на овърклок.

Моята е P2.90 в сайта на производителя има само нея ...

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 1 час, Neext написа:

Моята е P2.90 в сайта на производителя има само нея ...

Имаш 5 биоса на сайта. http://www.asrock.com/mb/Intel/Z77 Extreme4/index.asp?cat=Beta

Нещо се омотах от търсене на овърклок гайд с точно твоя биос.

Ако в биоса не заредиш никакъв XMP профил а го оставиш на auto, понеже виждам че са два на 1600 и един на 1866 MHz. Под тях е честотата за ръчен избор, която е на auto. Там пак ли е ограничен избора до 2133MHz?

8975236C.png

Сега се вглеждам в XMP профилите на снимката и разбирам защо никой не си клоква рама над 1600 MHz.

Той XMP профила подава 1.65v на 1866MHz. За да прехвърлиш 2000 MHz ще трябва  - предполагам волтаж над 2 волта. То май дъното не може толкова да пусне.

преди 10 минути, nikolela написа:

Имаш 5 биоса на сайта. http://www.asrock.com/mb/Intel/Z77 Extreme4/index.asp?cat=Beta

Нещо се омотах от търсене на овърклок гайд с точно твоя биос.

Ако в биоса не заредиш никакъв XMP профил а го оставиш на auto, понеже виждам че са два на 1600 и един на 1866 MHz. Под тях е честотата за ръчен избор, която е на auto. Там пак ли е ограничен избора до 2133MHz?

8975236C.png

При мен липсва тази опция да не би да се вкл от някъде , но не виждам от къде

преди 22 минути, Neext написа:

При мен липсва тази опция да не би да се вкл от някъде , но не виждам от къде

Твоето дъно с твоя биос. На 24-та секунда от клипа я има тази опция.

Направи една снимка да видим.

преди 23 минути, ExaFlop написа:

:( Явно случая е приключен без успех. Виновен е контролера на паметта в процесора.

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

Тази статия ме навежда на мисълта да се флашне по-старо издание (преди 2.90) на BIOS

преди 20 минути, ExaFlop написа:

Тази статия ме навежда на мисълта да се флашне по-старо издание (преди 2.90) на BIOS

Флашнах няква друга пак тая ... не ми дава да кача снимката пише максимален общ размер на файловете 0,06МВ

преди 45 минути, nikolela написа:

:( Явно случая е приключен без успех. Виновен е контролера на паметта в процесора.

Как да я стабилизирам на 2133 поне пробвах да променям тия волтажи ама като не разбирам ...

преди 57 минути, nikolela написа:

Явно контролерът на паметта в процесора ограничава скоростта. И приключваш до тук с тази конфигурация.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.