Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Овърклок на рам памет

Featured Replies

преди 6 часа, tux написа:

Не това е напълно погрешен подход.Свали си процесора на сток честота и пробвай рамта.Може и процесора да не е стъбилен с по-висока рам памет.

Процесора вече е 3770к и имам честоти до 3000 за 2400 какви тайминги да настроя? За 2133 тогава намерих в нета имаше и за 2400 , но сега не мога да намеря сайта ...

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Отговори 148
  • Прегледи 12,8k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 58 минути, Neext написа:

Процесора вече е 3770к и имам честоти до 3000 за 2400 какви тайминги да настроя? За 2133 тогава намерих в нета имаше и за 2400 , но сега не мога да намеря сайта ...

За протокола 3770 грее повече от 2600 , а уж е 77W ...

Със същата рам памет ли си?Ако да то тогава не си заслужава защото трябва много да вдигаш тайминги.Кит със кит не си прилича ...затова провай на 11-12-12

преди 1 минута, tux написа:

Със същата рам памет ли си?Ако да то тогава не си заслужава защото трябва много да вдигаш тайминги.Кит със кит не си прилича ...затова провай на 11-12-12

Същата е

преди 1 час, Neext написа:

Същата е

Ами пробвай със 11 12 12 пък да видим

преди 37 минути, tux написа:

Ами пробвай със 11 12 12 пък да видим

Същите тайминги , но на 2400? Не става!

Ами пробвай да ги вдигнеш на 12 12 12.Ако ли не 12 13 13

Честито за процесора.А със какво го хладиш ?

пс

А и като толкова много искаш памет на висока честота защо не си вземеш нов кит?

преди 9 часа, tux написа:

Честито за процесора.А със какво го хладиш ?

пс

А и като толкова много искаш памет на висока честота защо не си вземеш нов кит?

Благодаря! Охладителя е Be Quiet Dark Rock II , не съм взел друг кит понеже , ако успея да клокна този на 2400 мисля , че никак не е зле просто ми е чудно как на по-смотано дъно уж паметта вървеше на 10 12 12 29 тая последната стойност на 33 ли да остане? Също тоя рефреш до колкото помня каза да го вдигам и то на макс , но явно по-нисък е по-добре понеже като го свалих това изстреля точките , които дава в тая програма до небето има потенциал в тоя кит , но се искат много знания да клокваш рам нз дали клока указва влияние на кадрите , но забелязвам , че помага на процесора да работи на по-ниско натоварване може и да греша нз също държи и по-висок минимален фпс

TRAS и BIO-а може да си го коригира сам.Гледах сега live event-a на AMD и новия ZEN :) 

Мдааа обещаващо изглежда но...много пропуски има в самото представяне на информацията.

И пак си мисля че старото дъно е подавало много волтаж на паметта че да запали и да е стъбилна.

преди 10 часа, Neext написа:

Благодаря! Охладителя е Be Quiet Dark Rock II , не съм взел друг кит понеже , ако успея да клокна този на 2400 мисля , че никак не е зле просто ми е чудно как на по-смотано дъно уж паметта вървеше на 10 12 12 29 тая последната стойност на 33 ли да остане? Също тоя рефреш до колкото помня каза да го вдигам и то на макс , но явно по-нисък е по-добре понеже като го свалих това изстреля точките , които дава в тая програма до небето има потенциал в тоя кит , но се искат много знания да клокваш рам нз дали клока указва влияние на кадрите , но забелязвам , че помага на процесора да работи на по-ниско натоварване може и да греша нз също държи и по-висок минимален фпс

Ако рама е слабо звено, нейното клокване ще повиши и минималното fps. Аз винаги съм клоквал рам по два начина. Първо я опитвам с тайминги на auto. Биоса сам си ги гласи след клока и. Втори вариант е да видиш на какви тайминги работи на стокова честота. Ако при теб примерно работи на 10 12 12 29, то бих я сложил да работи на 10 13 13 29 като последното бих го опитал и над 29.

преди 1 час, nikolela написа:

Ако рама е слабо звено, нейното клокване ще повиши и минималното fps. Аз винаги съм клоквал рам по два начина. Първо я опитвам с тайминги на auto. Биоса сам си ги гласи след клока и. Втори вариант е да видиш на какви тайминги работи на стокова честота. Ако при теб примерно работи на 10 12 12 29, то бих я сложил да работи на 10 13 13 29 като последното бих го опитал и над 29.

Стоковите са 10 11 10 30 за 1866MHz на старото дъно работеше на 10 12 12 29 на 2133 като напреженията си бяха на auto

преди 59 минути, Neext написа:

Стоковите са 10 11 10 30 за 1866MHz на старото дъно работеше на 10 12 12 29 на 2133 като напреженията си бяха на auto

До кога ще стоиш на 10хххх?

Виж как са ти препоръчваните тайминги в CPU-Z и се ориентирай. Няма как да клокнеш над 2100MHz и да си останеш на 10 каквото и да е на долу.

Ето как е при мен, но имай в предвид, че не става да се вдигат таймингите колкото ти се иска. Всичко си  има лимит.

8988327T.png

При мен съм достигнал лимита на таймингите при 3270MHz на 17 19 19 38. Колкото и да разхлабвам още тайминги не става. Лимита е достигнат и на горе не пали.

От 14 до 17. Само три единици са при мен. Нещо подобно ще е и при теб, но примерно от 8 до 11

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

преди 9 минути, nikolela написа:

Виж как са ти препоръчваните тайминги в CPU-Z и се ориентирай. Няма как да клокнеш над 2100MHz и да си останеш на 10 каквото и да е на долу.

Ето как е при мен, но имай в предвид, че не става да се вдигат таймингите колкото ти се иска. Всичко си  има лимит.

8988327T.png

При мен съм достигнал лимита на таймингите при 3270MHz на 17 19 19 38. Колкото и да разхлабвам още тайминги не става. Лимита е достигнат и на горе не пали.

От 14 до 17. Само три единици са при мен. Нещо подобно ще е и при теб, но примерно от 8 до 11

Просто казвам как беше на старото дъно в нета намерих тия тайминги 11 12 12 33 1 имаше и за 2400 , но сега не го намирам сайта реших да пробвам на 10 12 12 33 то взе , че стана ти тия , които казваш по-горе за каква честота имаш предвид да пробвам?

преди 2 часа, Neext написа:

Просто казвам как беше на старото дъно в нета намерих тия тайминги 11 12 12 33 1 имаше и за 2400 , но сега не го намирам сайта реших да пробвам на 10 12 12 33 то взе , че стана ти тия , които казваш по-горе за каква честота имаш предвид да пробвам?

Нямам в предвит конкретна честота. Просто ти показах пример, как с нарастването на честотата се покачват и таймингите, а ти все едни и същи ги мъчиш.

PnP JEDEC TIMING PARAMETERS:
• DDR3-1866 CL10-11-10 @1.5V
• DDR3-1600 CL9-10-9 @1.5V
• DDR3-1333 CL8-9-8 @1.5V

Ако това са твоите тайминги и рама ти работи от 8 9 8 до 10 11 10, то вероятно си достигнал своя лимит от 11 12 12, както и на 10 12 12.

Така и не разбрах на каква честота работи рама ти в момента.

Какви стойности имаш в биос да задаваш на рама между 2133 до 2400MHz? Ако свалиш малко честотата на процесора, би трябвало в биоса да се променят и опциите на каква честота да си пуснеш рама. Ако не ще на 2400MHz след като свалиш малко честотата на процесора би трябвало да имаш по ниска опция и на рама. Примерно вместо 2400MHz ще стане на 2320MHz. Ако и тогава не запали свали още честотата на процесора. Така ще се промени и опцията за честотата на рама на още по ниска. Може би ще имаш опция на 2280MHz. Поиграй си с честотата на процесора и виж каква подходяща честота за рама ще ти се появи. Таймингите не ги пипай. Остави ги високи. Това ще ти осигори висока честота. Когато откриеш максималната честота, можеш да опиташ да си свалиш и таймингите една по една. А как ще откриеш максималната честота на рама, ти писах как - с намаляне честотата на процесора. Не мога да ти отговоря дали си заслужава да пожертваш MHz на процесора за да вдигнеш MHz на рама. В някои случаи си заслужава в други не. Дано не стане много оплетено, но можеш и да свалиш с 200MHz честотата на процесора и да зададеш на рама най близката честота от 2133MHz. След това на малки стъпки покачвай честотата на процесора без изобщо да влизаш в менюто на рама. Процесора ще издърпа на горе и рама. Клоквай процесора с малки стъпки до де спре да пали. Честотата на последното успешно запалване ще е лимита на честотата на рама.

преди 1 час, Neext написа:

Подкарах я тая памет на 2400

Добре е да споделиш и как.

преди 10 часа, ExaFlop написа:

Добре е да споделиш и как.

Не съм казал , че е стабилна , но в игра издържа 10тина минути или това , че не е стабилна да е проблема? Но по принцип и 1866 не е ли достатъчно за да няма ядове?

преди 55 минути, ExaFlop написа:

И все пак не каза как я подкара на 2400

СL12 останалото на auto 1.65V

преди 18 часа, Neext написа:

Подкарах я тая памет на 2400 , но проблема с кадрите остава играят между 55-60 и това бях барникал контрол панела на енвидиа викам да не е от това ресторнах го пак тая някой има ли представа на какво може да се дължи това???

Да , редовно обновявам драйвъра за видеото ...

Малко опции остават за да вдигнеш fps. Вече си минал фазата overclok, остава да опиташ с намаляване на резолюцията и намаляне на видео настройките. Ако не ти хареса грозната графика, ще трябва да купуваш по добри чаркове в кутията. :( Забравих и за температурата на чарковете, че ако е висока, доста може да падне fps а ти си с клок на доста от нещата в кутията. Какви са температурите от всички сензори? Де е инсталирана играта? Да не е на някое измъчено HDD и то към края на дяла?

преди 3 часа, nikolela написа:

Малко опции остават за да вдигнеш fps. Вече си минал фазата overclok, остава да опиташ с намаляване на резолюцията и намаляне на видео настройките. Ако не ти хареса грозната графика, ще трябва да купуваш по добри чаркове в кутията. :( Забравих и за температурата на чарковете, че ако е висока, доста може да падне fps а ти си с клок на доста от нещата в кутията. Какви са температурите от всички сензори? Де е инсталирана играта? Да не е на някое измъчено HDD и то към края на дяла?

Имам ссд разбира се със 980ti съм 3770к на 1080р няма игра , която да й се опре на конфигурацията всички температури са си абсолютно нормални не съм толкова бос в тая материя затова се насочих към рама и вече нз какво да мисля

на 12/14/2016 в 11:11, nikolela написа:

...

Не че нещо ама тези тайминги на тази честота са просто ужастни.

преди 20 минути, Nikoilai Arnaydov написа:

монитора колко рефреш рейт има ?

Играя на телевизор ама и него тука в сайта го избирахме и се знаеше , че ще се ползва за монитор модела е lg39lb650v

както и да е ако е на настроен 60 hz  ако е пуснат vsyng gsyng freesyng  ограничава fps   до съответната настройка на монитора 

преди 2 минути, Nikoilai Arnaydov написа:

както и да е ако е на настроен 60 hz  ако е пуснат vsyng gsyng freesyng  ограничава fps   до съответната настройка на монитора 

Знам

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.